بررسي گجتي : نگاهي عميق به تبلت مايکروسافت سرفيس پرو 3

microsoft surface pro 3

قبل از معرفی سرفیس پرو ۳ ٬ مدتی بود که تقریبا مطمئن شده بودیم که بالاخره روزی مایکروسافت نخستین لپتاپ ساخت خودش را عرضه می کند. در یک نشست مطبوعاتی٬ مدیر بخش سرفیس مایکروسافت (Panos Panay) روی استیج آمد و به خبرنگاران حاضر در آن جمع گفت که چطور تبلت ها باعث منسوخ شدن لپ تاپ ها خواهند شد.البته با یک نگاه به دور اتاق متوجه می شدید که اکثر خبرنگاران در حال تایپ بر روی اولترابوک هایی مثل مک بوک ایر هستند و یک لحظه همه احساس کردند که با دیدن این صحنه شاید Panay به اشتباهش اذعان کند.

در واقع٬ مایکروسافت چند فرصت داشته که دنیای لپ تاپ ها و تبلت ها را به هم متصل کند. آنها تصمیم داشتند دو نسل اول تبلت های سرفیس را به عنوان دستگاه هایی همه کاره معرفی کنند و در هر دو مورد دست این شرکت از رسیدن به اهدافش کوتاه ماند. به طور خاص اولین نسل یا همان Surface Pro به اندازه ای قوی بود که بتواند با اولترابوک ها رقابت کند٬ اما چند عیب مهم آزاردهنده داشت: به نظر می رسید ناشیانه سرهم بندی شده تا در رقابت با بقیه دستگاه ها حاضر باشد و به عنوان یک تبلت سنگین و بد شکل بود. بسیاری از مردم٬ لپ تاپ های لمسی را انتخاب بهتری می دانستند.

با این حال٬ این مسئله باعث نشد که Panos Panay بر روی استیج به اشتباهش اعتراف کند؛ ظاهرا از حرفش مطمئن بود و روزی که او سرانجام به هدفش رسید٬ لپ تاپ معرفی نکرد؛ بلکه محصول او تبلتی به نام Surface Pro 3 بود. برجسته ترین ویژگی اش هم صفحه 12 اینچی است که آن را در عرصه رقابت با اولترابوک های فعلی قرار می دهد. کیبوردی به مراتب بهتر از نسخه های قبلی دارد که بزرگتر است٬ تاچ پد حساس تری دارد و می توان به کمک آن٬ این دستگاه را در زاویه مناسبی نگه داشت. همچنین به عنوان یک تبلت٬ سرفیس پرو 3 باریک تر و سبک تر از نسل قبلی اش یعنی Surface Pro 2 است؛ در حالی که از صفحه نمایش بزرگتری هم بهره می برد. یک نکته مهم دیگر این است که این تبلت با حداقل قیمت 800 دلار از دو هفته دیگر به فروش خواهید رسید و از نسل قبلی 1000 دلار ارزان تر است! در نتیجه Surface Pro 3 سریع ترین٬ بزرگترین٬ باریک ترین٬ سبک ترین و بهترین تبلت مایکروسافت تا الان است.

Panay گفت: «ما جنگیدن بر سر هیچ را کنار گذاشته ایم و با محصولاتمان با دیگران رقابت می کنیم.»

شما هم همینطور فکر می کنید؟

ابتدا از شما دعوت میکنیم که بررسی ویدیویی تبلت سرفیس پرو 3 مایکروسافت را از دست ندهید :

   دانلود ویدیو

سخت افزار:

microsoft surface pro 3

بررسی را از سخت افزار شروع می کنیم. شاید بیشترین اشتراک این تبلت با نسل قبلی اش شباهت در طراحی ظاهرشان باشد. امسال مایکروسافت رنگ مشکی کربنی را کنار گذاشته و به جای آن از رنگ نقره ای که جذاب تر هم به نظر می رسد٬ استفاده می کند. بدنه اش هم از آلیاژ محکمی از منیزیم ساخته شده که باعث می شود بتوانید به راحتی این دستگاه را با انگشتانتان بگیرید.

اما فقط رنگ نیست که باعث ایجاد تفاوت این دستگاه با Surface Pro 2 می شود؛ قطر این دستگاه 0.36 اینچ است که به اندازه بسیار کمی از مدل قبلی با 0.35 اینچ بیشتر است. اگر به یاد داشته باشید Surface Pro 2 تبلتی بود که با آیپد مقایسه می شد. در حالی که سری سرفیس پرو را می توان اولترابوک هایی دانست که فقط کیبورد تعبیه شده ندارند. همچنین مایکروسافت گفته که سرفیس پرو ۳ باریک ترین دستگاهی است که از پردازنده Core i7 اینتل استفاده می کند. شاید بتوان گفت با وزنی نزدیک به 800 گرم سبک ترین این دستگاه ها نیز هست. حتی اگر این حدس درست نباشد٬ سرفیس پرو 3 نسبت به دو مدل قبلی اش که هرکدام بیش از 900 گرم وزن داشتند٬ بهبود قابل توجهی داشته.

باریکی سرفیس پرو زمانی قابل توجه و مهم است که آن را با رقبایش -اولترابوک های کامل- مقایسه می کنیم. اکثر اولترابوک های 13 اینچی تقریبا 1.5 کیلوگرم وزن و 0.5 اینچ قطر دارند؛ تازه اگر خیلی خوش بینانه نگاه کنیم. حتی مک بوک ایر 13 اینچی که شرایطش بهتر است٬ بیش از یک کیلوگرم وزن دارد. در مقابل این دستگاه ها٬ سرفیس پرو 3 جمع و جورتر است. شاید بعد از خواندن این بررسی برای شما سخت باشد که دوباره به سراغ مک بوک ایر بروید؛ شاید چون سرفیس جدید خیلی سبک تر است. واقعا چرا سایر اولترابوک ها به شکلی طراحی نشده اند که به این راحتی قابل حمل باشند؟

البته سرفیس پرو به عنوان یک تبلت٬ تبلت سبکی نیست. شما تفاوت وزن آن را با تبلت های مطرح مثل آیپد ایر کاملا متوجه می شوید. مایکروسافت گفته که اگر تبلت 12 اینچی دیگری در بازار وجود داشت٬ باز هم سرفیس سبک تر بود. با وجود صفحه نمایش 12 اینچی٬ این تبلت ساده تر از پیشینیانش حمل می شود. شاید هم همین صفحه بزرگ باعث راحتی شده. می توان گفت تغییر در سایز صفحه به مایکروسافت اجازه داده تا تناسب بیشتری در باریکی دستگاهش ایجاد کند. اگر فضای داخلی بیشتری در اختیار باشد٬ مهندسین مایکروسافت می توانند چینش قطعات را دوباره انجام دهند و به جای قرار دادن برخی قطعات بر روی یکدیگر٬ آنها را در کنار هم قرار دهند. در نتیجه این اتفاقات باعث می شوند که دستگاه بسیار باریک تر بشود؛ کاری که مایکروسافت با وجود صفحه نمایش 10.6 نمی توانست آن را انجام دهد.

علاوه بر این موارد٬ سرفیس پرو جدید نسبت تصویرش تغییر کرده و حالا بر خلاف حالت معمول 16:9 این دستگاه از نسبت تصویر 3:2 پشتیبانی می کند. در طی معرفی٬ Panay گفت که مایکروسافت همواره تلاش کرده تا از ابعاد یک دفترچه یادداشت خوب برای طراحی دستگاهش استفاده کند. دفترچه یادداشت هایی که به سادگی حمل می شوند و با آنها کار می کنیم. در طراحی جدید و با عمودی گرفتن تبلت٬ کمتر حس می کنید که بالای آن سنگینی می کند؛ البته راحت تر است که برای هر کاری تبلت را افقی بگیرید و با انگشتان شستتان با آن کار کنید. اگرچه کاهش وزن کمک مهمی کرده٬ اما خواهیم دید که همه چیز منحصر به آن نیست.

تبلتی جایگزین لپ تاپ؟

همانطور که به خاطر دارید٬ پایه دو حالته ی سرفیس 2 و سرفیس پرو 2 می توانست به گونه ای تنظیم شود که دستگاه در یکی از دو حالت ممکن مستقر شود. اما سرفیس پرو 3 پا را از این هم فراتر گذاشته و پایه ی آن می تواند تا 150 درجه باز شود و زاویه متفاوتی را بسازد. این ویژگی زمانی مهم است که شما در حال بازی های فکری باشید یا از یک برنامه نقاشی استفاده کنید؛ برای این کارها استفاده از دستگاه در حالت عمودی واقعا سخت است. البته اگرچه حالت عمودی کار را سخت می کند٬ اما خوش ساختی دستگاه در آن حالت مشخص تر است. حالا به فرض که ما نمی خواهیم لولای پایه ها آنقدر راحت جابجا شوند که کنار دستگاه آسیب ببیند؛ اما ظاهرا مایکروسافت از آن طرف بام افتاده و این پایه آنقدر سفت و محکم است که به نظر می رسد هربار به سختی به اندازه 150 درجه باز می شود و زمان باز کردن پایه٬ اصطکاکی ایجاد می شود که شما حس می کنید در حال انجام کاری غیر استاندارد هستید. البته به نظر می رسد که این پایه از دوام بالایی است.

{photo}93/03/17/surface-pro-3{/photo}

با وجود افزایش اندازه در این دستگاه٬ پورت های بیرونی دستگاه مشابه قبل هستند؛ دکمه پاور (روشن/خاموش) در لبه بالایی دستگاه٬ یک Mini DisplayPort و یک پورت USB 3.0 در سمت راست و دکمه های تنظیم صدا و محل اتصال هدفون در سمت چپ قرار دارند. پایین دستگاه هم محل اتصال دستگاه به کیبورد Type Cover مخصوص سرفیس پرو 3 است (در ادامه به بررسی بیشتر این ویژگی می پردازیم).

همچنین یک درگاه microSD هم زیر پایه دستگاه قرار گرفته که به کمک آن می توان تا 128 گیگابایت حافظه خارجی برای دستگاه اضافه کرد. مایکروسافت دوربین ها را هم ارتقا داده و هر دوی آنها اکنون از لنز 5 مگاپیکسلی بهره می برند. در ضمن یک پورت شارژ مخصوص مایکروسافت در سمت راست دستگاه زیر پورت USB قرار دارد. حالت اتصال شارژر به دستگاه هم کمی سر هم بندی شده و آزار دهنده به نظر می رسد. بلندگوهای جلوی دستگاه هم به گفته مایکروسافت تا 45 درصد نسبت به مدل قبلی بهبود داشته اند.

صفحه و قلم لمسی:

microsoft surface pro 3

تبلت های سرفیس همواره صفحه نمایش های بسیار خوبی داشته اند و نسل سوم آنها هم از این قاعده مستثنا نیست. در اینجا با یک صفحه 12 اینچی با تکنولوژی IPS مواجه هستیم که از رزولوشن صفحه 1440*2160 پیکسل بهره می برد. تصاویر و متن ها به قدری شفاف و زیبا هستند که برای دیدن پیکسل های تصویر باید حدی به صفحه نزدیک شوید که بینی تان به صفحه بچسبد! رنگ ها در تصویر متناسب هستند و زاویه دید هم خوب است. اگرچه در مقابل نور شدید آفتاب واکنش جالبی از خود نشان نمی دهد. در کل٬ مشکلات کمی حین تماشای صفحه خواهید داشت؛ البته اگر از پایه مخصوص سرفیس استفاده کنید لزوما از زاویه دید خوبی برخوردار نیستید.

این بار مایکروسافت از تکنولوژی متفاوتی برای قلم دستگاه استفاده کرده. یک قلم digitizer اکتیو ساخت کمپانی N-trig برای سرفیس پرو 3 در نظر گرفته و از قلم کمپانی Wacom استفاده نکرده. حالا باید بررسی کنیم ببینیم این کار به نفع مایکروسافت تمام شده یا خیر. قلم ساخت Wacom از حساسیت بهتری در لمس صفحه نمایش برخوردار است و با معیار 1024 در مقابل 256 برای قلم مخصوص N-trig تفاوت جالب توجهی دارد. اما از سوی دیگر٬ تکنولوژی ساخت قلم N-trig باعث می شود که بتواند بر روی صفحه های باریک تری عمل کند و در نتیجه کاهش ضخامت کلی دستگاه را به دنبال داشته باشد. علاوه بر این٬ قلم N-trig به گونه ای طراحی شده که بیشتر حس یک قلم مناسب و شاید یک خودکار واقعی را به شما منتقل می کند. همچنین صفحه دستگاه هم اصطکاک خوبی با این قلم ایجاد کرده و به شما حسی نزدیک به نوشتن واقعی را می دهد. به نظر می رسد که مایکروسافت با انتخاب قلم N-trig در مجموع سود کرده؛٬ البته ممکن است برای شما حساسیت بهتر روی صفحه در قلم Wacom به تمامی مزیت های این قلم برتری داشته باشد.

در زمان استفاده از این قلم می توانید از ترفندها یا توییک های قبلی به اضافه برخی ترفندهای جدید استفاده کنید. مثلا می توانید با انتهای این قلم مثل پاک کن برخورد کرده و اپلیکیشن های به دردنخور را با یک ضربه حذف کنید. ویژگی جالب این است که با یک ضربه انتهای قلم به صفحه تبلت در حالت Sleep ٬ صفحه روشن شده و نرم افزار OneNote هم از بالای لاک اسکرین به پایین خواهد آمد. علاوه بر این٬ در لاک اسکرین ویندوز 8.1 می توانید از دوربین هم استفاده کنید. OneNote هم مطالبی که می نویسید را به محض نوشتن به فضای ذخیره سازی ابری شما در OneDrive منتقل می کند؛ برخلاف گوگل که این کار را فورا انجام نمی دهد.

مانند سرفیس های قبلی٬ در این مدل هم جایی برای قرارگیری قلم بر روی تبلت پیش بینی نشده. البته می توانید در هنگامی کیبورد متصل است٬ آن را در نزدیکی محل اتصال کیبورد به سرفیس و روی یک شکاف منحنی که برای این کار پیش بینی شده٬ قرار دهید. علاوه بر آن یک حلقه هم برای نگهداری در سمت چپ کیبورد وجود دارد. متاسفانه بعد از چند روز استفاده احتمالا متوجه می شوید که جای مطمئنی برای قرارگیری این قلم وجود ندارد و مدام به دنبال محل مناسبی برای آن خواهید بود.

تجربه تایپ:

microsoft surface pro 3

کیبورد این دستگاه شاید کامل به نظر نرسد٬ اما به هرحال قابل تحمل است. اولین نکته ای که باید بدانید این است که شما برای کیبورد این دستگاه فقط یک انتخاب دارید. کیبورد Type Cover که مخصوص سرفیس 3 طراحی شده و از نور پس زمینه بهره می برد. حداقل الان نمی توانید از کیبوردهای لمسی برایش استفاده کنید. صادقانه بگوییم؛ تایپ با کیبوردهایی با دکمه های حقیقی واقعا ساده تر است. شاید تنها مزیت کیبوردهای لمسی نسبت به کیبورد فعلی وزن کمتر آنها باشد. بسیاری از افراد تجربه کاربری بهتر را به وزن کمتر ترجیح می دهند. آن هم در جایی که با اضافه شدن این کیبورد تنها چند ده گرم به وزن دستگاه اضافه شده.

مشکل اصلی این کیبورد این است که استحکام چندانی ندارد و ظاهر و راحتی یک کیبورد واقعی را به شما نمی دهد. به عبارت بهتر به نظر می رسد که این صفحه کلید تحمل ضربه های انگشتان را زیاد ندارد و بهتر است از آن بر روی پا استفاده نکنید. با هر ضربه بر کلیدهای این کیبورد٬ صدایی می دهد که تمام اطرافیانتان متوجه می شوند در حال تایپ هستید. همچنین کلیدها به هم بسیار نزدیکند و در نتیجه اشتباه در زدن دکمه ها در این کیبورد اتفاقی عادی است؛ یا حتی بهتر است بگوییم این کیبورد شما را در نهایت به این نتیجه می رساند که آرامتر تایپ کنید تا کمتر دچار اشتباه شوید.

microsoft surface pro 3

تاچ پد این دستگاه هم نسبت به نمونه های قبلی بهبود داشته. همچنین در زمان خوبی هم عرضه شده٬ چرا که ویندوز 8.1 ارتباط بسیار مناسبی با موس و کیبورد دارد. این تاچ پد صفحه بزرگتری دارد و یک دکمه لمسی هم بر روی آن تعبیه شده. مایکروسافت گفته که این تاچ پد حساس تر هم هست؛ اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم این ترک پد نسبت به نمونه های قبلی اش بهبود داشته٬ اما هنوز از انواع مک بوک ایر و یا بسیاری از اولترابوک های ویندوزی چندین قدم عقب تر است. زمان بسیاری نیاز هست تا چگونگی اسکرول کردن با آن را یاد بگیرید؛ برای کلیک کردن و درگ کردن پنجره ها یا آیتم های ویندوز هم همینطور. بعضی اوقات هم که شما قصد انجام جسچر خاصی را دارید٬ این ترک پد اشتباه متوجه می شود. اگر قصد دارید استقاده روزانه از سرفیس 3 داشته باشید٬ بهتر است برای آن یک موس بلوتوث دار هم تهیه کنید تا در حین استفاده از این تبلت دچار مشکل نشوید.

کارایی و عمر باتری:

microsoft surface pro 3

اشتباه نکنید! در زمینه کارایی٬ مایکروسافت با سری Surface Pro همواره توانایی رقابت با لپ تاپ ها را داشته و در حالی که سایر اولترابوک ها رشد زیادی در زمینه کارایی نداشته اند٬ مایکروسافت سرعت پیشرفتش را حفظ کرده. سرفیس پرو 3 مجهز به پردازنده Haswell (با چیپ 1.9 گیگاهرتز Core i5) بوده و به کمک 8 گیگابایت حافظه رم٬ درایو solid-state ساخت سامسونگ و کارت گرافیک HD 4400 اینتل توانسته در صدر بنچ مارک ها در مقایسه با سایر دستگاه ها قرار بگیرد. بوت شدن این دستگاه فقط ده ثانیه طول می کشد و بعد از ده ثانیه لاک اسکرین را می بینید. همچنین پس از این زمان بسیار کوتاهی طول می کشد تا صفحه استارت بالا بیاید. اتصال WiFi هم به لطف امواج 802.11ac سرعت بالایی دارند. بلوتوث این دستگاه هم نسخه 4 است.

در نتیجه سرفیس پرو 3 قادر به انجام هرکاری است که یک اولترابوک می تواند انجام دهد. مالتی تسکینگ هم در این دستگاه بسیار خوب عمل می کند.

نویز چندانی از دستگاه شنیده نمی شود. فقط مانند سایر اولترابوک ها در هنگام بازی کردن صدای کمی می دهد. با شروع بازی٬ هرچه زمان بیشتری می گذرد دستگاه داغ تر و پر سر و صداتر می شود؛ تا جایی که از شدت حرارت نمی توانید آن را در دست نگه دارید و سر و صدای فن دستگاه هم بسیار زیاد می شود. اگر همواره چنین نویزی وجود داشته باشد٬ جالب نیست. البته خوشبختانه این سر و صدا دائمی نیست؛ باید هم بدانیم که این دستگاه و سایر اولترا بوک ها برای استفاده های سنگین طراحی نشده اند.

microsoft surface pro 3

مایکروسافت باتری این دستگاه را به دو صورت توصیف کرده: اول اینکه می توان تا 9 ساعت با آن وب گردی انجام داد. دیگری اینکه باتری آن نسبت به نسل قبلی سرفیس 15 تا 20 درصد افزایش طول عمر داشته. به بیان بهتر بهبود کلی نسبت به نسل قبلی را در آن شاهد هستیم. در مدل تست شده توسط انگجت٬ باتری این دستگاه با استفاده از WiFi تا 7 ساعت و 8 دقیقه دوام آورده؛ در حالی که نسل قبلی سرفیس بیش از 6 ساعت و نیم روشن نمی ماند.

اگر بخواهیم عمر 7 ساعته این باتری با یک بار شارژ را با دیگر دستگاه ها مقایسه کنیم٬ باید گفت که نه خوب است و نه بد. همانطور که در بالا می بینید٬ این دستگاه در مقایسه با اولترابوک های سبک تر و یا برخی از مدل های بزرگ تر قابل مقایسه بوده و از برخی از آنها هم بیشتر دوام دارد. برخی از اولترابوک ها هم از 8:30 ساعت به بالا با یک بار شارژ قابل استفاده اند. مک بوک ها که از این مقدار هم بهتر عمل می کنند.

اگرچه با این عمر باتری٬ سرفیس پرو 3 در مقابل برخی از رقیبانش کم می آورد٬ اما حداقل می شود گفت سرعت شارژ آن بسیار بالاست. در 90 دقیقه می توان باتری این دستگاه را از صفر تا 72 درصد شارژ کرد. در نتیجه اگر شما زمان کمی هم برای شارژ کردن داشته باشید٬ سرفیس پرو 3 برای شما پس از شارژ تا ساعت ها قابل استفاده خواهد بود.

مشخصات رده های مختلف و قابلیت رقابت با نمونه های مشابه:

microsoft surface pro 3

سرفیس پرو 3 یک بازه قیمتی تقریبا گران را شامل می شود و میزان این گرانی بسته به مشخصات دستگاه انتخابی متفاوت است. پایین ترین مدل آن Core i3 با 64 گیگابایت حافظه داخلی است که 799 دلار قیمت گذاری شده. مدل بالاتر از پردازنده Core i5 و حافظه 128 گیگابایت بهره برده و 999 دلار است. مدل Core i5 دیگری هم با حافظه 256 گیگابایت عرضه می شود که 1299 دلار است. دو مدل Core i7 هم موجود است که حافظه های 256 گیگابایتی و 512 گیگابایتی دارند؛ اولی 1549 دلار و دومی 1949 دلار هستند. مدل های Core i5 از دو هفته دیگر (یعنی 30 خرداد) عرضه می شوند. مدل های Core i3 و Core i7 اما تا اوایل شهریور عرضه نخواهند شد؛ البته می توانید از طریق سایت مایکروسافت از همین الان آنها را پیش خرید کنید.

متاسفانه هرکدام از این مدل ها را که خریداری کنید٬ باید 130 دلار برای کیبورد Type Cover اختصاصی این دستگاه بپردازید. در نتیجه اگر بخواهیم سرفیس پرو 3 را با اولترابوک های موجود مثل Dell XPS 12 هزار دلاری یا Acer Aspire S7-392 هزار و سیصد دلاری یا Samsung ATIV Book 9 Plus هزار و چهارصد دلاری مقایسه کنیم٬ خرید آن عاقلانه به نظر نمی رسد.

و حالا مشکل اینجاست که وقتی شما باید کیبورد این دستگاه را جداگانه تهیه کنید٬ چگونه می خواهد جای لپ تاپ را بگیرد؟ در حالی که همه اولترابوک های با قیمت ارزان تر به همراه خود کیبورد رایگان دارند و شما برای کیبورد سرفیس 3 باید 130 دلار هزینه کنید. حالا اگر انتخابتان سرفیس است٬ باید بیش از لپ تاپ های موجود در بازار (که بعضا دستگاه های خیلی خوبی هستند) هزینه کنید و تجربه تایپ نه چندان جالب را هم به جان بخرید.

جمع بندی :

microsoft surface pro 3

با معرفی هر نسل سرفیس٬ مایکروسافت سعی داشته تا با یک دستگاه جای لپ تاپ و تبلت را در زندگی مردم بگیرد. متاسفانه به نظر می رسد که روند مایکروسافت کند است و هنوز هم بعد از عرضه 3 مدل از آن٬ برخی از معایب جدی آن را برطرف نکرده. حالا این بار بزرگترین مشکلش کیبورد است. بسیار غیرقابل هضم است که بگوییم می توان سرفیس پرو 3 را جایگزین لپ تاپ کرد؛ آن هم در حالی که بسیاری از ویژگی هایش آن را نهایتا در حد جایگزینی برای یک نوت بوک قرار می دهند و شاید اصلی ترین مشکل٬ تجربه کاربری نامتناسب کار با کیبورد و ترک پد خسته کننده آن باشد. مشکل آنجایی بیشتر می شود که بدانیم مایکروسافت این کیبورد را به صورت اضافی برای این دستگاه عرضه کرده؛ یعنی در جعبه سرفیس نیست و 130 دلار قیمت دارد! اگر بنا باشد کسی این رقم را هم بپردازد٬ شاید بهتر باشد که به جای سرفیس 3 یک دستگاه کامل خریداری کند.

نکته مثبت هم این است که با وجود سایز بزرگ٬ این تبلت از طراحی سبک تر٬ باریک تر و نسبت تصویر معقول تری نسبت به پیشینیانش بهره می برد و در نتیجه شاید راحت تر به عنوان یک تبلت استفاده شود. اگر مایکروسافت متوجه مشکل کیبورد بشود (و حداقل آن را رایگان کند)٬ می توانیم با خیال راحت تری آن را به عنوان جایگزینی برای لپ تاپ معرفی کنیم. اما فعلا اگر می خواهید تبلت و لپ تاپ را یک جا داشته باشید و از اپلیکیشن های ویندوز استور هم استفاده بکنید٬ بهترین انتخاب برای شما اولترابوک های لمسی هستند.

مزایا:

  • – بسیار باریک و سبک٬ در عین دارا بودن قطعات داخلی قوی
  • – استفاده راحت به عنوان یک تبلت مستقل
  • – کارایی بالا (با توجه به نتایج بنچ مارک ها)
  • – صفحه با رزولوشن بالا و بسیار زیبا
  • – ایستادن کیبورد در زاویه های مناسب

معایب:

  • – کیفیت پایین ساخت کیبورد
  • – استفاده سخت در حالت قرارداشتن بر روی پاها
  • – عمر متوسط باتری

منبع : engadget