کنتور هوشمند

عملیاتی شدن ایده کنتور هوشمند برای حل چالش مصرف گاز

مراسم رونمایی از پلتفرم کنترل و مدیریت هوشمند کنتورهای گاز برگزار شد و مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت از عملیاتی شدن ایده کنتور هوشمند برای حل چالش مصرف گاز خبر داد.

توسعه روزافزون فناوری و تأثیر آن در رشد و رونق فعالیت‌های صنعتی و خدماتی، پیشرفت در بخش‌های مهم کشور و همسو کردن آنها با تکنولوژی که باعث تسهیل در ارائه خدمات به مردم می‌شود یکی از مسائل بسیار مهمی است که در سال‌های اخیر مورد توجه ویژه مسئولان قرار گرفته است. زیرا ارائه خدمات مختلف در سطح کلان، مبحث مهمی است که می‌تواند دستاوردهای بسیاری برای مردم به همراه داشته باشد. این مهم در حوزه انرژی‌های تجدیدناپذیر از اهمیت دوچندانی برخوردار بوده و باید از منظرهای مختلف، اصلاحاتی بر بهره‌برداری، عرضه و دریافت هزینه‌های مصرف انرژی از مردم صورت بگیرد.

اهداف کنتور هوشمند گاز

در این راستا شرکت ملی گاز طی فراخوانی در سال 96، بحث کنترل و مدیریت هوشمند کنتورهای گاز را مطرح کرد تا برآورد میزان مصرف، انتقال اطلاعات آن، طبقه‌بندی و اتصال به دستگاه‌های هوشمند مشترکان با استفاده از پلتفرمی هوشمند صورت بگیرد. این هوشمندسازی به مشارکت چهار جانبه‌ای نیاز داشت تا این فرایند در مقیاس ملی به سرانجام برسد و علاوه بر ممانعت از هدررفت انرژی گاز، سرعت و بهره‌وری کنتورخوانی و انتقال اطلاعات افزایش یافته و این سرمایه ملی به صورت بهینه مصرف شود.

در همین خصوص همایشی با هدف معرفی پلتفرم هوشمندسازی کنتورهای گاز در روز سیزدهم بهمن‌ماه در سالن همایش‌های دانشگاه خاتم برگزار شد.

دکتر مهدی ایزد یار، مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت در ابتدای این همایش، به اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت:

اصلاح الگوی مصرف انرژی، سال‌ها به عنوان یکی از اولویت‌های نخست کشور به شمار می‌رود، اما برای حل آن تنها به یک روش بسنده کرده‌ایم که آن هم اصلاح مبالغ تعرفه و افزایش بهای انرژی بوده است. اما تجربه نشان داده این روش برای یک بازه زمانی محدود نتیجه می‌دهد. از طرفی در شیب رشد قیمت‌ها محدودیت وجود دارد و باید راهکارهای جایگزین برای اصلاح این موضوع در نظر گرفته شود.

‌مسئولان ما همیشه نرخ انرژی و میزان یارانه‌ای را که به بخش انرژی اختصاص می‌دهند را با نرخ کشورهای دیگر مقایسه می‌کنند و بر ارزان فروختن انرژی به مردم تاکید و پافشاری می‌کنند. اما واقعیت این است که درآمد سرانه مردم ایران ۲۴۵۰ دلار است. در حالی که به عنوان مثال درآمد سرانه مردم سنگاپور ۵۹ هزار دلار و این رقم در کشور نیوزلند به ۱۲۰ هزار دلار هم می‌رسد. گفتنی است در همین منطقه درآمد سرانه مردم ترکیه ۸ هزار دلار یعنی ۴ برابر درآمد سرانه مردم کشور ما بوده که این ارقام در مقام مقایسه، بیانگر نگاه غیر کارشناسی به این مبحث است.

کنتور هوشمند

اما رویکرد درست، نگاه اکوسیستمی به این موضوع است. نگاهی که بیانگر ملی بودن این طرح بوده و ارزش افزوده اجرای آن به تمام ذی‌نفعان می‌رسد. در نتیجه پیاده کردن راهکارهای اکوسیستمی، بهترین راه‌حل به شمار می‌رود.

مدیرعامل فناپ زیرساخت با اشاره به وجوه اشتراکی این طرح ادامه داد:

در چنین طرح‌هایی، لایه‌های مختلفی وجود دارد، یک بخش آن خود کنتورها بود که شرکت کنتورسازی اکباتان، به عنوان شرکت زیرمجموعه صندوق سرمایه‌گذاری نفت، تولید آن را بر عهده گرفته است.

‌وی افزود خوشبختانه کارهای مطالعاتی این پروژه در دانشگاه خاتم به سرانجام رسیده است. همچنین ایجاد بستر ارتباطی را نیز شرکت ایرانسل فراهم کرده و ما در فناپ زیرساخت، پلتفرم هوشمند آن را طراحی و پیاده‌سازی کرده‌ایم که مبتنی بر اینترنت اشیا است. نکته مهم این که تمام این چرخه توسط کارشناسان داخلی طراحی و پیاده‌سازی شده و با یک‌دهم میزان سرمایه‌گذاری ارزی این کار انجام شده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*