بزرگترین تلسکوپ زمینی بشر در بیابان آتاکامای شیلی ساخته خواهد شد. قدرت جمعآوری اطلاعات تلسکوپ ELT حدود 200 برابر بیشتر از تلسکوپ فضایی هابل خواهد بود.
رصدخانه جنوبی اروپا فرایند ساخت بزرگترین تلسکوپ زمینی را در بیابان آتاکامای شیلی آغاز کرد. این تلسکوپ که با نام Extremely Large Telescope (ELT) شناخته میشود نسبت به تلسکوپ فضایی هابل حدود 200 برابر قدرت جمعآوری اطلاعات بیشتر خواهد داشت. همچنین این تلسکوپ بسیار بزرگ به احتمال زیاد در سال 2025 میلادی به بهرهبرداری خواهد رسید.
جزئیات ساخت بزرگترین تلسکوپ زمینی بشر
رصدخانه جنوبی اروپا برای ساخت این تلسکوپ بخشی از کوه سرو آرمازونس (Cerro Armazones) در شیلی را تراشید که چنین اقدامی باعث شد ارتفاع این کوه حدود 18 متر کاهش پیدا کند. این تلسکوپ بسیار بزرگ حدود 80 متر ارتفاع داشته و قطر آن نیز به 88 متر میرسد.
طراحان برای این تلسکوپ آینه اصلی 39 متری متشکل از 798 قسمت شش ضلعی جداگانه را در نظر گرفتند که اندازه هر بخش از آن حدود 1.4 متر و ضخامت آن نیز 5 سانتیمتر خواهد بود. همچنین قطر آینه ثانویه حدود 4.2 متر اعلام شده که در مقابل آینه اصلی قرار خواهد گرفت. چنین سازه بزرگی میتواند دهها میلیون برابر چشم انسان نود اجرام فضایی را جمعآوری کند.
در واقع اخترشناسان میتوانند به کمک این تلسکوپ بسیار بزرگ سیارات کوچکتر از زمین را رصد کرده و به شکل مستقیم از سیارات بزرگتر تصویربرداری کنند. همچنین امکان مشاهده جو آن سیارات نیز وجود خواهد داشت. علاوه بر این، محققان با این تلسکوپ به رصد اعماق کهکشانها خواهند پرداخت و حتی میتوانند با نگاه به کهکشانهای اولیه اسرار شکلگیری آنها را برملا سازند.