آمارها نشان میدهند سقف سانروف پانورامیک در خودروهایی که از استانداردهای لازم برخوردار نیستند، منجر به مرگ سرنشینان میشود. مشخصات سانروف های استاندارد چیست؟
فضای زیاد کابین خودرو برای سرنشینان مهم است و شاید برخی از مشتریان بخواهند خودرویی خریداری کنند که جادارتر از حد معمول باشد یا حداقل به نظر برسد. سقفهای پانورامیک حس جادارتر بودن خودرو را برای شما به ارمغان خواهد آورد، اما نکته منفی این سانروفها خطرهای بیش از حد معمول آنهاست.
سقف سانروف پانورامیک چه خطرهایی دارد؟
یکی از معایبی که خودروهای با سقف سانروف پانورامیک دارند، واژگون شدن خودرو است؛ اما علت این اتفاق چیست و آیا میتوان بار این مشکل را روی دوش سانروف این خودروها گذاشت؟ با ما باشید تا به این پرسش، پاسخ دهیم.
خودروهای اروپایی یا آمریکایی خوشبختانه انواع و اقسام استانداردهای بینالمللی را پشت سر میگذارند و از این بابت نگرانی در مورد آنها وجود ندارد. اما رانندگان باید همواره جانب احتیاط را رعایت کنند و قربانی غفلت و کمکاری خودروساز نشوند.
یکی از آپشنهای جذاب و دوست داشتنی در خودروهای کراس اوور و اس یو وی، سقف سانروف پانورامیک است. گفتنی است که خودروسازان خارجی تمامی گامهای مور دنیاز برای تولید خودرویی مستحکم و ایمن را بر میدارند و در این زمینه کمکاری نخواهند کرد. قابلیتها و تواناییهای این سری از خودروها بارها مورد آزمایش قرار میگیرد و تستهای استاندارد مختلفی را پشت سر میگذارد.
همچنین تمامی تستهای تصادف جادهای روی این خودروها انجام میشود. یکی از مزایای تولید خودرو و اخذ مجوز خودروهای تست شده در ایالات متحده این است که متولی این کار، شرکت بیمه است و وظیفه سنجش استانداردهای خودرو و اندازهگیری میزان محافظت از سرنشینان را در دستور کار قرار میدهد. یکی از مهمترین معیارهای این موسسه، اندازهگیری میزان استحکام سقف خودروها است.
این موسسه حکومتی ایالات متحده در جدیدترین بررسیهای خود نتایج تستهای تصادف و واژگونی خودروها را منتشر کرده که نشان میدهد وجود سانروفها تأثیر اندکی در کاهش ایمنی سرنشینان دارد. در تمامی خودروهایی که اکنون به تولید میرسند، بدنه خودرو از فولاد محکم ساخته میشود که توسط پنلهایی نازک اما قدرتمند پوشانده خواهد شد.
همین چارچوب فولادی خطرهای احتمالی برای سرنشینان را کم میکند. آخرین بررسیها نتایج نشان میدهند بیشترین قسمتهایی که انرژی تخریبی خودرو را جذب میکنند مربوط به ستونهای A، B، C هستند و کمترین بخش نیز به ستون D یا همان سقف تعلق دارد.
از جمله مهمترین نگرانیهای سقفهای شیشهای خطر پرت شدن سرنشینان بعد از تصادف یا واژگونی خودرو است. همچنین اگر خودروی شما دارای سانروف است، توجه داشته باشید که بهترین و تنها راه حل محافظت جان شما بستن کمربند ایمنی است. طبق آمار سازمان ایمنی ترافیک بزرگراه ملی آمریکا کسانی که در خودروهای دارای سانروف کمربند ایمنی خود را نمیبندند، حداقل ده برابر بیشتر در معرض پرت شدن به بیرون هستند.
از دیگر مشکلاتی که خودروهای سانروفدار دارند، خطر شکسته شدن شیشهها و خود شیشهخردهها پس از بروز تصادفات است. خودروسازان برتر دنیا برای جلوگیری از این مشکل، از نوعی لمینت استفاده میکنند که پلاستیک محافظی برای جلوگیری از خرد شدن شیشهها است.
در این میان برخی از خودروسازان مطرح مانند کمپانی هیوندای برای خودروهای خود و سانروف آنها کیسههای هوایی طراحی کردهاند که اگر خودرو واژگون شد سرنشینان دچار مشکل جدی نشوند. این ابتکار باعث میشود تا از پرت شدن سرنشینان به بیرون خودرو نیز جلوگیری شود.
با این حال احتیاط ایجاب میکند که در خصوص خودروهایی که دارای سانروف هستند تأمل بیشتری کنیم و هنگام خرید آنها از ایمنیهایی که در ساخت آن رعایت شده مطمئن شویم. همچنین اگر بودجه ما به خرید چنین خودروهایی نمیرسید بهتر است روی گزینههای امنتر سرمایهگذاری کنیم.