کاوشگر یوتو-2 چین موفق به ثبت عکسی جدید از نیمه پنهان و اسرارآمیز ماه و از رد چرخهای خود شده است. تصاویر خیره کننده را در ادامه ببینید.
به تازگی ماه نورد یوتو-2 پس از سه سال حضور خود در نیمه پنهان ماه، تصاویر خیره کننده و جذابی به زمین ارسال کرد. این کاوشگر موفق شده از رد چرخهای خود در سطح خشن و سخت ماه تصاویری منتشر کند.
عکسی جدید از نیمه پنهان و اسرارآمیز ماه ثبت شد
کاوشگر یوتو-2 سالهاست که در نیمه پنهان ماه مشغول کاوش و جستجو است و در این سه سال مسیرهای زیادی پیموده و اطلاعات مفیدی را برای دانشمندان مخابره کرده است. طی روزهای اخیر یکی از کانالهای علمی چینی زان وابسته به اداره ملی فضایی چین عکسهایی منتشر کرده که مسیر پر پیچ و خم این ماه نورد چینی را نشان میدهند.
در یکی از این تصاویر شاهد نمایی پانوراما از آخرین مسیرهایی هستیم که یوتو-2 پیموده است. در این تصویر سطح نشین این کاوشگر در دوردست دیده میشود. گفتنی است که این کاوشگر در 2019 به وسیله چانگ ای 4 در یکی از دهانههای ماه فرود آمد و در تاریخ بشریت اولین فضاپیمایی است که موفق به فرود روی نیمه پنهان ماه شده است.
آن طور که دادههای جدید نشان میدهند این ماه نورد از روزی که روی سطح ماه فرود آمده تا به امروز به کمک انرژی خورشیدی موفق شده مسافتی در حدود 1029 متر را در دهانه فون کارمان بپیماید. وزن این کاوشگر 140 کیلوگرم بوده و اطلاعات مفیدی جمعآوری کرده است.
یکی از جدیدترین تصاویری که یوتو-2 ثبت کرده مربوط به همین چند روز پیش است که طی آن شیء مرموزی به شکل خرگوش ثبت شده بود. البته پس از رسیدن این کاوشگر به شیء مورد نظر مشخص شد که با تکه سنگی شبیه به خرگوش روبهروییم. در تصاویر مربوطه میتوانید رد و اثر چرخهای این ماه نورد را ببینید.
تا به امروز چینیها موفق شدهاند که مأموریتهای بسیاری را به واسطه حضور یوتو-2 به سرانجام برسانند. در اکتشافات جدید این وسیله میتوان موادی را دید که متعلق به زیرپوسته ماه و گویهای شیشهای است که میتواند اثری از برخورد شهاب سنگها باشد.
علاوه بر این مدارگرد ماه ناسا از یوتو-2 تصاویری ثبت کرده که محل فرود و حرکت آن را نشان میدهد. این کاوشگر و چانگ ای 4 هر یک چهار محموله با خود حمل میکنند و تاکنون توانستهاند بیشتر از آنچه برای آنها برنامهریزی شده است، به تحقیق و بررسی بپردازند.
کاوشگرهای ماه به علت نبود انرژی خورشیدی به صورت دائم، دو هفته زمینی که معادل یک روز قمری است را مشغول به کار هستند و پس از آن انرژی خود را کاهش میدهند تا بتوانند شبهای طولانی و سرد ماه را تحمل نمایند. انتظار میرود که مأموریت این ماه نورد در روز نهم مارس تمام شود و به زمین بازگردد.