محافظ صفحه نمایش موبایل

محافظ صفحه نمایش موبایل، ضروری یا بی خودی؟

با توجه به تکنولوژی‌هایی مانند گوریلا گلس و سرامیک شیلد، آیا هنوز هم نصب محافظ صفحه نمایش موبایل ضروری است؟

اسمارت فون‌های امروزی قیمت گزافی دارند و برای خرید یک پرچمدار سامسونگ یا اپل، بایستی حدود هزار دلار بپردازید. خرید گارد محافظ و گلس همراه با خرید گوشی جدید تبدیل به یک عادت شده و اکثر کاربران بدون محافظ بدنه و صفحه نمایش احساس امنیت ندارند. اما با وجود پیشرفت تکنولوژی و تعبیه محافظ‌های نمایشگری که با ساختار صفحه نمایش تلفیق شده‌اند؛ آیا هنوز هم نصب محافظ صفحه نمایش موبایل اهمیت بالایی دارد؟

از آنجایی که گوشی‌ها قیمت بالایی دارند، تهیه ابزار محافظت‌کننده موضوعی منطقی به شمار می‌آید اما برخی می‌گویند محافظ‌های گوریلا گلس (در گوشی‌های اندرویدی) و سرامیک شیلد (در آیفون‌ها) کافی هستند و نیازی به نصب گلس جداگانه نخواهد بود. امروز در گجت نیوز قصد داریم صحت و سقم این ادعا را بررسی کنیم تا ببینیم آیا استفاده از محافظ صفحه نمایش گوشی هنوز هم می‌تواند کارآمد باشد یا خیر.

چرا نباید از محافظ صفحه نمایش موبایل استفاده کنیم؟

1. گوریلا گلس

محافظ صفحه نمایش موبایل

اکثر گوشی‌های اندرویدی جدید از محافظ نمایشگر کورنینگ گوریلا گلس بهره می‌برند. این محافظ در واقع یک شیشه تقویت شده و محکم بوده که مقاومت بالایی در برابر خراشیده شدن دارد. کورنینگ برای سال‌های زیادی در حال ارائه نسخه جدیدی از محافظ‌های خود بوده و در حال حاضر جدیدترین مدل محافظ این کمپانی، گوریلا گلس ویکتوس است.

گوریلا گلس تلاش می‌کند تا صفحه نمایش را از خراشیدگی یا ترک برداشتن محافظت کند، اما معمولا یکی از آن‌ها به دیگری غلبه می‌کند. در نسخه‌های مختلف گوریلا گلس، برخی مقاومت بهتری در برابر خراشیده شدن دارند و در عوض، راحت‌تر ترک برمی‌دارند. از سوی دیگر برخی نسخه‌ها نیز برعکس بوده و راحت‌تر خراشیده می‌شوند اما به سختی ترک برمی‌دارند. کورنینگ در تلاش است تا با ایجاد تعادلی میان این دو، تا جای ممکن محافظ‌هایش را مقاوم بسازد.

کورنینگ به عنوان شرکت تولید کننده گوریلا گلس می‌گوید ویکتوس از ارتفاع 6 فوتی روی سطوح سخت و ناهموار سقوط کرده و جان سالم به در برده است. همچنین این نسخه توانسته نیرویی معادل 8 نیوتون را تحمل کند، در حالی که سایر محافظ‌ها تنها تا 4 نیوتون را تحمل کرده‌اند.

2. سرامیک شیلد

محافظ صفحه نمایش موبایل

اپل برای گوشی‌هایش از گوریلا گلس مرسوم استفاده نمی‌کند و محافظی به نام سرامیک شیلد – Ceramic Shield را به کار گرفته که باز هم توسط کورنینگ تولید می‌شود. این محافظ از زمان معرفی آیفون 12 روی اسمارت فون‌های این کمپانی قرار گرفته است.

سرامیک شیلد تنها یک اسم فانتزی نبوده و واقعا در ساختار شیشه نمایشگر از سرامیک استفاده شده است. این محافظ صفحه نمایش موبایل در خود نانو کریستال‌های سرامیکی دارد که از طول موج نور کوچک‌تر است و بدین ترتیب شفافیتی معادل با شیشه دارد.

سرامیک شیلد نیز مانند گوریلا گلس می‌تواند نمایشگر را در برابر خراشیدگی و شکستگی محافظت کند. متاسفانه اپل جزئیات زیادی را درباره سرامیک شیلد منتشر نکرده و تنها می‌گوید از محافظ آیفون‌های پیشین 4 بار بهتر است. عملکرد سرامیک شیلد قابل قیاس با گوریلا گلس نیست اما در مجموع هر دو از جمله محافظ‌های با دوام برای نمایشگر به حساب می‌آیند.

3. مشکلات مربوط به محافظ نمایشگر

گلس یا همان محافظ صفحه نمایش از پلاستیک یا ترکیب پلاستیک و شیشه ساخته می‌شود. بدین ترتیب لمس کردن آن هیچ‌گاه مشابه با لمس کردن شیشه نخواهد بود و حس متفاوتی را القا می‌کند. همچنین برخی محافظ‌ها شکل کلی دیوایس را تغییر می‌دهند و ممکن است گوشی را کمی ضخیم‌تر کنند.

مشخصا کیفیت ساخت این محافظ‌ها پایین‌تر از شیشه محافظ اصلی نمایشگر بوده و چیزهایی که در حالت عادی روی صفحه نمایش خراش نمی‌اندازند، ممکن است روی گلس باعث خراشیدگی شوند. افزون بر این به دلیل متریال مورد استفاده در محافظ‌ها، به مرور زمان شفافیت آن‌ها از بین می‌رود و در برخی موارد حتی رنگ محافظ تغییر پیدا می‌کند که به تغییر رنگ‌های تصویر منجر می‌شود.

تمامی این مشکلات در حالتی رخ می‌دهند که محافظ را به درستی نصب کرده باشید و هیچ‌گونه حباب یا فضای خالی میان گلس و گوشی وجود نداشته باشد. البته نصب صحیح گلس نیز دشواری‌های خاص خودش را دارد و می‌توانیم نحوه نصبش را هم یکی از نکات منفی آن بدانیم.

چرا باید از محافظ صفحه نمایش موبایل استفاده کنیم؟

علی‌رغم توصیه‌ها و نظرات فراوان مبنی بر استفاده نکردن از محافظ نمایشگر موبایل، اما نصب یک محافظ همواره می‌تواند مفید باشد. دلایل این ادعا را در ادامه مورد بحث قرار می‌دهیم.

1. گوریلا گلس یا سرامیک شیلد آنقدرها هم مقاوم نیستند

محافظ صفحه نمایش موبایل

من (نگارنده این مقاله) علاقه‌ای به نصب گلس یا محافظ صفحه نمایش موبایل ندارم و سال‌هاست که از هیچ نوع لوازم جانبی محافظ استفاده نمی‌کنم. هر دو مدل گوشی‌های سامسونگ و آیفون جدید را در اختیار داشته‌ام و متاسفانه باید بگویم نمایشگر گوشی‌ها بسیار ساده‌تر از آنچه که فکر می‌کنید می‌تواند خراش بردارد.

دسته کلید، کارت‌های اعتباری و سایر وسایلی که ممکن است در جیب قرار بگیرند می‌توانند به راحتی روی صفحه نمایش موبایل گران‌قیمت شما خراش بیاندازند. اگر گوشی را درون کیف دستی زنانه قرار بدهید هنوز اوضاع وخیم‌تر خواهد شد چرا که وسایل زیادی در کیف می‌توانند با کمی فشار یا حرکت باعث ایجاد خط و خش روی نمایشگر شوند.

از تمامی این‌ها که بگذریم، ممکن است یک گلس راحت‌تر از صفحه نمایش اصلی خراش بردارد؛ اما امکان رفع این خراشیدگی و تعویض گلس با پرداخت هزینه‌ای ناچیز ممکن شده است. این در حالی است که اگر نمایشگر دیوایس دچار خراشیدگی یا شکستگی شود هزینه تعمیر آن سرسام‌آور خواهد بود؛ به طوری که هزینه تعویض نمایشگر پرچمداران سامسونگی و اندرویدی ممکن است تا 10 میلیون تومان پای کاربر آب بخورد.

2. شکننده بودن نمایشگر

محافظ صفحه نمایش موبایل

هنگامی که گوشی از دستتان می‌افتد، ممکن است به نحوی با زمین برخورد داشته باشد که باعث ایجاد ترک بزرگی روی صفحه شود. این ترک‌ها غیرقابل اجتناب هستند و به دلیل متریال شیشه‌ای صفحه نمایش، شکستن آن امری غیر قابل انکار است.

اما در صورتی که از گلس استفاده کنید، نیروی وارده به صفحه گوشی روی سطح گلس پخش می‌شود و به نوعی گلس قربانی حفاظت از نمایشگر خواهد شد. با وارد شدن نیرو به گلس، محافظ می‌شکند اما به صفحه نمایش آسیبی وارد نخواهد شد. بدین ترتیب می‌توانیم بگوییم هیچ کدام از تکنولوژی‌های محافظ صفحه از قبیل گوریلا گلس و سرامیک شیلد نمی‌توانند در برابر سقوط و شکستگی مقاومت 100 درصدی از خود نشان بدهند. اما با نصب محافظ صفحه نمایش موبایل احتمال جلوگیری از آسیب به نمایشگر تا حدود بسیار زیادی افزایش پیدا می‌کند و از خسارت‌های احتمالی پیشگیری خواهد شد.

سخن پایانی

محافظ صفحه نمایش موبایل

ایجاد خط و خش روی نمایشگر گوشی اجتناب‌ناپذیر است. در سالم‌ترین گوشی‌هایی که چند ماه از کارکردشان می‌گذرد هم می‌توانیم خش‌های ریز و سطحی را مشاهده کنیم، چه رسد به گوشی‌هایی که از دست صاحبشان سقوط کرده باشند.

حتی اگر اطمینان کامل داشته باشید که از گوشی با نهایت دقت مراقبت خواهید کرد، باز هم کار از محکم‌کاری عیب نخواهد کرد و نصب یک محافظ صفحه نمایش می‌‌تواند خیالتان را کاملا راحت کند. در غیر این صورت مراقبت از گوشی بدون گلس بسیار دشوار بوده و حتی اگر آن را در مکانی امن نگهداری کنید، باز هم پس از مدتی شاهد خط و خش روی صفحه خواهید بود.

اگر موبایلتان روی زمین بیافتد و صفحه نمایشش ترک بردارد، هزینه تعویض نمایشگر حدود یک سوم مبلغ کل گوشی خواهد بود. این در حالی است که می‌توانید با خرید یک گلس با قیمتی حدود 200 هزار تومان، از خسارت‌های میلیونی جلوگیری کنید. باز شدن گوشی و تعمیر شدن آن نیز موضوع دیگری بوده که دیدگاه خریداران دست دوم را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد و اگر قصد فروش موبایلتان را دارید، تعمیر شدنش می‌تواند قیمت آن را کاهش بدهد.

در مجموع پیشنهاد می‌کنیم از محافظ نمایشگر استفاده کنید تا علاوه بر حفظ سلامت نمایشگر، بابت نگهداری و قرارگیری گوشی در کنار اجسام تیز و محکم خیالتان راحت باشد.