افتتاح خط مونتاژ خودروهای برقی باری فورد در ترکیه در حالی رخ میدهد که شرکتهای چینی بی اعتبار با محصولات بی کیفیت خود، روز به روز بازار خودرو ایران را نابه سامانتر میکنند.
ترکیه یکی از همسایگان ایران است که متاسفانه وضعیت تولید و مونتاژ خودروها در این کشور، هیچ شباهتی با کشورمان ندارد. در سالهای گذشته و رونق صنعت گردشگری در ترکیه، بیشتر درآمدهای این کشور صرف متقاعد کردن برندهای بزرگ تولیدی، به ایجاد خط مونتاژ در ترکیه شده است. در همین راستا، غولهایی مثل تویوتا، شرکت کامیون و اتوبوس سازی مان، هیوندای، هوندا و ….. خط تولید و مونتاژ خود را در شهرهای مختلف ترکیه تاسیس و اشتغال زایی عجیبی ایجاد کردهاند. حتی با ورود رسمی تسلا به اروپا و تاسیس نمایندگی در ترکیه، جای تعجبی ندارد که چند سال دیگر، مراسم افتتاح «گیگافکتوری استانبول» با حضور ایلان ماسک و کوکسل بابا را شاهد باشیم!
همچنین به یاد داشته باشید که صنعت خودروسازی ترکیه نسبت به ایران، با سرعت نور در حال حرکت است و حتی در سال گذشته، شاهد رونمایی از اولین خودرو تمام برقی بومی ترکیه با نام توگ (TOGG) در نمایشگاه CES 2022 بودیم.
در حال حاضر شرکت فورد، تنها آمریکایی ساکن در ترکیه است که محصولات خود را در خاک این کشور به تولید میرساند. آنها در اقدامی تحسین برانگیز، سومین خط مونتاژ خود در ترکیه را احداث کردند. این خط تولید، ونهای برقی باری فورد که E Transit نام دارند و جدیدترین محصول این برند محسوب میشود را به اروپا صادر خواهد کرد.
در ابتدای کار، میتوانید ویدئو معرفی خودرو باری تمام برقی فورد ای ترانزیت – E Transit را مشاهده کنید.
فهرست مطالب:
معرفی خط مونتاژ خودروهای برقی باری فورد در ترکیه
این کارخانهی بزرگ که اتوسان (Otosan) نام دارد، در استان قوجاایلی (Kocaeli) ترکیه احداث شده است. هرچند که خط مونتاژهای فورد در ترکیه تقریبا با سابقه هستند اما این کارخانه از یک زاویهی دیگر، به نوعی یکی از افتخارات کشور ترکیه محسوب میشود.
در حال حاضر خودروهای باری الکتریکی فورد E Transit فقط در خاک آمریکا (ایالت کانزاس) بر روی خط تولید قرار دارند. تولید این خودروها از بهمن سال گذشته شروع شده است و اولین خریداران آمریکایی، ون برقی باری خود را در اوایل فروردین ماه سال جاری، تحویل گرفتند.
بنابراین کارخانه اتوسان ترکیه طبق توضیحات بالا، دومین و تنها سایت خارج از آمریکا است که این وسیله نقلیهی الکتریکی باری را برای صادرات به سراسر اروپا به تولید میرساند که با توجه به اختلاف کم «تاریخ ساخت و تحویل محصولات» در آمریکا، میتوان به نوعی گفت که تولید این محصول برای ترکها، بسیار سریع و سودآور خواهد بود.
مشخصات فنی خودرو تمام برقی باری فورد با نام E Transit
پس از کسب اطلاعات مختصر از این کارخانه، بیایید و به مشخصات تک محصول آن نگاهی داشته باشیم. در ابتدا باید بگوییم که این ون الکتریکی در دو نسخه تولید میشود که نسخهی ترکی آن، فقط مختص صادرات به اروپا خواهد بود.
ون الکتریکی فورد E Transit (نسخه مخصوص بازار اروپا)
- شعاع حرکتی بر اساس استانداردهای موسسه WLTP برابر با 315 کیلومتر (196 مایل)
- ظرفیت قابل استفادهی باتریها برابر با 68 کیلو وات ساعت
- توان باربری استاندارد برابر با 1758 کیلوگرم در نسخه ون و حداکثر ظرفیت بار در حدود 3.5 تا 4.25 تن (غیر استاندارد)
- دیفرانسیل عقب
- توان خروجی از موتور برابر با 135 تا 198 کیلو وات (در حداکثر قدرت) و گشتاور 430 نیوتن متر
- مدت زمان شارژ با شارژرهای معمولی AC برابر با 8 ساعت
- مدت زمان شارژ با شارژرهای سوپر فست شارژ DC با قدرت 115 کیلو وات برابر با کمتر از 34 دقیقه
- سیستم خروجی برق اضطراری (شبیه به پاور بانک) با توان 2.3 کیلو وات
- 25 نسخه مختلف شامل مدلهای ون تک کابین، دو کابین، با قسمت بار، شاسی لخت و با ابعاد متفاوت برای سقف کابین و ارتفاعهای متخلف برای سقف قسمت بار
- گارانتی کامل 8 ساله یا کارکرد 160 هزار کیلومتر
ون الکتریکی فورد E Transit (نسخه مخصوص بازار آمریکا)
- شعاع حرکتی بر اساس استانداردهای موسسه WLTP برابر با 203 کیلومتر (126 مایل) برای مدل ون دو کابین سقف کوتاه
- ظرفیت قابل استفادهی باتریها برابر با 68 کیلو وات ساعت (باتریهای ساخت شرکت LG)
- توان باربری استاندارد برابر با 1760 کیلوگرم در نسخه ون دو کابین سقف کوتاه و حداکثر حجم بار 13900 لیتر در نسخه ون سقف بلند با شاسیهای بلندتر
- دیفرانسیل عقب
- توان خروجی از موتور برابر با 198 کیلو وات (برابر با 266 اسب بخار) و گشتاور 430 نیوتن متر
- مدت زمان شارژ با شارژرهای معمولی AC با توان 11.3 کیلو وات با ولتاژ 240 ولت برابر با 8 ساعت
- مدت زمان شارژ با شارژرهای سوپر فست شارژ DC با قدرت 115 کیلو وات برابر با کمتر از 34 دقیقه و شارژر سریع 50 کیلو واتی برابر با کمتر از 65 دقیقه
- سیستم خروجی برق اضطراری (شبیه به پاور بانک) با توان 2.4 کیلو وات
- نسخه مختلف شامل سه مدل متفاوت برای ارتفاع و نوع سقف، سه مدل مختلف برای ابعاد شاسی و قسمت بار و …..
- گارانتی کامل 8 ساله یا کارکرد 160 هزار کیلومتر
چنین قدرت مناسبی در کنار ابعاد و طراحیهای مختلف کابین، میتواند هر صنعت گری را راضی کند تا یکی از محصولات خط مونتاژ خودروهای برقی باری فورد در ترکیه را خریداری کند. همچنین نام یک برند آمریکایی در کنار حضور گستردهی نمایندگیهای فورد در ترکیه، خیال تمام خریداران را راحت خواهد کرد.
ظرفیت خط مونتاژ خودروهای برقی باری فورد در ترکیه و سفارشات ثبت شده
طبق گزارشهای بدست آمده از خط مونتاژ خودروهای برقی باری فورد در ترکیه، تا کنون 5 هزار نسخه از محصولات این کارخانه توسط مشتریان اروپایی، پیش خرید شدهاند. زمانی که این آمار را با آمار 10 هزار نسخهای کارخانهی آمریکا مقایسه میکنیم، سرعت رشد سفارشات در مدت کوتاه را بهتر درک میکنیم!
اما این تمام ماجرا نیست! با توجه به نظر مثبت نمایندگان فورد در سفر به کشور ترکیه و کسب شناخت بیشتر از زیرساختهای این کشور، به نظر میرسد که در سالهای آینده، خط مونتاژهای بیشتری از فورد و دیگر برندهای آمریکایی را در خاک این کشور ببینیم. شرکت فورد به صورت کلی، سرمایه گذاریهای عجیبی را در خاک اروپا انجام داده است که بیشتر این برنامهها، به ساخت خودروهای برقی (شامل سدان، پیکاپ، ون و…) مربوط میشود. در حقیقت سبد محصولات برقی فورد برای بازار اروپا تا سال 2024 به 9 محصول خواهد رسید که از این تعداد، 4 مورد به ساخت ونها و مینی ونهای الکتریکی اختصاص خواهد یافت.
همچنین بد نیست بدانید که مدیر ارشد خط مونتاژ خودروهای برقی باری فورد در ترکیه میگوید:
برای برطرف کردن نیاز مردم به خودروهای الکتریکی، مفتخریم بگوییم که بیش از 2 میلیارد دلار سرمایه برای ساخت این خط تولید هزینه شده که در حال حاضر، برای بیش از 3 هزار نفر از مردم ترکیه اشتغال زایی ایجاد کرده است.
همکاری جدید آمریکا، ژاپن و ترکیه برای آیندهی خودروهای برقی در همسایگی ایران
اما ماجرا به همین خبر ختم نمیشود. طبق اخبار بدست آمده، شرکت فورد طی همکاری با ابر گروه کرهای SK، قصد دارد که تا سال 2024، خط تولید باتریهای خودروهای الکتریکی خود را در کشور ترکیه به بهره برداری برساند. گفته میشود که مجموع ظرفیت تولید سالیانهی باتریهای این کارخانه به حدود 30 تا 45 گیگاوات ساعت خواهد رسید.
تمام این موارد در حالی رخ میدهد که در 4 سال گذشته، واردات خودروهای صفر کیلومتر و باکیفیت اروپایی و آمریکایی به ایران در حدود «صفر» درصد بوده است و با توجه به اخبار منتشر شده، باید امسال هم خیال دیدن این خودروها در خیابانهای کشور خودمان را از سر بیرون کنیم!