ایران خودرو قرار است به زودی پژو پارس سال با موتور XU7 پلاس را راهی بازار کند. در ادامه مشخصات فنی و امکانات رفاهی این خودرو را ببینید.
یکی از محصولات جدید ایران خودرو که به تازگی با موتور جدید در خط تولید قرار گرفته، پژو پارس XU7 پلاس است. این موتور جدید، نمونه ارتقا یافته موتور XU7JP13 است. در ادامه این مقاله سعی میکنیم به تفاوت میان این دو نوع پیشرانه نیز بپردازیم و توضیح جامعی در خصوص پژو پارس سال جدید بدهیم.
مشخصات فنی پژو پارس سال با موتور XU7 پلاس
محصول جدید ایران خودرو، پژو پارس ایکس یو 7 پلاس است که با موتور جدید و بهروزرسانی شده XU7P راهی بازار خواهد شد. این موتور میتواند حداکثر قدرت 97 اسب بخار و گشتاور 146 نیوتنمتر را تولید کند. توان و نیروی محرکه پیشرانه این خودرو از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل خواهد شد.
از جمله تفاوتها و تغییراتی که در پیشرانه XU7P در مقایسه با مدل اولیه این موتور، XU7I3 مشاهده میشود میتوان به قالپاق سوپاپ، لوله هواکش، محفظه فیلتر و منیفولد هوا اشاره کرد. همچنین یک سری اصلاح تغییرات نظیر میل سوپاپ و سرسیلندر، سایز دیسک و صفحه کلاچ، پوسته یاتاقان، میل لنگ، مجموعه شاتون، رینگ و پیستون، روغن موتور، مسیر گازهای خروجی در این خودرو دیده میشود.
طبق آنچه در مورد مشخصات فنی گفته شده، شمع و تسمه نیز ارتقا یافته و پیشرفت کرده است. گفتنی است که بر اساس شواهد امر، قدرت پیشرانه نسبت به قبل چندان تغییر خاصی نکرده و تنها مزیت این قسمت مربوط به کاهش مصرف سوخت است. سیکل ترکیبی مصرف سوخت پژو پارس سال 7 لیتر در هر 100 کیلومتر خواهد بود. گفتنی است یکی از مشکلات نسخه قبلی پژو پارس، مصرف سوخت بالای آن بود.
امکانات پژو پارس XU7 پلاس
در ادامه لیستی از آپشنها و امکانات رفاهی محصول جدید ایران خودرو را معرفی میکنیم. در مجموع این امکانات شامل موارد زیر خواهد بود:
آینههای جانبی برقی راهنمادار، شیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب، تزئینات تریم دو رنگ، قطعات دکوراتیو طرح چوب، تودوزی پارچهای، ایموبیلایزر، قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع، سنسور دنده عقب، رینگ و لاستیک فولادی، تنظیم دستی صندلیهای جلو، دماسنج روی داشبورد، باز کن درب صندوق عقب از داخل اتاق، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) و (EBD)، ترمزهای جلو دیسکی و عقب کاسهای، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، فرمان هیدرولیکی، کلیدهای کنترل روی فرمان (MFC)، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم صوتی رادیو پخش، چراغ مه شکن جلو و عقب و چراغ نقشهخوان.
طراحی ظاهری پژو پارس XU7 پلاس
از مشاهده این خودرو و مقایسه کلی آن با مدلهای قبلی میتوان اینگونه برداشت کرد که ایران خودرو قصد دست زدن به ترکیب پارس را نداشته و خواسته همان شکل و شمایل قبلی را با موتور ارتقا یافتهتری راهی بازار کند. بنابراین به لحاظ طراحی نه در ظاهر بیرونی و نه کابین، شاهد تغییرات خاصی نیستیم.
به هر حال دست زدن به ترکیب و طراحی جاافتاده پارس ریسک زیادی میطلبد و ایران خودرو قصد ندارد در این زمینه ریسک کند. اکنون این سدان پرطرفدار همچنان با همان ظاهر قدیمی در خدمت مشتریان وفادارش است.
قیمت پژو پارس XU7 پلاس
همانطور که میدانید قیمت خودرو در بازار آزاد و کارخانه با یکدیگر تفاوتهای زیادی دارند. ایران خودرو در جدیدترین طرح فروش محصولات خود، قیمت پژو پارس XU7 پلاس را از درب کارخانه 184 میلیون و 889 هزار تومان اعلام کرده است. حالا قیمت همین خودرو در بازار آزاد به 300 میلیون تومان میرسد.
با این حساب مولفهها و متغیرهای بسیاری در بازار وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت. باید دید پس از عرضه خودرو در بازار آزاد، فعالان یا به اصطلاح دلالان با چه واکنشی روبهرو خواهند شد. لازم به ذکر است که اگر تحریمهای ظالمانه برداشته شود، مسلما تفاوت قیمت میان بازار آزاد با کارخانه بسیار کمتر از شرایط کنونی خواهد شد.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم، یکی از مشکلات عمده پژو پارس در نسخههای قبلی میزان مصرف سوخت خودرو و سوختن واشر سرسیلندر آن بوده است. اگر این مشکلات با ارتقای پیشرانه و مشخصات فنی رفع شده باشد، میتوان روی آینده و بازار این خودرو نیز حساب باز کرد.