جایگزین های بیت کوین

جایگزین های بزرگ بیت کوین

نخستین ارز دیجیتال جهان یعنی بیت کوین، 2 سال بیشتر بر بازار رمز ارزها سلطه صد در صدی نداشت. کوین‌های آلترناتیوِ بیت کوین با کاربردهای مختلف به سرعت وارد عرصه شدند و حالا تسلط بیت کوین بر این بازارِ رو به رشد، کمتر از 50 درصد است و بیش از 50 درصد بازار در اختیار آلت کوین‌ها قرار دارد.

نخستین آلت کوین، یازده سال پیش در چنین روزی یعنی هجدهم آپریل 2011 ایجاد شد و به دنبال آن، شاهد تولد کوین‌های دیگری مثل ریپل، لایت کوین، پیرکوین، فدرکوین، مسترکوین، کانترپارتی و اونوبتانیوم و… بودیم. نیم کوین (Namecoin) نخستین آلت کوینی بود که پس از بیت کوین خلق شد و به منظور ایجاد سرویس نام دامنه (DNS) مبتنی بر بلاکچین شکل گرفت. نیم کوین نشان داد که فناوری بلاکچین توانایی رسیدگی به موارد مختلف فراتر از سیستم‌های اقتصادی را دارد.

حالا حدود پنج هزار آلت‌کوین وجود دارد که بسیاری از آنها کاربردهای خاص خودشان را دارند. دلایل زیادی برای ایجاد آلت کوین‌ها وجود دارد و از آنجایی که مردم می‌توانند در حوزه رمزارزها بدون نیاز به اجازه، به توسعه پروژه‌های مختلف بپردازند، ایده‌های بی‌شماری برای ساخت پروژه‌ها و رمزارزهای جدید وجود دارد. بسیاری از پروژه‌هایی که در طول سال‌های گذشته ساخته شده‌اند، به دنبال بهبود باگ‌های بیت کوین هستند و بسیاری دیگر، هدفی کاملا متفاوت از بیت کوین را دنبال می‌کنند.

برخی پروژه‌ها ناشناسی بهتری ارائه می‌دهند (مانند مونرو، دش و ZCash) و برخی کوین‌ها نیز یک صنعت خاص مثل سرگرمی را هدف گرفته‌اند. دارایی‌های دیجیتالی وجود دارند که به مردم امکان می‌دهند که توکن‌های خود را بسازند و همچنین قراردادهای هوشمند توسعه دهند.

گرچه بیت کوین پروژه‌ای بی‌نظیر به عنوان یک سیستم مالی و پولی سریع و جدید بود، اما نمی‌توان کاستی‌ها و مشکلات آن را نادیده گرفت. دلیل شکل‌گیری بسیاری از آلت کوین‌ها تبدیل شدن به یک جایگزین برای بیت‌کوین بوده و آنها برای پوشش دادن این ایرادها و ضعف‌ها خلق شدند و البته قابلیت‌های جدید بسیاری نیز ارائه کردند.

برخی آلت کوین‌ها برای سرمایه‌گذاری گزینه‌های خوبی هستند، اما نوسانات بالایی در بسیاری از آنها شاهدیم و از طرفی، کوین‌هایی بدون پشتوانه نیز شکل می‌گیرند که هدفی جز کلاهبرداری ندارند. از این رو باید مراقب بود که در انتخاب آلت کوین‌ها برای سرمایه‌گذاری یا ترید، کوین‌هایی را انتخاب کرد که دارای پشتوانه و تیم قوی هستند و آینده‌ای نامشخص ندارند.

اما بعد از نیم کوین که نتوانست خودش را آنطور که باید ارتقا دهد، لایت کوین، پا به عرصه گذاشت و همچنان از ارزهای رمزپایه قوی این بازار است. البته مشهورترین آلت کوین، اتریوم (ETH) یا همان اتر است. در حال حاضر اتر، کاردانو، تتر، بایننس کوین و… کوین‌های دارای رتبه بالا هستند که طرفداران زیادی در بین کاربران کریپتوکارنسی دارند.

می‌توان گفت که اتریوم بستری برای بیشتر پروژه‌های مبتنی بر بلاکچین مانند پلتفرم‌های وام‌دهی و قرض‌دهی یا Lending، صرافی‌های غیر متمرکز (DEX)، وام‌های فلش، ییلد فارمینگ (Yield Farming) و… است. اتریوم برای توکن‌سازی از دارایی‌های واقعی، ذخیره‌سازی امن اطلاعات، ذخیره‌سازی سوابق و… به کار می‌رود. فعالیت‌های مربوط به قراردادها، پرداخت و امور بیمه‌ای، اوراق قرضه و برخی امور مالی از جمله موارد استفاده از اتریوم در حوزه بانکی است.

بسیاری از ارزهای رمزنگاری شده، با اهداف مشخصی خلق شده‌اند که می‌توانند مانند بیت‌کوین چشم‌انداز روشنی را پیش روی خود ببینند. برخی از آلت کوین‌ها از زمان تولید، توسعه یافته‌اند و به لحاظ ارزشی رشدهای بسیار زیادی داشته‌اند و حتی شاهد رشد چند هزار درصدی از زمان ایجادشان بوده‌ایم. البته در این میان باید مراقب شت کوین‌های فریبنده که تیم مشخصی ندارند و هر لحظه ممکن است دچار ریزش شدید قیمتی شوند هم بود.

برای خرید بیت‌کوین، اتریوم و برخی از آلت کوین‌های دارای پشتوانه قوی می‌توانید به نوبیتکس، به‌عنوان اولین و بزرگترین پلتفرم خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران مراجعه کنید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*