با مقایسه قیمت اینترنت اپراتورها قصد داریم با چیدن بسته های اینترنت همراه اول، ایرانسل، رایتل و شاتل موبایل در کنار هم، بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
همانطور که اطلاع دارید اپراتورهای موبایلی در ابتدای سال 1401 دست به ایجاد تغییرات گسترده در بسته های اینترنت خود زدند. همراه اول و ایرانسل بیشترین تغییرات را در بستههای خود ایجاد کردند و علاوه بر حذف بستههای بلند مدت، بستههای پرطرفدار کوتاه مدت را نیز با بستههای گرانتر و کمحجمتر جایگزین کردند.
در این میان اپراتورهای رایتل و شاتل موبایل که از آخرین تغییرات بستههای اینترنتشان ماهها میگذرد هنوز در تنوع و تعداد بستههایشان تغییری ایجاد نکردهاند و همچنان با همان روال سابق به فروش بسته های اینترنت خود میپردازند.
در ادامه با توجه به گستردگی تعداد مشترکان همراه اول و ایرانسل و از سوی دیگر عدم ایجاد تغییرات توسط رایتل و شاتل موبایل، قصد داریم به مقایسه قیمت اینترنت اپراتورها بپردازیم تا بسته های مقرون به صرفه اینترنت موبایلی نمایان شوند. با گجت نیوز همراه باشید.
مقایسه قیمت اینترنت اپراتورها
بسته های اینترنت یک روزه
همانطور که مشاهده میکنید بسته های اینترنت رایتل و شاتل موبایل به مراتب حجم بیشتر و قیمت کمتری را ارائه میکنند و علاوه بر این، بستههای 100، 250 و 650 مگابایتی شاتل موبایل حاوی بسته هدیه 100 دقیقه مکالمه درون شبکهای هستند. در مقایسه قیمت بسته های اینترنت رایتل و شاتل موبایل، اپراتور تازهکار شاتل موبایل نرخ پایینتری را برای بستههای خود انتخاب کرده اما موضوع قابل بحث، کیفیت شبکه و آنتندهی شاتل موبایل خواهد بود که هنوز به طور دقیق و کیفی قابل اندازهگیری نیست.
بسته های اینترنت هفتگی
شاتل موبایل بیشترین تعداد و تنوع بستهها در قسمت اینترنت هفتگی را به خود اختصاص داده و با 10 بسته اینترنت هفتگی، رکورددار بیشترین تعداد بسته در این بخش از مقایسه قیمت اینترنت اپراتورها است. علاوه بر این، قیمت بسته های اینترنت شاتل موبایل در تمامی سناریوها از رقیبان کمتر بوده و در برخی موارد در قبال مبلغ کمتر، ترافیک بیشتری را نیز میتوانید خریداری کنید.
در بستههای اینترنت هفتگی، تنها رایتل دست به عرضه بسته اینترنت نامحدود زده که با حجم منصفانه 150 گیگابایتی و قیمت 50 هزار تومانی، یک گزینه جذاب به شمار میآید.
بسته های اینترنت یک ماهه
مهمترین بخش در مقایسه قیمت اینترنت اپراتورها متعلق به بسته های ماهانه است چرا که اکثر کاربران به دلیل مدت زمان مناسب و قیمت بهتر، دست به خرید این بستهها میزنند. در جدول نیز مشهود است که همراه اول و ایرانسل بستههای بسیار محدودی را برای قسمت یک ماهه در نظر گرفته و بستههای بزرگتر از 7 گیگابایت خود را به کلی حذف کردهاند.
این در حالی است که شاتل موبایل و رایتل تنوع بیشتری در این سگمنت دارند و بستههای بیشتری را روی میز قرار میدهند. شاتل موبایل بستههای کمحجم بیشتری را در مقایسه با سه اپراتور دیگر ارائه میکند و همچنین بستههای پرحجم 30 و 50 گیگابایتی را به فروش میرساند. رایتل نیز در بستههای پرحجم گزینههای اقتصادی و جذابی را پیشنهاد میدهد و همچنین رقابت نزدیکی با شاتل موبایل دارد.
بسته های اینترنت دو ماهه
بستههای دو ماهه خلاقیت جدیدی از سوی همراه اول و ایرانسل بوده تا جای خالی بستههای سه ماهه، شش ماهه و یک ساله را پر کنند. البته این بخش شامل بستههای محدودی میشود که حجم آنها شاید تنها برای دو هفته کافی باشد و نه برای دو ماه. نحوه قیمتگذاری و انتخاب حجم این بستهها مورد انتقاد بسیاری از مشترکان همراه اول و ایرانسل قرار گرفته و متاسفانه شاهد هیچ واکنشی از سوی این دو اپراتور نبودهایم.
بسته های اینترنت سه ماهه
در حالی که همراه اول و ایرانسل تمامی بستههای اینترنت سه ماهه خود را حذف کردهاند، رایتل با سه بسته و شاتل موبایل با شش بسته در این بخش فعالیت میکنند. حجم این بستهها برای بازه زمانی سه ماهه شاید مناسب نباشند اما قطعا جای خوشحالی است که رایتل و شاتل موبایل هنوز بستههایی در این قسمت را ارائه میدهند.
بستههای شاتل موبایل همراه با آپشنهای دیگری مانند بستههای مکالمه و پیامک درون و برون شبکهای و بستههای اینترنت ثابت را در خود دارند که بر اساس بسته خریداری شده، گزینههای روی بسته متفاوت خواهد بود و میتوانید حین خرید آنها را مطابق با نیازتان بچینید.
بسته های اینترنت شش ماهه
در این بخش نیز جای خالی اپراتورهای بزرگ کشور یعنی همراه اول و ایرانسل کاملا مشهود است اما رایتل با دو بسته و شاتل موبایل با پنج بسته همچنان پاسخگوی نیازهای کاربران هستند. در این پارت از مقایسه قیمت اینترنت اپراتورها رایتل توانسته تعادل بهتری میان قیمت و حجم بستهها ایجاد کند و با وجود تعداد بستههای کمتر، عملکرد بهتری نسبت به شاتل موبایل از خود نشان داده است.
بسته های اینترنت یک ساله
تنها رایتل و شاتل موبایل دست به ارائه بسته های بلند مدت زدهاند و تعجبی ندارد اگر باز هم شاهد عدم حضور همراه اول و ایرانسل در این قسمت باشیم. انتخاب میان این بستهها به حجم مورد نیاز کاربر بستگی دارد اما انتظار داشتیم شاتل موبایل برای بستههای یک ساله خود حجمی بیشتر از 30 گیگابایت در نظر بگیرد.
سخن پایانی
هنوز مشخص نیست که خط مشی و مقررات در بحث اینترنت موبایلی دقیقا به چه صورت است که بزرگترین اپراتورهای کشور میتوانند دست به حذف بستههای حجیم و پرطرفدار و افزایش قیمت بستههای پیشین بزنند و هیچ نهادی نسبت به این تغییرات واکنش نشان ندهد. با این وجود خوشحالیم که اپراتورهای رایتل و شاتل موبایل در این میان وجود دارند که بتوانند با قیمتهای منطقی و حجم بهتر برای بستههای خود، بخشی از نیازهای کاربران را پوشش بدهند و آنها را راضی نگه دارند.