سامسونگ طی سال ۲۰۲۱ برای حفاظت از مردم و سیاره فعالیتهای مهمی چون تغییر کاربری گوشیهای قدیمی گلکسی را در دستور کار خود قرار داد. در ادامه با مهمترین این فعالیتها آشنا خواهیم شد.
سامسونگ در ماههای ابتدایی سال ۲۰۲۱ برای تغییر کاربری گوشیهای قدیمی گلکسی پروژه ویژهای را در نظر گرفت که به واسطه آن کاربری صدها دستگاه قدیمی گلکسی تغییر یافت و این دستگاههای قدیمی برای مراقبتهای اساسی چشم در اختیار بیش از 3 هزار بیمار در مراکش، هند و پاپوآ گینهنو قرار گرفتند. در همین راستا قصد داریم شما را با فعالیتهای سامسونگ برای حفاظت از مردم و سیاره طی سال گذشته آشنا کنیم.
فعالیتهای سامسونگ برای حفاظت از مردم و سیاره
تبدیل گوشی های گلکسی به دوربینهای تشخیص بیماری چشم
طبق آمارهای منتشر شده، حدود ۱.۱ میلیارد نفر در سراسر جهان با مشکل ضعف بینایی مواجه هستند که 90 درصد آنها در کشورهایی با درآمد کم و متوسط سکونت دارند. از آنجایی که این افراد نمیتوانند به مراقبتهای بهداشتی بینایی ارزان و باکیفیت دسترسی داشته باشند، سامسونگ با سازمان جهانی پیشگیری از نابینایی (IAPB) و دانشگاه پزشکی یونسی (YUHS) در کره جنوبی همکاری کرده و توانسته گوشیهای قدیمی و بدون استفاده گلکسی را به دوربینهای تشخیص پزشکی EYELIKE Fundus تبدیل کند.
از این رو متخصصان پزشک و غیر پزشک به کمک این دستگاههای ارتقا پیدا کرده میتوانند بیماران را برای هر شرایطی که احتمال دارد به نابینایی دچار شوند، غربالگری کنند. در واقع سامسونگ به کمک این برنامه گوشیهای قدیمی گلکسی را به بخش اصلی دوربین دستی EYELIKE تبدیل کرده است که یک لنز در آن نصب شده و برای عکسبرداری و تشخیص Fundus کاربرد خواهد داشت.
این گوشیهای گلکسی به کمک هوش مصنوعی میتوانند تصاویر ثبت شده از چشم بیمار را تحلیل کرده و بیماری آنها را تشخیص دهند. همچنین این دستگاه به یک اپلیکیشن متصل میشود و به شکل دقیق دادههای بیمار را مورد بررسی قرار داده و همچنین با هزینهای بسیار کمتر از ابزارهای درمانی تجاری میتواند یک روند درمانی را پیشنهاد دهد.
دکتر آلوکنات دی، مشاور اجرایی در موسسه نوآوری باز سامسونگ در بنگلور در این خصوص بیان کرد این اقدام سامسونگ بسیار افتخارآمیز است؛ چرا که توانستیم دستگاههای قدیمی را به دستگاههایی با قابلیت تشخیص نقص بینایی از طریق پلتفرم EYELIKE تبدیل کرده و به تعداد زیادی از بیماران خدمترسانی کنیم.
دسترسی آسان به خدمات مراقبت از چشم در مراکش
از زمانی که EYELIKE در مراکش معرفی شد، شرکت سامسونگ برای تغییر کاربری 60 دستگاه از تلفنهای هوشمند قدیمی به دوربین EYELIKE Fundus با Global Care و 21 سازمان دیگر نظیر مراکز بهداشت عمومی و کلینیکهای خصوصی همکاری کرد. محسن ایتهدی، عینکساز در این خصوص بیان کرد در مراکش کمبود پرسنل پزشکی و تجهیزات چشمپزشکی یک مشکل بزرگ محسوب میشود، از این رو پروژه EYELIKE و ویژگیهای متعدد آن به خصوص برای بیمارانی که در مناطق دور دست سکونت دارند، بسیار کارآمد خواهد بود.
اپتومتریستهای محلی در مراکش به کمک این دوربین توانستند اقداماتی چون غربالگری بیش از 2 هزار و 28 بیمار و ارائه مراقبتهای بعد از تشخیص نظیر تجویز عینک برای 128 نفر، برنامهریزی ویزیت مجدد برای 205 نفر و ارسال 50 نفر به بیمارستانهای چشم برای درمان بیشتر را به انجام برسانند.
تجهیز بیمارستانهای محلی در هند برای تشخیص بیماری
نابینایی در هند به عنوان یک مشکل رایج محسوب میشود و سامسونگ نیز در همین راستا حدود 200 دستگاه گوشی هوشمند دست دوم و قدیمی گلکسی را ارتقا داد تا بیمارستانهای محلی بتوانند از آنها برای تشخیص بیماری استفاده کنند. این رویکرد نوآورانه برای بیمارانی چون جامونا پراساد که بیش از ۱ سال به شکل مکرر برای کاهش بینایی از عینک استفاده میکند، بسیار کارآمد بود. چشمان جامونا در مرکز مراقبتهای اولیه چشم در بیمارستان چشم سیتاپور توسط دوربین EYELIKE Fundus مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت پزشکان توانستند مشکل این بیمار که رتینوپاتی دیابتی بود را تشخیص دهند. اپتومتریستهای جامونا اعلام کردند بینایی این فرد از زمان تشخیص بهبود پیدا کرده است.
گفتنی است بر خلاف جامونا پراساد، بسیاری از بیمارانی که در مناطق دورافتاده سکونت دارند از دسترسی به مراکز بینایی محروم ماندهاند. از این رو اپتومتریستها به کمک ویژگی قابل حمل بدون دوربینها قادرند از طریق برنامه توسعه به روستاهای دورافتاده بروند و افراد را برای بیماریهای احتمالی چشم غربال کنند. به طور کلی موسسههای پزشکی محلی و برنامههای توسعه به کمک دوربین EYELIKE Fundus توانستند فرایند غربال بیش از هزار بیمار را در هند به انجام برسانند.
فراهم کردن شرایط لازم برای آموزش کادر پزشکی در پاپوآ گینهنو
مراکز مراقبتهای پزشکی در پاپوآ گینهنو برای پیدا کردن چشم پزشکان آموزش دیده و تجهیزات ضروری برای درمان بیماریهای شبکیه دچار مشکل شده بودند که باعث شد شیوع نابینایی در سراسر کشور افزایش پیدا کند. در واقع در سراسر این کشور و برای بیش از 9 میلیون نفر فقط ۱۴ چشم پزشک آموزش دیده با 3 دوربین fundus فعالیت دارند.
دکتر جمبی گاراپ، رئیس کمیته ملی پیشگیری از نابینایی و استاد چشم پزشکی در دانشگاه پاپوآ گینهنو در این خصوص بیان کرد به کمک برنامه سامسونگ و دوربینهای EYELIKE Fundus توانستیم خدمات مراقبتی و غربالگری را در مقیاس ملی با تعداد کافی دوربین گسترش دهیم. در حال حاضر آموزش پزشکان برای تشخیص مشکل بیماران در سطح ملی آغاز شده و مردم نسبت به بیماریهایی که دارند به درک بالایی رسیدهاند.
در واقع با آموزش پزشکان و سایر کارکنان کلینیک برای غربالگری بیماران با استفاده از دستگاه EYELIKE باعث میشود تا شکافهای برابری سلامتی پر شود. این برنامهها در مناطق و جوامع روستایی نیز به اجرا رسیده است. با وجود محدودیتهای شیوع کرونا که فرایند غربالگری را به تاخیر انداخته است، دکتر گاراپ اعلام کرد طی سال جاری فرایند غربالگری ادامه پیدا خواهد کرد. همچنین وی سعی دارد با ارسال مربیان بیشتری به مناطق روستایی به کارکنان مراکز آموزشهای لازم را ارائه دهد تا بتوانند با دستگاههای EYELIKE روی اختلالات چشمی نادر نظیر بیماری Eales اقدامات تحقیقاتی را به انجام برسانند.
پشتیبانی مستمر سامسونگ برای پیشبرد چشماندازها
سامسونگ برای هدایت فناوری به سمت تحقق اهداف مفید با تاثیرگذاری مثبت بر مردم و سیاره زمین قصد دارد چنین برنامههایی را از طریق پشتیبانی فنی مستمر و همکاریهای چند جانبه گسترش دهد تا امکان لازم برای آموزش مداوم و غربالگری بیماران در سراسر کشور مهیا شود.
سامسونگ سعی دارد با ارائه فناوریهای نوآورانه نقش خود را برای ساخت آینده بهتر برای بشر به درستی ایفا کند. از فعالیتهای اثربخش سامسونگ در این حوزه میتوان به کاهش اثرات زیست محیطی و تغییر شکل تجربیات مصرف کننده از طریق پلتفرم گلکسی برای سیاره اشاره کرد. EYELIKE نیز به شکل ویژه با سامسونگ همکاری کرده تا این شرکت کرهای بتواند با جلوگیری از تولید پسماند در محلهای دفن زباله و کاهش پسماندهای الکترونیکی تا سال 2025 تاثیرات زیست محیطی خود را به میزان چشمگیری کاهش دهد.