بسیاری از افراد نگه داشتن عطسه در حضور دیگران را نشانه ادب و احترام میدانند، اما پزشکان نسبت به عوارض آن هشدار میدهند. در ادامه با عوارض جلوگیری از عطسه آشنا خواهیم شد.
بسیاری از افراد در حضور دیگران مانند هنگامی که در سالن سینما یا در یک جلسه کاری حضور دارند سعی میکنند با نگه داشتن بینی و دهان صدای ناشی از عطسه را کاهش داده تا رفتار مودبانهای داشته باشند، اما پزشکان چنین کاری را بسیار خطرناکی دانسته و به افراد توصیه میکنند از انجام آن پرهیز کنند.
عوارض نگه داشتن عطسه
مدتی قبل یک فرد 34 ساله به دلیل اختلالاتی در بلع و صحبت کردن در بیمارستان بستری شد و پزشکان با معاینه او متوجه شدند گلوی این بیمار در اثر نگه داشتن عطسه به شدت آسیب دیده است. متخصصان گوش و حلق و بینی بیمارستان دانشگاه لستر NHS Trust وضعیت این بیمار را طی گزارشی منتشر کردند و در آن نسبت به عوارض نگه داشتن عطسه از جمله آنوریسم مغزی هشدار دادند.
دکتر وندینگ یانگ به عنوان نویسنده این گزارش اعلام کرد نگه داشتن عطسه از طریق مسدود کردن بینی و دهان اقدام بسیار خطرناکی محسوب میشود و به تمام افراد توصیه میکنیم از انجام آن پرهیز کنند؛ چرا که این موضوع عوارض متعددی چون پارگی پرده گوش و حتی آنوریسم مغزی را به همراه دارد.
این وضعیت که پزشکان آن را پرفوراسیون مری یا پارگی مری میدانند علائم دیگری چون استفراغ شدید را نیز به همراه دارد. برای آن بیمار نیز فشار هوای باقی مانده در گلو باعث از هم گسستن بافتهای مری شد و در عملکرد آن اختلال ایجاد کرد.
طبق اعلام پزشکان، هنگام عطسه هوا با فشار زیادی به بیرون رانده میشود که میتواند از ذرات تحریککننده موجود در هوا ناشی شده باشد. از این رو مسدود کردن مسیر خروج علاوه بر این که باعث پارگی مری خواهد شد، عوارض خطرناکی چون زمینهسازی بیماری آسم را نیز به همراه خواهد داشت.