کسب درآمد از آپارات

آموزش کسب درآمد از آپارات

یوتیوب و آپارات دو پلتفرمی هستند که می‌توان از آنها کسب درآمد کرد. در این مطلب به آموزش کسب درآمد از آپارات خواهیم پرداخت.

همه با سرویس آپارات آشنا هستیم و بارها از آن استفاده کرده‌ایم. از آپارات هم می‌توان درآمد کسب کرد و هم می‌توان از آن به عنوان یک کاربر عادی استفاده نمود. چند سال پیش که یوتیوب در ایران فیلتر نبود و می‌توانستیم از آن استفاده کنیم، آپارات چندان کاربردی نبود، ولی در نبود چنین رقیب سرسختی، این سروس اشتراک گذاری ویدیو پیروز میدان شد.

البته امروزه افراد زیادی درون ایران ترجیح می‌دهند از یوتیوب با فیلترشکن استفاده کنند، ولی حاضر نیستند از آپارات که یک سرویس بومی است بهره ببرند. هم‌اکنون آپارات رتبه یک در میان پلتفرم‌های ایرانی است و همچنان روز به روز بر طیف مخاطبان آن افزوده می‌شود.

چگونه می‌توان از آپارات کسب درآمد کرد؟

مدت فعالیت آپارات حدود یک دهه و دقیقا از اواخر سال 1389 بوده است. در سال 1396 بود که مدیران این سرویس جالب اعلام کردند کاربرانی که توانایی تولید محتوای ویدیویی دارند، می‌توانند از آن کسب درآمد کنند. سودای کسب درآمد از پلتفرمی ایرانی همچون آپارات کاربران زیادی را وارد این سرویس کرد.

متاسفانه با این که حدود 5 سالی است که آپارات شرایط کسب درآمد را اعلام کرده، اما بسیاری از مبتدیان از شرایط دقیق آن اطلاع ندارند و نیاز است تا در این مطلب توضیحاتی در این خصوص بدهیم و نحوه کسب درآمد از آن را به دقت بررسی کنیم. بنابراین اگر تمایل دارید در این پلتفرم ایرانی آغاز به کار کنید، حتما این مطلب را مطالعه کنید.

کسب درآمد از آپارات

چند خطی درباره پیشینه آپارات

همان‌طور که گفتیم این روزها از پلتفرم‌های آنلاین زیادی استفاده می‌کنیم، اما از تاریخچه پیدایش آنها اطلاعات خاصی نداریم و صرفا از آنها برای رفع نیاز خود بهره می‌بریم. اما بد نیست بدانید که سرویس اشتراک گذاری ویدیو یا همان آپارات یکی از زیرمجموعه‌های صبا ایده است.

صبا ایده شرکتی است که هم‌اکنون مالک سرویس‌های مشهور دیگری نظیر صبا ویژن، فیلیمو و سینما تیکت است. آن‌طور که این شرکت اعلام کرده در سال‌های ابتدایی فعالیت آنها پهنای باندی که مصرف می‌کردند حدود 300 مگابیت بر ثانیه بود، اما امروزه این رقم به 300 گیگابایت بر ثانیه رسیده است. این امر نشان می‌دهد که آپارات توانسته مخاطبان خود را دریابد و نظر آنها را جلب کند.

یکی دیگر از آمار جذاب و خیره کننده‌ای که از آپارات منتشر شده، بازدید 18 میلیاردی ویدیوهای این سرویس اشتراک گذاری است. جالب است بدانید که این رقم تنها در بازه یک ساله تیر 99 تا تیر 1400 ثبت شده است. این رقم نسبت به سال گذشته حدود 53 درصد رشد داشته که خبر خوبی برای مدیران آن است.

همچنین آمار جالب دیگر این پلتفرم، پخش 20 هزار سال ویدیو در یک سال است و این رقم در مقایسه با سال گذشته حدود 77 درصد رشد تجربه کرده است. طی این یک سال تعداد بازدیدهایی که از یکتای سالانه آپارات صورت گرفته حدود 60 میلیون بار بوده و باز هم در این قسمت شاهد رشد 43 درصدی بوده‌ایم.

گفتنی است طبق اعلام آپارات، در هر یک دقیقه حدود دو ساعت ویدیو در آن بارگذاری می‌شود و این ویدیوها نیز توسط کاربران آپلود می‌شوند. در بازه یک ساله مجموع دقایقی که به صورت ویدیو روی این سرویس آپلود شده‌اند به 72 میلیون دقیقه می‌رسد. یکی دیگر از آمارهای موجود برای آپارات، تعداد کاربرانی است که به عنوان تولیدکنندگان محتوا در این پلتفرم عضو شده‌اند.

کسب درآمد از آپارات

از جذابیت‌های آپارات برای این کاربران می‌توان به افزوده شدن پول مجازی روبی اشاره کرد و تماشاگران ویدیوهای سطح آپارات می‌توانند از این طریق استریمرها و تولیدکنندگان محتوای خود را حمایت کنند. این اقدام مفیدی است، اما باید فرهنگ استفاده از آن بین مصرف کنندگان جا بیفتد تا زحمات تولیدکنندگان محتوا از بین نرود.

چطور از آپارات درآمد کسب کنیم؟

یکی از سوال‌های رایجی که کاربران مبتدی از ما می‌پرسند این است که چطور و تحت چه شرایطی می‌توان از آپارات درآمد به دست آورد؟ آیا این پروسه راحت است یا خیر و سوالات دیگری از این قبیل. با این حال در این مطلب تصمیم گرفته‌ایم ریز به ریز جزئیات کسب درآمد از این سرویس اشتراک گذاری محتوا را مورد بررسی قرار دهیم.

در ابتدای این مقاله گفتیم که آپارات روز به روز در حال گسترش است و هر روز تعداد زیادی از کاربران جدید به آن می‌پیوندند و برخی از آنها نیز قصد دارند عضو جامعه تولیدکنندگان محتوا شوند و ویدیوهای خود را آپلود کنند. همان‌طور که از شواهد امر پیداست، مدیران آپارات از استقبال بی‌نظیر کاربران خشنود هستند و قصد ندارند به این راحتی‌ها دست از سر آنها بردارند.

مدیران آپارات در راستای گسترش دادن سرویس پخش ویدیویی خود از سال 96 تصمیم گرفتند که سیستم کسب درآمد را راه‌اندازی کنند تا از این طریق افراد بیشتری را ترغیب به ماندن کنند. هدف اصلی از راه اندازی این سیستم کسب درآمد، حمایت از کسانی است که در راه تولید محتوا فعالیت می‌کنند. همان‌طور که احتمالا حدس می‌زنید، آپارات هم در این میان سود خود را به جیب می‌زند و از رقابت تولیدکنندگان محتوا مطمئنا ویدیوهای با کیفیت‌تری تولید می‌شود.

اگر از یوتیوب استفاده کرده باشید می‌دانید که اغلب ویدیوهای پربازدید دارای تبلیغات هستند و صاحبان آن ویدیو از همین طریق کسب درآمد می‌کنند. بنابراین تقسیم کردن حق تبلیغات با تولیدکننده یک محتوا، پدیده جدیدی نیست و سال‌هاست که در کشورهای اروپایی و به خصوص در یوتیوب اجرا می‌شود.

کسب درآمد از آپارات

آپارات نیز با تقلید از یوتیوب به همین روش روی آورده است، منتها متاسفانه طی سال‌های اخیر تحریم این سرویس اشتراک گذاری در ایران باعث شده تا برخی از تولیدکنندگان محتوا نسبت به استفاده از آن ترغیب نشوند و ترجیح بدهند که از آپارات استفاده کنند. همان‌طور که گفتیم مسئله اصلی برای یوتیوب این است که در ایران فیلتر شده و بسیاری از کاربران ایرانی در استفاده از وی پی ان‌های قوی کمبود دارند و به همین خاطر ترجیحشان بر این است که به سمت سرویس آپارات بروند.

همچنین یکی دیگر از مشکلات یوتیوب این است که شاید محتوای نامناسبی را برای اطفال و نوجوانان نمایش دهد و به همین جهت والدین ترجیح می‌دهند که فرزندشان از آپارات که یک سرویس بومی است استفاده کنند. در کل استفاده از سرویس‌هایی که در ایران فیلتر هستند و نیاز به تغییر آی پی در آنها احساس می‌شود، برای کودکان و نوجوانان مجاز نیست و والدین نیز در این خصوص سعی می‌کنند فرزندان خود را پای سرویس‌های بومی بنشانند.

خوشبختانه یکی اقدامات مهمی که پلتفرم یوتیوب برای کودکان تدارک دیده، محافظت از آنها در قالب یکسری تنظیمات پیشرفته است، اما هنگامی که ابزاری در ایران فیلتر می‌شود و گزینه استفاده از فیلترشکن به میان می‌آید، کار سخت می‌شود و یک جور بدبینی به وجود می‌آید. مجموع همین عوامل باعث شده تا آپارات جایگزین پلتفرمی مانند یوتیوب شود.

اما یکی از مهم‌ترین مشکلات و موانع برای تولیدکنندگان محتوا در یوتیوب این است که اول از همه این پلتفرم فیلتر شده و این یعنی آن که کاربران ایرانی را به رسمیت نمی‌شناسد و اگر آی پی ایران ببیند به حساب نمی‌آورد. از طرفی کسب مخاطب در یوتیوب کار آسانی نیست و نیاز به تلاش فراوانی دارد؛ چرا که همان‌طور که گفتیم کاربران ایرانی برای ورود به این پلتفرم با سختی‌های زیادی مواجه هستند.

حال بیایید فرض کنیم که یک کاربر تولیدکننده محتوا در یوتیوب به سطحی از شهرت رسید که می‌توانست به راحتی از یوتیوب کسب درآمد کند. اینجاست که معضل بعدی دیگر سر و کله‌اش پیدا می‌شود؛ چرا که درآمدهای این پلتفرم به دلار است و برای این که بتوان آنها را به حساب مدیر کانال واریز کرد باید یک حساب خارجی معرفی نمود و این کار برای ما ایرانی‌ها دشوار خواهد بود و بسیاری از تولیدکنندگان محتوا در این قسمت دچار مشکل می‌شوند.

کسب درآمد از آپارات

تولیدکنندگان محتوایی که حوصله دردسرهای یوتیوب را ندارند ترجیح می‌دهند به علت موانع مذکور به سمت آپارات بروند. البته ناگفته نماند که چون درآمد حاصله از یوتیوب بسیار بیشتر از آپارات است، کاربران زیادی ترغیب می‌شوند که به سمت استفاده از آن بروند. یکی از دلایل مهم این اتفاق می‌تواند ارزش بالای دلار در برابر ریال باشد. با تمام این‌ها اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که ترجیح می‌دهید از سرویس اشتراک گذاری آپارات استفاده کنید، بهتر است نکاتی که در ادامه خواهد آمد را مد نظر قرار دهید.

به چه کسی تولیدکننده محتوا گفته می‌شود؟

آپارات را که باز می‌کنید با تعداد زیادی ویدیو و مطلب تازه مواجه می‌شوید که توسط افراد مشخصی در طول روز آپلود می‌شوند. به شخص یا گروه مشخصی از افرادی که فیلم‌های اختصاصی خود را در سطح آپارات منتشر می‌کنند، تولیدکننده محتوا می‌گویند. یکی از سخت‌گیری‌های این سرویس اشتراک‌گذاری محتوا این است که روی اصالت و کیفیت محتوا بسیار حساس است.

بنابراین اگر آپارات متوجه شود که تولیدکننده محتوا یا صاحب کانالی ویدیوی دیگران را مجددا در کانال خود آپلود کرده، سریعا نسبت به حذف آن کانال یا فرد از طرح کسب درآمد اقدام می‌کند. این سخت‌گیری‌ها در یوتیوب شدیدتر است و از آن به عنوان حق کپی رایت یاد می‌شود. آپارات نیز برای این که کاربران خود را دچار سردرگمی نکند چندین تبصره آورده تا ابهامات را رفع کرده باشد. برخی از این تبصره‌ها در ادامه خواهد آمد:

  • تبصره اول: افرادی که ویدیوی بازی‌های ویدیویی را در آپارات آپلود می‌نمایند، تنها به شرطی تولیدکننده محتوا به شمار می‌روند که ویدیوی وبکم خود را هم در حین بازی کردن در کنار ویدیوی اصلی قرار دهند.
  • تبصره دوم: اشخاصی که اقدام به دوبله کردن ویدیوهای ساخته شده توسط سایرین می‌کنند، تولیدکننده محتوا شناخته نمی‌شوند.
  • تبصره سوم: اگر می‌خواهید به تولید محتوای ویدیویی آموزشی بپردازید، حتما باید چهره یا صدای خود را روی ویدیوها قرار دهید تا در میان تولیدکنندگان محتوا قرار بگیرید. همچنین درج لوگو روی ویدیوها نیز الزامی خواهد بود.
  • اضافه کردن زیرنویس به ویدیوهای سایرین یا تنها ویرایش و تدوین آن‌ها به تنهایی تولید محتوا محسوب نخواهد شد و از طریق آنها نمی‌توان در سیستم کسب درآمد از آپارات ثبت نام نمود.

کسب درآمد از آپارات

چطور می‌توان در سیستم کسب درآمد آپارات عضو شد؟

یکی از بدیهیات در مورد آپارات این است که برای استفاده از امتیاز کسب درآمد آن مانند هر پلتفرم دیگری ابتدا باید عضو آن شد. عضویت در این سیستم به کاربران امکان می‌دهد تا در میان سایر تولیدکنندگان محتوا قرار بگیرند و با آنها به رقابت بپردازند. البته این که تنها تولیدکننده محتوا باشیم و انتظار داشته باشیم که کسب درآمد کنیم، منطقی نیست و باید یک‌سری شرایط دیگر را تحصیل کنیم.

از جمله پیش‌نیازهای ضروری برای مطرح کردن درخواست عضویت در طرح کسب درآمد آپارات این است که ابتدا حداقل 200 دنبال کننده و حداقل 3 هزار ساعت نمایش ویدیو داشته باشید. این تعداد ویدیو باید در 3 ماهه اخیر باشد وگرنه ترتیب اثر داده نخواهد شد.

توجه داشته باشید که پس از به عضویت درآمدن در آپارات می‌توانید به پنل گزارش‌دهی دسترسی داشته باشید که اختصاصی و پیشرفته است. در این پنل می‌توانید جزئیات مرتبط با عملکرد خود را مشاهده کنید. از جمله مواردی که می‌توانید در اینجا ببینید می‌توان به نمایش ویدیوهایی با درآمد بالا، زمان تماشای کلی هر ویدیو در کنار تعداد بازدید آن، درآمد روزانه و در ماه آخر، درآمد کلی و تخمین درآمد نهایی ماهیانه اشاره کرد.

برای کسب درآمد از آپارات چه قوانینی وجود دارد؟

برای این که بتوانید در سیستم کسب درآمد از آپارات بمانید و به ادامه فعالیت خود بپردازید باید به یاد داشته باشید که قوانین آنجا را رعایت کنید. در واقع حتی در یوتیوب هم یک‌سری قوانین برای کسب درآمد وجود دارد و تولیدکنندگان محتوا باید آنها را رعایت کنند، وگرنه از آن سیستم محروم خواهند شد. در ادامه مهم‌ترین قوانینی که آپارات برای تولیدکنندگان محتوای خود منتشر کرده آمده است:

  • باید مد نظر داشته باشید که به عنوان یک تولیدکننده محتوا از نوشتن تگ، تیتر و کاور عکس غیر مرتبط خودداری نمائید. در هر ویدیو این موارد باید با مطلب شما در ارتباط کامل باشند. اگر آپارات چنین مواردی را مشاهده کند، با فرد خاطی به شدت برخورد خواهد کرد. ممکن است در این شرایط فرد از انتخاب کاور برای ویدیوهای خود محروم شود.
  • یکی از مهم‌ترین مواردی که باید مد نظر داشت، محتوای ویدیوهای آپلود شده و انطباق آنها با قوانین جمهوری اسلامی ایران است. مسئولیت انتشار چنین محتوایی کاملا بر عهده فرد منتشر کننده خواهد بود. تولیدکنندگان محتوا باید قانون حق نشر را نیز در مورد آثار دیگران رعایت کنند.
  • اگر فردی اقدام به ترفندهای غیر اخلاقی نظیر خرابکاری یا دستکاری در سیستم بازدید کند و از این طریق تعداد بازدیدهای خود را مصنوعی سازد به طور دائمی از سیستم کسب درآمد آپارات کنار گذاشته خواهد شد.

کسب درآمد از آپارات

درآمد حاصل از تبلیغات برای آپارات چگونه محاسبه می‌شود؟

سیستم پرداختی یوتیوب جذاب‌تر از هر پلتفرم مشابه دیگری به خصوص برای ما ایرانی‌ها است، چرا که درآمد آن به صورت دلاری است و اگر تولیدکننده محتوا بتواند ویدیویی جذابی تولید کند می‌تواند به راحتی پولدار شود؛ اما همیشه همه چیز به این آسانی نیست.

مدت‌ها قبل سیستم پرداخت آپارات این‌گونه بود که بابت هر هزار بازدید مبلغ حدود 250 الی 750 به تولیدکننده می‌داد. همان‌طور که می‌دانید این رقم واقعا کم بود و باعث می‌شد تا فعالان این سرویس اشتراک‌گذاری ناامید شوند و به سمت پلتفرم یوتیوب کوچ کنند. از طرف دیگر چنین سیستم پرداختی باعث می‌شد تا کیفیت محتوای تولید شده به شدت پایین بیاید.

خوشبختانه اوضاع پرداخت آپارات بهتر شده و حالا از سیستمی به نام آر پی ام (RPM) استفاده می‌کند. این روش بدین صورت است که حق تبلیغات را با تولیدکنندگان محتوا تقسیم می‌کند و سهم آنها را می‌دهد. خوشبخانه این روش نسبت به روش پیشین بهتر است.

هم‌اکنون آپارات مدعی است که درآمد بیشتری را از تبلیغات نصیب کاربران می‌کند و نیم بیشتری از این تبلیغات را در حدود 50 الی 70 درصد به آنها اختصاص می‌دهد. گفتنی است که آپارات از مجموع درآمد تبلیغات خود، هزینه‌های اصلی را برداشت می‌کند و سود خالص با احتساب کم شدن برخی از هزینه‌ها به حساب تولیدکنندگان محتوا واریز می‌شود. این هزینه‌ها عبارتند از: بیمه، زیرساخت‌ها و تجهیزات و مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی.

شاید فکر کنید هر کاربری که این تبلیغ‌ها را ببیند، یک بازدید در نظر گرفته می‌شود و به آن درآمد تعلق می‌گیرد، اما سرویس آپارات مقرر کرده که تبلیغات باید حتما حدود 6 ثانیه از سوی مخاطب دیده شود. با این اوصاف تمام بازدیدهای یک ویدیو به عنوان درآمد موفق محسوب نمی‌شوند.

کسب درآمد از آپارات

همچنین باید مد نظر داشت که برای حساب کردن درآمد تولیدکنندگان محتوا شاخص‌های مختلفی را باید در نظر داشت و صرف یک عامل تعیین کننده میزان درآمد فرد نیست. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که آپارات تمام اطلاعات مربوط به نحوه حساب کردن درآمد تولیدکنندگان محتوا را فاش نکرده و نمی‌توانیم مشخص کنیم که هر فرد با هر میزان بازدیدی، چه میزان می‌تواند درآمد ماهیانه داشته باشد. از جمله مولفه‌های تأثیرگذار در احتساب میزان درآمد می‌توان به نوع محتوای کانال، نوع و نرخ تبلیغات نمایش داده شده روی ویدیوهای کانال، نرخ نمایش موفق تبلیغات به بازدیدکنندگان در کانال اشاره کرد.

بازنشر ویدیو هم مشمول درآمد می‌شود؟

مدتی پیش آپارات سیستمی را تدارک دیده بود که طبق آن می‌توانستیم هم از تولید ویدیوهای اختصاصی درآمدزایی کنیم و هم از بازنشر ویدیوها و محتواهای دیگران. بازنشرکنندگان آن دسته از افرادی بودند که ویدیوها را از منابع مختلف جمع‌آوری می‌کردند و سپس در آپارات قرار می‌دادند.

لازم به ذکر است که در آن زمان نمی‌بایست محتواهای بازنشر شده قوانین مربوط به سایر کانال‌ها را نقض می‌کرد. برای این که یک بازنشرکننده می‌توانست از این راه به درآمد برسد، باید 2 هزار دنبال کننده می‌داشت و نمایش‌های موفق ویدیوهای آن به 500 هزار ساعت طی 3 ماه گذشته می‌رسید.

همان‌طور که می‌دانید، کاربران تمایل دارند ویدیوهایی را ببینند که تولیدکننده محتوا برای مرتبه اول اقدام به نشر آنها کرده و تماشای بازنشر ویدیوهای دیگران برای اغلب آنها جذابیتی نخواهد داشت. از طرفی این محتواهای بازنشر شده نه تنها در آپارات که در سایر پلتفرم‌ها نیز به راحتی در دسترس قرار داشتند و همگان می‌توانستند به راحتی آنها را تماشا کنند.

مجموع این عوامل مدیران آپارات را بر آن داشت که تمرکزشان را روی تولید محتوایی بگذارند که به صورت اختصاصی توسط کاربران ساخته و آپلود می‌شد. بنابراین از زمانی به بعد بازنشر ویدیوها برای مخاطبان متوقف شد و هم اکنون تنها تولیدکنندگان محتوای اختصاصی مشمول درآمد می‌شوند.

البته یک نکته وجود دارد و آن این که از سال 1399 بازنشرکنندگان جدیدی که خواهان عضویت در این سیستم بودند با مانع آپارات مواجه شدند ولی بازنشرکنندگان قبلی که به فعالیت خود ادامه می‌دادند، از ادامه این روند منع نشدند.

چگونه از آپارات کسب درآمد کنیم؟

تا اینجای مقاله به این موضوع پرداختیم که سیستم آپارات چیست و چگونه کار می‌کند و در ادامه قصد داریم توضیح دهیم که نحوه کسب درآمد از آن چگونه است. بنابراین گام اول برای این که بتوانید از آپارات کسب درآمد کنید این است که در دسته تولیدکنندگان محتوا قرار بگیرید و پیش نیازهای آن را نیز داشته باشید؛ یعنی 200 دنبال کننده و 3 هزار نمایش موفق در سه ماهه اخیر.

پس از آن که وارد سایت آپارات شدید باید در وهله اول اطلاعات شخصی خود را کامل کنید. با وارد کردن اطلاعاتی نظیر نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شبا و نام بانک خود، می‌توانید در صف ارزش گذاری قرار بگیرید. پس از گذشت چند روز می‌توانید متوجه شوید که آیا در سیستم درآمدزایی پذیرفته شده‌اید یا خیر!