کامیون برقی تسلا

هرآنچه باید در مورد کامیون برقی تسلا بدانید؛ انقلاب در صنعت حمل و نقل جاده ای؟

کامیون الکتریکی تسلا سمی – Semi می‌تواند به زودی صنعت حمل و نقل را دگرگون کند. در ادامه به نکات مهمی درباره کامیون برقی تسلا می‌پردازیم.

در سال 2017 بود که تسلا نمونه‌های اولیه کامیون الکتریکی خود با نام Semi را به نمایش عموم گذاشت. ایلان ماسک، مدیر عامل این خودروساز آمریکایی سوار بر صندلی جلوی یکی از این کامیون‌ها به صحنه آمد تا میزبان حضار هیجان‌زده باشد و از جدیدترین محصول شرکت خود رونمایی کند. او طی این رویداد مشخصات محدودی درباره کامیون برقی تسلا به اشتراک گذاشت و از آغاز تولید آن در سال 2019 خبر داد. حالا حدود نیم دهه از رونمایی تسلا سمی می‌گذرد و هنوز به عرضه نرسیده است.

با این حال، تسلا در حال دریافت سفارش برای کامیون برقی خود است و احتمال دارد تولید انبوه آن را به زودی آغاز کند. اگر همه‌چیز مطابق برنامه‌های این شرکت پیش برود، تسلا سمی در حوزه وسایل نقلیه سنگین تحول‌آفرین خواهد شد و عوامل متعددی وجود دارند که ما را نسبت به ورود این کامیون به بازار هیجان‌زده می‌کنند. در ادامه به هرآنچه لازم است درباره سمی بدانید می‌پردازیم.

نکاتی درباره کامیون برقی تسلا که باید بدانید

سرعت فوق‌العاده بالا

کامیون برقی تسلا

ایلان ماسک در زمان معرفی تسلا سمی اظهار داشت که این کامیون برقی طی 5 ثانیه از 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت شتاب می‌گیرد. البته در صورتی که تا حداکثر ظرفیت 36 تنی خود بار داشته باشد، شتاب‌گیری 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت آن حدود 20 ثانیه طول می‌کشد. ماسک طی رویداد رونمایی برای مقایسه به این نکته اشاره کرد که اکثر کامیون‌های دیزل در 15 ثانیه از 0 به 100 کیلومتر بر ساعت می‌رسند.

در واقع شتاب‌گیری کامیون برقی تسلا در حد و اندازه ولوو آیرون نایت است که می‌تواند فقط طی 4.6 ثانیه 0 تا 100 کیومتر بر ساعت را طی کند و در سال 2016 عنوان سریع ترین کامیون دیزل تجاری دنیا را به دست آورد. همچنین لازم به ذکر است که تسلا سمی می‌تواند در سربالایی 5 درجه سرعت 105 کیلومتر بر ساعت را حفظ کند.

کامیون برقی تسلا

این کامیون الکتریکی آمریکایی سرعتش را مدیون آیرودینامیک و موتورهای الکتریکی خود است. ایلان ماسک گفته بود که تسلا سمی را طوری طراحی کرده‌اند که «مثل یک گلوله» سریع باشد. همچنین مدعی شد که این کامیون از ضریب درگ 0.36 برخوردار است درحالی که بوگاتی شیرون 0.38 ضریب دریگ دارد. به گفته ایلان ماسک، این محصول بلندپروازانه تسلا از چهار موتور مجزا روی هر کدام از چرخ‌های عقب بهره می‌برد.

رکورد بیشترین شعاع حرکتی

نیمه تریلر الکتریکی تسلا سمی

ایلان ماسک رسماً تایید کرده است که کامیون برقی تسلا حتی در صورتی که تا حداکثر ظرفیت خود پر شده باشد، می‌تواند با یک بار شارژ مسافت 800 کیلومتر را طی کند. او بعداً طی مصاحبه‌ای گفت که شعاع حرکتی این کامیون حتی به 1000 کیلومتر هم می‌رسد. اگر چنین اتفاقی به واقعیت بپیوندد، تسلا سمی بیشترین شعاع حرکتی بین تمام وسایل نقلیه الکتریکی را از آن خود خواهد کرد. در حال حاضر این رکورد را لوسید ایر گرند تورینگ با شعاع حرکتی 830 کیلومتر در اختیار دارد.

آن‌طور که در رویداد Battery Day 2020 مطرح شده، این شعاع حرکتی بالای کامیون الکتریکی Semi به لطف استفاده از 4680 سلول ممکن می‌شود. این تعداد سلول می‌تواند شعاع حرکتی را تا 16 درصد نسبت به 2170 سلول موجود در اکثر خودروهای تسلا افزایش بدهد. البته باید توجه داشت که نسخه دیگری از تسلا سمی هم در سال 2017 معرفی شد که گفته می‌شد با حداکثر ظرفیت خود، 480 کیلومتر شعاع حرکتی خواهد داشت.

در خصوص سرعت شارژ کامیون برقی تسلا نیز باید گفت که با حدود 30 دقیقه شارژ آن انرژی مورد نیاز برای پیمودن حدود 640 کیلومتر فراهم خواهد شد. این به وسیله شبکه «مگاشارژر» (Megacharger) میسر می‌شود که تسلا مشغول توسعه آن در توفقگاه‌های کامیون در سراسر ایالات متحده آمریکا است.

سطح ایمنی ویژه کامیون برقی تسلا

کامیون الکتریکی تسلا سمی

کامیون الکتریکی تسلا بر خلاف اکثر وسایل نقلیه سنگین که 10 تا 18 دنده دارند، فقط یک دنده پیش روی راننده می‌گذارد. ایلان ماسک در رویداد رونمایی آن به حضار گفت که رانندگی با این کامیون الکتریکی به قدری روان است که می‌توان آن را با تسلا مدل S ،X و 3 مقایسه کرد. این کامیون همچنین به صورت استاندارد با فناوری اتوپایلت تسلا عرضه می‌شود و از جمله قابلیت‌های اتوپایلت می‌توان به هشدار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار و حفظ خودرو بین خطوط به طور خودکار اشاره کرد.

به گفته ماسک، در صورت ایجاد فوریت پزشکی داخل کامیون برقی تسلا، کامیون در لاین باقی می‌ماند و آرام‌آرام متوقف می‌شود. در صورتی هم که بازخوردی از سوی راننده دریافت نکند، با خدمات اورژانسی نظیر آمبولانس تماس برقرار می‌کند. این کامیون را طوری طراحی کرده‌اند تا با تنظیم خودکار چرخ‌ها از خم شدن یا اصطلاحاً قیچی شدن جلوگیری کند. علاوه بر این، سمی از «شیشه ضد انفجار گرماهسته‌ای» و احتمالاً فناوری تنظیم خودکار باد تایر بهره‌مند خواهد بود.

تولید در آینده نزدیک

نیمه تریلر الکتریکی تسلا سمی

ایلان ماسک در مراسم افتتاحیه گیگافکتوری تسلا در تگزاس اعلام کرد که تسلا سمی در سال 2023 به همراه سایبرتراک و رودستر تولید خواهد شد. در واقع تسلا سمی یکی از دلایل ساخت گیگافکتوری تگزاس به شمار می‌رود. تسلا قصد دارد مدل پایه با شعاع حرکتی 480 کیلومتر را با قیمت 150 هزار دلار و مدل بالارده‌تر با شعاع حرکتی 800 کیلومتر را با قیمت 180 هزار دلار عرضه کند.

اگر این ارقام صحت داشته باشند، تسلا در مقایسه با کامیون‌های دیزل آنچنان گران محسوب نمی‌شود. ضمناً باید اشاره کرد که ظاهراً هزینه نگهداری و سوخت آن نسبت به جایگزین‌ها حتی پایین‌تر خواهد بود. ایلان ماسک می‌گوید که یک کامیون دیزل نسبت به تسلا سمی در هر 2 کیلومتر 20 درصد بیشتر هزینه می‌طلبد. او حتی عدم خرابی کامیون برقی تسلا پس از پیمودن یک میلیون کیلومتر را تضمین کرده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*