همانطور که پیش از این پیش بینی شده بود ، در روز جمعه ۱۳ نوامبر ( ۲۲ آبان ) ساعت ۶:۱۸ بامداد به وقت جهانی، جرمی به نام WT1190F از فراز اقیانوس هند، روی جنوبی ترین بخش سریلانکا وارد جو زمین شد.این جرم که گویا یک زباله ی فضایی ساخته ی دست انسان ها و به جا مانده از یک ماموریت ماه یا میانسیاره ای بود، به دلیل چگالی کم و اندازه ی کوچکش (یک تا دو متر) هیچ خطری به شمار نمی آمد و پس از ورود به جو زمین سوخت و نابود شد.
این جسم در روز ۳ اکتبر، زمانی که هنوز در مدار بسیار کشیده اش به گرد زمین جای داشت، توسط پیمایش آسمان کاتالینا (CSS) یافته شد. CSS یکی از پروژه های سیارک-یاب است که بودجه اش از سوی ناسا فراهم شده و توسط دانشگاه آریزونا نزدیک توسان اداره می شود.
در آغاز، فرماندهی فضایی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا (AFSPC) مسئولیت ردگیری این جسم را بر عهده داشت، ولی ناسا هم به ردگیری آن علاقمند شد زیرا در بخش پایانی مسیرش، با زاویه ای وارد جو زمین می شد که بیشتر همانند یک سیارک از فضای میانسیاره ای بود تا یک تکه زباله ی فضایی.
خوبی این ردگیری برای برنامه ی رصد اجرام نزدیک-زمینِ ناسا این بود که توانست کارها و فرآیندهایی که در صورت خطر احتمالی برخورد یک سیارک کوچک با زمین باید انجام شود را تمرین کند. از جمله ی این فرآیندها، ردیابی و ردگیری این اجرام، شناسایی ویژگی های فیزیکی آن ها، برآورد مسیرشان با مدل سازی های بسیار دقیق، و ارایه ی پیش بینی های دقیق به دانشمندانی که خواهان رصد ورود آن به جو زمینند بود.
منبع : nasa