اینستاگرام و واتساپ

نشانه‌هایی که حکایت از فیلتر دائمی اینستاگرام و واتساپ دارند

در حالی که بسیاری از کاربران منتظرند اینستاگرام و واتساپ رفع فیلتر شوند، اما نشانه‌ها از فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتس اپ حکایت دارند.

مدتی قبل وزیر کشور در خصوص محدودیت‌های اعمال شده برای دسترسی به اینترنت گفت اگر ناآرامی‌ها و اعتراضات تمام شود، اینترنت نیز به وضعیت قبل برخواهد گشت. وزیر کشور در میان گفته‌های خود به رفع فیلترینگ اینستاگرام و واتس اپ اشاره نکرد و به همین دلیل بررسی‌ها نشان می‌دهد احتمالا این دو پلتفرم خارجی برای همیشه فیلتر خواهند ماند. در ادامه نشانه‌های فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتس اپ را بررسی خواهیم کرد.

نشانه‌های فیلتر دائمی اینستاگرام و واتساپ

نخستین نشانه این که در زمان تصویب طرح صیانت بسیاری مخالف فعالیت اینستاگرام بودند و حتی بسیاری از کارشناسان یکی از اهداف اصلی اجرای این طرح را فیلترینگ اینستاگرام اعلام کرده بودند.

در همین راستا ناآرامی‌ها و اعتراضات اخیر باعث شد تا بخش‌هایی از طرح صیانت یعنی فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ به اجرا برسد؛ دو پلتفرم خارجی که در ایران مخالفان زیادی دارند و به همین دلیل با وجود چنین مخالفانی امکان رفع فیلتر آنها بعید به نظر می‌رسد. از این رو می‌توان گفت اینستاگرام در شهریور 1401 با سرنوشتی مشابه تلگرام در دی 1396 مواجه شده است.

اینستاگرام و واتساپ

نشانه دوم این که طبق تجربه‌های گذشته بسیاری از سایت‌ها و پیام رسان‌های محبوب که در ایران فیلتر شدند، هیچ‌گاه به مرحله رفع فیلتر نرسیدند. البته در این میان فقط برخی از سرویس‌هایی که محبوبیت کمی داشتند توانستند رفع فیلتر شوند. از این رو با توجه به محبوبیت بالای اینستاگرام و واتساپ در ایران می‌توان گفت این دو پلتفرم نیز همواره در فیلتر خواهند ماند.

حذف اینستاگرام و واتساپ از کافه بازار و مایکت نیز به عنوان سومین نشانه فیلتر دائمی این دو پلتفرم خارجی محسوب می‌شود. بازار و مایکت به عنوان دو فروشگاه اپلیکیشن معروف ایرانی طی هفته گذشته اینستاگرام و واتس اپ را از فروشگاه خود حذف کردند تا احتمال فیلترینگ دائمی این دو شبکه اجتماعی افزایش پیدا کند.

این نشانه‌ها حاکی از آن است که اینستاگرام و واتس اپ به سرنوشتی همانند تلگرام مواجه خواهند شد، اما باید به این موضوع نیز توجه کرد که حدود 400 هزار کسب و کار آنلاین ایرانی در اینستاگرام فعالیت دارند و از این طریق حدود 1 میلیون نفر به شکل مستقیم و 9 میلیون نفر به شکل غیر مستقیم کسب درآمد می‌کنند. از این رو فیلترینگ دائمی آنها زندگی بسیاری از مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.