طراحی خودروی اطلس

سایپا ادعا می کند که در طراحی خودروی اطلس از کوسه الهام گرفته است

گروه خودروسازی سایپا مدعی است که در طراحی خودروی اطلس از پوزه کوسه الهام گرفته شده است. در ادامه تصاویر این خودرو را خواهیم دید.

گروه خودروسازی سایپا برنامه‌های بلندمدتی برای صنعت خودروسازی دارد و یکی از جدیدترین محصولات این شرکت، اطلس است که به زودی در چهار تیپ مختلف راهی بازار خواهد شد. به گفته مدیران سایپا قرار است دو تیپ از این خودرو با جعبه دنده دستی و دو تیپ دیگر با گیربکس اتوماتیک تولید شوند.

طراحی خودروی اطلس با الهام از پوزه کوسه

به گفته مدیر پروژه سایپا اطلس، با پشتیبانی و حمایت‌های مدیریت ارشد گروه، روند پیشرفت پروژه خودرو اطلس شتاب گرفته و در تاریخ 25 شهریور ماه سال جاری تولید 27 بدنه از آن در مرحله VIP آغاز شده است. علیرضا مصدقی در خصوص برنامه‌های شرکت سایپا و اهداف آن بیان داشته:

سایپا با توجه به نگاه توسعه‌ای که در کسب سهم بازار داخل و خارج دارد و همچنین تلاش در جهت افزایش رضایت‌مندی مشتریان، همواره به دنبال ایجاد تنوع محصول با کیفیت در بازار بوده و خوشبختانه بر این اساس توانسته سهم بازار را حفظ و ارتقا دهد و تغییراتی که در سال‌های اخیر در محصولات این گروه خودروساز ایجاد شده و منجر به تولید محصولات جدید شده است، مبین این موضوع بوده است.

طراحی خودروی اطلس

مدیر پروژه اطلس همچنین توضیح داده که به همت مدیریت عامل جدید گروه خودروسازی سایپا و همچنین نگاه اقتصادی که ایشان داشته‌اند، موضوع سهم بازار و رضایت‌مندی مشتریان تقویت شده و خوشبختانه در حال حاضر با افزایش تیراژ روبه‌رو شده‌ایم. وی همچنین به روند پیشرفت تولید خودروهای سوار بر پلتفرم SP100 و نیز پلتفرم X200 اشاره کرده و افزود:

بر همین اساس پروژه خودرو اطلس شروع و سعی شد در کنار افزایش کیفیت و ایجاد تغییر نسبت به گذشته، از نظر اقتصادی و رقابتی هم جایگاه خوبی را در بازار ثبت کند.

به اعتقاد مصدقی برای طراحی و تولید هر خودرویی یک الگوی منحصربه‌فرد و خاص وجود دارد و به همین دلیل است که در طراحی شاهین از پرنده شاهین و در طراحی کوییک اس از یوز ایرانی الگوبرداری شده است. همچنین گفته می‌شود برای طراحی و تولید خودروی اطلس از پوزه کوسه الهام گرفته شده و اگر به استایل چراغ، سپر و جلو پنجره نگاه کنید متوجه آن خواهید شد.

مصدقی در ادامه به طراحی اطلس اشاره کرده و تأکید کرده که تمامی مراحل طراحی این خودرو توسط مهندسان ایرانی حاضر در گروه سایپا انجام شده و همچنین در حین طراحی با برگزاری کلینیک‌های مشتری مداری سعی شده از نظرها و بازخوردهای مثبت آنها استفاده شود.

طراحی خودروی اطلس

طبق آنچه مدیر پروژه سایپا اطلس بیان داشته، این خودرو مشخصاتی نظیر تریم داخلی دو رنگ دارد که برای نخستین بار در محصولات این شرکت به کار رفته است. علاوه بر این آپشن می‌توان به سانروف یا سقف متحرکی اشاره کرد که نمای زیبایی به خودرو بخشیده است. گروه خودروسازی سایپا برای ایمن‌تر کردن این ماشین از سیستم کنترل پایداری و تشخیص نقطه کور بهره گرفته که به رانندگان کمک می‌کند تا رانندگی ایمن‌تری داشته باشند. مصدقی خاطرنشان کرد:

سیستم‌های صوتی و تصویری به‌روز، آنتن کوسه‌ای، صندلی‌های برقی برای بعضی تیپ‌ها، لامپ‌های جلو به صورت LED و ایجاد طرح جدیدی در چراغ‌های عقب که منطبق با خودروهای جدید دنیا است از دیگر مشخصات این خودرو است.

یکی از نقاط قوت این خودرو امکانات رفاهی و آپشن‌هایی است که در سایر محصولات سایپا وجود نداشته و بنا به درخواست مشتریان تعبیه شده است. از جمله این آپشن‌ها می‌توان به سنسور باران، آینه‌های برقی مجهز به گرم کن، سیستم روشنایی اتوماتیک، چراغ‌هایی که بعد از خاموش کردن ماشین تا مدتی روشن می‌مانند و مانیتور 7 اینچی اشاره کرد.

جهت یادآوری باید تأکید کنیم که سایپا اطلس در 4 تیپ تولید می‌شود که دو تیپ آن با گیربکس دستی (ساده و آپشن‌دار) و دو تیپ دیگر با گیربکس اتوماتیک (ساده و آپشن‌دار) راهی بازار خواهند شد. به گفته مدیر پروژه سایپا اطلس، پیش‌تر از گیربکس اتوماتیک در خودرویی نظیر کوییک استفاده شد و خوشبختانه مورد استقبال مشتریان واقع گشت.

طراحی خودروی اطلس

البته تولید خودروی کوییک اتوماتیک به علت تحریم‌های آمریکا برای مدتی با مشکلاتی مواجه شد، ولی ظاهرا سایپا این معضل را برای اطلس حل کرده و قرار است گیربکس اتومات برای این خودرو تعبیه شود. مصدقی اضافه کرده است:

بر اساس توجهی که به ارتقای کیفیت در محصولات گروه سایپا وجود دارد، برای خودرو اطلس هم دقت نظرهایی صورت گرفته و با بررسی مدل‌های نزدیک به این خودرو سعی شده که تغییراتی در آن ایجاد شود که بر همین اساس کاهش صدای موتور در داخل کابین که با نصب عایق‌های مختلف برطرف شده، نصب سیستم ESC یا کنترل پایداری و تشخیص نقطه کور را می‌توان نام برد که در کیفیت این خودرو تاثیرگذار خواهد بود.

به نظر می‌رسد زیر کاپوت سایپا اطلس پیشرانه ارتقا یافته ام 15 پلاس تعبیه شده است. این موتور به گفته مصدقی از گذشته در دست تولید بوده و با ورودش به سبد محصولات گروه سایپا آغازگر تحولی عظیم در خانواده خودروهای مبتنی بر پلتفرم X200 خواهد بود. به بیان دیگر نه تنها اطلس خودرویی جدید است، بلکه پیشرانه آن هم تازه‌وارد به حساب می‌آید.

طراحی خودروی اطلس

بر اساس آنچه مدیر پروژه اطلس اعلام کرده، پیشرانه M15 پلاس نسبت به نمونه قبلی ارتقا یافته و هم قدرت اسب بخاری آن و هم گشتاورش بهبود قابل توجهی پیدا کرده است. از دیگر قابلیت‌های این موتور می‌توان به سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها اشاره کرد و باعث می‌شود گشتاور 8 نیوتن‌متر بهتر از پیش شود. همچنین مصرف سوخت این خودرو تا 5 درصد کاهش یافته است. مصدقی گفته:

تغییرات ایجاد شده در این موتور بر روی سر سیلندر، منیفولد، میل سوپاپ، بلوک سیلندر، درپوش سوپاپ و حوزه یک پارچه ترموستات حرارتی است و با ورود این موتور به بازار طول عمر خودرو اطلس افزایش خواهد یافت؛ چرا که در حوزه مصرف سوخت با استانداردهای کشور مطابقت دارد و این موتور روی خودروهای دیگر گروه سایپا هم قابلیت استفاده دارد.

27 بدنه از این خودرو تا به امروز تولید شده که هم‌اکنون در مرحله رنگ‌آمیزی هستند و انتظار می‌رود تا مهر ماه سال جاری بدنه‌ها به مرحله مونتاژ اصلی برسند و سپس بتوان آنها را برای تست‌های جاده‌ای و دیگر آزمایش‌ها استفاده کنند.