ویژگی مخفی اندروید

دیگر نیازی نیست گوگل هر سال نسخه جدیدی از اندروید را منتشر کند!

گوگل هر سال یک نسخه جدید از سیستم عامل اندروید را منتشر می‌کند اما اگر بخواهیم واقع‌بین باشیم، می‌بینیم هیچ نیازی به وجود این سیستم به‌روزرسانی و انتشار آپدیت‌ها نیست!

سال‌هاست سیستم عامل اندروید با آی او اس مقایسه می‌شود و اکثرا در این مبارزه شکست می‌خورد. اپل خودش سخت‌افزار و نرم‌افزار را توسعه می‌دهد و قابلیت‌های جدیدش هر سال در نسخه جدید iOS، به گوشی‌هایش می‌فرستد. با این حال در جهان اندروید، گوگل تنها سیستم عامل را توسعه می‌دهد و وظیفه اصلی، بر دوش سازندگان گوشی‌های هوشمند مانند سامسونگ، شیائومی، اوپو، وان پلاس و … است تا اندروید را برای سخت‌افزار گوشی‌هایشان بهینه‌سازی کرده و قابلیت‌های دلخواهشان را به گوشی اضافه کنند.

نسخه جدید اندروید

بسیاری از شرکت‌های سازنده گوشی مجبور هستند در یک بازه زمانی بسیار کوتاه، آپدیت جدید اندروید را برای چند ده مدل بهینه سازی کنند. این مورد باعث می‌شود معمولا در ابتدای انتشار یک نسخه جدید از اندروید، شاهد باگ‌های بسیار زیادی در گوشی‌های مختلف باشیم.

دیگر نکته قابل توجه این است که گاهی رابط کاربری‌هایی مانند One UI و MIUI UI، قابلیت‌هایی را در خود جای می‌دهند که حتی در نسخه فعلی اندروید وجود ندارد و گوگل با اضافه کردن قابلیت‌هایی که پیش از این در رابط کاربری وجود داشتند، تنها کار تولیدکنندگان گوشی را سخت‌تر می‌کند.

آپدیت های جدید اندروید ناامیدکننده هستند!

شاید این جمله به کام بسیاری از طرفداران دوآتیشه اندروید خوش نیاید اما حداقل در سال‌های اخیر، آپدیت‌های اندروید نتوانستد خیلی فوق‌العاده ظاهر شوند. جذاب‌ترین ویژگی این آپدیت‌ها، در اندروید ۱۲ بود که کاربران توانستند با قابلیت متریال یو آشنا شوند. البته این ویژگی هم به صورت غیرمستقیم، از مدت‌ها قبل با استفاده از برنامه‌های گودلاک سامسونگ قابل اجرا بود.

اندروید ۱۳

بسیاری از کاربران، قابلیت‌های جدید گوشی‌‌هایشان را از آپدیت‌های رابط کاربری دریافت می‌کنند و ظاهرا اهمیت آپدیت‌های اندروید، هرروز در حال کم شدن است. اطلاعات منتشر شده از اندروید ۱۳ نشان می‌دهد این سیستم عامل، هیچ تغییر بزرگی را در خود جای نخواهد داد و می‌توانیم آن را اندروید ۱۲.۱ بنامیم! با توجه به این شرایط، شاید آخرین امید کاربران تغییراتی باشند که تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی با این آپدیت اعمال کرده و بی‌سلیقگی و تنبلی گوگل را جبران کنند.

هر چند هنوز گوگل به صورت رسمی یا حتی غیررسمی پایان انتشار سالانه نسخه جدید اندروید را تایید نکرده اما چیزی که مشخص است، کم بودن اهمیت آپدیت‌های سالانه سیستم عامل اندروید است؛ آپدیت‌هایی که گاهی هیچ ویژگی جدید مهمی را به گوشی اضافه نمی‌کنند. در صورتی که اندروید به یک پلتفرم پایدارتر تبدیل شود و در زمینه آپدیت‌ها مدلی شبیه به ویندوز مایکروسافت را اجرا کند، می‌تواند دست شرکت‌هایی مانند سامسونگ، شیائومی و … را بازتر بگذارد و بدنامی اندروید به خاطر باگ‌هایی که پس از انتشار آپدیت در گوشی‌ها وجود دارند را از بین ببرد.

نسخه جدید اندروید

نظر شما چیست؟ آیا گوگل همچنان از سیستم آپدیت سالانه استفاده خواهد کرد یا ممکن است به زودی شاهد تغییر سیاست‌های این شرکت در قبال آپدیت‌ها باشیم؟ نظر خود را با ما و کاربران گجت نیوز به اشتراک بگذارید.