سامسونگ گلکسی زد فولد 4

بررسی گلکسی زد فولد 4 سامسونگ ؛ مشخصات، طراحی، نمایشگر، دوربین، باتری، سخت افزار و نرم افزار

گلکسی زد فولد 4 ، گوشی تاشو جدید سامسونگ اینجاست. اکنون در گجت نیوز به بررسی مشخصات، طراحی، دوربین، باتری، نمایشگر، سخت افزار و نرم افزار Galaxy Z Fold 4 می‌پردازیم.

همین چند سال پیش بود که سامسونگ به دنبال امکان‌سنجی بازار برای تولید و عرضه گوشی های هوشمند تاشو با صفحه نمایش منعطف بود. تنها چند سال از آن روزها می‌گذرد و حالا به نظر می‌رسد گوشی های تاشوی سامسونگ مسیر خود را پیدا کرده‌اند و این شرکت کره‌ای در تلاش است تا این محصولات خود را اصلاح کرده و به تکامل برساند. گلکسی زد فولد 4 جدیدترین گوشی تاشو سامسونگ است که در سال 2022 معرفی و عرضه شده و بیشتر از آن که یک محصول کاملا جدید باشد، یک نسخه بهبود یافته برای اصلاح ایرادهای نسخه‌های قبلی بوده است.

گلکسی زد فولد تمرکز زیادی بر ارتقای دوربین و همچنین برخی مشکلات طراحی دارد و در عین حال سامسونگ تلاش کرده مفهوم اصلی آن به عنوان یک دستگاه تبلت‌مانند مبتنی بر بهره‌وری با ظرافت فیزیکی را حفظ کند. زد فولد 4 همان آرایش لنزهای واید، اولترا واید و تله فوتو را حفظ کرده، اما حالا کیفیت و عملکرد دوربین‌ها ارتقا پیدا کرده و از سنسور بزرگتری برای آن استفاده شده است. البته بیشتر تغییرات و اصلاحات معطوف به دوربین اصلی گوشی بوده و لنز فوق عریض تقریبا دست نخورده باقی مانده است. این پیکربندی تقریبا مشابه دوربین‌های گلکسی اس 22 پلاس است، اما همچنان نمی‌توان آن را جزو بهترین‌های بازار دانست.

گلکسی زد فولد 4

در بخش فیزیکی ما اکنون می‌بینیم که حاشیه‌ها کوچک‌تر شده‌اند، صفحه نمایش خارجی کمی از نظر ابعاد عوض شده و وزن کلی دستگاه نیز کمی کمتر است. همه این تغییرات در جهت تکامل و بهبود طراحی نسخه‌های قبلی انجام شده و نمی‌توان گفت با یک طراحی کاملا جدید روبه‌رو هستیم. با این حال هنوز مشکلات جزئی در بخش طراحی مشاهده می‌شوند که در بخش بررسی طراحی به جزئیات آن خواهیم پرداخت.

از دیگر مواردی که می‌توان به آن اشاره کرد، شارژ سریع بهبود یافته است. ظرفیت باتری همان 4400 میلی‌آمپرساعت باقی مانده که در نسخه قبلی عملکرد معمولی را ارائه می‌کرد و هنوز هم همانطور است. پیشرفت‌های دیگری در فناوری نمایشگر مشاهده شده است. سامسونگ از پنل کم مصرف‌تری برای این نسل از گلکسی زد فولد استفاده کرده است. چیپست اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1، قدرتمندترین تراشه دنیای گوشی های اندرویدی است که در این گوشی به کار رفته که به بهبود عمر باتری نیز کمک می‌کند.

حالا که صحبت از نمایشگر شد باید به این نکته اشاره کنیم که پنل داخلی تاشو از همان نمایشگر 7.6 اینچی استفاده می‌کند که نرخ تازه‌سازی تصویر آن 120 هرتز به صورت تطبیقی خواهد بود. پنل بیرونی هم از نظر قابلیت رفرش ریت با پنل بزرگ داخلی مطابقت دارد و سطح قابل استفاده آن افزایش یافته است.

گلکسی زد فولد 4

بلندگوهای استریو، حسگر اثر انگشت خازنی در کنار گوشی، استاندارد IPX8 برای محافظت در برابر نفوذ آب، دوربین سلفی پنهان شده زیر صفحه نمایش اصلی از دیگر مواردی هستند که لازم است در مورد گلکسی زد فولد 4 به آنها اشاره کنیم. جعبه‌‌گشایی Galaxy Z Fold 4 شگفتی‌های کمی را به همراه دارد. این گوشی تاشو در یک جعبه بزرگ مشکی مربع‌شکل با حروف برجسته Fold عرضه می‌شود. همانطور که از گوشی های بالارده جدید انتظار می‌رود، درون جعبه گوشی چیزهای زیادی انتظار شما را نمی‌کشد، اما یک کابل شارژ یو اس بی C به همراه زد فولد 4 در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

در ادامه می‌توانید جدول کامل مشخصات فنی سامسونگ گلکسی زد فولد 4 را مشاهده کنید و سپس به بررسی بخش‌های مختلف این گوشی تاشوی جذاب می‌پردازیم. با گجت نیوز همراه باشید.

فهرست عناوین بررسی گلکسی زد فولد 4 سامسونگ

با کلیک بر روی هر عنوان، مستقیم به آن بخش هدایت خواهید شد

مشخصات فنی

گلکسی زد فولد 4

تاریخ معرفی10 آگوست 2022
تاریخ عرضه جهانی25 آگوست 2022
ابعاد در حالت بسته شده155.1 در 67.1 در 14.2 تا 15.8 میلی‌متر
ابعاد در حالت باز شده155.1 در 130.1 در 6.3 میلی‌متر
وزن263 گرم
جنس بدنهنمایشگر داخلی پلاستیکی تاشو، نمایشگر بیرونی شیشه‌ای با پوشش محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس، بدنه شیشه‌ای با پوشش محافظ گوریلا گلکس ویکتوس پلاس، فریم آلومینیومی
سیم کارتحداکثر دو سیم کارت نانو و یک سیم کارت eSIM
محافظت در برابر نفوذ آب و گردوغباراستاندارد IPX8 برای محافظت در برابر نفوذ آب به مدت 30 دقیقه تا عمق 1.5 متری آب، بدون محافظت در برابر نفوذ گردوغبار
پشتیبانی از قلم استایلوسدارد
نمایشگر داخلی7.6 اینچی Foldable Dynamic AMOLED 2X با وضوح 1812 در 2176 پیکسل، تراکم پیکسلی 373 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتزی، پشتیبانی از اچ دی آر 10 پلاس، روشنایی 1200 نیت، پوشش 90.9 درصد از پنل جلویی
نمایشگر کاور6.2 اینچی Dynamic AMOLED 2X با وضوح 904 در 2316 پیکسل، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتزی، نسبت تصویر 23.1 به 9
سیستم عاملاندروید 12 ال با رابط کاربری وان یو آی 4.1.1
تراشهکوالکام اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 (چهار نانومتری)
پردازنده8 هسته‌ای با یک هسته 3.19 گیگاهرتزی Cortex-X2، سه هسته 2.75 گیگاهرتزی Cortex-A710 و چهار هسته 1.80 گیگاهرتزی Cortex-A510
پردازشگر گرافیکیآدرنو 730
پشتیبانی از کارت حافظه جانبیندارد
حافظه رم12 گیگابایت
حافظه ذخیره‌سازی داخلی256 یا 512 گیگابایت یا 1 ترابایت از نوع UFS 3.1
دوربین پشتیسه گانه
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی واید با فاصله کانونی 23 میلی‌متر، دیافراگم f/1.8، اندازه پیکسل 1 میکرومتر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز دوال پیکسل، لرزش‌گیر اپتیکال
دوربین دوم10 مگاپیکسلی تله فوتو با فاصله کانونی 66 میلی‌متر، دیافراگم f/2.4، اندازه پیکسل 1 میکرومتر، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال، زوم اپتیکال سه برابری
دوربین سوم12 مگاپیکسلی اولترا واید یا فوق عریض با فاصله کانونی 12 میلی‌متر، میدان دید 123 درجه، دیافراگم f/2.2، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر
سایر ویژگی‌های دوربینفلاش LED، اچ دی آر، پانوراما
فیلمبرداریرزولوشن 8K با نرخ 24 فریم بر ثانیه، رزولوشن 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه، رزولوشن 1080p با نرخ 60 یا 240 فریم بر ثانیه، رزولوشن 720p با نرخ 960 فریم بر ثانیه، دارای لرزشگیر الکترونیکی ژیروسکوپی، پشتیبانی از اچ دی آر 10 پلاس
دوربین سلفی4 مگاپیکسلی زیر نمایشگر تاشو با فاصله کانونی 26 میلی‌متر، دیافراگم f/1.8، اندازه پیکسل 2 میکرومتر – دوربین روی نمایشگر کاور 10 مگاپیکسلی با فاصله کانونی 24 میلی‌متر، دیافراگم f/2.2، اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر و اندازه سنسور 1/3 اینچ، پشتیبانی از اچ دی آر، فیلمبرداری 4K با نرخ 30 یا 60 فریم بر ثانیه و 1080p با نرخ 30 یا 60 فریم بر ثانیه به همراه لرزش‌گیر الکترونیکی ژیروسکوپی
بلندگواستریو
جک 3.5 میلی‌متری هدفونندارد
اتصالاتWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual band, Wi-Fi Direct, Hotspot
بلوتوث5.2 با A2DP، LE و aptX HD
جی پی اسدارد با A-GPS، GLONASS، GALILEO و BDS
ان اف سیدارد
رادیوندارد
یو اس بیتایپ سی 3.2
حسگرهاتشخیص اثر انگشت در لبه جانبی، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب‌نما، فشارسنج
باتری4400 میلی‌آمپرساعتی لیتیوم پلیمری غیر قابل جداسازی
شارژشارژ سریع 25 واتی با ادعای 50 درصد شارژ در نیم ساعت، شارژ بی سیم 15 واتی، شارژ بی سیم معکوس 4.5 واتی
رنگ بندیسبز خاکستری، مشکی فانتوم، بژ، زرشکی قهوه‌ای (Burgandy)
قیمت پایه جهانی1400 دلار

طراحی و کیفیت ساخت

گلکسی زد فولد 4

صفحه نمایش بزرگ تاشو در داخل، نمایشگر کوچک‌تر در بیرون، استاندارد ضد آب، پشتیبانی از قلم اس پن با استفاده از اصول تاشو از جمله موارد مهمی هستند که در طراحی گلکسی زد فولد 4 می‌توان به آنها اشاره کرد. سامسونگ توانسته است امسال برای عرضه گوشی تاشوی پرچمدار خود روی جزئیات ریز تمرکز کند. از جمله این جزئیات می‌توان به مواردی مثل تغییر نسبت ابعاد، به حداقل رساندن حاشیه‌ها، کم کردن وزن کلی دستگاه و به طور کلی، تکامل طراحی نسخه قبلی اشاره کرد.

صفحه نمایش داخلی تاشو مثل قبل از اندازه 7.6 اینچ بهره می‌برد، اما برای رسیدن به این ابعاد، در مقایسه با مدل قبلی مسیر متفاوتی را طی می‌کند. جنبه جدید و مربعی‌تر صفحه نمایش ممکن است آثار جزئی بر قابلیت استفاده از آن داشته باشد که از نظر ما بیشتر این آثار مثبت هستند. اما در خصوص متریال و کیفیت ساخت دستگاه نمی‌توان تفاوت زیادی را نسبت به گلکسی زد فولد 3 مشاهده کرد.

سامسونگ لایه‌ی انعطاف‌پذیر روی نمایشگر تاشو را UTG یا شیشه فوق نازک نامیده است. اصل ماجرا این است که اگر شیشه را به اندازه کافی نازک کنید، می‌توانید خمش کنید. معمولا در گوشی های هوشمند از شیشه 30 میکرومتری استفاده می‌شود، اما ظاهرا در این گوشی تاشو از لایه شیشه‌ای با ضخامت کمتر از 100 میکرومتر استفاده شده است. با این حال اگر شیشه را تا این حد نازک کنید، ممکن است با مشکلات دیگری هم مواجه شوید و به لایه‌های دیگر نیز نیاز پیدا کند.

گلکسی زد فولد 4

جدا از لایه‌های ساختاری ناگفته، شبکه الکترومغناطیسی Wacom هم در این بخش وجود دارد که پشتیبانی از قلم اس پن را به گوشی اضافه می‌کند که این می‌تواند یک شاهکار در یک صفحه نمایش تاشو باشد. همانطور که در سال گذشته مشاهده کردیم، این نوع نمایشگر به دلیل سطح نرم‌تر آن، به یک قلم اس پن مخصوص برای استفاده نیاز دارد و اگر یکی از قلم‌های سری گلکسی نوت یا اس 22 اولترا را روی این نمایشگر استفاده کنید، اتفاقات خوبی رخ نمی‌دهد و ممکن است به آن آسیب برسانید.

قلم S Pen که با گلکسی زد فولد 4 سازگار است با نام S Pen Fold Edition شناخته می‌شود که به طور جداگانه در بازار فروخته می‌شود. این قلم‌های مخصوص طراحی شده دارای نوک‌های نرم و دمپرهای داخلی هستند تا اطمینان حاصل شود که نمایشگر منعطف گلکسی زد فولد خراش پیدا نمی‌کند.

لایه‌ی بالایی نمایشگر در واقع از جنس پلاستیک است که به نوعی یک محافظ صفحه محسوب می‌شود و اصلا نباید به جداسازی آن فکر کنید. بهتر است این لایه را یک بخش جدایی‌ناپذیر از صفحه نمایش در نظر بگیرید؛ حتی اگر برخی از یوتیوبرها بگویند که این گوشی بدون وجود این لایه نیز به خوبی به کار خود ادامه می‌دهد. هر چند این لایه در اصل پلاستیکی است، اما احساس خوبی دارد و تقریبا مانند همان شیشه‌های واقعی صاف است.

هیچ بریدگی عجیب و غریبی برای تجمع گرد و غبار در اطراف پنل نمایشگر وجود ندارد و محافظ آن تقریبا تا لبه‌ها ادامه پیدا کرده که این می‌تواند اتفاق بسیار خوبی باشد. دوربین سلفی روی صفحه داخلی در زیر نمایشگر پنهان شده تا یک نمایشگر تمام صفحه و بدون حاشیه و بریدگی را مشاهده کنیم. این دوربین سلفی زیر نمایشگر فقط در مواقع خاص در زیر پیکسل‌ها دیده می‌شود و تقریبا در اکثر مواقع آزار و اذیتی به وجود نمی‌آورد. اگر از فاصله خیلی نزدیک نگاه کنید می‌توانید آن را ببیند، اما در استفاده عمومی حضور آن را حس نخواهید کرد.

گلکسی زد فولد 4

آنچه سخت‌تر می‌توان آن را نادیده گرفت، چین و چروک موجود در قسمت تاخوردگی نمایشگر تاشو است. شاید در نسل‌های قبلی که این فناوری هنوز در مراحل ابتدایی خود بود، می‌توانستیم از این موضوع چشم‌پوشی کنیم، اما اکنون گلکسی زد فولد وارد نسل چهارم شده و انتظار استانداردهای بالاتری را از آن داریم. البته اگر حساس نباشید و در زوایای مختلف به صفحه نمایش نگاه نکنید، تاثیر منفی این چین‌خوردگی، ذهن شما را آزار نمی‌دهد، اما به هر حال وجود دارد و اگر دستتان را روی آن بکشید، به خوبی می‌توانید متوجه این چین‌خوردگی شوید. همچنین اگر به محتوای عمدتا سفید در یک زاویه نگاه می‌کنید، این موضوع قابل مشاهده است و در طول این خط، تغییرات رنگی مایل به آبی پیدا می‌کنید.

در حال حاضر برخی رقبا از هندسه‌های متفاوتی استفاده کرده‌اند که باعث شده در هنگام باز شدن نمایشگر، به پنل‌های صاف‌تر با چین‌خوردگی غیر محسوس دست پیدا کنند. برخی تحلیلگران و کارشناسان می‌گوید، دلیل ناتوانی سامسونگ (حداقل در حال حاضر) برای برطرف کردن این چین‌خوردگی، ارائه‌ی عایق رطوبتی برای دستگاه است. در واقع گلکسی زد فولد و گلکسی زد فلیپ، تنها گوشی های تاشویی محسوب می‌شوند که دارای استاندارد IP برای محافظ در برابر نفوذ آب هستند. به نظر می‌رسد سامسونگ در این معادله، مسیر معقولی را در پیش گرفته و ترجیح داده به جای حل مشکل چین‌خوردگی نمایشگر، به مقاومت آن در برابر نفوذ آب فکر کند. این اتفاق خوبی است، اما ای کاش می‌شد هر دو را داشته باشیم؛ هم ضد آب و هم بدون چین و چروک.

طراحی لولاها از دیگر مواردی است که باید به آن اشاره کنیم. وقتی گلکسی زد فولد 4 را می‌بندید، همچنان یک شکاف هوای گوه‌ای‌شکل بین دو پنل باقی می‌ماند که نسبتا قابل مشاهده است. از یک طرف، این امر تضمین می‌کند که نیمه‌های نمایشگر یکدیگر را لمس نمی‌کنند، اما از سوی دیگر اجازه می‌دهد تا زمانی که گوشی بسته است، گردوخاک و آشغال‌های دیگر وارد آن شود.

با این حال، سامسونگ در گلکسی زد فولد 4 لولاها را بازطراحی کرده و چرخ‌دنده‌ها را برای باریک کردن و کاهش وزن دستگاه کنار گذاشته است. اما از آنجایی که دو نیمه‌ی گوشی هنوز به حرکت هماهنگ نیاز دارند، سامسونگ روش جدیدی را برای اطمینان از این که به خوبی کار کند در پیش گرفته است. این یک بازبینی مهندسی است که به نظر می‌رسد خوب جواب داده است و ما لولاهای خوبی را در گلکسی زد فولد 4 مشاهده می‌کنیم.

گلکسی زد فولد 4

ما اکنون نمی‌توانیم خیلی در مورد دوام طراحی گلکسی زد فولد 4 صحبت کنیم و مجبوریم به ادعاهای سامسونگ اکتفا کنیم. البته سامسونگ خیلی در این خصوص تبلیغات زیادی نکرده و شاید از نظر آنها این بخش از زد فولد 4 آنقدری خوب بوده که لازم ندیده‌اند به طور خاص به بیان آن بپردازند و این می‌تواند خود یکی از روش‌های بازاریابی و تبلیغات باشد. با این حال بعید به نظر می‌رسد گلکسی زد فولد 4 از نظر دوام لولاها و بخش‌های دیگر مشکل خاصی را برای کاربران به وجود بیاورد و حداقل تاکنون که گزارشی در این رابطه منتشر نشده است.

یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته لولای Galaxy Z Fold 4، این است که با وجود تغییر سازوکار آن، همچنان این لولاها در هر زاویه‌ای بین 75 تا 115 درجه باز باقی می‌مانند و به خوبی وظیفه خود را انجام می‌دهند. باز شدن این گوشی تاشو تا نیمه، خود می‌تواند مزایای زیادی را داشته باشد و سبک‌های خاصی از استفاده را به کاربران ارائه دهد.

گلکسی زد فولد 4 مانند زد فولد 3 از فریم آلومینیوم Armor ساخته شده است. سامسونگ سال گذشته با عرضه فلیپ 3 و فولد 3 گفته بود این فریم آلومینیومی 10 درصد محکم‌تر و مقاوم‌تر از آنچه قبلا استفاده می‌کرد، خواهد بود. بدنه گوشی نیز از جنس شیشه است که با پوشش محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس پوشیده شده است؛ این فرمول انحصاری سامسونگ از آخرین شیشه محافظ Corning محسوب می‌شود و مقاومت و کیفیت خوبی را به آن بخشیده است.

پنل پشتی، روکش ساتنی دارد که هنوز هم اثر انگشت‌ها و لکه‌ها را به خود جذب می‌کند، اما اصلا زیاد نیست و به راحتی هم می‌توان آن را تمیز کرد. همچنین این روکش خیلی چسبنده و لغزنده نیست و تعادل نسبتا موفقی را در این بخش مشاهده می‌کنیم. نحوه چینش دوربین‌ها هم تغییر خاصی نسبت به نسل قبلی نکرده و می‌توانید در زوایای مختلف از آنها استفاده کنید.

صفحه نمایش کاور یا همان نمایشگر خارجی گوشی نیز از نظر ابعاد کمی تغییر کرده است. نسبت تصویر این نمایشگر از 25 به 9 به 23.1 به 9 تغییر پیدا کرده و اکنون کار کردن با آن بهتر و مفید‌تر به نظر می‌رسد. این پنل نمایشگر، کمی کوتاه‌تر با مساحت کمی بزرگتر است. مهم‌تر از همه، افزایش 3 میلی‌متری عرض این نمایشگر است که بسیار لازم بود و سامسونگ تصمیم خوبی در این خصوص گرفته است.

گلکسی زد فولد 4

در کنار تغییر نسبت‌ها، سامسونگ همچنین موفق شده حاشیه‌ها را کمتر کند و نتیجه‌ی نهایی بهتری را به دست بیاورد. با این حال، تشخیص این تغییرات بیش از یک نگاه گذرا طول می‌کشد و شاید خیلی هم به چشم نیاید. صفحه نمایش کاور گلکسی زد فولد 4 هنوز هم به طور غیر عادی بلند است و دوربین سلفی حفره‌ای روی آن قرار گرفته است.

اگر قبلا از کاربران گوشی گلکسی زد فولد 3 بودید، تفاوت نسبتا محسوسی در احساس کار کردن با نمایشگر کاور زد فولد 4 و همین‌طور در احساس فریم‌ها خواهید داشت. فریم آلومینیوم Armor امسال به طور قابل توجهی صاف‌تر است که این روند را در گوشی های اخیر سامسونگ مشاهده کرده بودیم. این طراحی زیباتر و جذاب‌تر به نظر می‌رسد، اما برخی از افراد نیز طراحی جدید را سخت‌تر از فریم منحنی‌تر فولد 3 می‌دانند.

محل دکمه‌ها و جزئیات دیگر روی فریم ثابت مانده است. دکمه پاور در لبه سمت راست (در حالت باز شده‌ی گوشی) قرار گرفته که برای کار کردن با انگشت اشاره دست چپ در حالت بسته شده یا شست دست راست در حالت باز شده در این محل تعبیه شده است. حسگر خازنی تشخیص اثر انگشت با این دکمه یکپارچه شده که به سرعت و با اطمینان بالا، قفل‌گشایی را انجام می‌دهد. در کل محل قرارگیری این دکمه به نظر مناسب است و احتمالا کاربران مشکل خاصی با آن نخواهند داشت.

دکمه‌های تنظیم صدا درست بالای دکمه پاور قرار دارند و مانند سایر گوشی های بالارده سامسونگ به طور مثبتی کلیک می‌خورند. خشاب سیم کارت در طرف مقابل قرار گرفته و دو سیم کارت نانو را می‌توانید درون آن قرار بدهید، اما خبری از پشتیبانی از کارت حافظه جانبی میکرو اس دی نخواهد بود. هر دو بلندگو در قسمت چپ بالا قرار دارند و یک میکروفون تکی در پایین و در مجموع سه میکروفون در بالا حضور دارند. درگاه یو اس بی تایپ C هم در لبه پایینی دستگاه جای گرفته است.

گلکسی زد فولد 4

همانطور که در جدول مشخصات ذکر کردیم، گلکسی زد فولد 4 در حالت تا شده دارای ابعاد 155.1 در 67.1 در 14.2 تا 15.8 میلی‌متر است که تقریبا 3 میلی‌متر کوتاه‌تر و 0.2 میلی‌متر باریک‌تر از نسل قبلی شده است. البته این تغییر ارتفاع ناچیز است و کاهش صخامت نیز به سختی قابل مشاهده یا احساس کردن خواهد بود. همچنین وزن این دستگاه از 271 گرم در نسل قبلی به 263 گرم کاهش پیدا کرده است.

در حالت باز شده نیز فولد 4 دارای ابعاد 155.1 در 130.1 در 6.3 میلی‌متر است که باعث می‌شود این مدل 2 میلی‌متر عریض‌تر از زد فولد 3 باشد. در کل طراحی Z Fold 4 مربعی‌تر شده و ابعاد تکامل‌یافته‌تری پیدا کرده است.

صفحه نمایش

گلکسی زد فولد 4

گلکسی زد فولد 4 از نظر مشخصات صفحه نمایش تغییر خاصی نسبت به قبل نکرده است و می‌توان گفت نمایشگری که با اولین نسل گلکسی زد فولد معرفی شد، در هر نسل بهبود پیدا کرده و بهتر شده است. در داخل گوشی یک صفحه نمایش بزرگ و مربعی که از وسط تا می‌شود وجود دارد و یک صفحه نمایش شیشه‌ای بلند نیز در بدنه خارجی دستگاه قرار گرفته است. نسل چهارم Z Fold قدم دیگری را برای به تکامل رساندن این نمایشگرها برداشته است و اکنون هم نمایشگر داخلی و هم نمایشگر خارجی قابل استفاده‌تر از همیشه هستند.

صفحه نمایش داخلی تاشو از نسبت ابعاد 4:5 صرف نظر کرده و اکنون به صورت مربعی با نسبت ابعاد 5:6 است. اگر بخواهیم این نسبت ابعاد را به صورت کسری از 9 بیان کنیم، در واقع از 9:11.2 به 9:10.8 تغییر کرده است.  اندازه این نمایشگر هنوز همان 7.6 اینچ است و وضوح تصویر 1812 در 2716 پیکسل و تراکم پیکسلی 373 پی پی آی یا پیکسل در هر اینچ را ارائه می‌کند. نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی به صورت تطبیقی است که باعث می‌شود رفرش ریت بسته به محتوای پخش شده و نوع فعالیت تغییر کند. این پنل اکنون با نام تجاری Eco2 Plus شناخته می‌شود که نویدبخش پیشرفت‌های قابل توجهی در بهره‌وری انرژی است که در ادامه سعی می‌کنیم به آن بپردازیم.

 حالا بیایید در مورد روشنایی این نمایشگر صحبت کنیم. ما روشنایی 100 نیت مربع را روی صفحه نمایش تاشوی زد فولد 4 در نور روشن محیطی با قابلیت روشنایی خودکار فعال اندازه‌گیری کردیم که ارتقای کوچکی نسبت به زد فولد 3 داشته است. حالت روشنایی اضافی که امسال در سایر گوشی های بالارده سامسونگ مشاهده کردیم، اکنون به زد فولد 4 هم راه پیدا کرده است که روشنایی 800 نیت معمولی را در انتهای سمت راست نوار لغزنده‌ی روشنایی ارائه می‌کرد. غیر فعال کردن این قابلیت در تنظیمات، امکان دستیابی به میزان روشنایی به صورت دستی را محدود می‌کند.

گلکسی زد فولد 4

صفحه نمایش تاشو در گلکسی زد فولد 4 اساسا به روشنی نمایشگرهای معمولی در بین گوشی های رده بالا است. به عنوان مثال نمایشگر سری گلکسی اس 22 سامسونگ می‌تواند حداکثر روشنایی 1200 نیت را در تست‌های استاندارد ارائه کند. در جدول زیر می‌توانید جزئیاتی از روشنایی و نسبت کنتراست گوشی های مختلف رده بالا را مشاهده کنید:

گوشی100 درصد روشنایی
مشکی، شمع بر متر مربعسفید، شمع بر متر مربعنسبت کنتراست
سامسونگ گلکسی زد فولد 40505
سامسونگ گلکسی زد فولد 4 (روشنایی اضافی)0809
سامسونگ گلکسی زد فولد 4 (حداکثر خودکار)01000
سامسونگ گلکسی زد فولد 30489
سامسونگ گلکسی زد فولد 3 (حداکثر خودکار)0922
اوپو فایند ان0490
اوپو فایند ان (حداکثر خودکار)0582
هواوی میت ایکس اس 2 (Unfolded)0506
هواوی میت ایکس 20469
هواوی میت ایکس 2 (حداکثر خودکار)0542
سامسونگ گلکسی زد فلیپ 40505
سامسونگ گلکسی زد فلیپ 4 (روشنایی اضافی)0802
سامسونگ گلکسی زد فلیپ 4 (حداکثر خودکار)0919
هواوی پی 50 پاکت0521
هواوی پی 50 پاکت (حداکثر خودکار)0803
سامسونگ گلکسی اس 22 اولترا0494
سامسونگ گلکسی اس 22 اولترا (روشنایی اضافی)0829
سامسونگ گلکسی اس 22 اولترا (حداکثر خودکار)01266
سامسونگ گلکسی اس 22 پلاس0468
سامسونگ گلکسی اس 22 پلاس (روشنایی اضافی)0782
سامسونگ گلکسی اس 22 پلاس (حداکثر خودکار)01214
اپل آیفون 13 پرو مکس0852
اپل آیفون 13 پرو مکس (حداکثر خودکار)01050
شیائومی 12 اس اولترا0512
شیائومی 12 اس اولترا (حداکثر خودکار)01065

صفحه نمایش کاور نیز با تغییراتی در ابعاد روبه‌رو شده و اکنون از 25:9 به 23.1:9 تغییر یافته است. این نمایشگر هنوز هم از نمایشگرهای گوشی های معمولی بلندتر است، اما سامسونگ قدم خوبی به سمت نسبت تصویر مفیدتر در این نمایشگر برداشته است. در مجموع می‌توان گفت هر دو نمایشگر Z Fold 4 حالا از جنبه مفیدتر و بهتری برای کار کردن برخوردار هستند. این نمایشگر با وجود تغییر نسبت ابعاد، همچنان اندازه 6.2 اینچی دارد و وضوح تصویر آن 904 در 2316 پیکسل و تراکم پیکسلی 401 پیکسل در هر اینچ است. این پنل هم مانند نمایشگر داخلی قادر به رسیدن به رفرش ریت 120 هرتزی به صورت تطبیقی است.

با مقایسه روشنایی بین نمایشگرهای کاور در گوشی های تاشو، گلکسی زد فولد 4 نسبت به زد فولد 3 خیلی ارتقا پیدا نکرده است، اما شاید اصلا نیازی هم به ارتقا نداشت. این نمایشگر با روشنایی بیش از 1000 نیت همچنان عملکرد خوبی از نظر روشنایی ارائه می‌کند و در حالت روشنایی اضافی یا Extra Brightness نیز کنترل شما روی میزان نیت افزایش پیدا کرده است. در کل می‌توان گفت به جز پرچمداران سری S22 سامسونگ، هیچ صفحه نمایش دیگری در گوشی های هوشمند به طور معناداری روشن‌تر از این نیست.

گوشی100 درصد روشنایی
مشکی، شمع بر متر مربعسفید، شمع بر متر مربعنسبت کنتراست
سامسونگ گلکسی زد فولد 4 (نمایشگر کاور)0486
سامسونگ گلکسی زد فولد 4 (نمایشگر کاور، روشنایی اضافی)0802
سامسونگ گلکسی زد فولد 4 (نمایشگر کاور، حداکثر خودکار)01034
سامسونگ گلکسی زد فولد 3 (نمایشگر کاور)0479
سامسونگ گلکسی زد فولد 3 (نمایشگر کاور، حداکثر خودکار)01001
اوپو فایند ان (نمایشگر کاور)0505
اوپو فایند ان (نمایشگر کاور، حداکثر خودکار)0785
هواوی میت ایکس 2 (نمایشگر کاور)0472
هواوی میت ایکس 2 (نمایشگر کاور، حداکثر خودکار)0601

گفتنی است هر دو صفحه نمایش داخلی و کاور در گلکسی زد فولد 4 می‌توانند تا حداقل روشنایی 0.9 نیت هم کاهش پیدا کنند که اگر اغلب در تاریکی مطلق به گوشی خود نگاه می‌کنید بسیار مفید است.

وقتی صحبت از بازتولید رنگ‌ها به میان می‌آید، Z Fold 4 از رویکرد معمولی Vivid و Natural یا طبیعی استفاده می‌کند که در گوشی های قبلی سامسونگ و بسیاری از گوشی های دیگر نیز مشاهده می‌کنیم. در حالت Natural یا طبیعی، می‌توانید انتظار دقت رنگ عالی برای محتوای sRGB را در هر دو نمایشگر داشته باشید. نمایشگر داخلی در این بخش شرایط بسیار بهتری دارد و میانگین dE2000 آن به 1.0 می‌رسد. حالت Vivid در هنگام اندازه‌گیری برای محتوای DCI-P3، میانگین dE2000 را به ترتیب به 3.9 و 3.2 برای نمایشگر کاور و نمایشگر داخلی می‌رساند.

سامسونگ، گوشی تاشوی گلکسی زد فولد 4 را مطابق با استانداردهای سایر گوشی های سری گلکسی با استاندارد اچ دی آر 10 پلاس روانه بازار کرده است. ما محتوای اچ دی آر را در ویدیوهای یوتیوب دریافت کردیم و هیچ مشکلی در این بخش مشاهده نمی‌شود. البته گفته می‌شود نتفلیکس با این این گوشی سازگار نیست که احتمالا این مشکل برطرف خواهد شد.

قابلیت نرخ تازه‌سازی تصویر نمایشگر، دو گزینه‌ی مورد انتظار را در اختیار شما قرار می‌دهد که عبارتند از تطبیق‌پذیر و استاندارد. حالت Adaptive یا تطبیقی، سقف رفرش ریت را روی 120 هرتز تنظیم می‌کند و در حالت استاندارد هم نرخ تازه‌سازی تصویر به 60 هرتز محدود می‌شود. اما در هر حالت، نرم افزار بسته به محتوای به نمایش درآمده، تعامل با گوشی و روشنایی صفحه نمایش آن را تغییر می‌دهد و این برای هر دو نمایشگر داخلی و کاور صدق می‌کند.

گلکسی زد فولد 4

تا زمانی که با صفحه نمایش کار می‌کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که بالاترین نرخ تازه‌سازی تصویر را دریافت کنید و وقتی آن را برای چند ثانیه به حال خود رها کنید، رفرش ریت تا 24 هرتز کاهش پیدا می‌کند. ویدیوها معمولا نرخ تازه‌سازی متناسب با نرخ فریم را دریافت می‌کنند که در تجربه‌ی ما با محتوای 24، 30، 48 و 60 فریم بر ثانیه کار می‌کند. وقتی در مرورگر در حال وبگردی هستید، رفرش ریت 120 هرتز در حالت تطبیقی ارائه می‌شود و اگر صفحه وب ثابت باشد به 24 ثانیه کاهش می‌یابد. این تغییر تنها زمانی اتفاق می‌افتد که روشنایی صفحه نمایش بالاتر از یک آستانه خاص باشد؛ در حالی که در سطح روشنایی کمتر می‌توانید به طور مداوم انتظار 120 هرتز کامل را داشته باشید.

بازی‌هایی که از نرخ فریم بالا پشتیبانی می‌کنند معمولا در حالت Adaptive مجاز به دریافت رفرش ریت کامل 120 هرتز هستند. البته گاهی اوقات بازی‌هایی وجود داشتند که در فرکانس 60 هرتز محدود می‌شدند، در حالی که در سایر گوشی‌ها می‌توانند از نرخ فریم بالا پشتیبانی کنند. همچنین این موضوع وجود دارد که نرخ بروزرسانی و نرخ فریم واقعی که رندر در حال حاضر اجرا می‌کند دو چیز جداگانه هستند. ما خوانش نرخ فریم بر ثانیه را از ابزار GPUWatch داخلی به اندازه یک فریم بر ثانیه دریافت کردیم، در حالی که ابزار نرخ بروزرسانی اندروید 24 هرتز را نشان می‌داد.

به طور خلاصه می‌توان گفت نمایشگر این گوشی تاشو کاملا می‌داند چه کاری انجام می‌دهد. همانطور که از نمایشگرهای محصولات سامسونگ انتظار داریم، نمایشگر گلکسی زد فولد 4 (هم نمایشگر تاشوی داخلی و هم نمایشگر کاور) از نظر کیفیت، وضوح، میزان روشنایی و موارد دیگر بسیار خوب است و ایراد بزرگی بر آنها وارد نیست.

باتری

گلکسی زد فولد 4

گلکسی Z Fold 4 با همان ظرفیت باتری 4400 میلی‌آمپرساعتی عرضه می‌شود که این ظرفیت باتری بین دو سلول تقسیم می‌شود و هر یک از سلول‌ها در هر نیمه‌ی دستگاه قرار گرفته است. این ظرفیت باتری کمی کمتر از باتری اوپو فایند ان با ظرفیت 4500 میلی‌آمپرساعتی یا هواوی میت ایکس اس 2 با 4600 میلی‌آمپرساعت است؛ اما باید توجه داشته باشید که شارژدهی باتری به عوامل مختلفی مانند چیپست، اندازه نمایشگر، نرم افزار و حتی فرم کلی دستگاه بستگی دارد.

در آزمایش‌های انجام شده، وبگردی با وای فای در صفحه نمایش بزرگ گلکسی زد فولد 4 شارژدهی 14 ساعته را به همراه دارد و برای پخش ویدیو به عمر باتری نزدیک به 14 ساعت و 30 دقیقه‌ای می‌رسیم که تقریبا دو ساعت بیشتر از تست وبگردی با گلکسی زد فولد 3 و نیم ساعت کمتر از پخش ویدیو در نسل قبلی زد فولد است. تکرار این تست‌ها روی صفحه نمایش کاور هم ما را به شارژدهی نزدیک 15 ساعتی و 16 ساعت و 30 دقیقه‌ای در وبگردی و پخش ویدیو می‌رساند که بهبود نسبتا جزئی را نسبت به نسل قبلی نشان می‌دهد.

یکی از عقب‌ماندگی‌های سامسونگ در برابر رقبا، سرعت شارژ باتری است. امروزه گوشی‌هایی به بازار عرضه شده‌اند که سرعت شارژ بیش از 100 وات را ارائه می‌دهند و می‌توانند در حدود 20 دقیقه کل ظرفیت باتری را شارژ کنند. اما شارژ کامل باتری محصولات سامسونگ معمولا بین 60 تا 80 دقیقه طول می‌کشد. مشکل عجیب دیگر اینجاست که در برخی محصولات این کمپانی، سرعت شارژ 45 وات در مقابل 25 وات واقعا تفاوت چندانی با هم نداشتند و تاشوهای این برند نیز از این نظر حتی کندتر بودند.

حضور نداشتن شارژر درون جعبه، مساله‌ای است که به نظر می‌رسد باید کم کم به آن عادت کنیم. ما گلکسی زد فولد 4 را با آداپتور اصلی 25 واتی سامسونگ که از USB Power Delivery با پسوند PPS استاندارد پشتیبانی می‌کند، آزمایش کردیم. نتایج را می‌توان از دو دیدگاه مشاهده و بررسی کرد. از یک طرف گلکسی زد فولد 4 نسبت به مدل قبلی خود پیشرفت قابل توجهی در زمینه سرعت شارژ داشته و در مدت حدود 1 ساعت و 20 دقیقه به طور کامل شارژ می‌شود و در مدت نیم ساعت به ظرفیت باتری 50 درصد می‌رسد. این اعداد در مورد گلکسی زد فولد 3 حدود 1 ساعت و 46 دقیقه برای فول شارژ شدن و 33 درصد شارژ پس از نیم ساعت بود. این در حالی است که هواوی میت ایکس اس 2 پس از 30 دقیقه شارژ به 85 درصد می‌رسد و تنها 43 دقیقه طول می‌کشد تا به طور کامل شارژ شود. اوپو فایند ان هم خیلی سریع نیست، اما باز هم بهتر از گلکسی زد فولد 4 عمل می‌کند. البته میت ایکس اس 2 و اوپو فایند ان این کار را با استفاده از شارژرهای اختصاصی انجام می‌دهند، اما باز هم حداقل شارژر را در بسته خرده‌فروشی قرار می‌دهند.

ظرفیت باتری پس از 30 دقیقه شارژ شدن

گوشیدرصد
شیائومی 12 پرو (با شارژر 120 واتی)100 درصد
اوپو فایند ایکس 5 پرو91 درصد
هواوی میت ایکس اس 285 درصد
هواوی میت ایکس 280 درصد
شیائومی 12 اس اولترا73 درصد
سامسونگ گلکسی اس 2263 درصد
سامسونگ گلکسی اس 22 پلاس (با شارژر 25 واتی)62 درصد
سامسونگ گلکسی اس 22 اولترا (با شارژر 25 واتی)61 درصد
سامسونگ گلکسی اس 22 اولترا (با شارژر 45 واتی)60 درصد
اوپو فایند ان57 درصد
سامسونگ گلکسی زد فلیپ 455 درصد
اپل آیفون 13 پرو مکس (با شارژر 65 وات PD)55 درصد
سامسونگ گلکسی زد فولد 450 درصد
سونی اکسپریا 1 IV47 درصد
اپل آیفون 13 پرو مکس (با شارژر 20 واتی اپل)42 درصد
سامسونگ گلکسی زد فولد 333 درصد

زمان فول شارژ شدن باتری

گوشیزمان
شیائومی 12 پرو (با شارژر 120 واتی)21 دقیقه
اوپو فایند ایکس 5 پرو40 دقیقه
هواوی میت ایکس اس 243 دقیقه
شیائومی 12 اس اولترا50 دقیقه
هواوی میت ایکس 258 دقیقه
سامسونگ گلکسی اس 22 اولترا (با شارژر 45 واتی)59 دقیقه
سامسونگ گلکسی اس 22 پلاس (با شارژر 25 واتی)1 ساعت و 2 دقیقه
سامسونگ گلکسی اس 221 ساعت و 3 دقیقه
سامسونگ گلکسی ای 22 اولترا (با شارژر 25 واتی)1 ساعت و 4 دقیقه
اوپو فایند ان1 ساعت و 5 دقیقه
سامسونگ گلکسی زد فلیپ 41 ساعت و 15 دقیقه
سامسونگ گلکسی زد فولد 41 ساعت و 19 دقیقه
سونی اکسپریا 1 IV1 ساعت و 42 دقیقه
سامسونگ گلکسی زد فولد 31 ساعت و 46 دقیقه
اپل آیفون 13 پرو مکس (با شارژر 20 واتی اپل)1 ساعت و 46 دقیقه
اپل آیفون 13 پرو مکس (با شارژر 65 واتی PD)1 ساعت و 54 دقیقه

گلکسی زد فولد 4 همچنین از شارژر بی سیم پشتیبانی می‌کند که حداکثر سرعت 15 وات را ارائه می‌دهد و شارژ بی سیم معکوس با حداکثر توان 4.5 وات نیز وجود دارد.

اسپیکرها

گلکسی زد فولد 4

تنظیمات بلندگوها در گلکسی Z Fold 4 در واقع همان چیزی است که در مدل قبلی هم وجود داشت. دو بلندگو وجود دارد که هر دو در نیمه سمت چپ گوشی در حالت باز قرار دارند و در حالت تا شدن نیز در نیمه بالایی دیده می‌شود. یکی از بلندگوها در بالا قرار دارد و دیگری در پایین است. بلندگوی بالایی در هنگام بسته شدن دستگاه به عنوان یک بلندگو برای تماس‌های صوتی عمل می‌کند و در زمان پخش ویدیو یا موزیک نیز به عنوان یکی از اسپیکرهای استریو صدا را به گوش شما می‌رساند.

در آزمایش‌های ما، اسپیکرهای گلکسی زد فولد 4 در بلندی صدا عملکرد متوسطی را ارائه می‌کنند. با این حال کیفیت صدا بسیار خوب است و در انتقال صدا و تربل عالی عمل می‌کند. گلکسی زد فولد 3 به طور مشخصی در صداهای میانه عملکرد بهتری دارد و زد فلیپ 4 به طور کلی متعادل است و در ناحیه صدای باس چندان توانایی ندارد. در همین حال، اوپو فایند ان به طور قابل توجهی فاقد فرکانس‌های پایین است و فقط هواوی میت ایکس اس 2 به عنوان یک گوشی تاشو، صدای برتری را در این مرحله ارائه می‌کند و به طور قابل توجهی از گلکسی زد فولد 4 بهتر است.

در اینجا لازم به ذکر است که نتیجه منتشر شده برای زد فولد 4 با صفحه باز به دست آمده و با تا کردن گوشی و با صفحه نمایش کاور آن، ما به طور طبیعی صدای بلندتری را به میزان 26LUFS دریافت کردیم که بسیار خوب به نظر می‌رسد. با این حال این تفاوت‌ها خیلی برجسته نیستند. در مجموع عملکرد اسپیکرهای این گوشی در رتبه خوب قرار می‌گیرد و مانند گوشی های متوسط نیست، اما نمی‌توان آنها را عالی دانست.

سیستم عامل و رابط کاربری

گلکسی زد فولد 4

گلکسی زد فولد 4 با سیستم عامل اندروید 12 ال به همراه رابط کاربری وان یو آی 4 سامسونگ اجرا می‌شود. هم هسته‌ی اصلی سیستم عامل و هم پوسته سفارشی آن تفاوت‌هایی با گوشی های معمولی دارند. سیستم عامل اندروید این گوشی تاشو از نوع 12L است؛ یعنی نسخه‌ای از اندروید 12 که گوگل به طور خاص برای تبلت‌ها و گوشی های تاشو معرفی کرده است. در همین حال، رابط کاربری نیز OneUI 4.1.1 است که عدد 1 آخر، آن را از نسخه‌های اصلی گوشی های گلکسی سامسونگ متمایز می‌کند.

بیشتر تجربه نرم افزاری این گوشی تاشو نسبت به گلکسی زد فولد 3 تغییری نکرده است، اما چیزهای جدید زیادی هم وجود دارد که لازم است به آنها اشاره کنیم. برای اولین بار با صفحه نمایش همیشه روشن یا Always-on Display شروع می‌کنیم، زیرا این اولین چیزی است که به طور معمول قبل از باز کردن قفل Fold می‌بینید. این یک ویژگی خوب است که هم در صفحه نمایش داخلی و هم در نمایشگر کاور به طور یکسان عمل می‌کند. خیلی از تنظیمات نمایشگر از جمله نرخ تازه‌سازی، روشنایی و رنگ بین دو نمایشگر گوشی مشترک هستند و البته سامسونگ تلاش کرده تمایز بین این دو نمایشگر را برای برخی از ویژگی‌ها نیز انجام دهد.

صفحه قفل هم تقریبا در تمام جنبه‌ها از جمله سبک ساعت، انتخاب ویجت و نوتیفیکیشن‌ها بین دو نمایشگر مشترک است، اما می‌توانید برای انتخاب والپیپر یا تصویر پس زمینه به صورت جداگانه برای دو پنل انجام دهید. با این حال صفحه اصلی و کشوی برنامه‌ها، نمونه‌های فوق‌العاده‌ای هستند که سامسونگ به طور یکپارچه، سفارشی‌سازی را برای دو پنل از هم جدا کرده است. در حالی که گزینه‌های این بخش ممکن است یکسان به نظر برسند، اما می‌توانید آنها را در زمانی که زد فولد 4 باز یا بسته است به طور مستقل تنظیم کنید. این شامل همه چیز از انتخاب ویجت‌ها، چیدمان و تصاویر پس زمینه می‌شود. حتی می‌توانید میانبرهای کاملا متفاوتی در دو پنل نمایشگر داشته باشید.

گلکسی زد فولد 4

البته اگر ترجیح می‌دهید چیدمان برنامه‌ها بین این دو یکسان باشد، می‌توانید ویژگی Screen Mirroring را فعال کنید. این ویژگی، تغییرات بین رابط کاربری دو نمایشگر را همگام‌سازی می‌کند. نوار وظیفه یا Taskbar یکی دیگر از ویژگی‌های جدیدی است که در نسخه L اندروید 12 روی گلکسی زد فولد 4 پیاده شده است. این نوار، وقتی که از صفحه اصلی دور هستید، نمای کوچک‌شده‌ای از آیکون‌ها را در زیر صفحه نشان می‌دهد. همچنین می‌تواند برنامه‌های اخیر را نمایش دهد و شما نیز قادر خواهید بود برنامه‌ها را از آنجا به صفحه بکشید تا در حالت چند پنجره‌ای اجرا شوند. علاوه بر این، یک میانبر برای کشوی برنامه در گوشه سمت چپ نیز وجود دارد.

قابلیت چند پنجره‌ای یا Multi-Window یکی از جذابیت‌های اصلی رابط کاربری گلکسی زد فولد 4 است. این قابلیت، توانایی نمایش چندین برنامه را به طور همزمان در تعدادی پیکربندی دارد که نمونه‌ی آن در سایر گوشی های تاشو رقیب ندارد. به عنوان مثال، تقسیم دوگانه نمایشگر می‌تواند به صورت افقی یا عمودی انجام شود. به نظر می‌رسد هیچ گوشی دیگری مانند زد فولد 4 اجازه نمایش دو پنجره از بالا و پایین را نمی‌دهد. شما می‌توانید به سادگی با کشیدن نوار وسط، تقسیم صفحه را به یک طریق یا به روش دیگر کنترل کنید. همچنین می‌توانید با کشیدن، به سرعت و به راحتی محتوا را از یک پنجره به پنجره دیگر انتقال دهید. لیست انواع محتوای پشتیبانی شده در این بخش در حال گسترش است و احتمالا در آینده نیز موارد بیشتری به این لیست اضافه خواهد شد. البته کشیدن متن و تصویر که احتمالا متداول‌ترین مورد استفاده در اینجا است، تقریبا به طور جهانی پشتیبانی می‌شود.

با کلیک روی نقطه‌ها در نوار میانی، چند گزینه از جمله یک راه سریع برای تعویض مکان‌های دو برنامه و دیگری برای تغییر جهت تقسیم صفحه ارائه می‌شود. دکمه سوم این پیکربندی چند وظیفه‌ای را به عنوان ورودی در پنل برنامه، صفحه اصلی یا نوار وظیفه ذخیره می‌کند. هر برنامه در حالت چند برنامه‌ای، نوار کنترل بیضی‌شکل کوچکی را در نزدیکی بالای صفحه خواهد داشت که می‌توانید از آن برای گرفتن و کشیدن برنامه به منظور تغییر موقعیت استفاده کنید یا با یک لمس، چند گزینه به نمایش درخواهد آمد که شامل امکان نمایش تمام صفحه یا جمع کردن بیشتر آن در قالب یک پنجره شناور است.

سامسونگ از قابلیت پنجره شناور یا Floating Window به عنوان نمایش پاپ آپ برنامه‌ها یاد می‌کند. برخی از برنامه‌ها به طور کامل همکاری نمی‌کنند و پشتیبانی خوبی از آنها وجود ندارد، اما برخی از برنامه‌ها هم وجود دارند که به طور کامل امکان بردنشان به این حالت وجود نخواهد داشت. با این حال برای رفع این مشکل، رابط کاربری OneUI شامل یک برگه Labs در داخل منوی ویژگی‌های پیشرفته با یک سوئیچ است که می‌تواند نمای چند پنجره‌ای و پاپ آپ را روی هر برنامه، صرف نظر از این که توسعه‌دهنده از آن پشتیبانی می‌کند یا خیر، اعمال کند که این ویژگی بسیار خوبی در این رابط کاربری محسوب می‌شود.

همچنین یک تقسیم سه قسمتی برای حالت چند پنجره‌ای وجود دارد که شاید تنظیم آن در ابتدا کمی سخت‌تر باشد، اما وقتی که آن را به روشی که دوست دارید ایجاد می‌کنید متوجه می‌شوید که قابلیت بسیار جذاب، مفید و کاربردی خواهد بود. شما می‌توانید در این حالت نیز انواع محتواها را بکشید و فورا از یک برنامه به برنامه دیگر بپرید. البته توجه به این نکته ضروری است که برخی از برنامه‌ها در این حالت لزوما نمی‌توانند به طور همزمان اجرا شوند. محدودیت‌های دیگری مثل توانایی پخش تنها یک ویدیو هم در این بخش وجود دارد. برخی از برنامه‌ها هم که به طور در لحظه بروزرسانی می‌شوند نیز ممکن است در این بخش، کار را کندتر انجام دهند.

شما حتی می‌توانید از این سه برنامه فراتر بروید و با پنجره‌های Pop-up View چند وظیفگی یا مولتی تسکینگ را بسیار بزرگتر از قبل انجام دهید. کاربران قادر خواهند بود تا پنج مورد از این‌ها را روی یک تقسیم سه طرفه قرار دهند و در مجموع 8 برنامه فعال را به طور همزمان روی صفحه داشته باشند. می‌توانید این پنجره‌های شناور را آزادانه به جاهای مختلف صفحه بکشید، شفافیت آنها را تنظیم کنید، اندازه‌شان را تغییر دهید و در کل مدیریت خوبی روی آنها داشته باشید.

شما همچنین این امکان را خواهید داشت که پنجره‌ها را روی هم جمع کنید که این قابلیت به عنوان Chathead شناخته می‌شود. اگر چندین برنامه را به این روش جمع کنید، آنها در نهایت به صورت پوشه‌مانند گروه‌بندی می‌شوند که به مرتب نگه داشتن همه چیز کمک شایانی می‌کند. تفاوت‌های ظریف و محدودیت‌های دیگری هم وجود دارد که باید در نظر بگیرید و آنها را کشف کنید. به عنوان مثال، برخی از برنامه‌ها از اجرای بیش از یک بار خودداری می‌کنند.

به طور کلی، سامسونگ در بخش ویژگی‌های چند وظیفه‌ای یا مولتی تسکینگ بسیار بهتر از همیشه عمل کرده و حتی شاید بتوانیم بگوییم توجه آنها به این بخش بیش از حد بوده است. حالا بد نیست به بخش‌های دیگر نرم افزاری گلکسی زد فولد 4 بپردازیم. اگر همچنان می‌خواهید آزادی بیشتر و تجربه‌ای مشابه رایانه شخصی خود را داشته باشید، زد فولد 4 از سامسونگ دکس، هم به صورت سیمی و هم به صوت بی سیم با مانیتور یا تلویزیون و همچنین رایانه شخصی ویندوزی با یک کلاینت خاص پشتیبانی می‌کند.

قابلیت دیگری هم وجود دارد که سامسونگ با نام حالت فلکس یا نمای فلکس – Flex Mode از آن صحبت می‌کند. این یک مفهوم رابط کاربری است که در فولد 2 معرفی شد و زمانی که لولا در زوایای متوسط بین 75 تا 115 درجه ثابت بماند، امکانات جذابی پیش روی کاربران قرار می‌گیرد. وقتی گوشی را تا این اندازه تا کنید، به صورت خودکار متوجه می‌شود که در این وضعیت فیزیکی قرار دارد و به سیستم عامل اندروید و هر برنامه‌ی در حال اجرا اطلاع می‌دهد. از این نظر، Flex View فقط یک اصطلاح بازاریابی سامسونگ برای رفتاری است که قبلا در نسخه‌های مدرن اندروید ساخته شده بود و به طور خاص برای آگاهی بیشتر برنامه‌ها از وضعیت فعلی نمایشگرهای تاشو طراحی شده است و به آنها اجازه می‌دهد رابط کاربری خود را تطبیق دهند.

پخش کننده ویدیو و برنامه گالری از جمله بخش‌هایی هستند که می‌توانند این کار را انجام دهند. در این دو برنامه، وقتی گوشی را تا نیمه تا می‌کنید، کنترل و تنظیمات مربوطه در قسمت پایینی نمایشگر و محتوای به نمایش درآمده در قسمت بالایی ظاهر می‌شوند. برنامه گالری به سادگی یک ناحیه لمسی مانند ترک پد را برای پیمایش به عقب و جلو بین تصاویر به نیمه پایینی نمایشگر اختصاص می‌دهد.

برنامه دوربین، بارزترین نمونه از عملکرد مفید حالت Flex است. در این بخش هم شما کنترل‌های خود را در نیمه پایینی و منظره‌یاب را در نیمه بالایی خواهید داشت. این ایده می‌تواند برای گرفتن عکس‌های سلفی در حالی که گوشی روی یک سطح صاف قرار دارد، بسیار مفید باشد. متاسفانه با توجه به این که لنزهای دوربین و صفحه نمایش کاور در طرف‌های مختلف زد فولد 4 قرار دارند، هیچ راهی برای استفاده از حالت Flex به منظور گرفتن سلفی با دوربین‌های اصلی وجود ندارد و برای این کار باید گوشی را به طور کامل باز کنید.

برخی از برنامه‌های شخص ثالث مانند یوتیوب هم از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند،‌ اما قابلیت‌های آن بسیار محدود خواهد بود و اجرای Flex Mode در این برنامه به این گونه است که ویدیوی مورد نظر در نیمه بالایی به نمایش درمی‌آید و نیمه پایینی گوشی فقط نقش یک پایه برای قرار گرفتن روی سطح صاف را ایفا می‌کند.

از نظر ظاهری، بیشتر بخش‌های بصری کلی در رابط کاربری گلکسی زد فولد 4 در واقع تابعی از خود وان یو آی و اصلاح مداوم آن در طول سال‌ها است. بسیاری از عناصر را می‌توان یک امر استاندارد در گوشی های سامسونگ در نظر گرفت و می‌توانید در سایر گوشی های این شرکت کره‌ای نیز مشابه آن را ببینید. یکی از این ویژگی‌ها که ترجیح می‌دهیم در مورد آن صحبت کنیم، پنل Edge و به ویژه پنل Apps یا برنامه‌ها است که تنها پنل فعال شده به طور پیش فرض خواهد بود. پنل برنامه‌ها به دلایل مختلفی بسیار خوب است. این پنل، مجموعه‌ای از میانبرهای برنامه‌ها را در دو گروه نگه می‌دارد؛ یکی میانبرهایی که خودتان به آن اضافه می‌کنید و دیگری هم برنامه‌هایی که اخیرا از آنها استفاده کرده‌اید. البته شما قادر خواهید بود که مورد دوم را غیر فعال کنید تا فقط میانبرهایی نمایش داده شوند که خودتان به این پنل اضافه کرده‌اید. اگر 8 آیکون برنامه یا کمتر در پنل apps داشته باشید، به صورت یک ردیف کوچک نمایش داده می‌شوند که مقدار کمی از نمایشگر را اشغال می‌کنند.

همچنین امکان ذخیره هر پیکربندی چند وظیفه‌ای خاص به عنوان میانبر وجود دارد. این مورد شامل برنامه‌ها، موقعیت نسبی آنها و اندازه پنجره‌ها خواهد بود. چیزی که در اینجا وجود ندارد، قابلیت پین کردن پنل apps است که اکنون توسط نوار وظیفه یا تسک بار که پیش از این درباره آن صحبت کرده بودیم، دیگر از دور خارج شده است.

در مجموع، رابط کاربری و بخش نرم افزاری گلکسی زد فولد 4 بسیار غنی و دارای انبوهی از امکانات استاندارد OneUI و اندروید 12 به همراه تعداد زیادی از امکانات و قابلیت‌های مخصوص گوشی تاشو زد فولد است. به این ترتیب تقریبا هیچ کمبودی را در این بخش احساس نخواهید کرد و احتمالا همه کاربران از کار کردن با رابط کاربری Z Fold 4 لذت خواهند برد.

سخت افزار و بنچمارک‌ها

سامسونگ گلکسی زد فولد 4

سامسونگ گلکسی زد فولد 4 به قدرتمندترین تراشه پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 مجهز شده است. بر خلاف سایر گوشی های پرچمدار سامسونگ که در برخی مناطق با چیپست اگزینوس عرضه می‌شدند، در اینجا خبری از نسخه اگزینوس نیست و در همه‌ی بازارها، فقط Snapdragon 8+ Gen 1 در گوشی تاشوی جدید سامسونگ به کار رفته است. این تراشه، یک جانور نام‌آشنا است و ما آن را در گوشی های بالارده و پرچمدار زیادی از برندهای مختلف دیده‌ایم. با این حال، گلکسی زد فولد 4 و گلکسی زد فلیپ 4 اولین گوشی های تاشویی هستند که از آن استفاده می‌کنند. با این حال جالب است که بدانیم عملکرد این چیپست روی چنین گوشی های تاشویی چگونه خواهد بود و آیا تفاوت معناداری با گوشی های هوشمند معمولی وجود دارد یا خیر؟

گلکسی زد فولد 4 در سه پیکربندی حافظه ذخیره سازی عرضه می‌شود. تنها گزینه‌ی موجود برای حافظه رم 12 گیگابایت است، اما شما می‌توانید برای حافظه ذخیره‌سازی داخلی، گزینه‌های 256 گیگابایت، 512 گیگابایت یا 1 ترابایت را انتخاب کنید. متاسفانه پشتیبانی از کارت حافظه جانبی وجود ندارد و باید در انتخاب حافظه داخلی گوشی خود دقت داشته باشید تا بعدا دچار کمبود فضای ذخیره‌سازی نشوید.

زد فولد 4 نتایج قابل پیش‌بینی بسیار خوبی را در بنچمارک‌ها ثبت کرده است. عملکرد سی پی یو در بنچمارک گیک بنچ تک هسته‌ای و چند هسته‌ای بسیار خوب بود و یکی از بالاترین ارقامی است که ما در این بنچمارک دیده‌ایم. زد فولد 4 در این بخش از زد فلیپ 4 هم جلوتر زده و گوشی های اوپو فایند ان مجهز به تراشه اسنپدراگون 888 و هواوی میت ایکس اس 2 در جایگاه پایین‌تری نسبت به آن قرار گرفته است. هنوز موفق نشده‌ایم نتایج بنچمارک شیائومی میکس فولد 2 را ببینیم و منتظریم تا متوجه شویم این گوشی تاشوی شیائومی در چه جایگاهی قرار می‌گیرد.

در بنچمارک گیک بنچ 5 تک هسته‌ای، زد فولد 4 با تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 در جایگاه اول و بالاتر از شیائومی 12 اس اولترا و گلکسی اس 22 اولترا ایستاده است. این گوشی با نمایشگر کاور نیز امتیاز 1316 را به دست آورده که باز هم آن را در رتبه خوبی قرار می‌دهد.

Geekbench 5 Single Core

Galaxy Z Fold4 : 1337
Xiaomi 12S Ultra : 1324
OnePlus 10T (High performance mode) : 1321
Galaxy Z Fold4 (cover display) : 1316
Asus Zenfone 9 (High Performance) : 1313
Galaxy Z Flip4 : 1270
Galaxy S22 Ultra (1440p) : 1180
Xiaomi 12 Pro : 1169
Galaxy Z Fold3 5G : 1095
Galaxy Z Fold3 5G (cover display) : 1095
Oppo Find N : 985
Oppo Find N (cover display) : 985
Huawei Mate X2 : 956
Huawei Mate X2 (cover display) : 956
Huawei Mate Xs 2 : 900
Huawei Mate Xs 2 (Unfolded) : 884

در بنچمارک گیک بنچ 5 چند هسته‌ای هم این گوشی با امتیاز 4028 برای نمایشگر کاور و امتیاز 3981 برای نمایشگر اصلی، با امتیاز کمی پایین‌تر از ایسوس زنفون 9 و شیائومی 12 اس اولترا و البته بالاتر از گلکسی زد فلیپ 4، وان پلاس 10 تی، شیائومی 12 پرو، گلکسی اس 22 اولترا و بسیاری از رقیب‌های دیگر ایستاده است.

Geekbench 5 Multi Core

Asus Zenfone 9 (High Performance) : 4338
Xiaomi 12S Ultra : 4300
Galaxy Z Fold4 (cover display) : 4028
Galaxy Z Fold4 : 3981
OnePlus 10T (High performance mode) : 3907
Samsung Galaxy S22 : 3682
Galaxy S22 Ultra (1440p) : 3657
Oppo Find N : 3478
Oppo Find N (cover display) : 3478
Oppo Find X5 Pro : 3433
Huawei Mate X2 : 3389
Huawei Mate X2 (cover display) : 3389
Galaxy Z Fold3 5G : 3239
Galaxy Z Fold3 5G (cover display) : 3239
Huawei Mate Xs 2 (Unfolded) : 3131
Huawei Mate Xs 2 : 3079

در بنچمارک آنتوتو 9، برتری زد فولد 4 نسبت به زد فلیپ 4 آشکارتر است و همین مزیت را نسبت به اوپو فایند ان و هواوی میت ایکس اس 2 نیز دارد.

AnTuTu 9

Asus Zenfone 9 (High Performance) : 1083092
Xiaomi 12S Ultra : 1039412
OnePlus 10T (High performance mode) : 1016958
Oppo Find X5 Pro : 1012896
Xiaomi 12 Pro : 985226
Galaxy S22 Ultra (1440p) : 968359
Galaxy Z Fold4 : 964530
Galaxy Z Fold4 (cover display) : 958817
Oppo Find N : 822513
Galaxy Z Flip4 : 800001
Oppo Find N (cover display) : 799386
Galaxy Z Fold3 5G : 752218
Galaxy Z Fold3 5G (cover display) : 724906
Huawei Mate X2 (cover display) : 661044
Huawei Mate Xs 2 : 658825
Huawei Mate Xs 2 (Unfolded) : 641608

در بنچمارک‌های گرافیکی مثل GFX Aztek ES 3.1 و GFX Aztek Vulkan High و GFX Car Chase ES 3.1، گلکسی زد فولد 4 به طور طبیعی امتیاز بسیار متفاوتی را بسته به این که آزمایش را روی صفحه نمایش بزرگ یا روی نمایشگر کاور انجام می‌دهید، دریافت می‌کند. میزان مرتبط بودن نتایج بنچمارک روی نمایشگر کاور با نمایشگر اصلی، قابل بحث است، اما باید بگوییم که استفاده از نمایشگر کاور برای بازی کردن روش خوبی نخواهد بود. در اینجا لازم است بگوییم که این گوشی از پردازشگر گرافیکی آدرنو 730 استفاده می‌کند که در نوع خود، قدرتمند و کارآمد خواهد بود.

GFX Car Chase ES 3.1 onscreen

Galaxy Z Fold4 (cover display) : 98
Asus Zenfone 9 (High Performance) : 89
Samsung Galaxy Z Flip4 : 74
Galaxy Z Fold3 5G (cover display) : 60
Oppo Find N (cover display) : 60
OnePlus 10T (High performance mode) : 60
Galaxy Z Fold4 : 59
Huawei Mate Xs 2 : 51
Oppo Find N : 51
Xiaomi 12S Ultra : 51
Huawei Mate X2 (cover display) : 46
Xiaomi 12 Pro : 46
Oppo Find X5 Pro : 44
Galaxy Z Fold3 5G : 38
Galaxy S22 Ultra (1440p) : 37
Huawei Mate X2 : 29
Huawei Mate Xs 2 (Unfolded) : 28

در اجراهای offscreen بنچمارک GFX Aztek ES 3.1 و GFX Aztek Vulkan، زد فولد 4 ثابت می‌کند که عملکردی توانا دارد و امتیازهای بسیار خوبی را به ثبت می‌رساند. در اینجا با تا شدن گوشی و استفاده از نمایشگر کاور، نتایج کمی کمتر از زمانی بود که گوشی باز شده و از نمایشگر اصلی استفاده می‌کنیم.

GFX Aztek Vulkan High Offscreen 1440p

Asus Zenfone 9 (High Performance) : 52
Xiaomi 12S Ultra : 51
OnePlus 10T (High performance mode) : 51
Galaxy Z Fold4 : 50
Xiaomi 12 Pro : 45
Galaxy Z Flip4 : 45
Oppo Find X5 Pro : 44
Galaxy Z Fold4 (cover display) : 43
Galaxy S22 Ultra (1440p) : 35
Huawei Mate Xs 2 (Unfolded) : 31
Huawei Mate Xs 2 : 31
Huawei Mate X2 : 31
Oppo Find N : 30
Huawei Mate X2 (cover display) : 29
Oppo Find N (cover display) : 29
Galaxy Z Fold3 5G : 19
Galaxy Z Fold3 5G (cover display) : 19

در بنچمارک مطرح 3DMark Wild Life Vulkan 1.1 هم زد فولد 4 توانست امتیاز بالاتر از 10 هزار و 380 را برای هر دو نمایشگر کسب کند که آن را در جایگاه بسیار خوبی نسبت به رقبا قرار می‌دهد.

3DMark Wild Life Vulkan 1.1 offscreen 1440p

Xiaomi 12S Ultra : 10533
Asus Zenfone 9 (High Performance) : 10469
Galaxy Z Fold4 (cover display) : 10398
Galaxy Z Fold4 : 10382
Oppo Find X5 Pro : 9758
Xiaomi 12 Pro : 9664
Galaxy Z Flip4 : 8460
Galaxy S22 Ultra (1440p) : 7437
Oppo Find N (cover display) : 5931
Oppo Find N : 5928
Huawei Mate Xs 2 (Unfolded) : 5830
Huawei Mate Xs 2 : 5814
Huawei Mate X2 (cover display) : 5751
Huawei Mate X2 : 5693
Galaxy Z Fold3 5G : 5635
Galaxy Z Fold3 5G (cover display) : 5563

هنگامی که بازی‌ها و نرم افزارهای سنگین گرافیکی را روی صفحه نمایش بزرگ داخلی اجرا کردیم، در مقایسه با اجراهای صفحه نمایش کاور، پایداری بسیار بهتری را مشاهده کردیم. تفاوت‌ها خیلی زیاد نبودند، اما ثبات خوبی در اجرا با نمایشگر تاشو مشاهده می‌شود. تست throttling CPU در صفحه بیرونی نشان می‌دهد که کمی افت عملکرد در اوج فشار وجود دارد. GPU یا پردازشگر گرافیکی هم در تست استرس 3DMark Wild Life امتیاز پایداری 55 درصد را دریافت می‌کند.

گلکسی زد فولد 4 به دلیل محدودیت‌های ساختاری که دارد، از نظر خنک‌کنندگی و کنترل حرارت عملکرد خیلی خوبی ندارد و همین موضوع باعث می‌شود در اوج فشار، شاهد افت عملکرد سی پی یو و جی پی یو باشیم، اما در مجموع عملکرد سخت افزاری گوشی را عالی ارزیابی می‌کنیم و در خصوص افزایش حرارت هم به شما اطمینان می‌دهیم که این گوشی تاشو با وجود محدودیت‌هایی که دارد، اما به اندازه‌ای داغ نمی‌کند که مشکل ایجاد کند.

شما با گلکسی زد فولد 4 می‌توانید انواع بازی‌های روز و سنگین را با نرخ فریم بالا به راحتی اجرا کنید و هیچ مشکلی از این نظر نخواهید داشت. البته همانطور که گفته شد، توصیه می‌کنیم از نمایشگر کاور برای بازی کردن استفاده نکنید؛ اگرچه فکر نمی‌کنیم کسی ترجیح بدهد نمایشگر بزرگ داخلی را رها کند و با نمایشگر کاور به انجام بازی بپردازد.

دوربین

گلکسی زد فولد 4

گلکسی زد فولد 4 دارای تنظیمات دوربین پشتی بسیار مشابهی با گلکسی اس 22 و گلکسی اس 22 پلاس است. در همین حال، دوربین سلفی نیز مانند گلکسی زد فولد 3 خواهد بود. یک لنز در زیر پنل نمایشگر تاشو پنهان شده و یک لنز سلفی معمولی هم به سبک پانچ هول یا حفره‌ای روی نمایشگر کاور قرار گرفته است.

در نگاه اول فکر می‌کنید که سه دوربین عقب Z Fold 4 مستقیما از S22 گرفته شده است، اما کاملا این طور نیست. دوربین اصلی زد فولد 4 از سنسور GN3 سامسونگ استفاده می‌کند، در حالی که سری گلکسی اس 22 از سنسور GN5 برخوردار بود. هر دو سنسور دارای اندازه 1/1.56 اینچی، 50 میلیون پیکسل 1.0 میکرومتری و آرایه فیلتر تتراپیکسل یا همان کواد بایر هستند. تفاوت این دو سنسور در فوکوس خودکار است. سنسور GN5 از فوکوس دوال پیکسل پرو استفاده می‌کند، در حالی که GN3 در زد فولد 4 متکی به روش کمی پیچیده‌تر از دوال پیکسل است.

سامسونگ یک ویدیوی رسمی منتشر کرده که تفاوت‌های این دو سنسور را روشن می‌کند، اما اصل قضیه این است که زد فولد 4 کمتر مستعد تشخیص تفاوت‌های فاز از بالا به پایین است. درست است که نسخه Pro دوال پیکسل بسیار مورد استقبال قرار گرفته، اما نمی‌توانیم بگوییم که فوکوس خودکار Dual Pixel نیز عملکرد نامناسبی دارد.

لنز جلوی این سنسور دارای فاصله کانونی 23 میلی‌متری، دیافراگم f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال نیز خواهد بود. برای لنز اولترا واید یا فوق عریض از سنسور نسبتا قدیمی IMX258 سونی استفاده شده که اندازه آن 1/3.06 اینچ و اندازه پیکسل‌های آن 1.12 میکرومتر است. رزولوشن اصلی این سنسور 13 مگاپیکسل است،‌ اما سامسونگ آن را 12 مگاپیکسل اعلام کرده و این اندازه‌ی تصویری است که به عنوان خروجی تصاویر اولترا واید دریافت می‌کنیم.

گلکسی زد فولد 4

در حالی که خود این سنسور دارای قابلیت فوکوس خودکار است، اما دوربین گلکسی زد فولد 4 از آن پشتیبانی نمی‌کند. این لنز طبق مشخصات سامسونگ، میدان دید 123 درجه‌ای را پوشش می‌دهد و از دیافراگم f/2.2 بهره می‌برد. این در حالی است که گلکسی اس 22 با اندازه سنسور 1/2.55 اینچ و اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر در این بخش بهتر عمل کرده است.

با وجود تفاوت‌هایی که در لنز اصلی و فوق عریض دوربین گلکسی زد فولد 4 و گلکسی اس 22 مشاهده می‌شود، اما لنز تله فوتو تقریبا همان است. در گوشی تاشوی جدید سامسونگ از همان سنسور تله فوتو S5K3K1 استفاده شده که 10 مگاپیکسلی با اندازه سنسور 1/3.94 اینچ، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، دیافراگم f/2.4 و همان نوع لرزش‌گیر خواهد بود. فاصله کانونی این لنز نیز با S22 یکسان است. شما زوم اپتیکال 3 برابری نیز خواهید داشت که نسبت به زوم 2 برابری زد فولد 3 ارتقا پیدا کرده است. البته در برخی رقبا مانند هواوی میت ایکس 2 شاهد لنز پریسکوپی با زوم اپتیکال 10 برابری هستیم و شاید در سال آینده، سامسونگ به این پیشرفت دست پیدا کند. همچنین باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که عکس‌های لنز تله فوتو به دلیل استاندارد بودن با رزولوشن 12 مگاپیکسلی ارائه می‌شود.

در خصوص دوربین سلفی باید بگوییم که یک دوربین 10 مگاپیکسلی به صورت حفره‌ای دایره‌ای شکل روی صفحه نمایش کاور قرار گرفته است که از همان سنسور IMX374 سونی با اندازه 1/3 اینچ و اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر بهره می‌برد. این لنز دارای فوکوس ثابت با فاصله کانونی 25 میلی‌متری و دیافراگم f/2.2 است. علاوه بر این، یک دوربین سلفی دیگر هم داریم که در زیر نمایشگر تاشدنی داخل گوشی پنهان شده است. این دوربین، خروجی تصاویر 4 مگاپیکسلی و ویدیوی 1080p را ارائه می‌دهد و دارای سنسور IMX471 با اندازه سنسور 1/3 اینچ و اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر خواهد بود. برای این لنز نیز فاصله کانونی 25 میلی‌متر و دیافراگم f/1.8 گزارش شده است.

رابط کاربری دوربین

گلکسی زد فولد 4

اگر گلکسی زد فولد 4 را تا کنید و از نمایشگر کاور استفاده کنید، رابط کاربری برنامه دوربین اساسا مانند هر گوشی سامسونگ دیگری است و تنها نسبت غیر عادی تصویر در این نمایشگر باعث می‌شود چیزهای مختلف کمی متفاوت به نظر برسند. با کشیدن انگشت به چپ و راست بین تمام حالت‌های موجود جابه‌جا می‌شوید و گزینه‌ای برای تنظیم مجدد یا حذف برخی از حالت‌ها از منظره‌یاب وجود دارد. کشیدن انگشت‌ها به صورت عمودی در هر جهت نیز باعث می‌شود بین دوربین‌های پشتی و دوربین سلفی کاور جابه‌جا شوید.

نماد تنظیمات در گوشه سمت چپ بالای صفحه قرار دارد و تمام تنظیمات عکس‌ها و ویدیوها در این بخش ارائه می‌شود و بخش جداگانه‌ای برای آنها وجود ندارد. تنظیماتی مثل خطوط شبکه، داده‌های مکانی، بهینه‌ساز صفحه و غیره از جمله مواردی هستند که در این قسمت پیدا می‌کنید. حالت وضوح کامل در دوربین اصلی از گزینه‌های نسبت تصویر عکاسی فعال می‌شود که کمی غیر معمول است. حالت Pro یا حرفه‌ای نیز وجود دارد که در آن می‌توانید کنترل‌های نوردهی، ایزو، سرعت شاتر، فوکوس دستی و مواردی از این دست را تنظیم کنید.

تنها چیزی که رابط کاربری دوربین با نمایشگر بیرونی را از سایر گوشی های سامسونگ متمایز می‌کند، نماد سلفی در گوشه سمت چپ بالای چرخ دنده تنظیمات است که حالت سلفی دوربین عقب را فعال می‌کند. در این حالت از شما خواسته می‌شود که گوشی را باز کنید و پس از آن رابط کاربری و منظره‌یاب را برای کارکرد آسان روی صفحه نمایش منتقل می‌کند و در عین حال نمایشگر اصلی باز شده که اکنون پشت به شماست را غیر فعال می‌کند تا بتوانید با استفاده از دوربین‌های عقب گوشی و به کمک نمایشگر کاور، عکس سلفی بگیرید. در این حالت، نگه داشتن گوشی با یک دست و لمس کردن گزینه شاتر برای گرفتن عکس اصلا راحت نیست، اما با این حال می‌توانید دکمه شاتر را با انگشت اشاره دست راست یا شست دست چپ لمس کنید. شاید بهتر باشد این عملیات پیچیده را با هر دو دست خود انجام دهید. همچنین می‌توانید با کنترل از راه دور بلوتوثی اقدام به ثبت عکس کنید که شاید این روش بسیار بهتر و راحت‌تری باشد.

همچنین رابط کاربری دوربین روی صفحه نمایش اصلی تاشو ویژگی‌های خاص خود را دارد. در این رابط کاربری به سوژه‌ها اجازه می‌دهد تصویر را در حین گرفتن عکس از روی نمایشگر کاور مشاهده کنند. فعال کردن صفحه نمایش کاور فقط با یک لمس انجام می‌شود و در آن حالت، هیچ کنترل قابل اجرایی روی آن وجود نخواهد داشت. در مجموع، رابط کاربری دوربین در نمایشگر تاشوی داخلی، به سبک تبلت‌ها نزدیک شده است و تفاوت‌های اندکی با رابط کاربری برنامه دوربین روی نمایشگر کاور دارد.

کیفیت عکس‌ها

دوربین اصلی سامسونگ Galaxy Z Fold 4 در نور روز روشن، تصاویر دلپذیری را ثبت می‌کند. رنگ‌ها جذاب هستند و هیچ مشکلی در تعادل رنگ سفید یا رنگ‌بندی مشاهده نمی‌شود. کنتراست بالا، به ظاهر زیبای تصاویر کمک می‌کند و جزئیات خوبی را در سایه‌ها و در هایلایت‌ها خواهید دید. رزولوشن 12.5 مگاپیکسلی، سطح مورد انتظاری از جزئیات را ارائه می‌دهد. شاخ و برگ درختان طبیعی به نظر می‌رسند و هاله‌ای در اطراف لبه‌های متضاد وجود ندارد. ممکن است گاهی اوقات کمی نویز وجود داشته باشد که در برخی صحنه‌ها، حتی در ایزوی پایه 20 قابل مشاهده است، اما هرگز نویزها به مقداری نیستند که از کیفیت کلی عکس کم کنند.

تصاویر 50 مگاپیکسلی، از نظر حجم فایل 3 برابر بزرگتر از عکس‌های معمولی 12.5 مگاپیکسلی هستند، اما شاید از نظر جزئیات به اندازه‌ی حجم سه برابری آنها، مزایایی وجود نداشته باشد. در این تصاویر فقط برتری‌های جزئی در دامنه دینامیکی و نمایش رنگ بهتر وجود خواهد داشت و در کل می‌توان گفت تفاوت زیادی بین عکس‌های 50 مگاپیکسلی با عکس‌های 12.5 مگاپیکسلی دوربین اصلی مشاهده نمی‌شود.

نمونه عکس‌های لنز اصلی در روز

حالت 50 مگاپیکسلی، یک حالت فرعی اضافی به نام تقویت کننده جزئیات نیز دارد که در واقع جزئیات بیشتری را ثبت می‌کند. پردازش این تصاویر چند ثانیه بیشتر طول می‌کشد که نشان می‌دهد فرایند سنگین‌تری در حال انجام است، اما نتیجه‌ی نهایی کار به ما ثابت می‌کند که ارزش صبر کردن را دارد. تفاوت در شاخ و برگ درختان یا متون در عکس‌های گرفته شده به خوبی قابل مشاهده است و می‌توانید عکس‌های بسیار بهتری را با این حالت ثبت کنید.

عکس‌های زوم شده که با گلکسی زد فولد 4 گرفتیم بسیار خوب به نظر می‌رسند. جزئیات واضح بوده و نویزها در کمترین حالت ممکن هستند. رنگ‌ها به خوبی با نمایش دوربین اصلی مطابقت دارند و دامنه دینامیکی نیز عالی است.

نمونه عکس های لنز تله فوتو در روز

دوربین اولترا واید یا فوق عریض هم عملکرد مثبتی را ارائه می‌دهد و عکس‌های بسیار خوبی را می‌گیرد. تصاویر به دست آمده از این دوربین، شارپ‌ترین و بهترین نمونه‌های موجود در بین لنزهای اولترا واید گوشی های پرچمدار نیست، اما در مجموع خوب به نظر می‌رسند و گوشه‌های تصویر را به خوبی حفظ می‌کنند. با این حال برخی جزئیات از بین می‌رود، مگر این که از سوژه مورد نظر خود از نزدیک عکس بگیرید که در این صورت هم ممکن است نبود فوکوس خودکار، مانع از ثبت یک عکس خوب شود. اما باید به این نکته هم اشاره کنیم که تولید و نمایش رنگ‌ها به خوبی دوربین اصلی انجام می‌شود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

نمونه عکس های لنز فوق عریض در روز

شاید یکی از ایرادهایی که در اینجا می‌توانیم پیدا کنیم، این است که سایه‌ها بیش از حد تیره هستند. با میدان دید به این وسیعی و رویکرد کنتراست کلی که در دوربین گلکسی زد فولد 4 می‌بینیم، احتمالا مجبور می‌شوید ویرایش‌هایی را روی عکس خود انجام دهید و حتی سایه‌ها را روشن‌تر کنید.

در نور کم و تاریکی شب، گلکسی Z Fold 4 ممکن است انتخاب کند که پردازش خودکار حالت شب را تحت شرایط خاصی اعمال کند. این حالت با نماد هلال ماه در منظره‌یاب نشان داده می‌شود که شما می‌توانید آن را بر اساس هر صحنه، فعال یا غیر فعال کنید. حالت شب اختصاصی و دستی هم وجود دارد که در مجموع تفاوت زیادی بین عملکرد آن با حالت شب خودکار مشاهده نمی‌شود. با خاموش کردن حالت شب و عکاسی در حالت معمولی در تاریکی شب، باز هم محدوده دینامیکی خوب است، اما سایه‌ها و برخی نقاط تصویر خیلی تاریک هستند. وقتی نور کافی در شب برای گوشی وجود داشته باشد، همچنان می‌توانید رنگ‌های پرجنب‌وجوش را دریافت کنید و دوربین گوشی هیچ مشکلی در تعادل رنگ سفید در انواع نورهای مختلف نشان نمی‌دهد. جزئیات در مناطق با نور بهتر خوب است، اما در سایه‌ها و نقاط تاریک‌تر نویز بیشتری وجود دارد.

با فعال شدن حالت شب، بهبود قابل توجهی در ارائه سایه‌ها و نقاط تاریک‌تر تصویر مشاهده می‌شود. با این حال نمی‌توان آن را بهترین حالت شب موجود در بین گوشی های هوشمند دانست. در این حالت، میزان نویزها بسیار کمتر می‌شود، اما نواحی صاف‌تری از رنگ ثابت ایجاد می‌شود و ممکن است برخی بافت‌های واقعی در تصویر از بین بروند.

هنگام عکاسی با دوربین تله فوتو، گزینه حالت شب خودکار وجود ندارد و شما باید به صورت دستی به حالت شب بروید. در اینجا نیز تفاوت‌ها باز هم چشمگیر نیستند، اما کم هم نیستند و توصیه می‌کنیم به عنوان یک قانون کلی از حالت شب در عکاسی شبانه خود استفاده کنید. حالت شب یا Night Mode جزئیات را در سایه‌ها و نقاط تاریک تصویر بهبود می‌بخشد، رنگ‌ها را کمی اغراق‌آمیز می‌کند و هاله‌سازی اطراف منابع نور نقطه‌ای را به حداقل می‌رساند.

دوربین فوق عریض یا اولترا واید نسبت به لنزهای دیگر تمایل بیشتری به استفاده از حالت شب خودکار نشان می‌دهد. تصاویر دوربین فوق عریض در شب، کم نور و پر نویز به نظر می‌رسند و تصاویری که با نایت مود گرفته می‌شوند در مجموع بهتر هستند و باز هم پیشنهاد می‌کنیم وقتی سطح نور کاهش می‌یابد، حتما از حالت شب استفاده کنید. در این حالت، محدوده دینامیکی، به خصوص در سایه‌ها بهبود پیدا می‌کنند و نویزها کمتر می‌شوند.

نمونه عکس های شب

عکس‌های سمت راست با حالت شب و عکس‌های سمت چپ بدون حالت شب گرفته شده‌اند

حالت پرتره در دوربین زد فولد 4، گزینه‌هایی را برای عکاسی با سطوح زوم 1x و 3x در اختیار شما قرار می‌دهد که در هر کدام از آنها، عکاسی با لنز مربوطه انجام می‌شود. بزرگنمایی سه برابری، شما را از سوژه دور می‌کند و انواع مشکلات ناشی از چسباندن دوربین به سوژه را از بین می‌برد. همچنین به لطف چشم‌اندازی که از فاصله طولانی‌تر سوژه تا دوربین به دست می‌آید، تصاویر جذاب‌تری ثبت خواهد شد. کیفیت این عکس‌ها به خصوص در شرایط نوری مناسب، به اندازه کافی خوب است و در محیط‌های داخلی و کم نور نیز معقول به نظر می‌رسد. تفکیک سوژه از پس زمینه عالی است، افکت بوکه یا تار شدن پس زمینه کاملا طبیعی و جذاب است و HDR نیز در بهترین حالت ممکن خواهد بود.

نمونه عکس های پرتره در روز

پرتره‌های 1x یک مزیت کیفی نسبت به پرتره‌های 3x دارند و آن هم این است که در محیط‌های تاریک می‌توانید عکس‌های بهتری را ثبت کنید. اما برعکس آن، فاصله کانونی گسترده در فواصل بیشتر، خیلی خوب به نظر نمی‌رسد، ولی می‌تواند برای عکس‌های عریض‌تر کارساز باشد.

دوربین سلفی

برای عکس‌های سلفی هم می‌توانید از دو دوربین سلفی تعبیه شده در نمایشگر کاور یا زیر نمایشگر اصلی استفاده کنید و هم می‌توانید از دوربین اصلی پشتی گوشی با استفاده از نمایشگر کاور بهره ببرید. برای عکس‌های سلفی با دوربین عقب، هر دو حالت پرتره و عکاسی معمولی پیش روی شما قرار می‌گیرد و قادر خواهید بود عکس‌های فوق‌العاده جذابی را با دوربین اصلی بگیرید. یکی دیگر از توانایی‌های جذاب در این بخش، گرفتن عکس های سلفی با دوربین فوق عریض است که برای گرفتن سلفی‌های دسته جمعی بسیار مناسب خواهد بود. البته فقدان فوکوس خودکار در دوربین فوق عریض، کاربرد آن را برای پرسپکتیوهای کلوزآپ محدود می‌کند.

نمونه عکس های سلفی در روز

اگر نمی‌خواهید در حالی که گوشی خود را باز کرده‌اید با دوربین پشتی آن سلفی بگیرید یا برای شما سخت بود، می‌توانید به راحتی با دوربین سلفی روی نمایشگر کاور این کار را انجام دهید. این دوربین سلفی هم فاقد فوکوس خودکار است، اما فاصله فوکوس آن به خوبی ارزیابی می‌شود. بنابراین می‌توانید عکس‌های خوبی را دریافت کنید که جزئیات مناسبی هم دارند. از نظر رنگ، این دوربین به پای دوربین اصلی نمی‌رسد، اما به گونه‌ای هم نیست که کسل‌کننده باشد.

نمونه عکس سلفی در شب

یک حالت پرتره هم در این بخش وجود دارد که به طور کلی عملکرد خوبی دارد، اما در مواجهه با موی نامنظم و آشفته خیلی ماهر نیست و ممکن است گاهی اوقات، تفکیک سوژه از پس زمینه عالی انجام نشود. در نهایت به دوربین سلفی پنهان شده در زیر نمایشگر تاشوی داخلی می‌رسیم. شما از نظر فنی می‌توانید از این دوربین 4 مگاپیکسلی هم برای عکاسی سلفی استفاده کنید، اما کیفیت و عملکرد آن به پای دوربین پشتی گوشی یا دوربین سلفی روی نمایشگر کاور نمی‌رسد. در مجموع، این دوربین بیشتر برای انجام تماس‌های ویدیویی کاربرد دارد و برای گرفتن عکس‌های سلفی، آن را توصیه نمی‌کنیم.

فیلمبرداری

گلکسی زد فولد 4 سامسونگ از فیلمبرداری تا رزولوشن 8K با دوربین اصلی پشتیبانی می‌کند، اما ویدیوهای 8K فقط در نرخ 24 فریم بر ثانیه ثبت می‌شوند. هم دوربین اصلی و هم دوربین تله فوتو می‌توانند ویدیوهای 4K را با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه ثبت کنند و دوربین فوق عریض ویدیوهای 4K را فقط در سرعت 30 فریم بر ثانیه به ثبت می‌رساند. دوربین سلفی داخلی هم از ویدیوهای 1080p با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. دوربین سلفی روی نمایشگر کاور نیز قادر به ثبت ویدیوهای 4K با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه خواهد بود.

لرزش‌گیر ویدیو در همه حالت‌ها در تمام دوربین‌ها در دسترس است و البته اگر ابزار شخصی خود را برای لرزش‌گیری فیلمبرداری داشته باشید، می‌توانید آن را غیر فعال کنید. گزینه‌ای برای استفاده از کدک h.265 وجود دارد، اما حالت پیش‌فرض h.264 است. ویدیوهای 8K تنها با استفاده از کدک h.265 کدگزاری می‌شوند. صدا در ویدیوهای ثبت شده، همیشه به صورت استریو 256 کیلوبیت بر ثانیه‌ای ضبط می‌شود.

ویدیوهای 4K گرفته شده با دوربین اصلی زد فولد 4 خوب است، اما نمی‌توان آنها را عالی دانست. جزئیات بسیار زیاد است، اما شارپ کردن بسیار سنگینی را در این ویدیوها می‌بینیم که کاملا مورد انتظار ما نیست. کنتراست بالا است و سایه‌ها به خوبی نمایش داده می‌شوند. رنگ‌ها اندکی اشباع شده به نظر می‌رسند و در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که تفاوت زیادی بین سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه مشاهده نمی‌شود.

دوربین تله فوتو در فیلمبرداری عملکرد مثبت‌تری بر جای می‌گذارد. ویدیوهای گرفته شده با این لنز به طور قابل توجهی واضح هستند و کمتر از دوربین اصلی، پردازش شده هستند. رنگ‌ها تطابق خوبی با واقعیت دارند، کنتراست همچنان بالا است، دامنه دینامیکی وسیع است و البته باز هم تفاوت چشمگیری بین سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه وجود ندارد.

گلکسی زد فولد 4

دوربین اولترا واید یا فوق عریض نیز نسبتا عملکرد خوبی در فیلمبرداری دارد و ما وضوح و جزئیات را قابل قبول ارزیابی می‌کنیم، اما بازتولید رنگ‌ها به خوبی دو دوربین دیگر نیست. لرزش‌گیری دوربین در فیلمبرداری کاملا عالی است. هم دوربین اولترا واید و هم دوربین اصلی در تمام حالت‌ها به خوبی لرزش ناشی از لرزیدن دست یا راه رفتن را حذف می‌کنند و ویدیوهای شناوری را مشاهده می‌کنید و تقریبا نیازی به سه پایه برای فیلمبرداری نخواهید داشت.

در شرایط نور کم، گلکسی زد فولد 4 به خوبی می‌تواند فیلمبرداری کند و جزئیات خوبی را ثبت می‌کند. دامنه دینامیکی به خوبی گسترده است و هاله‌های اطراف منابع نور نقطه‌ای به خوبی کنترل می‌شوند. اما دوربین فوق عریض در این بخش به آن خوبی عمل نمی‌کند و ویدیوهای پرنویزتر با رنگ‌های نرم‌تری را به ثبت می‌رساند. در حالی که زد فولد 4 در بخش دوربین فوق عریض تقریبا مشخصات همانند گلکسی S22 دارد، اما در این قسمت دوربین S22 عملکرد بهتری داشت.

دوربین تله فوتو هم در فیلمبرداری شبانه نمی‌تواند عملکرد شگفت‌انگیزی ارائه دهد. برای کار کردن با این لنز باید کمی به آن نور بدهید تا بتوانید ویدیوهای واضح با رنگ‌های زیبایی را دریافت کنید؛ در غیر این صورت ممکن است در نمایش صحنه‌های تاریک‌تر مشکلاتی مشاهده کنید و همچنین نویزهای بیشتری را ببینید.

وقتی به فیلمبرداری با دوربین سلفی می‌رسیم، دوباره مثل قسمت عکاسی، مجموعه‌ای از گزینه‌ها با تفاوت‌های اساسی بین آنها وجود دارد. طبیعتا فیلمبرداری با دوربین های اصلی عقب گوشی به کمک نمایشگر کاور می‌تواند کیفیت تصویر بهتری را به شما ارائه دهد. نکته جالب در این بخش این است که ویدیوهای با سرعت 60 فریم بر ثانیه، فیلم‌های واضح‌تر و دقیق‌تری نسبت به 30 فریم بر ثانیه به ما می‌دهد که البته این تفاوت خیلی چشمگیر نیست. دوربین فوق عریض هم باعث می‌شود میدان دید وسیع‌تری داشته باشید، اما نبود فوکوس خودکار، کیفیت تصویر پایین‌تر و نداشتن گزینه 60 فریم بر ثانیه، گزینه‌های شما را به طور قابل توجهی محدود می‌کند.

دوربین سلفی روی نمایشگر کاور نیز گزینه بسیار خوبی برای فیلمبرداری است. این دوربین میدان دید وسیع‌تری نسبت به دوربین اصلی پشت گوشی دارد و نیازی نیست دست خود را بیش از حد دراز کنید. فوکوس این دوربین ثابت است، اما این دوربین به طور خاص برای فاصله نزدیک طراحی شده است و مشکل خاصی از این بابت مشاهده نمی‌شود. کیفیت فیلمبرداری با این دوربین نیز بسیار خوب است و نتیجه‌ی مناسبی را در اختیار شما قرار می‌دهد. تنها نقطه ضعف این دوربین سلفی در فیلمبرداری این است که نمی‌تواند به خوبی دوربین اصلی پشت گوشی، پس زمینه را محو کند.

جمع بندی

گلکسی زد فولد 4

گلکسی زد فولد 4 نسبت به مدل سال گذشته گران‌تر نشده و با قیمت 1800 دلار روانه بازار جهانی شده است که نسبت به گوشی های معمولی، حتی در مقایسه با پرچمداران گران است. با وجود گران‌تر نشدن نسبت به گلکسی زد فولد 3، این نسخه برتری‌ها و پیشرفت‌های خوبی داشته که ارزش خرید آن را بالا می‌برد. شما سرعت شارژ بیشتری خواهید داشت، دوربین‌ها بهتر شده‌اند و شارژدهی باتری نیز بهبود پیدا کرده است. پشتیبانی از قلم اس پن مخصوص و استاندارد IP برای محافظت در برابر نفوذ آب از دیگر مزایای منحصربه‌فرد این گوشی تاشو محسوب می‌شوند.

در حال حاضر گوشی های تاشو هنوز خیلی گسترده و متنوع نشده‌اند، اما پیشرفت زیادی در این بخش از بازار گوشی های هوشمند مشاهده می‌شود. از جمله رقبای زد فولد 4 می‌توان به هواوی میت ایکس اس 2 اشاره کرد که البته در خیلی از کشورهای دنیا موجود نیست. این گوشی چینی، مقاومت و کیفیت بالای زد فولد 4 را ندارد و در برابر نفوذ آب نیز مقاوم نیست. اوپو فایند ان یکی دیگر از گوشی های تاشوی بازار است که آن هم در بازارهای محدودی حاضر شده است. عمر باتری این گوشی نسبت به گوشی تاشوی سامسونگ کمتر به نظر می‌رسد، اما سریع‌تر شارژ می‌شود. گلکسی زد فولد 4 نمایشگر بهتری دارد، اما نمایشگر اوپو نیز به اندازه کافی خوب است.

اگر هم به دنبال یک گوشی تاشوی جیبی می‌گردید، نوع دیگری از گوشی های تاشو وجود دارد که از جمله آنها باید به گلکسی زد فلیپ 4 و هواوی پی 50 پاکت اشاره کنیم. در مجموع، هر یک از این گزینه‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند، اما Z Fold 4 یک بسته‌ی کامل از انواع ویژگی‌هایی است که هر گوشی تاشویی باید داشته باشد. سرعت شارژ این گوشی در سال جاری بهبود پیدا کرده، اما هنوز به جایی نرسیده که بتواند با برخی از گوشی های هوشمند موجود در بازار رقابت کند. اولویت‌های گلکسی زد فولد در جای دیگری است، اما دوربین این گوشی تاشو نیز می‌تواند عملکرد راضی‌کننده‌ای ارائه دهد. شاید در این بخش بتوانیم بگوییم هواوی میت ایکس 2 با سنسور اصلی بزرگتر، زوم 10 برابری و فوکوس خودکار لنز فوق عریض عملکرد بهتری نشان می‌دهد.

گلکسی زد فولد 4

دوربین‌های Z Fold 4 را نمی‌توان پیشگام و بهترین دانست، اما بهبود خوبی نسبت به مدل سال گذشته پیدا کرده است. توجه داشته باشید کسانی که به دنبال بهره‌وری هستند، بعید است بسته‌ای بهتر از زد فولد 4 پیدا کنند. ترکیب اندروید جدید برای نمایشگر بزرگ، افزونه‌های اختصاصی وان یو آی سامسونگ و پشتیبانی از قلم باعث شده این گوشی تاشوی سامسونگ به راحتی بی رقیب باشد. برتری نمایشگرهای سامسونگ در گلکسی زد فولد 4 نیز خود را نشان می‌دهد. صفحه نمایش داخلی گوشی نه تنها تاشو است، بلکه به روشنی و باکیفیتی نمایشگرهای معمولی این شرکت است و از سایر پنل‌های تاشو عملکرد بسیار بهتری دارد.

عمر باتری هم در مدل امسال بهبود پیدا کرده تا سامسونگ تلاش کند یکی از نقاط ضعف مدل قبلی را برطرف کند، اما هنوز هم جای زیادی برای بهتر شدن وجود دارد. برای جمع بندی باید بگوییم گلکسی زد فولد 4 کامل و بی نقص نیست، اما در این بخش از بازار به سختی می‌توانید جایگزین بهتری نسبت به آن پیدا کنید. شاید در برخی قسمت‌ها، رقبای زد فولد 4 بهتر عمل کنند، اما آنها هم مجموعه‌ای از مشکلات خود را دارند. این گوشی با پیشرفت‌هایی که نسبت به زد فولد 3 داشته، نشان داده که می‌تواند روزهای بهتری را تجربه کند.

مزایا و معایب

گلکسی زد فولد 4

مزایا

  • نسبت ابعاد جدید باعث می‌شود صفحه نمایش کاور، کاربرد مناسب‌تری داشته باشد
  • تنها گوشی تاشویی است که از استاندارد IPX8 برای محافظت در برابر نفوذ آب بهره می‌برد
  • نمایشگر تاشوی گوشی تقریبا دو برابر روشن‌تر از رقبای تاشو است و با گوشی‌های پرچمدار رقابت می‌کند
  • عمر باتری بهبود پیدا کرده است
  • نرم افزار و رابط کاربری غنی با مجموعه‌ای ویژگی‌های عالی، مولتی تسکینگ و پشتیبانی از S Pen
  • پیشرفت دوربین‌ها نسبت به مدل سال گذشته و قابلیت‌های منحصربه‌فرد سلفی

معایب

  • شکاف لولا هنوز وجود دارد و گردوغبار در آن جمع می‌شود
  • چین‌خوردگی وسط نمایشگر همچنان باقی مانده است
  • سرعت شارژ بهبود پیدا کرده، اما همچنان از رقبا عقب است
  • دوربین گوشی پیشرفت داشته، اما بهترین نیست