اخترشناسان به تازگی موفق به کشف سیارکی شدهاند که مستقیم سیاره زمین را هدف گرفته است. آیا این جرم آسمانی خطرناک حیات زمین را نابود خواهد کرد؟
در منظومه شمسی و جایی بین مریخ و مشتری، کمربند سیارکی وجود دارد. سیارکها همواره در فیلمهای علمی-تخیلی ترسناک و خطرناک به تصویر کشیده شدهاند؛ حال آن که به نظر نمیرسد تا سالیان سال آسیبی به حیات زمین برسانند. مشاهدات دانشمندان اینگونه نشان میدهد که یکی از سه سیارک تازه پیدا شده با عرض 1.6 کیلومتر در حال نزدیک شدن به سیاره ما است.
جرم آسمانی خطرناک و خطر برخورد با زمین
به عقیده دانشمندان این سیارک به طور بالقوه خطرناک محسوب میشود و عرض آن طوری است که میتواند مدار زمین را قطع کند. میدانیم که اگر سیارکی با این ابعاد به زمین برخورد کند عاقبتمان چگونه خواهد شد. در حال حاضر سازمان فضایی ناسا به همراه سازمانهای فضایی دیگر به طور جدی مشغول انجام تحقیقاتی روی این سیارک و سایر سیارکهای مشابه هستند.
ستارهشناسان با کمک دوربین انرژی تاریک موفق شدهاند مسیر احتمالی این سه سیارک را که در نزدیکی زمین قرار دارند مشخص کنند. سال گذشته یکی از این سیارکها PH27 نامگذاری شد و عرض آن حدود 1 کیلومتر تخمین زده شده است. این سیارک نزدیکترین جسم به خورشید منطومه شمسی ما است و دمای سطح آن گاهی تا 500 درجه سانتیگراد هم میرسد و اگر سرب داخل آن ریخته شود به سادگی آن را ذوب خواهد کرد.
سیارک بعدی که در سال 2021 کشف شد، LJ4 نامیده شده و از PH27 کوچکتر است. گستردگی این سیارک بین 300 تا 400 متر و مدار آن دقیقا همراستا با مدار زمین است. این سیارک طی مسیری خود از سیاراتی نظیر زهره و عطارد عبور خواهد کرد. اما سومین سیارک که بزرگترین آنها به حساب میآید، AP7 نامگذاری شده و طی سال جاری کشف گردیده است.
محققان قطر این سیارک را حدود 1.5 کیلومتر تخمین زده و برای آن از واژه «نگران کننده» استفاده کردهاند. اخترشناسان معتقدند هر جسمی با بیش از 1 کیلومتر عرض در صورتی که به سیاره ما برخورد کند، چیزی جز نابودی کامل به ارمغان نخواهد آورد و برای این چنین اجرامی واژه «قاتل سیاره» را به کار میبرند. متاسفانه سیارک AP7 همان سیارکی است که قاتل سیاره ما شناخته شده و اگر روزی به مدار زمین بیاید، همه چیز برای همیشه تمام خواهد شد.