ویندوز 12

از ویندوز 12 چه انتظاراتی داریم؟

مایکروسافت می‌تواند با اضافه کردن یا بهبود برخی قابلیت‌ها، Windows 12 – ویندوز 12 را به یک سیستم عامل محبوب‌تر و کارآمدتر تبدیل کند. امروز به بررسی برخی از انتظارات از نسل بعدی سیستم عامل ویندوز می‌پردازیم.

از همین الان می‌دانیم که مایکروسافت سخت مشغول کار بر روی نسل بعدی سیستم عامل ویندوز است. این سیستم عامل اکنون با کد رمز Next Valley در مراحل ابتدایی توسعه و ساخت قرار داشته و احتمالا اواخر سال 2024 روانه بازار خواهد شد.

بنابراین با در نظر داشتن این نکته که هنوز دو سال تا زمان انتشار Windows 12 زمان باقی مانده است، وقت آن رسیده که انتظارات خود از این سیستم عامل را بیان کنیم. با گجت نیوز همراه باشید تا در کنار هم تعدادی از قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی را که ویندوز 12 را به یک سیستم عامل برنده تبدیل می‌کنند، با هم مرور کنیم.

قابلیت‌هایی که از ویندوز 12 انتظار داریم

عملکرد متفاوت برای سیستم‌های مختلف

Windows 12

ویندوز را می‌توان گسترده‌ترین سیستم عامل دنیا دانست که بر روی مجموعه بزرگی از دستگاه‌ها، از ورک استیشن‌های فوق‌العاده قدرتمند گرفته تا کامپیوترهای خانگی ضعیف، نصب است. به همین جهت نیاز است که مایکروسافت عملکرد و قابلیت‌های سیستم عامل Windows را به صورت طبقه‌بندی شده در اختیار کاربران با سیستم‌های رایانه‌ای مختلف قرار دهد.

بهترین کار برای مایکروسافت در این خصوص این است که ویندوز را به جشم یک سرویس یا اپلیکیشن ببیند و قابلیت‌ها و عملکرد آن را بسته به توانایی سخت افزاری سیستمی که این سیستم عامل روی آن نصب می‌شود، تنظیم کند. به این ترتیب عملکرد ویندوز 12 هم بر روی یک سیستم قدرتمند چند ده میلیون تومانی و هم یک لپ تاپ ارزان قیمت و اقتصادی، بهینه خواهد بود.

به عنوان مثال یک لپ تاپ هیبریدی ارزان قیمت که صرفا برای شرکت در کلاس‌های درس و انجام امور دانش‌آموزی طراحی شده، طبیعتا نیازی به برخی قابلیت‌های ویندوز نظیر پانل ویجت‌ها، فون لینک (Phone Link)، ادغام با ایکس باکس و بسیاری موارد دیگر ندارد. بنابراین مایکروسافت می‌تواند با کنار گذاشتن این قابلیت‌ها فضای اندک حافظه را در اختیار اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مورد نیاز کاربر قرار دهد.

این روند همچنین برای اجرای اپلیکیشن‌های مختلف و سازگاری آن‌ها با نسخه بعدی Windows هم قابل تعمیم است. تمامی کاربران ویندوز طبیعتا نیازی به اجرای تمام و کمال همه اپلیکیشن‌های تحت پشتیبانی این سیستم عامل ندارند. به همین جهت مایکروسافت می‌تواند سطح پشتیبانی از اپلیکیشن‌های مختلف را بسته به سیستم‌های مختلف از دسترسی کامل، یعنی اجرای همه برنامه‌های ممکن، تا دسترسی کاملا محدود یعنی تنها اجرای اپلیکیشن‌های تحت وب تغییر دهد.

این اتفاق می‌تواند برای سیستم‌های ضعیف‌تری که تنها با هدف اجرای اپلیکیشن‌های تحت وب طراحی شده‌اند، گام مثبت و مهمی باشد.

به این ترتیب، با مصرف پایین‌تر منابع سیستم و اشغال حافظه کمتر، ویندوز 12 می‌تواند بر روی سیستم‌های ضعیف‌تر هم عملکرد مناسبی داشته باشد و تجربه کاربری روان‌تر، سریع‌تر و بهتری را ارائه دهد. مایکروسافت البته پیش از این با سیستم عامل‌های ویندوز 10X یا نسخه Core ویندوز در صدد اجرای اقدامی مشابه بوده است. با این حال، همه این تلاش‌ها در نهایت به شکست منجر شدند.

در گجت نیوز بخوانید:

پایان ویندوز ۱۰ ایکس: چرا مایکروسافت نمی‌تواند یک نسخه سبک از ویندوز ارائه دهد؟

کروم او اس نمونه خوبی از یک سیستم عامل سبک و تحت وب است که بر روی رایانه‌های ضعیف‌تر عملکرد ایده‌آلی دارد. بنابراین الگو گرفتن از این سیستم عامل می‌تواند در طراحی نسل بعدی ویندوز بسیار مفید باشد.

لاک اسکرین بهتر

لاک اسکرین بهتر در ویندوز 12

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های ویندوز 12 که می‌تواند تغییر مهمی در عملکرد این سیستم عامل ایجاد کند، لاک اسکرین است. لاک اسکرین این سیستم عامل عملا از ویندوز 8 تا به امروز بدون تغییر باقی مانده و از حیث عملکرد نیز کار خاصی انجام نمی‌دهد!

در این صفحه می‌توانید علاوه بر زمان، اعلان‌های مربوط به تنها یک اپلیکیشن مانند آب و هوا یا تقویم را هم مشاهده کنید. بنابراین لاک اسکرین در ویندوز کارایی بسیار پایینی دارد.

بروزرسانی لاک اسکرین و یا بازطراحی آن یکی از مهم‌ترین خواسته‌های کاربران از Windows 12 است. به طور خاص، لاک اسکرین باید بتواند از اعلان‌های بیشتری پشتیبانی کند تا بدون نیاز به وارد شدن به صفحه اصلی ویندوز بتوان این نوتیفیکشن‌ها را مشاهده کرد.

همچنین افزوده شدن قابلیت نوت برداری سریع در این بخش نیز می‌تواند به طور چشمگیری به ارتقای کارایی این بخش از ویندوز 12 کمک کند.

رابط کاربری پویاتر

رابط کاربری Windows

رابط کاربری پویاتر و متناسب‌تر ویندوز 12 نیز یکی دیگر از خواسته‌های کاربران، خصوصا کاربران دستگاه‌های لمسی است. Windows 12 می‌تواند بسته به نوع دستگاهی که روی آن نصب می‌شود (لمسی یا غیرلمسی) تجربه کاربری متناسب و متفاوتی را ارائه دهد تا کاربران هر دو دسته رایانه‌ها را راضی نگه دارد.

رابط کاربری Windows 11 برای کاربرانی که با ماوس و کیبورد کار می‌کنند بسیار مناسب است. با این وجود، نمی‌توان برای استفاده در تبلت‌ها روی این سیستم عامل حساب چندانی کرد!

به این ترتیب مایکروسافت می‌تواند با طراحی یک رابط کاربری مخصوص دستگاه‌های لمسی در ویندوز 12، تجربه‌ای اختصاصی را برای این دسته لپ تاپ ها به ارمغان بیاورد. البته ویندوز 11 یک رابط کاربری مخصوص دستگاه‌های لمسی در اختیار دارد. با این حال این رابط کاربری چیزی بیشتر از یک تطبیق ساده رابط کاربری معمولی ویندوز با دستگاه‌های لمسی نیست! اما چیزی که از مایکروسافت انتظار می‌رود، ارائه یک تجربه جدید و متفاوت در دستگاه‌های لمسی است.

ویندوز 8 علیرغم تمامی ایراداتی که داشت، یک رابط کاربری اختصاصی سریع، روان و زیبا در اختیار کاربران تبلت‌ها قرار می‌داد. بنابراین مایکروسافت می‌تواند با الهام گرفتن از این سیستم عامل، یک رابط کاربری جذاب و رادیکال را منحصرا برای تبلت‌ها و سایر دستگاه‌های لمسی عرضه کند.

البته یک رابط کاربری پویا می‌تواند سایر قسمت‌های سیستم عامل را هم در بر بگیرد. مثلا نسل بعدی Windows می‌تواند به یک مد اختصاصی گیمینگ که به طور کامل با دسته‌های ایکس باکس سازگار باشد، مجهز شود. نمونه این کار پیش از این توسط استیم انجام شده؛ با این وجود مایکروسافت می‌تواند این رابط کاربری را با گستردگی بیشتری به نسل بعدی سیستم عامل خود بیاورد.

استفاده از داشبورد رابط کاربری ایکس باکس و بهینه‌سازی آن در ویندوز؛ به طوری که با اتصال دسته به کامپیوتر شاهد نمایش خودکار آن باشیم، می‌تواند حالت ایده‌آل استفاده از UI ایکس باکس باشد.

ادغام بیشتر با دستگاه‌های اندرویدی

ویندوز 12

Windows 11 گام‌های بزرگی را برای ادغام سیستم عامل‌های ویندوز و اندروید انجام داده است. به طوری که توسط اپلیکیشن PhoneLink می‌توانید به‌راحتی گوشی یا تبلت اندرویدی خود را به ویندوز متصل کنید.

آن‌چه می‌تواند ویندوز 12 را به محصولی بسیار جذاب‌تر تبدیل کند، ادغام عمیق‌تر تجربه کاربری اندروید و ویندوز است؛ به طوری که با اتصال گوشی اندرویدی بتوان از طریق خود ویندوز ( و نه یک اپلیکیشن مجزا) با گوشی تعامل داشت.

مثلا کاربر Windows 12 باید بتواند از طریق تسکبار، اعلان‌های گوشی خود را مشاهده کند یا تمامی اطلاعات حیاتی گوشی مثل عمر باتری، سیگنال و… را در بخشی جداگانه از دسکتاپ یا System Tray ببیند.

کاربران اکوسیستم اپل در حال حاضر این قابلیت را به بهترین شکل تجربه می‌کنند و اینتل هم با Unison به دنبال دستیابی به چنین سطحی از ادغام سیستم عامل‌هاست.

علاوه بر این، عمیق‌تر کردن ادغام اندروید و ویندوز و انجام مواردی نظیر انتقال یک فایل متنی از گوشی به PC با تنها یک کلیک یا به طور اتوماتیک و یا همسان بودن دو دستگاه از طریق فضای ابری و امکان مشاهده و ویرایش فایل‌های اندروید در ویندوز و بالعکس می‌تواند از دیگر مواردی باشد که در تاثیرگذاری نسل بعدی ویندوز تاثیرگذار خواهد بود.

البته در کنار این موارد خاص، بهبودهای عمومی‌تری مانند ارائه سیستم سریع‌تر آپدیت‌ها، ارائه سریع‌تر آپدیت‌های امنیتی و بهبود کلی پلتفرم هم از جمله انتظارات از ویندوز 12 به شمار می‌روند.

شما هم انتظارات خود از نسل بعدی Windows را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*