گروهی از محققین موفق شدند یک شهاب سنگ کمیاب و غولپیکر 7.6 کیلوگرمی را در قطب جنوب پیدا کنند. این شهاب سنگ یکی از بزرگترین دریچهها به کیهان به شمار میرود!
قطب جنوب بهشتی برای جویندگان شهاب سنگ ها به شمار میرود؛ چرا که نه تنها طبیعت سفید رنگ و پوشیده از برف قطب جنوب، تشخیص سنگها را سادهتر میکند؛ بلکه آب و هوای بسیار سرد در این منطقه نیز باعث محافظت از این اجرام میشود.
در همین راستا بهتازگی تیمی از محققین که برای پیدا کردن شهاب سنگ به قطب جنوب سفر کرده بودند، توانستند یک سنگ 7.6 کیلوگرمی شگفتانگیز را در این قاره پیدا کنند.
در ادامه با جزئیات بیشتر این کشف بزرگ با گجت نیوز همراه باشید.
شهاب سنگ 7.6 کیلوگرمی قطب جنوب؛ کمیاب و باارزش
بر اساس ادعای دانشمندانی که شهاب سنگ 7.6 کیلوگرمی را پیدا کردهاند، این نمونه یکی از پنج سنگی است که از ابتدای سفرشان در ماه دسامبر تا به امروز یافت شدهاند.
به اعتقاد ماریا والدز، یکی از محققین حوزه شهاب سنگ در موزه فیلد، اندازه شهاب سنگ ها مساله چندان مهمی به شمار نمیرود و حتی یک میکرو شهاب سنگ بسیار کوچک هم میتواند دارای ارزش تحقیقاتی زیادی باشد. با این وجود والدز معتقد است پیدا کردن یک سنگ فضایی کمیاب با این اندازه و وزن میتواند بسیار جذاب و جالب باشد.
به گفته والدز، ظرف صد سال گذشته حدودا 45 هزار شهاب سنگ در قطب جنوب پیدا شده است. با این حال تنها چیزی حدود صد نمونه از آنها سنگینتر از 17 پوند (7.71) کیلوگرم وزن داشتهاند.
تصویر زیر، تیم کشف کننده این شهاب سنگ در قطب جنوب را نمایش میدهد. ماریا والدز در این تصویر با کلاه سبز قابل تشخیص است.
این تیم تحقیقاتی برای پیدا کردن اجرام مورد نظر خود از تکنیک جدیدی بهره بردند و با استفاده از تصویربرداری ماهوارهای، مناطق مستعد کشف شهاب سنج را شناسایی کردند. با این حال، به عقیده وینسین دیبیل، یکی دیگر از اعضای تیم تحقیقاتی یابنده این شهاب سنگ، علیرغم این که جستجو در مناطق ناشناخته تجربهای جالب و لذتبخش است، اما پیدا کردن شهاب سنگ در واقعیت بسیار دشوارتر از چیزیست که به نظر میرسد!
علیرغم این که ماه دسامبر در حقیقت زمان تابستانی جستجو در قطب جنوب به شمار میرود، اما تیم جستجوی مورد بحث همچنان باید با دمای بسیار سرد این منطقه و سفرهای طولانی و طاقتفرسا با اسنوموبیلها سر میکردند.
این شهاب سنگها قرار است در انستیتو علوم طبیعی بلژیک مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند. به گفته والدز، هر شهاب سنگی، فارغ از اندازه، دریچهای به کیهان است. با این حال هر چه ابعاد سنگ مورد بررسی بزرگتر باشد، با پنجرهای بزرگتر طرف هستیم!