همه میدانستند با موفقیت چت GPT، چینیها دست به کار خواهند شد و آن را کپی خواهند کرد. بایدو، یکی از غولهای تکنولوژی چین، حالا مهمترین کپی چینی چت جی پی تی با نام ارنی بات را معرفی کرد.
با گذر از دوران خرید توییتر توسط ایلان ماسک، حالا نوبت به بازار داغ رباتهای چت مبتنی بر هوش مصنوعی رسیده تا تیتر اول رسانههای تکنولوژی را از آن خود کنند. مایکروسافت به تازگی بینگ جدید با پشتیبانی از چت جی پی تی را معرفی کرد. گوگل نیز اعلام کرد پروژه بلندپروازانه Bard به زودی کارش را آغاز خواهد کرد. حالا نوبت به چینیها و شرکت بایدو رسیده تا با معرفی ارنی بات، جدیدترین رقیب چت جی پی تی را وارد دنیای تکنولوژی کند.
بایدو ارنی بات، رقیب چینی چت جی پی تی
شاید بایدو در غرب و حتی کشور ما خیلی شناخته شده نباشد اما در بخشهای زیادی از قاره آسیا، یک پلتفرم کاملا شناخته شده است. این پلتفرم که بیش از ۵۷ قابلیت متفاوت دارد، یکی از بزرگترین موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی چینی است که به تازگی پروژه ربات چت مبتنی بر هوش مصنوعیاش را معرفی کرده است.
پیش از هر چیز بهتر است بدانید هنوز تا معرفی کامل ارنی بات مسیر طولانیای باقی مانده و از ماه آینده میلادی، پروسه تستهای داخلی این ربات هوشمند چت آغاز خواهد شد. البته این احتمال وجود دارد که با توجه به سرعت بیشتر شرکتهایی مانند مایکروسافت و گوگل در توسعه ربات چت مبتنی بر هوش مصنوعیشان، زودتر شاهد معرفی چت بات ارنی بات باشیم.
از چت بات Ernie چه میدانیم؟
اطلاعات خیلی زیادی از این چت بات رسانهای نشده اما ظاهرا در کشور چین بیشتر تمرکز در پروسه توسعه چت باتها بر روی قابلیتهای تعاملی آنها معطوف شده است. با این حال رباتهای معروفتری مانند چت جی پی تی، چندان به جنبه تعاملی ماجرا نگاه نمیکنند و کاربردی بودن را مدنظر قرار میدهند. با توجه به این مورد، احتمالا ارنی چندان کاربردی نباشد اما بتواند به خوبی (و شاید بهتر از چت جی پی تی) با کاربرانش ارتباط برقرار کند. همچنین در کنار ویژگیهای تعاملی چت بات بایدو، این شرکت از رباتش در نمایش نتایج جستجو به کاربران استفاده خواهد کرد.
خوب است بدانید شرکت بایدو در زمینه هوش مصنوعی خیلی تازهکار نیست و از سال گذشته برنامههای بلندپروازانهاش برای حضور پررنگتر در دنیای هوش مصنوعی را اعلام کرده بود. البته به نظر میرسد معرفی ارنی بات، کمی شتابزده بوده و بایدو میخواسته هر طور شده، از رقابت و بازار در حال رشد هوش مصنوعی و چت باتها عقب نماند.
هر چند بایدو به اندازه Open AI شهرت ندارد اما منابع زیادی دارد که میتواند به تبدیل شدن آنها به یک غول غیرقابل توقف در دنیای هوش مصنوعی کمک کند؛ با این حال احتمال استفاده از چت بات ارنی بایدو توسط کاربرانی خارج از چین، کمی بعید به نظر میرسد.
چت جی پی تی همین حالا عملکردی پایدار و فوقالعاده دارد و به زودی با معرفی Bard گوگل، رقابت برای چینیها و حتی چت جی پی تی بسیار سختتر خواهد شد. باید دید در ماههای آینده، سرویس Chat GPT و رقبایش چه عملکردی از خود نشان خواهند داد.