هایما اس 7 و بهمن فیدلیتی پرایم دو کراس اوور پرطرفدار چینی در ایران هستند. در ادامه دو شاسی بلند فیدلیتی و هایما S7 توربو را مقایسه میکنیم.
در بازار خودرو ایران بر خلاف خیلی از مناطق نمیتوان از بین رقیبهای بهروز متعدد در یک سگمنت، یکی را بسته به سلیقه و ترجیحات انتخاب کرد و فرایند انتخاب خودرو تفاوتهای خاص خود را دارد. فیدلیتی و هایما اس 7 هم خودروهای چینی پررنگی در سگمنت کراس اوور در ایران در نظر گرفته میشوند که با اشتراکهایی نظیر پیشرانه توربوشارژ، گیربکس اتوماتیک و مجموعه امکانات قابل قبول میتوانند با یکدیگر رقابت کنند. البته این دو کراس اوور چینی در بازار وضعیت متفاوتی پیدا میکنند و ممکن است اختلاف بین قیمت آنها حتی به چند صد میلیون تومان برسد. در ادامه به مقایسه بهمن فیدلیتی و هایما S7 توربو خواهیم پرداخت.
مقایسه دو شاسی بلند چینی بهمن فیدلیتی و هایما S7 توربو
دو کراس اوور پرطرفدار رقیب از ایران خودرو و بهمن موتور
هایما S7 شاسی بلندی نسبتاً پا به سن گذاشته است که در سال 2010 روانه بازار شد و تا سال 2020 در خط تولید هایما، زیرمجموعه گروه فاو قرار داشت. این کراس اوور کامپکت چینی روی هم رفته در سه نسخه با طراحیهای جدید عرضه شد و اولین فیس لیفت یا بهطور دقیقتر مدل 2011 آن را ایران خودرو در سال 1394 در کشور به مونتاژ رساند. این نسخه که یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی زیر کاپوت خود داشت، بهخاطر عوامل متعددی نظیر خروجی کمتر پیشرانه در مقایسه با رقیبها نتوانست بازخوردی رضایتبخش از سوی خودروسواران ایرانی دریافت کند.
ایران خودرو سپس تصمیم به عرضه فیس لیفت دوم شاسی بلند چینی هایما اس 7 مدل 2013 در ایران گرفت. این نسخه با پیشرانه 1.8 لیتری توربوشارژ خود و ویژگیهای مثبت دیگر، توانست رضایت مردم را جلب و به فروشی درخور دست پیدا کند. این نسخه شاسی بلند اس 7 هایما همچنان در خط مونتاژ ایران خودرو حضور دارد و اگرچه فیس لیفت سوم مدل 2015 آن راهی کشور نشده، در سال 1400 نسخهای تحت عنوان S7 پلاس با بهروزرسانیهای ظاهری و کابین به عرضه رسید.
فیدلیتی پرایم بهعنوان نسخه ریبرند شده کراس اوور X70 از جتور – زیرمجموعه چری – محصولی جدیدتر است که ورود آن به بازار به سال 2018 بر میگردد. از بین نسخههای متعدد این کراس اوور چینی، X70s را بهمن موتور در میانه سال 1400 بهصورت مونتاژی به بازار ایران آورد. نتیجه این است که فیدلیتی پرایم حالا جزو پرتقاضاترین کراس اوورهای مونتاژی کشور بر شمرده میشود. این کراس اوور سایز متوسط چینی هماکنون در نسخه 5 سرنشین و 7 سرنشین پیش روی مشتریان گذاشته میشود.
مقایسه فیدلیتی و هایما S7 توربو در زمینه طراحی نمای بیرونی و داخلی
پیشتر ذکر شد که هایما S7 مدتی قابل ملاحظه از عمرش گذشته و بههمین خاطر انتظار میرود که این شاسی بلند مونتاژی ایران خودرو در زمینه طراحی از فیدلیتی پرایم عقب بماند. Fidelity حدود 8 سال جوانتر از هایما اس 7 است و بهواسطه همین موضوع، المانهای بهروز طراحی را در نمای بیرونی و داخلی آن میتوان مشاهده کرد. شیب تقریباً تند شیشه عقب، چراغهای مهشکن الایدی و جلوپنجره با طرح کهکشانی برخی از این المانها هستند که شکل و شمایلی تازهتر به فیدلیتی بخشیدهاند تا در مقایسه با هایما S7 توربو جذابتر بهنظر بیاید.
قابل انتظار است که فضای داخلی بهمن فیدلیتی پرایم هم از نظر طراحی مدرن، یک سر و گردن بالاتر از کراس اوور کامپکت هایما اس 7 باشد. این در حالی است که تازه نسخه پلاس هایما اس 7 با نمایشگر بزرگتر و کلیدهای لمسی سیستم تهویه ارائه شد. فیدلیتی با امکاناتی نظیر صفحه آمپر تمامدیجیتال، فرمان دیکات، نمایشگر مجزای بالای داشبورد و دسته دنده الکترونیکی، در مجموع کابینی بهروزتر را پیش روی راننده میگذارد.
البته هایما S7 توربو بهعنوان یک شاسی بلند چینی دارای کابینی راضیکننده است، اما بیهیچ شک و شبههای میتوان گفت که بهمن فیدلیتی بهلطف کابین بهروزتر در مقایسه با آن بیشتر به مذاق جوانان خوش خواهد آمد.
امکانات و آپشن های رفاهی
در حوزه امکانات و تجهیزات رفاهی، تفاوت فیدلیتی پرایم بهمن موتور با هایما اس 7 بهخاطر کمسنوسالتر بودنش بهچشم میآید. روی هم رفته ولی هر دو کراس اوور چینی با مجموعهای رضایتبخش از امکانات و قابلیتها به بازار خودرو ایران راه پیدا کردهاند. از جمله امکانات فیدلیتی که در هایما اس 7 پیدا نمیشود، میتوان به ترمز پارک برقی، شارژر بیسیم، سقف پانوراما، اتوهلد، نورپردازی داخلی، صندلی شاگرد برقی و صندوق عقب برقی اشاره کرد. در ادامه با مشاهده لیست جامع امکانات رفاهی فیدلیتی و هایما S7 توربو، این دو شاسی بلند چینی را با یکدیگر مقایسه کنید.
امکانات رفاهی فیدلیتی پرایم
- چراغهای جلو و عقب الایدی
- چراغ مهشکن عقب دیلایت
- سنسور نور
- چراغ بدرقه
- چراغ خوشآمدگویی
- میرور لینک
- یو اس بی
- بلوتوث
- نمایشگر لمسی 10.25 اینچی
- 8 اسپیکر
- رینگهای آلومینیومی 20 اینچی
- شیشه بالابرهای برقی
- شیشههای جانبی عقب + شیشه درب پنجم دودی
- آینههای بغل برقی تاشو با گرمکن
- آینه وسط الکتروکرومیک
- تهویه مطبوع الکتریکی + دریچه برای ردیف دوم
- روکش چرمی صندلیها
- صندلی راننده برقی با 6 حالت
- صندلی شاگرد برقی با 4 حالت
- گرمکن صندلیهای جلو
- حرکت ریلی صندلیهای ردیف دوم
- آپشن صندلی ردیف سوم
- استارت بدون کلید
- کروز کنترل
- سقف پانوراما
- سنسور باران
- دوربین 360 درجه
- نورپردازی داخلی بهعلاوه تغییر رنگ
- دوربین ثبت وقایع
- سنسور باد تایرها
- ترمز پارک برقی با اتوهلد
- شارژر بیسیم گوشیهای هوشمند
- حالتهای رانندگی اکو و اسپرت
- سنسور پارک عقب و جلو
- درب صندوق عقب برقی با سنسور پا و ضد مانع
- دسته دنده الکترونیکی
- صفحه آمپر تمام دیجیتال
امکانات رفاهی هایما اس 7 توربو
- چراغهای عقب الایدی
- مهشکنهای جلو و عقب
- دیلایت
- سنسور نور
- یو اس بی
- بلوتوث
- میرور لینک
- نمایشگر لمسی 8 اینچی
- 6 اسپیکر
- رینگهای آلومینیومی 17 اینچی
- شیشه بالابرهای برقی
- شیشههای جانبی عقب بهعلاوه شیشه درب پنجم دودی
- آینههای بغل برقی تاشو با گرمکن
- تهویه خودکار یک ناحیهای
- روش ترکیبی چرم و پارچه برای صندلیها
- صندلی راننده برقی با 8 حالت
- گرمکن صندلیهای جلو
- استارت بدون کلید
- کروز کنترل
- سانروف
- دوربین 360 درجه
- سنسور پارک عقب
- سنسور باران
- سنسور باد تایرها
امکانات و تجهیزات ایمنی
نه روی بهمن فیدلیتی و نه روی هایما S7 توربو تست ایمنی و تصادف بهصورت رسمی صورت نگرفته است تا بتوان از این منظر آنها را مقایسه کرد. با وجود این، باید اشاره کرد که هم کراس اوور بهمن و هم کراس اوور ایران خودرو مجموعاً 4 عدد ایربگ و سیستم کنترل پایداری در خود دارند که آن را از لحاظ ایمنی در سطح قابل پذیرشی قرار میدهد. اگر بهصورت کلی در نظر بگیریم، بهمن فیدلیتی پرایم با برخی از امکانات ایمنی مثل هشدار نقطه کور و رانندگی بین خطوط در زمینه ایمنی فعال یک پله بالاتر از هایما اس 7 جا میگیرد.
در ادامه هم لیست امکانات ایمنی و تجهیزات بهمن فیدلیتی و هایما S7 توربو را جهت مقایسه بهتر این دو شاسی بلند مشاهده میکنید:
امکانات و تجهیزات ایمنی فیدلیتی
- کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)
- هشدار عدم حرکت بین خطوط (LDW)
- هشدار نقطه کور (BSD)
- 4 ایربگ (راننده و سرنشین جلو و جانبی سرنشینان جلو)
- ترمز ضد قفل (ABS)
- توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
- ترمز کمکی (BA)
- کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)
- کنترل کشش (TCS)
امکانات و تجهیزات هایما اس 7
- کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)
- 4 ایربگ (راننده و سرنشین جلو و جانبی سرنشینان جلو)
- ترمز ضد قفل (ABS)
- توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
- ترمز کمکی (BAS)
- کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)
- کنترل کشش (TCS)
پیشرانه و سواری
در مقایسهی قوای محرکه، حداقل روی کاغذ، هایما S7 پلاس قدرتمندتر از فیدلیتی پرایم بهنظر میآید. کراس اوور کامپکت هایما مجهز به یک پیشرانه 1.8 لیتری توربوشارژ با قدرت 170 اسب بخار و گشتاور 230 نیوتنمتر است که قدرت آن از طریق یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته راهی چرخهای جلو میشود. با این پیشرانه، این شاسی بلند طی 9 ثانیه از 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت شتاب میگیرد. با توجه به آمار و ارقام منتشر شده، مصرف سوخت آن هم باید 8.3 لیتر بهازای هر 100 کیلومتر باشد.
فیدلیتی زیر کاپوت خود یک پیشرانه کمحجمتر 1.5 لیتری توربوشارژ دارد که میتواند قدرت 155 اسب بخار و گشتاور 230 نیوتنمتر را تولید کند. این قدرت بهوسیله یک گیربکس اتوماتیک دو کلاچه 6 سرعته به چرخهای جلو انتقال داده میشود. شتابگیری 0 تا 100 فیدلیتی بهمن با این پیشرانه 11.9 ثانیه زمان میبرد و مصرف سوخت این کراس اوور سایز متوسط، 8.1 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است.
در هر صورت، عملکرد خودرو در دنیای واقعی تعیینکننده است. بهمن فیدلیتی با ابعاد بزرگتر، فضای بیشتری را در مقایسه با هایما S7 توربو چه در جلو و چه در محفظه بار در اختیار سرنشینان قرار میدهد. در زمینه کیفیت سواری اما در کابین این کراس اوور کوبش بیشتری بهخاطر رینگهای 20 اینچی احساس میشود و در مجموع، هایما اس 7 تا حدودی سواری بهتری نسبت به کراس اوور بهمن دارد.
این دو محصول ایران خودرو و بهمن موتور از لحاظ فنی بهعنوان شاسی بلندهای خانوادگی، شتاب و کیفیت رانندگی رضایتبخشی را ارائه میکنند. آنچه باعث تفاوت تجربه پشت فرمان این دو کراس اوور میشود، سیستم انتقال قدرت یا گیربکس آنها است. فیدلیتی هرچند وزن بیشتری دارد، اما بهلطف گیربکس دو کلاچه در استارت سریعتر از هایما ظاهر میشود. با این حال، هایما اس 7 با حجم بیشتر پیشرانه و گیربکس اتوماتیک دست به جبران این عقبافتادگی میزند. ضمن اینها، وقتی پای هندلینگ در میان باشد، مرکز ثقل بالای هایما اس 7 و فیدلیتی پرایم دستوپاگیر میشود و فقط فیدلیتی بهخاطر برخورداری از رینگهای بزرگتر، از لحاظ مکانیکی پایدارتر است.
در یک کلام، تفاوت بین سواری این دو شاسی بلند چینی برجسته نیست. البته نکتهای که برای خودروسواران ایرانی اهمیت دارد، عدم حساسیت شدید موتور خودرو نسبت به کیفیت سوخت است و در این زمینه سن و سال بیشتر هایما S7 به کمک آن میآید. این کراس اوور کامپکت ایران خودرو از آنجا که پیشرانهای قدیمیتر و بزرگتر در آن بهکار رفته، کمتر به کیفیت سوخت حساس است. گذشته از این، گیربکس اتوماتیک هایما اس 7 در مقایسه با گیربکس فیدلیتی در طولانیمدت استهلاک کمتری خواهد داشت.
جمعبندی مقایسه فیدلیتی بهمن و هایما S7 توربو ایران خودرو
در مقایسه بهمن فیدلیتی و هایما S7 توربو به سوالی اساسی میرسیم: بین این دو کراس اوور چینی، بهتر است کدام را بخریم؟ اگر قیمت را در وهله اول لحاظ نکنیم، فیدلیتی هماهنگتر با المانهای روز است و امکانات بسیار بیشتری را با خود بههمراه دارد. حتی فضای داخلی آن برای سرنشینان راحتتر است. با وجود این، در وضعیت امروز بازار با قیمتهای سرسامآور و دشواری هرچه بیشتر خرید خودرو از کارخانه، قیمت بازار آزاد میتواند عاملی تعیینکننده باشد. هایما اس 7 با قیمت چند صد میلیون کمتر از Fidelity بهفروش میرسد که نمیتوان در خرید در نظر نگرفت.
با دستهبندی اقشار هدف بهمن فیدلیتی و هایما S7 توربو میتوان بهطور مختصر و مفید آنها را مقایسه کرد. بهمن فیدلیتی برای خودروسواران جوانتری است که میخواهند با وجود همه دردسرهای خرید خودرو در ایران، پشت فرمان یک شاسی بلند بهروزتر و نزدیکتر به خودروهای سطح بالا بنشینند. در طرف دیگر، هایما اس 7 گزینه بهتری است برای خانوادههایی که نگهداری و استهلاک و هزینه در اولویت بالاتری برای آنها قرار دارد.