دومین آسمان‌خراش بلند دنیا در شانگهای افتتاح شد

پس از شش سال ساخت و ساز، بالاخره Shanghai Tower، دومین آسمان‌خراش بلند جهان در شهر شانگهای چین ساخته شد. برای ساخت پروژه‌های پیاده شده و خود آسمان‌خراش که ۶۳۲ متر ارتفاع دارد، ۲.۴ میلیارد دلار هزینه شده است. این برج قابلیت چرخش تا ۱۲۰ درجه از بالا تا پایین را دارد که برای خنثی سازی اثر نیروی باد برروی ساختمان موثر واقع می‌شود.

شرکت بین‌المللی Gensler ساخت این پروژه را برعهده گرفته بود و دست ساخته‌ی آن‌ها حداقل تا سال ۲۰۲۰، عنوان دومین آسمان‌خراش دنیا بعد از برج خلیفه دبی را خواهد داشت و پس از آنکه ساخت برج جده به اتمام رسید به مقام سوم تنزل خواهد یافت.

بزرگی این پروژه، هوش از سر هر فردی می‌پراند! درحالی‌که مرکز مالی Lujiazui شانگهای که دو دهه قبل مزرعه‌ای بیش نبود، اکنون به محل استقرار Shanghai Tower تبدیل شده است. برای شالوده‌ی خاک رسی این آسمان‌خراش ۱,۰۷۹ بتن مورد استفاده قرار گرفته‌است و ستون‌های فولادینش برای تامین استحکام سازه درون زمین فرو رفته اند. قرار دادن فونداسیون با استفاده از ناوگانی از کامیون‌ها انجام گرفت که به خودی خود ۶۳ ساعت به درازا انجامید.

آسمان‌خراش جدید چشم بادامی‌ها ۱۲۸ طبقه دارد که هر طبقه مساحتی برابر با ۴۲۰ هزار متر مربع دارد. بلندترین نقطه‌ی قابل حضور برای بازدیدکنندگان در ارتفاع ۵۶۱.۳ متری از سطح زمین قرار دارد که می‌توانید به وسیله‌ی یکی از ۱۰۶ آسانسور شرکت میتسوبیشی خود را به آن مکان برسانید. آسانسورها با سرعت ۶۴ کیلومتر بر ثانیه حرکت می‌کنند.

شرکت Gensler ادعا می‌کند این سازه از نیروی وارد شده توسط باد تا ۲۴ درصد می‌کاهد. استفاده از ۲۷۰ واحد توربین بادی، انرژی نورپردازی خارجی ساختمان را به هنگام شب تامین می‌نماید. با استفاده از این قابلیت چرخش، ۵۸ میلیون دلار از بودجه‌ی ساخت این آسمان‌خراش صرفه‌جویی شده است.

فضای داخلی برج اغلب با ادارات و محل کار مدرن پر شده است و در کنار آن، فروشگاه‌های خرده‌فروشی و اتاق‌های هتل قرار دارند. همچنین نباید از بخش چشم انداز شهر که منظره‌ای فوق‌العاده از شانگهای در اختیار شما قرار می‌دهد چشم پوشی کرد. Shanghai Tower تاییدیه‌ی LEED Gold برای رعایت استاندارد ساخت و ساز سبز درکنار استفاده از طراحی و تکنولوژی ذخیره‌ی انرژی را نیز دریافت کرده است.

شیشه‌ی دولایه‌ای که نمای خارجی آسمان‌خراش را تشکیل می‌دهد، از هدررفت گرما و سرما جلوگیری کرده و عایقی مناسب به شمار می‌رود. همچنین به واسطه‌ی ماهیت شیشه، نور خورشید نقش زیادی در روشن ساختن سازه درطول روز دارد. کانال‌های هدایت کننده آب قیف مانند به کار گرفته شده، باران را برای استفاده در تهویه هوا  و سیستم‌های گرمایشی به داخل ساختمان هدایت می‌کنند.

منبع : Gizmag

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*