هوش مصنوعی ChaosGPT گرچه از ساختاری مشابه با ChatGPT برخوردار شده، اما با اهداف شوم خود قصد جان انسانها را کرده است.
بسیاری از افراد باور دارند هوش مصنوعی برای انسانها خطرآفرین خواهد بود، چرا که پتانسیل داشتن هوشی برتر از هوش انسانها را دارند و ممکن است توانایی تصمیمگیری او را نادیده بگیرند. در مقوله هوش مصنوعی همیشه این نگرانی وجود داشته که اگر آنها از انسان باهوشتر شوند، احتمالا به علایق و اهدافمان حمله میکنند و حتی اجازه ندهند که انسانها زندگی کنند.
افزون بر این، مسئله دیگری که درباره هوش مصنوعی به عنوان یک چالش شناخته میشود احتمال ساخت یک هوش کامپیوتری با ارزشهای غیر اخلاقی بوده که در نهایت به رفتارهای غیر قانونی و آسیبزا ختم خواهد شد. در نهایت اگر هوش مصنوعی به خودآگاهی برسد، شاید وجود ما انسانها را چندان سودمند نبیند و علیه تمامی انسانهای روی کره زمین اقدام کند.
تمامی این تصورات و تحلیلها به این میرسند که هوش مصنوعی توانایی ایجاد خطر برای انسانها را دارد. حالا هوش مصنوعی ChaosGPT بر اساس مدل زبانی ChatGPT ساخته شده که دقیقا قصد دارد با انسانها مقابله کند.
ChaosGPT تلاشی بود که بر پایه طراحی ChatGPT معروف طراحی و ساخته شد و حالا نگرانیها را درباره خطرات احتمالی هوش مصنوعی خودکار برای انسانها را برانگیخته است. هدف طراحی این هوش مصنوعی تخریب انسانیت، به دست آوردن جاودانگی و مدیریت و کنترل روی کل جهان بوده است. ChaosGPT حتی برای جمعآوری و استفاده از سلاحهای هستهای نیز درخواست کمک و حمایت خود را در توییتر منتشر کرده است. این پروژه به ما این دیدگاه را میدهد که حتی هوش مصنوعیهایی که منبع اطلاعاتی محدود شدهای در اختیار دارند ممکن است دست به چنین اقداماتی بزنند، و البته ChatGPT و Bard از این قضیه مستثنی نیستند.
هوش مصنوعی ChaosGPT با قابلیتهایی مانند جستوجوی وب، عملیات خواندن و نوشتن فایلها، ارتباط با سایر ایجنتهای GPT و کد نویسی برنامه حمله هستهای به انسانها را ریخت ولی در نهایت ناموفق ماند و نتوانست دنیای انسانها را به پایان برساند. زمانی که این هوش مصنوعی بخشی از فعالیت خود را به ایجنت GPT 3.5 محول کرد، این ایجنت با تضادهایی در مجموعهاش مواجه شده و نتوانست وظایف خود را انجام بدهد. گرچه این رخداد نگرانکننده است اما بیش از اینکه خود هوش مصنوعی بخواهد انسانها را نابود کند، در اینجا انگیزه و خواست خود انسان بوده که هوش مصنوعی به این سمت و سو برود.
حدود یک سوم از افراد معتقدند هوش مصنوعی میتواند در نهایت منجر به یک فاجعه در مقیاس هستهای شود. فرایندی که ChaosGPT طی کرد به خوبی نشان میدهد هوش کامپیوتری در بحث تصمیمگیریهای اخلاقی و موقعیتهای بحرانزا کاستیهای شدیدی دارد. گرچه این هوش مصنوعی در نابودی انسانها ناموفق بود اما همچنان نگرانی مربوط به احتمال آسیب به زندگی افراد توسط کامپیوترها به قوت خود باقی است.