تصویر قمر مریخ

واضح‌ترین تصویر انسان از مرموزترین و عجیب‌ترین قمر مریخ را تماشا کنید

تاکنون اطلاعات چندان زیادی از دیموس در دسترس نبود. اما کاوشگر مریخ پیمای امارات متحده عربی توانسته واضح ترین تصویر بشر از این قمر ناشناخته مریخ را ثبت کند.

در سال ۲۰۲۰ بود که کاوشگر مریخ پیمای امید امارات از یک مرکز فضایی در ژاپن به فضا پرتاب شد. این کاوشگر در سال ۲۰۲۱ با‌موفقیت وارد جو مریخ شد تا ماموریت خود را آغاز کند. امارات متحده اولین کشوری است که توانسته پس از هند در همان پرتاب اول به مدار مریخ برسد. حالا نیز کاوشگر امید توانسته واضح‌ترین تصویر بشر از قمر کوچک مریخ را ثبت کند.

دستاورد بزرگ کاوشگر امید در ثبت تصویر قمر مریخ

تصویر قمر مریخ / کاوشگر امید

مریخ دو قمر معروف با نام‌های فوبوس و دیموس دارد. فوبوس بزرگتر است و در مدار نزدیک‌تری به‌ مریخ قرار دارد. هرچند که قمر کوچکتر تاکنون ناشناخته باقی مانده‌ بود. کاوشگر امید برای ثبت این تصویر از فاصله ۱۰۰ کیلومتری دیموس پرواز کرده بود. این فاصله نزدیک‌ترین حدی است که یک فضاپیما توانسته در طول نیم قرن گذشته از کنار دیموس بگذرد.

تصویر های جدید به‌دست آمده از قمر مریخ نه‌تنها به‌خاطر جزئیات بی‌سابقه خود تماشایی هستند، بلکه حضور مریخ در پس‌زمینه نیز واقعیاتی را تغییر داده است. اول از همه اینکه قمر بسیار بزرگتر از ابعاد اصلی جلوه می‌کند. دیموس با شکل عجیب خود بارها هدف حملات اجرام آسمانی قرار گرفته است و به‌همین خاطر گودال‌های زیادی روی آن دیده می‌شوند. هرچند که ابعاد آن تنها ۱۵ در ۱۲ در ۱۲ کیلومتر است.

همچنین فاصله دیموس نسبت به مریخ بسیار بیشتر از چیزی است که در تصویر مشاهده می‌کنید. قمر فیبوس تنها ۶ هزار کیلومتر با سیاره مریخ فاصله دارد؛ اما این میزان برای دیموس به ۲۳۴۶۰ کیلومتر می‌رسد. خوشبختانه مدار دیموس به‌دور مریخ نزدیک مدار داخلی کاوشگر امید امارات است و همین نیز باعث شده که به‌هدفی مناسب تبدیل شود.

تصویر قمر مریخ

خانم متروشی، دانشمند ارشد این ماموریت نیز تاکید کرد که فیبوس تاکنون بیشتر توجه دانشمندان را به‌خود اختصاص داده بود و حالا نوبت دیموس است. تصویر جدید کاوشگر امید همچنین اطلاعات جالبی درباره تاریخچه و منشاء قمر مریخ ارائه می‌کند. پیشتر دانشمندان گمان می‌کردند که دیموس صرفا سیارکی سرگردان بوده و بعدها در جاذبه مریخ گیر افتاده است.

اما حالا اعضای تیم کاوشگر امید ادعا می‌کنند که منشاء مریخ و دیموس یکی است که یعنی دیموس یا به مریخ یا فیبوس تعلق دارد. کاوشگر اماراتی به‌بررسی قمر مریخ ادامه خواهد داد؛ اما بیش از این نزدیک نمی‌شود. آخرین بار در سال ۱۹۷۷ بود که کاوشگر وایکینگ 2 ناسا از فاصله ۳۰ کیلومتری دیموس گذر کرد.

ثبت تصویر قمر کوچک مریخ تنها بخشی از ماموریت کاوشگر امید بوده است و در آینده بیشتر روی سیاره سرخ تمرکز خواهد کرد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*