گویا ویروس های جدید برای انتقال به انسان و آغاز یک همهگیری گسترده رقابت دارند. هنوز از شر ویروس کرونا رهایی نیافتهایم که خبر احتمال ابتلای زودهنگام انسان ها به آنفولانزای سگی میرسد.
چندسالی است که درگیر ویروس کرونا هستیم. از آغاز همهگیری این ویروس بسیاری از فعالیتهای بشر مختل شدند تا اینکه واکسنهای مختلف همچون قهرمانانی از راه رسیدند. باوجود این هرچندوقت یکبار خبر ظهور سویه جدیدی از ویروس کرونا را میشنیم که برای بسیاری از افراد باعث نگرانی و استرس است. در این شرایط دانشمندان از تکامل ویروس آنفولانزای سگی خبر دادهاند که یعنی این ویروس را نیز باید به لیست مشکلات پزشکی بشر اضافه کنیم.
آنفولانزای سگی تهدیدی جدید برای انسانها
برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ بود که ویروسی بهنام H3N2 برای اولین بار سگها را آلوده کرد. از آن زمان تاکنون این ویروس تکامل یافته است و حالا میتوان آن را شکل اختصاصی ویروس آنفولانزای پرندگان برای پستانداران دانست. در این رابطه متخصصان دانشگاه کشاورزی چین نمونههای بیش از ۴ هزار سگ را بررسی کردند و مشخص شدند که ویروس حالا توانایی بیشتری در شناسایی گیرندههای سلولهای انسانی نشان میدهد.
در واقع بررسیها نشان میدهند که سگسانان میتوانند همچون واسطهای برای انتقال گونههای خطرناک آنفولانزای پرندگان به انسان ها باشند. جیمز وود، سرپرست دپارتمان دامپزشکی دانشگاه کمبریج نیز با تایید آنفولانزای سگی تاکید که پس از گذشت زمانی طولانی از حضور این ویروس در بدن سگها، طبیعی بود که با گونه انسانی آن مواجه شویم.
البته این ویروس ظاهرا در سگها مشکلات جدی ایجاد نمیکند، اما ممکن است در انسانها رفتاری متفاوت در پیش گیرد و بهیک همهگیری وحشتناک همچون کرونا تبدیل شود. با وجود این، برخی کارشناسان تغییرات ایجاد شده در ویروس را صرفا بهمنظور سازگاری با بدن سگ میدانند و گمان نمیکنند که برای انسان مشکلساز شود.
هرچند افراد مطرحی همچون پروفسور جونز، استاد ویروسشناسی دانشگاه ریدینگ شواهد جدید مربوط به آنفولانزای سگی را نگرانکننده میداند و بر این باور است که این ویروس بهآرامی در حال حرکت بهسمت انسانها است.