به نظر میرسد سامسونگ برنامههای ویژهای برای دوربین گوشی گلکسی S24 اولترا دارد. این گوشی از یک دوربین جدید با قابلیت بزرگنمایی نوری پنج برابری بهره خواهد برد!
بر اساس اخبار موجود در خصوص نسل بعدی گوشی های پرچمدار سامسونگ، این کمپانی کرهای قرار است تغییرات مهمی را در سیستم دوربین گلکسی اس 24 اولترا ایجاد کند.
به گزارش Sammobile، پس از سه سال استفاده از یک دوربین زوم یکسان در مدلهای مختلف پرچمداران سامسونگ، امسال شاهد استفاده از دوربین جدیدی در اس 24 اولترا خواهیم بود.
همچنین طبق گزارشهای دیگری که توسط GalaxyClub منتشر شده، این حسگر جدید به قابلیت بزرگنمایی نوری پنج برابری مجهز است و میتواند فناوری تصویربرداری روی گوشیهای هوشمند را به سطح بالاتری ارتقا دهد.
بزرگنمایی نوری (زوم اپتیکال) قابلیتی است که به کاربر اجازه میدهد بدون از دست دادن کیفیت تصویر بر روی سوژه زوم کنند. مکانیزم عملکرد این سیستم بزرگنمایی بر پایه جابجایی عناصر لنز و دستیابی به فواصل کانونی مختلف استوار است. به این ترتیب میتوان بدون این که جزئیات یا رزولوشن سوژه کاهش یابد، بر روی آن زوم کرد.
بزرگنمایی نوری پنج برابری در دوربین گلکسی S24 اولترا چه اهمیتی دارد؟
همانطور که بالاتر اشاره شد، قابلیت زوم نوری پنج برابری، بدون از دست رفتن کیفیت تصویر، امکان بزرگنمایی بر روی سوژه به اندازه پنج برابر را به کاربر میدهد.
این سطح از بزرگنمایی نوری در مقایسه با فناوری بزرگنمایی دیجیتالی که در بسیاری محصولات کنونی به کار میرود، پیشرفت فوقالعادهای به شمار میرود.
بزرگنمایی دیجیتالی تنها بخش از تصویر را گرفته و بر روی همان قسمت زوم میکند. در نتیجه، کیفیت و رزولوشن تصویر کاهش مییابد.
به این ترتیب به کمک بزرگنمایی نوری پنج برابری میتوان حتی از سوژههای بسیار دور هم تصویربرداری کرده و جزئیات دقیقی از آنها را به ثبت رساند.
زوم اپتیکال بیش از همه برای تصاویر طبیعی، تصاویر ورزشی و سایر شرایطی که سوژه در فاصله دوری از دوربین قرار دارد مورد استفاده قرار میگیرد.
تفاوت بزرگنمایی نوری با بزرگنمایی دیجیتال چیست؟
بهطور کلی در عکسبرداری، دو نوع بزرگنمایی مختلف وجود دارند: بزرگنمایی نوری و بزرگنمایی دیجیتال.
علیرغم این که هر دو نوع بزرگنمایی امکان زوم کردن بر روی سوژه را فراهم میکنند، اما مکانیزم عملکرد آنها، چنان که در ادامه متن اشاره خواهیم کرد، با یکدیگر متفاوت است.
بزرگنمایی نوری
در بزرگنمایی نوری، لنز به صورت فیزیکی بر روی سوژه زوم میکند. در این روش، المانهای مختلف لنز بهصورت فیزیکی جابجا شده و فاصله کانونی را تغییر میدهند. به این ترتیب با تغییر فاصله کانونی، تصویر بزرگتری از سوژه پیش چشم عکاس قرار میگیرد.
بنابراین به کمک بزرگنمایی نوری میتوان بدون نزدیک شدن به سوژه، تصاویری نزدیکتر از آن را به ثبت رساند.
این نوع بزرگنمایی تاثیر کاملا قابل ملاحظهای در عکسبرداری خواهد داشت؛ بهطوری که هر چه عدد بزرگنمایی نوری بزرگتر باشد، امکان ثبت تصاویر از فواصل دورتر (بدون افت کیفیت تصاویر خروجی) فراهم خواهد شد.
بزرگنمایی دیجیتال
از طرف دیگر، بزرگنمایی دیجیتال، با چیدن قسمت میانی، بهصورت الکترونیکی بر روی تصویر زوم کرده و نمای بزرگتری از آن را نمایش میدهد.
این مکانیزم بزرگنمایی بیشتر در دوربینهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد و به کمک آن میتوان کل تصویر را کراپ کرد و سپس اندازه منظرهیاب را بهصورت دیجیتالی به اندازه بخش زوم شده از تصویر درآورد.
این نوع بزرگنمایی البته در پارهای اوقات به عنوان روشی کمکی برای بزرگنمایی نوری به منظور ارائه جزئیات بیشتر در تصاویر زوم شده مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال، میتوان با بهرهگیری از بزرگنمایی نوری دو برابری و بزرگنمایی دیجیتال پنج برابری، به بزرگنمایی ترکیبی (هیبریدی) ده برابری رسید!
علیرغم این که بزرگنمایی دیجیتال بر روی تصاویر ثبت شده از هر فاصلهای قابل اعمال کردن است، اما رزولوشن تصاویر خروجی در این شرایط پایینتر بوده و جزئیات کمتری در آن ثبت خواهد شد.
البته پارامترهای مختلفی نظیر فاصله سوژه از دوربین و الگوریتم زوم مورد استفاده میتوانند کیفیت تصویر نهایی را دستخوش تغییر کنند؛ اما بهطور کلی بزرگنمایی دیجیتالی به قیمت افت کیفیت تصویر تمام خواهد شد.
کدامیک از این دو روش بزرگنمایی بهتر است؟
علیرغم تمامی پیشرفتهای حاصل شده در فناوریهای مرتبط با بزرگنمایی دیجیتال، زوم اپتیکی همچنان یک سر و گردن بالاتر قرار میگیرد؛ چرا که رزولوشن و کیفیت تصویر نهایی تصاویر با بزرگنمایی نوری بالاتر از دیجیتالی خواهد بود.
البته مزیت بزرگنمایی دیجیتالی این است که از هر فاصلهای قابل استفاده است؛ هرچند که این اتفاق به قیمت افت کیفیت و رزولوشن تصویر نهایی تمام میشود.
بر این اساس، قانون نانوشته انتخاب دوربین این است که باید بزرگنمایی نوری را به بزرگنمایی دیجیتالی ترجیح داد. با این وجود، بزرگنمایی دیجیتال هم در شرایطی که سوژه در فاصله دورتری قرار دارد، مفید واقع خواهد شد.
دیگر پیشرفتهای دوربین گلکسی S24 اولترا
با وجود اینکه بزرگنمایی نوری پنج برابری احتمالا مهمترین ارتقای سیستم دوربین گلکسی اس 23 اولترا به شمار میرود، اما احتمالا در سایر بخشهای ماژول دوربین این گوشی هم شاهد پیشرفتهایی خواهیم بود.
به عنوان مثال، دوربین اصلی این پرچمدار قدرتمند قرار است از حسگر تله فوتوی جدیدی بهرهمند باشد که جزئیات بیشتری را به ثبت رسانده و در نور کم تصاویر باکیفیتتری را ثبت میکند.
بر اساس شایعات موجود در خصوص دوربین این گوشی، برخی از مشخصات این دوربین بهصورت زیر خواهند بود:
- چینش دوربین: چینش دوربین گلکسی اس 24 اولترا متشکل از یک حسگر اصلی 200 مگاپیکسلی، یک دوربین 10 مگاپیکسلی تله فوتو، یک دوربین 10 مگاپیکسلی تله فوتوی دیگر و یک دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی خواهد بود.
- پیشرفت در بزرگنمایی لنز تله فوتو: بر اساس اطلاعات افشا شده، لنز تله فوتو در Galaxy S24 Ultra در بخش بزرگنمایی با پیشرفتهایی روبرو شده است.
- قابلیت Folded Zoom: یکی از افشاگران حوزه گوشیهای هوشمند ادعا کرده که دوربین گلکسی اس 24 اولترا به بزرگنمایی تاشده سه تا ده برابری مجهز خواهد بود.
- دیافراگم متغیر: بنا به ادعای یکی از افشاگران شناخته شده، دوربین اصلی/فوق عریض پرچمدار آتی سامسونگ از دیافراگم متغیر f/1.2 تا f/4.0 بهره خواهد برد.
- یک دوربین کمتر: برخی شایعات هم حاکی از این هستند که گلکسی اس 24 اولترا در مقایسه با نسل قبلی خود یک دوربین کمتر خواهد داشت!
البته باید توجه کنید که اطلاعات بالا همگی تنها بر اساس شایعات استخراج شدهاند. بنابراین ممکن است در پایان برخی از آنها به واقعیت تبدیل نشوند.
جمع بندی
گوشی گلکسی S24 اولترا قطعا در بسیاری زمینهها از جمله دوربین، پیشرفتهای بسیاری را در مقایسه با S23 اولترا تجربه خواهد کرد.
در همین راستا، دوربین این گوشی احتمالا از حسگرهای جدیدتر و پیشرفتهتری بهره برده و قابلیتهای جدیدی خواهد داشت.
مهمترین پیشرفت دوربین اس 24 اولترا نسبت به قبل، بزرگنمایی نوری پنج برابری در آن است که باعث ثبت جزئیات بسیار بیشتری از سوژههای قرار گرفته در فاصلههای دور شده و از این نظر بالاتر از اکثر رقبا قرار خواهد گرفت.
همچنین افزوده شدن دوربین تله فوتوی جدید و برخی بهینهسازیها و پیشرفتها هم زمینهساز درخشش این گوشی فوقالعاده خواهند بود.