شیائومی با هدف توسعه سیستم عامل اختصاصی خود، درحال کار روی سیستم عامل MIOS است که میتواند جایگزین اندروید شود.
شیائومی، برند تولیدکننده چینی گوشیهای هوشمند، درحال توسعه سیستم عامل MIOS در این کشور است که پتانسیل جایگزینی با MIUI مبتنی بر اندروید را دارد. سیستمعامل جدید شیائومی میتواند در دستگاههای مختلفی از جمله گوشیهای هوشمند و تبلتها مورد استفاده قرار گیرد.
رابط کاربری MIUI یکی از محبوبترین پوستههای اندروید اختصاصی گوشیهای شیائومی در جهان بهشمار میرود که به دلیل گزینهها و ویژگیهای سفارشیسازی، مانند نمایشگر همیشه روشن و قابلیت Second Space، شناخته شده است.
با این حال، این رابط کاربری به دلیل bloatware و تبلیغات خود مورد انتقاد قرار گرفته است. بنابراین توسعه یک سیستمعامل جدید توسط شیائومی یک حرکت بزرگ محسوب میشود.
با سیستم عامل MIOS شیائومی، رقیب جدید اندروید آشنا شوید
بازار گوشیهای هوشمند در چین نسبت به سایر کشورها تفاوتهایی دارد و مقررات دولتی سبب شده اغلب شرکتهای چینی رابط کاربری متفاوتی را در نسخههای جهانی خود ارائه کنند.
سازندگان گوشیهای اندرویدی از یک رابط کاربری یا پوسته اندروید اختصاصی برای توسعه محصولات خود بهره میبرند. سامسونگ از پوسته اختصاصی One UI، گوشیهای اوپو از Color OS و محصولات هواوی از رابط کاربری EMUI استفاده میکنند. پوسته اندروید اختصاصی گوشیهای شیائومی نیز MIUI است که بهصورت کارتونیتر و جذابتر توسعه یافته است.
توسعهی یک سیستمعامل اختصاصی جدید به غول فناوری چینی اجازه میدهد تا کنترل بیشتری بر سیستمعامل دستگاههای خود داشته باشد و از اتکا به اندروید گوگل خودداری کند. همچنین به شیائومی از نظر ویژگیها و طراحی انعطافپذیری بیشتری میدهد.
چند دلیل وجود دارد که شیائومی ممکن است سیستم عامل خود را توسعه دهد. یک احتمال این است که این شرکت نگران وابستگی خود به گوگل باشد و بخواهد این نگرانی را رفع کند. گوگل بهطور فزایندهای شرکتهای چینی را سرکوب کرده است و این خطر وجود دارد که روزی گوگل بتواند شیائومی را از استفاده از اندروید منع کند.
احتمال دیگر این است که شیائومی به دنبال باز کردن راه خود به بازارهای جدید باشد. برخی از کشورها مانند ایالات متحده نگرانیهای امنیتی در مورد استفاده از اندروید دارند. یک سیستم عامل توسعه یافته توسط شیائومی میتواند این نگرانیها را برطرف سازد و فروش گوشیهای این برند را در چنین بازارهایی برای شرکت آسانتر کند.
بههر دلیلی، ثبت سیستم عامل MIOS پیشرفت قابل توجهی برای شیائومی محسوب میشود و نشان میدهد که شیائومی در مورد توسعه سیستمعامل خود جدی است و میتواند تأثیر زیادی بر بازار گوشیهای هوشمند داشته باشد.
چه اطلاعاتی درباره سیستم عامل MIOS در دست داریم؟
تاکنون اطلاعات اندکی در مورد این سیستمعامل جدید فاش شده است. از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد که نام MiOS توسط شیائومی در چین ثبت شده است و این سیستمعامل اختصاصی طیف وسیعی از محصولات و خدمات از جمله گوشیهای هوشمند، تبلتها، لپ تاپها و گجتهای پوشیدنی را پوشش میدهد.
علاوهبراین گفته میشود این احتمال وجود دارد که MiOS در خودروهای الکتریکی شیائومی که قرار است در آیندهای نزدیک عرضه شوند، استفاده شود.
اما از طرف دیگر، اطلاعاتی وجود دارد که هیچگاه در مورد این سیستمعامل جدید فاش نشده است؛ از جمله زمان عرضه، ویژگیها و برتریهای این سیستمعامل نسبت به سایر سیستم عاملها.
چالشهای پیش روی شیائومی برای توسعه سیستم عامل MIOS
همانطور که ذکر شد، توسعه یک سیستم عامل جدید توسط شیائومی پیشرفت بزرگی است که میتواند تاثیر قابل توجهی بر بازار گوشیهای هوشمند داشته باشد. اگر MiOS موفق باشد، میتواند سلطه اندروید و iOS را به چالش بکشد و گسترش شیائومی به بازارهای جدید را آسانتر کند.
با این حال، این امکان نیز وجود دارد که MiOS با شکست مواجه شود. این یک اقدام خطرناک برای شیائومی است که سیستمعامل خود را توسعه دهد و هیچ تضمینی وجود ندارد که مورد توجه مصرفکنندگان قرار گیرد. سیستم عامل MIOS همچنین میتواند در محصولات محدودی مانند خودروهای الکتریکی شیائومی استفاده شود.
تنها زمان نشان میدهد که آیا توسعه MiOS موفقیتآمیز خواهد بود یا با شکست مواجه خواهد شد. در هر صورت، این واقعیت که شیائومی قصد دارد سیستم عامل اختصاصی جدید خود را معرفی کند، نشانه جدی بودن این شرکت برای رقابت با دیگر برندهای برجسته در بازار گوشیهای هوشمند است.
توسعه یک سیستم عامل کاملاً جدید یا تنها یک فورک اندروید؟
هنوز خیلی زود است که بگوییم MiOS یک سیستم عامل کاملاً جدید خواهد بود یا فقط یک فورک اندروید. فورک در توسعه نرمافزارهای متنباز، برای اشاره به تقسیم شدن یک پروژه به دو یا چند نسخه دیگر به کار میرود که معمولاً مسیر نسخه اصلی پروژه را قبول ندارند و آن را طی نمیکنند. در واقع میتوان گفت با کپیکردن کد منبع یک پروژه و ایجاد تغییراتی در آن، برنامهای جدید از دل برنامه قبلی بیرون میآید.
عاملی وجود دارد که نشان میدهد MiOS ممکن است یک فورک اندروید باشد: شیائومی سابقهای طولانی در توسعه پوستههای اندرویدی دارد و MIUI، پوسته اندروید فعلی آن، یکی از محبوبترینها در جهان است. این نشان میدهد که شیائومی تجربه و تخصص برای توسعه فورک اندروید را دارد.
با این حال، برخی عوامل نیز وجود دارد که نشان میدهد سیستم عامل MIOS میتواند یک سیستم عامل کاملاً جدید باشد. بهعنوان مثال، شیائومی سرمایهگذاری زیادی در هوش مصنوعی و یادگیری ماشین انجام داده است. این نشان میدهد که این شرکت ممکن است به دنبال توسعه سیستمعاملی باشد که بهطور خاص برای این فناوریها طراحی شده است.
مزایا و معایب توسعه فورک اندروید
از مزایای توسعهی یک فورک اندروید میتوان به کنترل بیشتر شیائومی بر سیستمعامل خود اشاره کرد. این به شرکت اجازه میدهد تا سیستم عامل را براساس نیازها و ترجیحات خود سفارشی کند. برای مثال، شیائومی میتواند ویژگیهایی را اضافه کند که در اندروید موجود نیست، یا میتواند ویژگیهایی را که نمیخواهد حذف کند.
یک فورک اندروید همچنین به شیائومی امکان میدهد از اتکا به گوگل اجتناب کند. این یک مزیت بزرگ برای شیائومی خواهد بود، زیرا وابستگی این شرکت به یک تامین کننده را کاهش میدهد. همچنین به شیائومی از نظر قیمتگذاری و استراتژیهای بازاریابی انعطافپذیری بیشتری میدهد.
چنین سیستمعاملی را میتوان از اندروید استوک ایمنتر کرد؛ چراکه شیائومی میتواند سیستم عامل را برای رفع آسیبپذیریهای امنیتی خاص شخصیسازی کند. بهعنوان مثال، شیائومی میتواند ویژگیهایی را اضافه کند که دسترسی هکرها به دادههای کاربر را دشوارتر می کند.
اندروید استوک نسخهای از اندروید است که توسط گوگل منتشر شده و شرکتهای ساخت موبایل هیچگونه دستکاری و شخصیسازی روی آن انجام ندادهاند. به این نسخه از اندروید، اندروید ناب و خالص نیز گفته میشود.
یک فورک اندروید به شیائومی انعطافپذیری بیشتری از نظر ویژگیها و طراحی میدهد و شرکت را قادر میسازد تا یک تجربه کاربری منحصربهفرد ایجاد کند که متناسب با بازار هدف آن باشد. به عنوان مثال، شیائومی میتواند ویژگیهایی را اضافه کند که در چین محبوب هستند، یا میتواند سیستم عامل MIOS را به گونهای طراحی کند که برای دستگاههای ارزان قیمت کارآمدتر باشد.
بیشتر بخوانید:
دردسر بزرگ برای شیائومی؛ از کاهش شدید فروش تا تعدیل نیرو
البته توسعه فورک اندروید معایبی نیز دارد؛ توسعه چنین سیستمعاملی فرآیندی پرهزینه و وقتگیر خواهد بود؛ زیرا شیائومی باید روی توسعه سیستم عامل، آزمایش آن و بازاریابی آن برای کاربران سرمایه گذاری کند.
بهعلاوه، یک فورک اندروید ممکن است به اندازه اندروید استوک محبوب نباشد، زیرا در حال حاضر تعداد زیادی دستگاه و برنامه اندرویدی وجود دارد که با اندروید اصلی سازگار هستند. اگر شیائومی بخواهد فورک اندروید را توسعه دهد، باید توسعهدهندگان را متقاعد کند تا برنامهها و بازیهایی را ایجاد کنند که با سیستم عامل MIOS جدید سازگار باشد.
نسخه فورک همچنین احتمال دارد به اندازه اندروید استوک با برنامهها و بازیها سازگار نباشد. زیرا توسعهدهندگان ممکن است برنامهها و بازیهایی را که با سیستم عامل جدید سازگار هستند ایجاد نکنند. اگر این اتفاق بیفتد، کاربران دستگاههای شیائومی مجموعه محدودی از برنامهها و بازیها را برای انتخاب خواهند داشت.
بهطور کلی، تصمیمگیری در مورد توسعه فورک اندروید بسیار پیچیده خواهد بود. هر دو روش مزایا و معایبی دارند و بهترین تصمیم برای شیائومی به عوامل مختلفی مانند بودجه، اهداف و نیازهای کاربران بستگی دارد. از جمله فاکتورهای دیگری که شیائومی باید هنگام تصمیمگیری در نظر بگیرد میتوان به اندازه پایگاه کاربر، در دسترس بودن برنامهها و بازیها و احتمال شکست اشاره کرد.
اگر شیائومی پایگاه کاربری زیادی داشته باشد، متقاعد کردن آنها برای تغییر به یک سیستم عامل جدید ممکن است دشوارتر باشد. اگر تعداد محدودی از برنامهها و بازیها برای سیستمعامل جدید موجود باشد، احتمال اینکه کاربران به آن تمایل پیدا کنند کمتر است. بهعلاوه، همیشه این خطر وجود دارد که یک سیستم عامل جدید از کار بیفتد. شیائومی باید قبل از تصمیمگیری برای سیستم عامل MIOS، خطرات را به دقت بررسی کند.