سوال مهمی که پیش روی خریداران گوشی های هوشمند قرار دارد آن است که چه قیمتی برای خرید این گوشی ها منطقی است؟ امروز قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم.
بهجرات میتوان گفت که تنوع گوشی های موبایل در بازار هرگز به اندازه امروز نبوده است. این محصولات امروزه از بازه قیمتی 5 میلیون تومان تا بالای صد میلیون تومان قابل خرید هستند. البته به جز مواردی استثنایی، ضربالمثل «هرچقدر پول بدی آش میخوری!» در خصوص گوشی های موبایل هم صادق است و هریک از آنها بسته به کلاس قیمتی خود، قابلیتهای ویژهای در اختیار علاقمندان میگذارند.
اما واقعا چه هزینهای برای خرید گوشی های هوشمند منطقی است؟ همچنین از گوشی های در هر بازه قیمتی چه انتظاراتی میتوان داشت؟
اگر قصد خرید گوشی موبایل را دارید، سعی کنید تا انتهای این متن با ما همراه باشید. در این جا به طبقهبندی گوشی های موبایل در کلاسهای مختلف پرداخته و مشخصات سخت افزاری مورد انتظار از هریک را با جزئیات بیشتر بررسی خواهیم کرد.
در صورت تمایل همچنین می توانید راهنمای خرید بهترین گوشی های میان رده، بهترین گوشی های پرچمدار و بهترین گوشی های اقتصادی شهریور 1402 را هم در گجت نیوز مطالعه فرمایید.
چه حدود قیمتی برای خرید گوشی هوشمند منطقی است؟
در ادامه، گوشیهای موبایل را در هشت کلاس قیمتی مختلف قرار داده و قابلیتهایی که از هر کلاس قیمتی انتظار میرود را معرفی میکنیم. بنابراین در صورتی که تصمیم به خرید یک گوشی از هر رده قیمتی داشته باشید، میتوانید از مشخصات احتمالی آن آگاه شوید.
گوشیهای ارزانتر از 5 میلیون تومان (زیر 100 دلار): مناسب کودکان و سالمندان
خرید گوشی های هوشمند در کلاس قیمتی کمتر از 5 میلیون تومان تنها در صورتی منطقی است که قصد داشته باشید این کار را برای کودکان یا افراد سالخورده انجام دهید!
در این کلاس قیمتی، دست گوشیسازان برای ارائه محصولی کاربردی، سریع و پرقدرت بسیار بسته است. بنابراین محصولی که خریداری میکنید، احتمالا بهسختی حتی از پس امور روزمره بر خواهد آمد!
در این خصوص میتوانید انتظار عملکرد فنی ضعیف، دوربین بیکیفیت، باتری کم حجم، کیفیت ساخت نامناسب و ظرفیت کم حافظه داخلی را داشته باشید. به همین جهت به بسیاری افرادی که قصد خرید یک گوشی در کلاس قیمتی زیر 5 میلیون تومان را دارند، توصیه میشود یک گوشی اقتصادی دست دوم خریداری کنند تا حداقل از پس امور روزمره برآید!
انتظارات از یک گوشی در این کلاس قیمتی
- دوربین دوگانه در پشت، حسگر اصلی 8 مگاپیکسلی در جلو، ضبط ویدیو با رزولوشن 1080p و با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- دو گیگ رم، 32 گیگ حافظه داخلی و کارت حافظه میکرو اس دی
- صفحه نمایش ال سی دی با رزولوشن HD و با حاشیههای ضخیم
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی
- بدنه تمام پلاستیکی، جک هدفون
- درگاه شارژ میکرو یو اس بی
گوشی های بین 5 تا 10 میلیون تومان (100 تا 200 دلار): قابلیتهای پایه
اوضاع برای گوشیهای بین 5 تا 10 میلیون تومان بسیار بهتر میشود! به دلیل این که خریداران این گوشیها میتوانند انتظار دسترسی به برخی قابلیتهای پایه مناسب برای کاربری روزمره قابل قبول را از گوشی خود داشته باشند.
بهطور خاص، حافظه مناسب و عمر باتری قابل قبول از جمله ویژگیهایی هستند که میتوانید از گوشی های موبایل در این بازه قیمتی انتظار داشته باشید. در عوض بخشهای دیگری مثل دوربین، کیفیت ساخت و عملکرد از جمله مواردی هستند که نمیتوان روی آنها حساب چندانی کرد.
خرید این دسته گوشی های هوشمند هم در شرایطی منطقی است که صرفا به دنبال گشت و گذار در اینترنت، فضای مجازی، بازیهای سبک و عکسبرداری مبتدی باشید.
انتظارات از گوشی های این کلاس قیمتی
- چینش سهگانه ماژول دوربین؛ حسگر اصلی 48 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی، ضبط ویدیو با کیفیت 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه.
- 4 گیگ رم، 64 گیگ حافظه داخلی و امکان ارتقای حافظه از طریق درگاه میکرو اس دی
- صفحه نمایش ال سی دی با رزولوشن فول اچ دی، نرخ رفرش 90 هرتز، حفره قطرهای شکل بالای صفحه نمایش
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی و شارژ 15 واتی
- بدنه تمام پلاستیکی، جک هدفون
- حسگر اثر انگشت در پشت
- پورت شارژ USB-C 2.0
گوشی های بین 10 تا 15 میلیون تومان (200 تا 300 دلار): ارزشمند در برابر قیمت
بازه قیمتی 200 تا 300 دلار جاییست که ارزشمندترین محصولات بازار در آن قرار گرفتهاند. این بازه قیمتی جولانگاه محصولات مختلف چینی است که با قابلیتهای مختلفی روانه بازار شدهاند.
البته سامسونگ در سالهای اخیر تحول بزرگی در محصولات میانرده اقتصادی خود ایجاد کرده و گوشیهای ارزشمندی را در بازه قیمتی زیر 15 میلیون تومان به بازار عرضه کرده است.
گوشی های هوشمند این کلاس قیمتی ضمن ارائه اکثر قابلیتهای ضروری مورد انتظار از یک گوشی موبایل، بعضا طراحیهای منحصربفردی هم داشته و میتوانند جلوه بصری جالبی هم ارائه دهند.
قابلیتهای مورد انتظار از گوشیهای کلاس قیمتی زیر 15 میلیون تومان
- ماژول دوربین چهارگانه در پشت، حسگر اصلی 48 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی، ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- 6 گیگابایت رم و 128 گیگ حافظه داخلی با امکان ارتقا حافظه از طریق درگاه میکرو اس دی
- صفحه نمایش امولد با رزولوشن فول اچ دی پلاس، نرخ رفرش 90 هرتز، دوربین سلفی قرار گرفته در حفره دایرهای درون صفحه نمایش
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی و شارژ سریع 25 واتی
- بدنه تمام پلاستیکی و جک هدفون
- حسگر خازنی اثر انگشت در قسمت پشت یا روی قاب کناری
- پورت شارژ USB-C 2.0
گوشی های بین 15 تا 30 میلیون تومان (300 تا 500 دلار): قاتلان پرچمداران
گوشی های رده قیمتی 15 تا 30 میلیون، دسته بسیار جذابی از بازار گوشی های موبایل را تشکیل دادهاند که با نام «قاتلان پرچمداران» شناخته میشود. هدف این دسته گوشیهای کاملا واضح و مشخص است: ارائه قابلیتهای فنی گوشی های پریمیوم با قیمت بسیار مناسبتر!
وان پلاس را باید آغازکننده مسیر گوشیهای قاتل پرچمداران و یکی از بازیگران مهم حال حاضر آن دانست. با این وجود، برندهای متعدد دیگری هم در سالهای اخیر اقدام به عرضه گوشیهای قاتل پرچمدار کردهاند که تنوع محصولات این کلاس قیمتی را بهطور قابل توجهی افزایش داده است.
بهطور کلی، خرید گوشی های هوشمند این دسته قیمتی کاملا منطقی بوده و خصوصا برای خورههای تکنولوژی که درک بهتری از عملکرد شگفتانگیز این دسته گوشیها دارند، بسیار جذاب خواهد بود.
انتظارات از گوشی های قاتل پرچمدار
- دوربین سهگانه در پشت، حسگر اصلی 64 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی و امکان ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- 6 گیگابایت رم و حداکثر 256 گیگ حافظه داخلی، معمولا فاقد درگاه کارت حافظه
- صفحه نمایش امولد با رزولوشن فول اچ دی پلاس و نرخ نوسازی 120 هرتز، حفره بالای صفحه نمایش برای قرار گرفتن دوربین سلفی
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی و شارژ سیمی 25 واتی
- بدنه ترکیبی پلاستیک و آلومینیوم، فاقد جک هدفون، استاندارد IP67
- حسگر نوری اثر انگشت در زیر صفحه نمایش
- پورت شارژ USB-C 2.0
گوشی های بین 30 تا 40 میلیون تومان (500 تا 700 دلار): چیزی بیش از مشخصات فنی
در بازه قیمتی بین 30 تا 40 میلیون تومان، شما هزینهای پریمیوم را برای خرید محصولی پریمیوم پرداخت میکنید. تفاوت اصلی محصولات این دسته با گوشی های قاتل پرچمدار در این است که گوشیهای بین 30 تا 40 میلیون تومان بیشتر روی قابلیتهای پایهای دستگاه و ارتقای کیفیت اجزا متمرکز هستند تا ارائه مشخصات فنی بالاتر روی کاغذ!
بنابراین در کنار مشخصات فنی قدرتمند میتوانید انتظار کیفیت ساخت بسیار عالی، استاندارد IP68 برای محافظت در برابر ورود گرد و غبار و رطوبت، اسپیکرهای با صدای بلندتر و باکیفیتتر، بهینهسازی بهتر نرم افزاری، دوربینهای عالی و پاسخهای هپتیک بهتر را داشته باشید.
قابلیتهای مورد انتظار
- دوربین اصلی سهگانه، حسگر اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 13مگاپیکسلی، قابلیت ضبط ویدیوهای با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه
- 8 گیگ رم، حداکثر 256 گیگ حافظه، نبود درگاه کارت حافظه میکرو اس دی
- صفحه نمایش امولد با رزولوشن فول اچ دی پلاس، نرخ نوسازی 120 هرتز، دوربین سلفی واقع در حفره دایرهای
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی، شارژ سریع و سیمی 25 واتی، شارژ بیسیم
- بدنه آلومینیومی و پلاستیکی
- نبود جک هدفون، استاندارد IP68
- حسگر اثر انگشت نوری واقع در زیر صفحه نمایش
- درگاه شارژ USB-C 3.2
گوشی های بین 40 تا 60 میلیون تومان (700 تا 1000 دلار): پرچمداران واقعی
با وجود این که ممکن است بتوانید گوشی های پرچمدار با قیمت کمتر از 700 دلار در بازار پیدا کنید، اکثر گوشی های پرچمدار مدرن قیمتی در بازه بین 40 تا 60 میلیون تومان دارند. در این بازه همچنین شاهد شکلگیری سنگینترین نوع رقابت بین گوشی های اندروید و iOS هستیم.
هزینهای که شما در این بازه پرداخت میکنید برای خرید یک گوشی قدرتمند با مشخصات فنی بسیار عالی کافی خواهد بود. در کنار این مساله، میتوانید انتظار قابلیتهای خیرهکننده دیگری مثل امکان ضبط ویدیوهای 8K، رزولوشن QHD، صفحه نمایشهای با نرخ نوسازی متغیر و بسیاری موارد دیگر را داشته باشید.
از سوی دیگر، احتمالا قابلیتهای امنیتی این دسته گوشیها نیز در مقایسه با سایر محصولات بازار در سطح بالاتری قرار خواهد داشت.
قابلیتهای مورد انتظار از گوشی های پرچمدار
- چینش سهگانه دوربین در پشت، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی، ضبط ویدیوهای 8K با نرخ 24 فریم بر ثانیه
- 12 گیگابایت رم، حداکثر 512 گیگ حافظه داخلی، معمولا فاقد درگاه میکرو اس دی
- صفحه نمایش امولد با رزولوشن QHD و نرخ رفرش متغیر تا سقف 120 هرتز، دوربین سلفی واقع در حفره بالای صفحه نمایش
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع 65 وات، شارژ بیسیم، شارژ بیسیم معکوس
- بدنه ساخته شده از شیشه و آلومینیوم، نبود جک هدفون، استاندارد IP68 برای محافظت در برابر نفوذ گرد و غبار و رطوبت
- حسگر اثر انگشت مافوق صوت واقع شده زیر صفحه نمایش یا احراز هویت توسط فیس آیدی در آیفونها
- پورت شارژ USB-C 3.2
بین 60 تا 80 میلیون تومان (1000 تا 1500 دلار): محصولات برجسته و منحصربفرد
گوشیهای با قیمت حدود 80 میلیون تومان، بهترین و خاصترین محصولات بازار به شمار میروند. البته با توجه به قیمت سرسامآور این گوشیها نمیتوان انتظار چیزی کمتر از این را هم داشت!
بنابراین قابلیتهایی مثل دوربینهای خارقالعاده و منحصربفرد، طراحی بسیار جذاب، عملکرد فنی همتراز با رایانههای قدرتمند و ادغام بسیار بهتری با اکوسیستمهای نرم افزاری در کنار برخی ویژگیهای خاص دیگر که نظیر آنها در هیچ گوشی دیگری یافت نمیشود از جمله ویژگیهایی هستند که میتوانید از گوشیهای در این رنج قیمت انتظار داشته باشید.
هدف کلی از ساخت این گوشیها به حداکثر رساندن راحتی استفاده و بینیاز شدن از هر گجت تکنولوژیک دیگر است. بهعنوان مثال، در این دسته محصولات، پردازش تصاویر محاسباتی پیشرفته جایگزین دوربینهای DSLR میشود و حافظههای بسیار سریع یک ترابایتی نیاز به حافظههای اس اس دی خارجی را از بین میبرد.
علاوه بر این، طراحی بسیار مقاوم و بادوام این دسته گوشیها نیز معمولا نیاز به ورقهای محافظ صفحه نمایش را از بین میبرد.
قابلیتهای مورد انتظار از گوشی های با قیمت بین 60 تا 80 میلیون تومان
- چینش چهارتایی دوربین در پشت، حسگر اصلی دوربین 108 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی و ضبط ویدیو با رزولوشن 8K و نرخ 24 فریم بر ثانیه.
- 12 گیگ رم، حداکثر یک ترابایت حافظه داخلی، نبود درگاه کارت حافظه میکرو اس دی
- صفحه نمایش امولد با رزولوشن QHD و پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 هرتزی متغیر (LTPO 2.0)، دوربین سلفی در حفره دایرهای صفحه نمایش.
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی، شارژ سریع 65 واتی، شارژ بیسیم، شارژ بیسیم معکوس
- بدنه ساخته شده از شیشه و آلومینیوم، نبود جک هدفون، استاندارد IP68
- حسگر اثر انگشت مافوق صوت یا احراز هویت از طریق فیس آنلاک
- پورت شارژ USB-C 3.
بالاتر از 80 میلیون تومان (گوشی های تاشو)
بیش از 1500 دلار! این هزینهایست که باید برای خرید یک گوشی تاشوی پریمیوم در سال 2023 پرداخت کنید. اگر تصور میکنید که پرداخت این هزینه بسیار سنگین برای خرید یک گوشی هوشمند منطقی نیست، در نظر داشته باشید که با این هزینه میتوانید به خاصترین و جذابترین محصولات موجود در بازار دسترسی داشته باشید.
بهعنوان مثال، گوشیهایی مثل گلکسی زد فولد 5 یا آنر مجیک وی 2 با برخورداری از صفحه نمایش بسیار وسیع داخلی و قابلیتهای یک گوشی موبایل، میتوانند بهطور همزمان نقش یک گوشی و تبلت را برای شما ایفا کنند.
البته اگر به دنبال خرید گوشیهای تاشو باشید، میتوانید با پرداخت هزینهای کمتر از 50 میلیون تومان، محصولاتی مثل گلکسی زد فلیپ را خریداری کنید. اما این دسته گوشیها بیشتر محصولاتی تزیینی و تجملاتی هستند تا گوشیهایی کارآمد!
بنابراین تاشوهای تبدیلشونده به تبلت محصولاتی ارزشمندتر به شمار میروند که به لطف برخورداری از صفحه نمایشهای بزرگ، کاربری و سرگرمی را به سطح جدیدی ارتقا داده و عملکردی همتراز با تبلتها را ارائه میکنند.
البته به دلیل آنکه گوشیهای تاشو هنوز محصولاتی جدید به شمار میروند، با برخی ایرادات و محدودیتهایی طرف هستند که برخی را نسبت به خریدشان دلسرد میکند. بهعنوان مثال، آسیب پذیری بیشتر این گوشیها به دلیل وجود لولا و تا شدن صفحه نمایش، هزینه بالای تعمیرات، عدم مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و رطوبت و البته عمر باتری ضعیفتر در مقایسه با پرچمداران از جمله این موارد هستند.
این موارد، عمده دلایل عدم فراگیری گوشیهای تاشو در سال 2023 به شمار میروند.
قابلیتهای مورد انتظار از گوشیهای تاشو
- چینش سهگانه دوربین پشت، حسگر 50 مگاپیکسلی دوربین، دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی، برخورداری از دوربین روی قاب بیرونی، ضبط ویدیو با رزولوشن 8K و نرخ 24 فریم بر ثانیه
- 12 گیگ رم، حداکثر یک ترابایت حافظه داخلی، نبود کارت حافظه میکرو اس دی
- صفحه نمایش اصلی امولد با رزولوشن QHD و نرخ نوسازی متغیر 120 هرتز (LTPO 2.0)، یک صفحه نمایش روی قاب بیرونی، دوربین سلفی واقع شده در حفره بالای صفحه نمایش
- باتری 5000 میلی آمپر ساعتی، شارژ سریع 65 واتی، شارژ بیسیم و شارژ بیسیم معکوس
- بدنه ساخته شده از شیشه و آلومینیوم، نبود جک هدفون، استاندارد IP68
- حسگر اثر انگشت واقع شده زیر صفحه نمایش یا فیس آنلاک
- پورت شارژ USB-C 3.2
کدام بازه قیمتی گوشی برای ما مناسبتر است؟
طبیعتا مهمترین فاکتور تاثیرگذار در انتخاب یک گوشی موبایل، نحوه استفاده و انتظاری است که از آن دارید.
دقت کنید که رابطه بین قابلیتهای یک گوشی موبایل و قیمت آن به هیچ وجه خطی نیست. این به آن معناست که برخی قابلیتهای پریمیومتر گوشیهای گرانقیمت بهسادگی در گوشی های ارزانقیمت هم پیدا میشوند؛ اما برخی دیگر مختص گوشی های گرانتر باقی خواهند ماند.
از سوی دیگر باید به این نکته هم توجه کرد که مشخصات فنی قدرتمندتر، لزوما بهمعنای بهتر بودن یک گوشی در مقایسه با سایر دستگاهها نیست.
اگر شما یک کاربر معمولی گوشیهای موبایل هستید، نیازی به خرید پرچمداران قدرتمندی مثل گلکسی اس 23 اولترا یا آیفون 15 پرو مکس ندارید؛ چرا که به احتمال زیاد از بسیاری قابلیتهای پرچمدار این محصولات، هرگز استفاده نخواهید کرد. در صورتی که چنین است، گوشیهای در بازه قیمتی بین 10 تا 15 میلیون تومان، باارزش ترین محصولات برای شما به شمار میروند.
در عین حال اگر خود را یک کاربر حرفهای گوشی های موبایل میدانید، به محصولی قدرتمند نیاز دارید که بهسادگی بتواند از پس امور روزمره برآید و بتواند بدون هیچ مشکلی به شما سرویس دهد. بنابراین انتظاری که از گوشی شما میرود، عملکرد فنی قدرتمند، عمر باتری فوقالعاده و کیفیت ساخت عالی است.
در این صورت، گوشیهای با بازه قیمتی بین 30 تا 40 میلیون تومان مناسبترین محصولات برایتان هستند. درعین حال میتوانید قاتلان پرچمدار را نیز در نظر داشته باشید.
برای گیمرها، آنچه بیش از سایرین اهمیت دارد، عملکرد فنی بسیار سریع، سیستم خنککننده باکیفیت و قابلیتهای مخصوص بازی است. بنابراین شاید ویژگیهایی مثل دوربین بسیار قدرتمند یا مقاومت در برابر نفوذ گرد و خاک و رطوبت اهمیت چندانی برای گیمرها نداشته باشد! این دسته افراد باید دنبال محصولات خاصی در بازه قیمتی بین 30 تا 40 میلیون تومان باشند.
در کنار این موارد، اگر دنبال یک گوشی بسیار قدرتمند با ویژگیهای پرچمدار هستید تا بتوانید حداقل پنج سال از قابلیتهای آنها استفاده کنید، باید سراغ گوشیهای بین 40 تا 60 میلیون تومان بگردید. دقت کنید که در قیمتهای بالاتر از 60 میلیون تومان، مشخصات سخت افزاری چندان قدرتمندتر و پیشرفتهتر نیستند و در عوض، بهینهسازیها و قابلیتهای نرم افزاری و سخت افزاری، تعیینکننده خواهند بود.
همچنین خرید گوشی های هوشمند بالاتر از 80 میلیون تومان هم در صورتی منطقی است که مطمئن باشید به یک گوشی تاشو نیاز دارید! البته توصیه ما این است که تا زمانی که مشکلات کنونی گوشی های تاشو حل نشده، سراغ آنها نروید و در عوض، پرچمداران پریمیوم بازار را خریداری کنید.
همچنین به این نکته هم باید توجه کرد که با هر بودجهای که برای خرید یک گوشی کنار گذاشته باشید، میتوانید محصولی مناسب و باکیفیت خریداری کنید؛ چرا که در سالهای اخیر، صنعت گوشی های موبایل پیشرفت فراوانی داشته و تنوع بسیار زیادی پیدا کرده است.
برای کاربران معمولی که اکثریت بازار را تشکیل میدهند، توصیه میکنیم محصولات ارزانتر از 10 میلیون تومان و گرانتر از 40 میلیون تومان را انتخاب نکنند؛ چرا که یکی از آنها از پس امور روزمره برنخواهد آمد و دیگری، قابلیتهایی اضافی و غیرضروری ارائه میکند که منجر به افزایش بیش از اندازه هزینه خواهد شد.