کوالکام از سه تراشه‌ی اسنپدراگون ۴۲۵، ۴۳۵ و ۶۲۵ رونمایی کرد

کوالکام به تازگی تراشه‌‌ی میان‌رده‌ خود که اسنپدراگون ۶۲۵ نام دارد را برای گوشی‌های موبایل رونمایی کرده. همچنین از دو تراشه‌ی اسنپدراگون ۴۲۵ و ۴۳۵ پرده برداری شده که دارای ارتباطات LTE سریع‌تری نسبت به مدل‌های قبلی خود هستند. در ادامه با گچت نیوز همراه شوید.

 اسنپدراگون ۶۲۵

تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۲۵ در حقیقت اولین تراشه سری ۶۰۰ است که در ساخت آن از پروسه‌ی ۱۴ نانومتری استفاده شده. این چیپست دارای ۸ پردازنده‌ی Cortex A53 بوده که بر روی فرکانس بالای ۲ گیگاهرتز تنظیم شده‌اند. همچنین این تراشه سومین چیپست سری ۶۰۰ است که بعد از ۶۵۰ و ۶۵۲ قادر به ضبط ویدیوهای ۴K خواهد بود. جالب است بدانید که دوربینی تا ۲۴ مگاپیکسل و همچنین ISP دوگانه‌ی آن را نیز می‌تواند پشتیبانی کند.

این تراشه به همراه یک مودم X9 خواهد بود تا بتواند از Cat.7 LTE با دانلود ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه و آپلود ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه پشتیبانی کند. جالب است بدانید که این چیپست از Wi-Fi ac و دیگر امکانات قابل توجهی مانند پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۶ و قابلیت شارژ سریع ۳.۰ می‌تواند پشتیبانی کند.

تنها محدودیتی که این تراشه دارد از نظر پشتیبانی صفحه‌ی نمایشکر است. اسنپدارگون ۶۲۵ تنها می‌تواند از صفحه‌ای با رزولوشن ۱,۹۰۰ در ۱,۲۰۰ پیکسل در ۶۰fps یا ۱۰۸۰p در ۳۰fps پشتیبانی کند. بنابراین نمی‌توان آن را در گوشی‌هایی که از صفحه‌ی QHD برخوردار هستند مشاهده کرد. اما گوشی‌های میان‌رده‌ای که از این تراشه استفاده کنند بی‌شک حرف‌های زیادی برای گفتن خواهند داشت.

انتظار می‌رود که این تراشه در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۶ عرضه شود. جالب است بدانید که اسنپدارگون ۶۲۵ در حدود ۳۵ درصد کمتر از تراشه‌ی ۶۱۷ انرژی مصرف می‌کند، بنابراین تمام امکانات اضافه شده به این تراشه به باتری گوشی فشاری نخواهند آورد.

اسنپدراگون ۴۳۵

اسنپدراگون ۴۳۵ با پروسه‌ی قدیمی ۲۸ نانومتری ساخته شده، بنابراین دارای ۸ هسته‌ی Cortex-A53 است که با فرکانس ۱.۴ گیگاهرتز کار می‌کنند. بر روی این تراشه یک پردازنده‌ی گرافیکی ۵۰۵ نیز کار گذاشته شده که از صفحه‌ی نمایشگری با رزولوشن ۱۰۸۰p در ۶۰fps پشبیبانی می‌کند.

این تراشه دارای مودم X8 است که از Cat. 7 برای دانلود با سرعت ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه و آپلود با سرعت ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه پشتیبانی کرده و با Wi-Fi ac و شارژ سریع ۳.۰ نیز سازگار است. این اولین چیپست سری ۴۰۰ خواهد بود که از Cat. 7 LTE پشتیبانی می‌کند.

جالب است بدانید که این تراشه قادر به ضبط ویدیوی ۱۰۸۰p از یک دوربین ۲۱ مگاپیکسلی خواهد بود.

اسنپدراگون ۴۲۵

اسنپدراگون ۴۲۵ شاید نسبت به مدل قبلی خود فقط چند رقم بالا رفته باشد اما از نظر سخت افزاری پیشرفت‌های زیادی داشته است. بر روی این تراشه یک پردازنده‌ی ۴ هسته‌ای  Cortex-A53 با فرکانس ۱.۴ گیگاهرتز به کار رفته که از پروسه‌ی ساخت ۲۸ نانومتری بهره می‌برد همچنین یک پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۳۰۸ نیز وظیفه‌ی انجام امور گرافیکی را به عهده دارد.

به لطف این تراشه می‌توان از صفحه‌ای با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل با ۶۰ftps استفاده کرد و ویدیویی با رزولوشن ۱۰۸۰p با یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی ضبط کرد.

این تراشه از یک مودم قدیمی X6 استفاده می‌کند که با Cat. 4 سازگار بوده و با سرعت ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه دانلود و ۷۵ مگابایت بر ثانیه آپلود می‌کند.

مودم X16

در مورد این مودم باید بگویم که در تراشه‌ی بالارده‌ی اسنپدراگون ۸۲۰ ازم مودم X12 استفاده شده که می‌تواند سرعت دانلود را به ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه برساند.

اگر میزان ذکر شده برای شما باورنکردنی‌ست باید بگویم که مودم X16 از هر لحاظ بهتر از مدل قبلی خود است و می‌تواند سرعت دانلود را به یک گیگابایت بر ثانیه برساند. همچنین از پروسه‌ی ساخت ۱۴ نانومتری بهره می‌برد (مودم X12 از پروسه‌ی ساخت ۲۰ نانومتری استفاده می‌کند). به احتمال زیاد تا سال ۲۰۱۷ شاهد این مودم نخواهیم بود و باید تا زمان معرفی تراشه‌ی بعدی اسنپدراگون صبر کرد.

هرچند این مودم می‌تواند از LTE-U نیز پشتیبانی کند که دارای فرکانس ۵ گیگاهرتز بوده و شعاع بیشتری را پوشش می‌دهد.

منبع: GSMarena

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*