قیمت خودروهای وارداتی

اعلام قیمت شوکه کننده خودروهای وارداتی: ماشین 20 هزار دلاری را 60 هزار دلار بخرید

قیمت اولیه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد و همه را شوکه کرد؛ ظاهرا قرار است ماشین های خارجی 20 هزار دلاری را با قیمت 60 هزار دلار به مشتریان بفروشند.

سرانجام موعد ثبت نام خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فرا رسید و پس از مدتها انتظار، روز گذشته قیمت فروش علی الحساب تعدادی از این خودروها اعلام شد. در اخبار خودرو داشتیم که از چند روز پیش سامانه یکپارچه عرضه خودرو برای خودروهای وارداتی باز شد؛ اما متقاضیان امکان ثبت نام نداشتند و فقط می‌توانستند کاتالوگ مشخصات محصولات را مشاهده کنند. حالا از امروز، یکشنبه 23 مهر 1402، مشتریان می‌توانند در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی اقدام به ثبت نام کنند. ثبت نام تا روز 25 مهرماه ادامه خواهد داشت.

البته در این مرحله قرار نیست ثبت نام جدیدی انجام شود و صرفا ثبت نام کنندگان قبلی بر اساس اولویت خود می‌توانند از بین خودروهای موجود، انتخاب خود را انجام دهند. متقاضیان می‌توانند سه اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب کنند.

اطلاعیه ثبت نام ماشین های وارداتی در سامانه یکپارچه

در همین راستا، روز گذشته بالاخره قیمت علی الحساب برخی از این خودروهای وارداتی اعلام شد. بر اساس اطلاعیه منتشر شده، قیمت فروش محاسباتی به‌صورت علی‌الحساب بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از جمله مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره‌گذاری، اسقاط خودروی فرسوده و کرایه حمل در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه می‌شود. گفته شده قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارائه مستندات و مدارک مثبته و بر اساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و اعلام می‌شود.

قیمت خودروهای وارداتی

همچنین در این اطلاعیه آمده است، ملاک قیمت قطعی خودرو، رقم اعلامی و مصوب توسط شورای رقابت خواهد بود. متقاضیان در این مرحله و پس از فراخوان اولیه، 50 درصد قیمت علی‌الحساب را پرداخت خواهند کرد و پس از واریز مبلغ مذکور نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی توسط شرکت واردکننده اقدام می‌شود. واریز نکردن وجه در مهلت مقرر اعلامی و پس از فراخوان صورت گرفته، به‌معنای انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت‌بندی سامانه حذف خواهد شد.

سایر تبصره‌های درج شده در این اطلاعیه به شرح زیر هستند:

  • حداکثر زمان تحویل خودرو برای قراردادهای منعقده، سه ماه می‌باشد؛ لذا واردکنندگان می‌بایست حداکثر تا سه ماه پس از انعقاد قرارداد نسبت به صدور دعوتنامه تکمیل وجه بر اساس قیمت قطعی اعلام شده توسط شورای رقابت اقدام و همزمان تحویل خودرو به متقاضی صورت پذیرد.
  • در صورت تاخیر در تحویل، قراردادهای مذکور مشمول جرایم تاخیر در تحویل مقرر در آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو و دستورالعمل‌های صادره در این خصوص خواهند شد. قراردادهای مذکور مطابق ضوابط مشمول سود مشارکت و انصراف نیستند.
  • تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌شود.
  • آن دسته از ثبت نام کنندگان خودروی چانگان با مدل CS35 Plus که هنوز دعوتنامه‌ای از شرکت سایپا دریافت نکرده و تمایل به انتخاب یکی از خودروهای فوق را دارند، می‌توانند در این مرحله با مد نظر قرار دادن موارد ذیل نسبت به لغو سفارش خود و انتخاب خودروی جدید بر اساس فهرست اقدام کنند.
  • در صورت عدم انصراف و لغو سفارش، اولویت قبلی برای دریافت خودروی چانگان سی اس 35 پلاس به قوت خود باقی است.
  • در صورت لغو سفارش قبل و عدم امکان تخصیص خودرو به ایشان با توجه به تعداد قابل عرضه، اولویت‌های قبلی حفظ می‌گردد.
  • تا زمانی که متقاضیان فعلی خودروی چانگان سی اس 35 پلاس خودروی خود را تحویل نگرفته‌اند، عرضه جدیدی برای این خودرو برای سایر اولویت‌ها صورت نخواهد گرفت.
  • اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده 19 آیین‌نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات بر عایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذی‌ربط قرار می‌گیرد.

قیمت علی الحساب خودروهای وارداتی اعلام شد

اما در نهایت می‌توانید لیست قیمت علی الحساب برخی از خودروهای وارداتی عرضه شده در این مرحله را مشاهده کنید:

خودروشرکت واردکنندهقیمت علی الحساب (بدون هزینه‌های جانبی)
کیا سلتوسکوشا خودرو نگین1 میلیارد و 800 میلیون تومان
جتا VS7ماموت خودرو1 میلیارد و 650 میلیون تومان
هیوندای النتراپشتیبانی تجارت کرمان خودرو1 میلیارد و 600 میلیون تومان
هیوندای کرتاپشتیبانی تجارت کرمان خودرو1 میلیارد و 300 میلیون تومان
چانگان سی اس 55سایپا1 میلیارد تومان
زوتی DL5پارس خودرو770 میلیون تومان

اما با توجه به این که هزینه‌هایی مانند مالیات بر ارزش افزوده، هزینه شماره‌گذاری، اسقاط خودرو فرسوده و حمل و نقل به این مبالغ اضافه می‌شوند، می‌توان پیش‌بینی کرد که قیمت نهایی این خودروها در حدود مبالغ درج شده در جدول زیر باشند:

خودروقیمت نهایی احتمالی
کیا سلتوس2 میلیارد و 700 میلیون تومان
هیوندای النترا2 میلیارد و 400 میلیون تومان
هیوندای کرتا2 میلیارد تومان
جتا VS72 میلیارد و 500 میلیون تومان
چانگان سی اس 551 میلیارد و 500 میلیون تومان
زوتی DL51 میلیارد و 150 میلیون تومان

خودروهای وارداتی اقتصادی این‌ها بودند؟

از همان ابتدای تصویب واردات خودرو، مسئولان مربوطه بارها اعلام کردند و وعده دادند که قرار است خودروهای وارداتی اقتصادی به بازار وارد شوند تا عموم مردم توانایی خرید آنها را داشته باشند؛ اما حالا می‌بینیم که برای خرید این خودروها حداقل بالای 1 میلیارد و در مواردی بالای 2.5 میلیارد تومان باید هزینه کنیم. باید دید تعریف مسئولان از خودروی اقتصادی چیست؟ شاید 2.5 میلیارد تومان برای برخی از آقایان، اقتصادی باشد، اما قطعا بیشتر افراد جامعه توانایی پرداخت چنین هزینه‌ای برای خرید یک خودرو را ندارند و در نهایت باز هم مجبور می‌شوند به خرید خودروهای بی‌کیفیت داخلی مثل تیبا و کوییک و پارس و… تن بدهند.

قیمت خودروهای وارداتی

نکته جالب، تفاوت قیمت نهایی خودروها با قیمت واقعی این محصولات در خارج از کشور است. با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم که برخی از این خودروهای وارداتی را باید در نهایت با قیمت نزدیک به 60 هزار دلار خریداری کنیم. برای مثال، کیا سلتوس گران‌ترین خودرویی است که در حال حاضر قیمت آن در سامانه یکپارچه اعلام شده؛ این خودرو در گران‌ترین تیپ خود در مدل 2024 با قیمت حدود 30 هزار دلار به فروش می‌رسد؛ اما حالا برای خرید آن در ایران باید بیش از 50 هزار دلار و نزدیک به 60 هزار دلار هزینه کنید.

مسئولان بارها اعلام کرده بودند که می‌خواهند خودروهای زیر 20 هزار دلار را به بازار ایران بیاورند؛ اما حالا می‌بینیم که در نهایت مشتریان باید چند برابر قیمت‌های وعده داده شده، برای خرید این خودروها کنار بگذارند. هنوز قیمت تعدادی از خودروهای وارداتی که قرار است به بازار ایران بیایند اعلام نشده و باید ببینیم سایر شرکت‌های واردکننده چه آشی برای مشتریان پخته‌اند. همچنین فعلا باید منتظر بمانیم تا شورای رقابت قیمت نهایی و قطعی این خودروها را اعلام کند. با توجه به سابقه‌ای که از شورای رقابت سراغ داریم و قیمت‌گذاری‌های عجیب و غریبی که این شورا انجام می‌دهد، شاید پس از اعلام قیمت‌های نهایی از این هم بیشتر شوکه بشویم.

نظر شما درباره قیمت خودروهای وارداتی عرضه شده در سامانه یکپارچه چیست؟ آیا این قیمت‌ها را منطقی و عادلانه می‌دانید؟