فخرفروشی تراشه اسنپدراگون ۶۵۲ به روایت اعداد و ارقام

مدل ۲۰۱۶ گوشی سامسونگ گلکسی ای ۹ ( Samsung Galaxy A9 2016 ) جزو اولین اسمارت‌فون هایی محسوب می‌شود که از پردازنده جدید کوآلکام موسوم به اسنپدراگون ۶۵۲ ( Snapdragon 652 ) استفاده می‌کند. حال فرصتی یافتیم تا عملکرد محصول جدید کوآلکام را با استفاده از بنچمارک‌ها محک بزنیم. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.

تفاوت اصلی اسنپدراگون ۶۵۲ ( Snapdragon 652 ) با مدل‌های سابق، استفاده از هسته‌های جدید Cortex-A72 به‌جای A57 می‌باشد. ترکیب ۴ هسته A72 و چهار هسته A53، قدرت پردازشی این سیستم برروی چیپ (SoC) را افزایش داده و شباهت آن را به Snapdragon 810 بیشتر می‌کند؛ گرچه این پردازنده برای گوشی‌های میان‌رده ۲۰۱۶ درنظر گرفته شده است.

کوآلکام برای بخش پردازش گرافیکی Adreno 510، S 652 را برگزیده که کاهش مصرف انرژی و افزایش سرعت دستگاه را (در مقایسه با سری S 400) در پی دارد. اما API جدید این پردازنده (Vulkan) بین نرم‌افزار و سخت‌افزار دیوایس هماهنگی ضعیفی ایجاد می‌کند و می‌توان API جدید را به‌عنوان یکی از نقطه ضعف‌های Snapdragon 652 دانست.

در ساخت پردازنده  اسنپدراگون ۶۵۲ ( Snapdragon 652 ) از معماری ۲۸ نانومتری استفاده شده که بیشتر برای دستگاه‌های میان‌رده مرسوم است. استفاده از نانومتر بزرگتر به معنای قدرت پردازشی بیشتر دیوایس است، گرچه نباید این موضوع را برای Snapdragon 810 با معماری ۲۰ نانومتری و همینطور S 820 تصدیق کرد. البته نانومترهای بیشتر با محدودیت‌های بیشتری نیز رودررو هستند و بایستی سیستم خنک کننده قدرتمندی درکنار خود داشته باشند تا از حداکثر توان خود استفاده کنند. اما معمولا برای تولیدکنندگان به کار بردن چنین سیستمی در موبایل‌های میان‌رده هزینه‌بر است و به کاستن فرکانس پردازنده بسنده می‌کنند.

جالب است بدانید پردازنده Kirin 950 که در Huawei Mate 8 به کار رفته از چهار هسته A72  و چهار هسته A53 بهره می‌برد اما فرکانس کاری آن ۰.۵GHz پایین‌تر از مدل کوآلکام می‌باشد.

بهتر است نگاهی به نتایج بنچمارک Galaxy A9 2016 داشته باشیم. AnTuTu یکی از بنچمارک‌هایی به‌شمار می‌رود که کل سیستم را ارزیابی کرده و نمره‌ای به عملکرد دستگاه اختصاص می‌دهد. A9 به راحتی و با اختلاف نسبتا زیاد Galaxy A5، دیگر عضو جدید خانواده A سامسونگ را پشت سر می‌گذارد. همچنین با پردازنده Snapdragon 808 به‌کار رفته در V10 نیز فاصله اندکی داشته و عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش می‌گذارد. اما تا پرچمدارانی نظیر Galaxy Note5، Nexus 6P و Mate 8 هنوز فاصله زیادی باقی‌مانده است. البته باید درنظر داشت A9 قصد رقابت در بازار میان‌رده ها را دارد و از رقبای خود یک سر و گردن بالاتر است.

AnTuTu 6

هرچه امتیاز بالاتر باشد بهتر است

Untitledhmmmmh

در بخش عملکرد تک‌هسته‌ای، انتظار افزایش سرعت ۲۰ تا ۶۰ درصدی A72 نسبت به A57 داریم و A9 به راحتی انتظار ما را برآورده می‌کند.

(Basemark OS 2.0 (single-core

 

هرچه امتیاز بالاتر باشد بهتر است

Untitledutk

هنگامی که همه هسته‌ها بطور همزمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، کمی شرایط فرق می‌کند. این‌بار A9 پردازنده S 810 گوشی Nexus 6P را پشت سر می‌گذارد و امتیاز بالاتری از خود به ثبت می‌رساند. اختلاف پایین امتیاز A9 با Galaxy Note5، هیجان این رقابت را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

(Basemark OS 2.0 (multi-core

هرچه امتیاز بالاتر باشد بهتر است

Untitledukd

تست آخر مربوط به عملکرد گرافیکی پردازنده‌ها می‌شود؛ جایی که Adreno 510 از همه رقبا ضعیف‌تر حاضر می‌شود. گرچه توان پردازشی Adreno 510 به اندازه نسل قبلی آن (۴۳۰ Adreno) نیست اما میزان آن حدودا با Adreno 418 برابری می‌کند. آدرنو ۵۱۰ امتیازی بسیار نزدیک به GPU به کار رفته در Mate 8 که از نوع Mali-T880 می‌باشد کسب کرده اما تفاوت فاحشی نسبت به Note5 با Mali-T760 به چشم می‌خورد.

(GFX 3.1 Manhattan (1080p offscreen

هرچه امتیاز بالاتر باشد بهتر است

Untitled9oli

نکته‌ی جالبی که درحین اجرای تست‌ها به آن برخوردیم، پردازش روان و سریع تحت کارهای سنگین پردازشی بود که برخلاف شایعات، پردازنده A9 با تولید گرمای بسیار کمی به کار خود ادامه می‌داد.

منبع : GSM Arena