مقایسه سورن پلاس و تارا

مقایسه سورن پلاس و تارا؛ کدام را بخریم؟

خودروی قدیمی به‌روز شده یا محصولی جدید؟ اگر قصد خرید یک خودروی داخلی باکیفیت را دارید با مقایسه سورن پلاس و تارا همراه ما باشید.

محصولات تولید شده ایران خودرو، همواره فروش خوبی در بازار داخلی داشته‌اند. اما اگر شما بخواهید یکی از خودروهای این شرکت را تهیه کنید، بین سورن پلاس و تارا کدام‌یک را انتخاب می‌کنید؟ سورن پلاس همان سمند همیشگی بازار است که با ارتقاهای جزئی ظاهر جدیدتری به خود گرفته؛ اما در سوی مقابل، تارا جدیدترین و مدرن‌ترین محصول موجود ایران خودرو در بازار است که توانسته بازخوردهای نسبتا خوبی از خریداران دریافت کند.

سمند اولین خودروی ملی بود که توسط ایران خودرو راهی بازار شد. ایران خودرو برای گرفتن سهم بیشتر از بازار و راضی کردن قشر بیشتر جامعه با انجام تغییرات ریز و درشتی در ظاهر این محصول، آن را با نام سمند سورن راهی بازار کرد. با گذشت زمان و قدیمی شدن پیکره سورن، ایران خودرو برای حفظ بازار فروش این محصول باز هم به انجام تغییرات روی آورد و با تغییر دادن ظاهر و کابین سورن قدیمی، سورن پلاس جدید را خلق کرد.

در سوی مقابل، تارا هم با ایرانیزه کردن پلتفرم پژو 301 تولید شده است. در واقع در ابتدا قرار بود خود پژو 301 در کارخانجات داخلی مونتاژ شود، اما در اثر تحریم‌ها و ترس کمپانی فرانسوی، مونتاژ پژو 301 از دستور کار خارج شد. اما کار به همین مرحله ختم نشد. ایران خودرو با در نظر گرفتن امکانات و توانایی‌های داخلی، ساخت نسخه ایرانی پژو 301 بر پایه پلتفرم K132 را شروع کرد و آن را IKP1 نامید که در نهایت با نام تارا به‌معنی ستاره وارد بازار شد. تارا مدرن‌ترین سدان تولید شده توسط ایران خودرو تا به امروز است.

مقایسه سورن پلاس و تارا

با مقایسه سورن پلاس و تارا، دو محصول محبوب ایران خودرو، ما را همراهی کنید.

سورن پلاس یا تارا؛ کدام یک بهتر است؟

در مقایسه سورن پلاس و تارا، این دو خودرو را از جنبه‌های مختلف با یکدیگر مقایسه می‌کنیم تا به شناخت دقیق‌تری از هر دو محصول دست پیدا کنیم. در نتیجه اگر قصد خرید یا آشنایی با این محصولات را دارید به ادامه مطلب توجه کنید.

مقایسه سورن پلاس و تارا از نظر طراحی ظاهری

از نظر طراحی، تارا یکی از بحث‌برانگیزترین خودروهای داخلی است. تارا به نسبت سایر خودروهای داخلی دارای نمای متفاوت‌تری است و حس جدیدتری را به بیننده القا می‌کند؛ اما این حس به معنی زیبایی خودرو نیست!

در نمای جلویی تارا شاهد طراحی چراغ‌های اصلی به سبک یوزپلنگ ایرانی هستیم که یکی از طراحی‌های جالب بازار است. در پروفایل جانبی خودرو، خطوط شکسته چندان حس کشیده بودن ماشین را انتقال نمی‌دهند و فقط مانع سادگی نمای جانبی خودرو شده‌اند. اما در نمای عقبی این خودرو با یکی از جنجالی‌ترین چراغ‌های عقب طراحی شده تا به امروز طرف هستیم. در این نما چراغ‌های عقب دارای طراحی باریک و پیوسته‌ای هستند که این خودرو را از فاصله چند کیلومتری در طول شب معرفی می‌کنند. سایر قسمت‌ها نظیر سپر و خروجی اگزوز نیز با طرح قابل قبولی طراحی شده‌اند.

در بحث ظاهری، سورن پلاس حرف چندانی برای گفتن ندارد؛ ایران خودرو برای حفظ هواداران سورن، این محصول را با تغییر گرافیک چراغ‌های جلو و عقب، اضافه شدن دی‌لایت، جلوپنجره مشکی، دستگیره درهای هم‌رنگ با بدنه و اضافه شدن اسپویلر به لبه صندق عقب ارتقا داده است. اما اگر حقیقت را بخواهید ظاهر خودروی سمند به‌عنوان محصولی که بیش از 20 سال از تولید آن می‌گذرد خسته‌کننده‌تر از آن است که با چنین تغییرات کوچکی به خودرویی جدید و هیجان‌انگیز تبدیل شود.

مقایسه سورن پلاس و تارا

در واقع ظاهر خودروی سمند را تنها افرادی که نمی‌خواهند خودروی خود را به رخ بقیه بکشند یا افراد میان‌سالی که با طراحی‌های جدید خو نگرفته‌اند می‌پسندند.

در بخش طراحی ظاهری، تارا به‌دلیل استفاده از المان‌های طراحی به‌روزتر، ظاهری جوان‌پسند و محافظه‌کارانه و همچنین چراغ‌های عقب خطی یکپارچه، ظاهر بهتری به نسبت سورن پلاس دارد.

مقایسه کابین و امکانات رفاهی سورن پلاس و تارا

کابین خودروی تارا شباهت‌های زیادی به پژو 301 دارد؛ اما اگر دقیق‌تر به جزئیات به‌کار رفته در کابین این خودرو توجه کنید متوجه شباهت بیش حد آن به کابین سیتروئن C3 XR بازار چین خواهید شد. سورن پلاس نیز از همان داشبورد قدیمی سورن ELX استفاده می‌کند، اما طراحی آن یک‌دست‌تر و زیباتر شده است. ضمن آن‌که در نسخه‌های فول، داشبود این محصول همراه با مانیتور و سیستم مالتی‌مدیا در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت.

از نظر کیفیت و جنس متریال به‌کار رفته، دو محصول در تضاد با یکدیگر هستند. در تارا از مرغوب‌ترین پلاستیک فشرده خشک خودروهای داخلی استفاده شده، اما در سوی مقابل داشبورد سورن پلاس از جنس پلاستیک نرم است. اگر دوام قطعات برای شما اهمیت دارد تارا گزینه بهتری محسوب می‌شود؛ اما اگر می‌خواهید در حین رانندگی نویزهای برخورد پلاستیک‌های خشک را نشنوید و هنگام لمس آن حس بهتری به شما منتقل شود، داشبورد سورن پلاس گزینه مناسب‌تری است.

مقایسه سورن پلاس و تارا

در این بخش رقابت پایاپای بوده و به سختی می‌توان یک محصول را به نسبت دیگری برتر دانست. اگر دنبال طراحی به‌روز و امکانات متنوع‌تری هستید تارا را بخرید و اگر در حین رانندگی خواهان تجربه بهتر و سهولت دسترسی هستید سون پلاس گزینه بهتر و جواب پس داده‌تری است.

مقایسه سورن پلاس و تارا

برای مقایسه تجهییزات و امکانات تارا و سورن پلاس، توجه شما را به جدولی که در ادامه ارائه شده است، جلب می‌کنم.

خودروتاراسورن پلاس
ترمزسیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو و عقب دیسکی، سیستم کمکی ترمز (HBA)، سیستم کمک در سربالایی (HSA)، سیستم کنترل پایداری الکتریکی (ESC)، سیستم کنترل کشش (TCS)سیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک شونده، ترمز عقب کاسه‌ای
کیسه هوای ایمنیکیسه هوای راننده و سرنشین جلوکیسه هوای راننده و سرنشین جلو
فرمانبرقی، کلیدهای کنترلی روی فرمان (MFC)هیدرولیک، کلیدهای کنترلی روی فرمان (MFC)
سیستم تهویهبرقی، نشان‌دهنده دمای محیطتنظیم اتوماتیک، کانال تهویه برای سرنشینان عقب
سیستم صوتیمالتی‌مدیا، میرورلینکرادیوپخش، کد کلاس ۵۷۵۲۲ و ۵۷۵۲۳ و ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷: مالتی مدیا
چراغ‌هامه‌شکن‌های جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع برقی نور چراغ جلو از داخل خودرو، مجهز به چراغ روز، سیستم روشنایی ترک خودرو (Follow Me Home)، کد کلاس ۳۲۳۰۹: مجموعه چراغ عقب جدید، چراغ خوش‌آمدگویی درهای جلوچراغ مه‌شکن جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ‌ جلو از داخل خودرو، چراغ جلو و عقب جدید، چراغ جلو مجهز به چراغ روز، چراغ عقب جدید با لنزهای شفاف، چراغ نقشه‌خوان، سیستم روشنایی ترک خودرو (Follow Me Home)، کد کلاس ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷ و ۵۷۵۲۹: روشن شدن چراغ‌های عقب هم‌زمان با چراغ روز (Position Lamp)
آینه‌هاآینه‌های جانبی برقی راهنمادار هم‌رنگ بدنهآینه‌های جانبی برقی تاشونده راهنمادار، مجهز به گرم‌کن، جمع کردن برقی آینه‌های جانبی از داخل اتاق و روی سوییچ
شیشه‌هاشیشه‌بالابر درهای جلو و عقب برقی، شیشه راننده مجهز به آنتی‌ترپشیشه‌بالابر برقی درهای جلو و عقب، مجهز به آنتی‌ترپ و پاور ویندوز، کد کلاس ۵۷۵۲۲ و ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷: بدون آنتی‌ترپ و پاور ویندوز
تزئیناتتریم مشکی، روکش پارچه‌ای صندلیتریم مشکی، قطعات دکوراتیو داخلی جدید، زه و دستگیره هم‌رنگ بدنه، دستگیره‌ درها با طرح جدید، استفاده از طرح کروم روی نوار شیشه‌های جانبی، تغییر رنگ جلوپنجره به رنگ مشکی براق، افکت‌های جدید روی درها و داشبورد، اسپویلر عقب، روکش پارچه‌ای صندلی طرح جدید
تجهیزات ایمنیقفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، ستون فرمان تلسکوپی، ایزوفیکس، سنسور دنده‌عقب، سیستم قطع خودکار سوخت، کد کلاس ۳۲۲۰۹: دوربین دید عقبایموبیلایزر، قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، فرمان تلسکوپی، سنسور دنده‌عقب، کد کلاس ۵۷۵۲۲ و ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷: دوربین دید عقب
رینگ و لاستیک۱۵ اینچ فولادی۱۵ اینچ آلومینیومی، کد کلاس ۵۷۵۲۴ و ۵۷۵۲۶: ۱۵ اینچ فولادی
صندلیصندلی راننده ۶ حرکته دستی و صندلی سرنشین جلو ۴ حرکته دستی، پشت‌سری صندلی‌های جلو و عقب قابل تنظیم، صندلی‌های عقب تاشوتنظیم پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو برقی، پشت‌سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم
سایر تجهیزاتاخطار کاهش باد لاستیک‌ها (TPMS)، کروز کنترل و محدود کننده سرعت، بازکن قفل در صندوق عقب از داخل و روی سوییچ، کاور موتور، سیستم راهنمای تعویض دنده (GSI)، کد کلاس ۳۲۲۰۷ و ۳۲۲۰۹ و ۳۲۲۱۰: سنسور نور و باران، کد کلاس ۳۲۲۰۹: زیرآرنجی صندلی عقب، رودری‌های جلو و عقب جدید (تغییر کلید شیشه‌بالابر از کنسول به رودری)، جاموبایلی روی کنسول وسطکروز کنترل، بازکن در صندوق عقب از داخل اتاق و روی سوییچ، دسترسی به صندوق از داخل، نمایشگر روی داشبورد (MFD) به‌همراه Trip Computer روی پوسته بالایی داشبورد

مقایسه پیشرانه سورن پلاس و تارا؛ نسل جدید TU5 در برابر EF7

در بحث پیشرانه، هر دو خودرو به موتورهای نام‌آشنای ایران خودرو مجهز شده‌اند. البته موتور تارا را می‌توان به‌روزتر از EF7 دانست؛ چرا که نسخه EFP این موتور هنوز روی سورن پلاس مورد استفاده قرار نگرفته است.

ایران خودرو، تارا را به پیشرانه مشهور خود یعنی TU5 مجهز کرده است. نسخه TU5 به‌کار رفته روی تارا به فناوری زمان‌بندی متغییر سوپاپ مجهز شده است که قدرت 113 اسب بخار و گشتاور 144 نیوتن‌متر را برای تارا به ارمغان آورده است.

مقایسه سورن پلاس و تارا

در سوی مقابل، سورن پلاس از همان موتور قدیمی خانواده سمند بهره می‌برد که دارای قدرت 113 اسب بخار و گشتاور 153 نیوتن‌متر است. هر دو خودرو دارای گیربکس 5 سرعته دستی هستند که نیروی تولید شده توسط موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کنند. البته تارا در نسخه گیربکس اتومات 6 سرعته نیز راهی بازار شده است.

TU5 یا EF7 کدام بهتر است؟

برسی کامل این دو موتور خارج از حوصله این مطلب بوده، اما به‌طور کلی موتور TU5 را می‌توان ساکت‌تر، کم‌هزینه‌تر و مطمئن‌تر از پیشرانه EF7 دانست و در این زمینه برتری جزئی با تارا خواهد بود.

در جدول زیر مشخصات فنی تارا و سورن پلاس درج شده است.

خودروتاراسورن پلاس
نوع موتورTU5PEF7
حجم موتور۱۵۸۷ سی‌سی۱۶۴۵ سی‌سی
حداکثر توان موتور (اسب بخار)۱۱۳۱۱۳
حداکثر گشتاور (نیوتون‌متر)۱۴۴۱۵۳
حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)۱۹۰۱۸۹
شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت (ثانیه)۱۲.۵۱۲
سیستم انتقال قدرت۵ دنده دستی، کد کلاس ۳۲۲۰۹ و ۳۲۲۱۰: ۶ دنده دستی۵ دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در هر صد کیلومتر)۷.۰۶۷.۳۶
طول/عرض/ارتفاع (میلی‌متر)۴۵۱۹/۱۹۵۳/۱۴۶۶۴۵۳۴/۱۹۴۴/۱۴۶۰
فاصله بین دو محور چرخ‌های جلو و عقب (میلی‌متر)۲۶۵۲۲۶۷۱
وزن خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی (کیلوگرم)۱۱۷۰۱۲۴۰
گنجایش باک سوخت (لیتر)۵۰۶۳
حجم فضای صندوق عقب (لیتر)۶۴۰۵۰۰

همچنین برای مقایسه کامل این دو موتور می‌توانید به مطلب مقایسه موتور EF7 با موتور TU5 گجت نیوز مراجعه کنید.

هندلینگ و سواری

در بحث تجربه رانندگی یک خودرو، مواردی نظیر توانایی موتور، بازخورد گیربکس، سیستم تعلیق، سایز رینگ و جنس تایرها و همچنین امکانات ایمنی، بیشترین اهمیت را دارند.

تارا به‌دلیل استفاده از پلتفرم به‌روزتر و امکانات بیشتر، شانس بیشتری برای پیروزی دارد. تارا سواری نرم‌تر و مطلبوب‌تری به نسبت سورن پلاس دارد و همچنین با بهره‌گیری از سیستم کنترل کشش و پایداری، امنیت بیشتری برای پیچیدن دورهای سنگین خواهد داشت.

در سوی مقابل، رانندگی با سورن پلاس همان حس همیشگی سمند را به راننده القا می‌کند. اگرچه EF7 در دور موتور پایین صدای کمی دارد، اما با فشار دادن پدال گاز این صدا به‌طرز عجیبی آزاردهنده خواهد بود و عایق‌بندی کاپوت جلوی سورن پلاس توانایی دفع صدای تولیدی را ندارد. در بحث ایمنی نیز سورن پلاس ارتقای خاصی به نسبت سمندهای قدیمی نداشته و فاقد سیستم کنترل کشش و پایداری است.

در بحث هندلینگ و سواری تارا حس مطلوب‌تری را به راننده القا می‌کند و وجود سیستم‌های ایمنی نظیر کنترل کشش و پایداری تجربه ایمن‌تری را برای شما رقم خواهد زد.

قیمت تارا و سورن پلاس

قبل از انجام مقایسه سورن پلاس و تارا، مشخص بود که تارا محصول جدیدتر ایران خودرو است و به نسبت برادر قدیمی خود دارای برتری‌های غیر قابل انکاری است. اما موضوع مهم‌تر، ارزش خرید یک خودرو است. در واقع آیا تارا ارزش پرداخت هزینه بیشتر را دارد؟

در جدول زیر قیمت تیپ‌های مختلف تارا و سورن پلاس را مشاهده می‌کنیم.

مدلمشخصاتقیمت کارخانه (تومان)قیمت بازار (تومان)
تارادستی V1۳۹۴,۴۰۰,۰۰۰۶۵۷,۰۰۰,۰۰۰
تارااتوماتیک V2۴۹۰,۵۵۱,۰۰۰۷۵۳,۰۰۰,۰۰۰
تارادستی V3به زودی
تارااتوماتیک V4۵۳۰,۶۰۰,۰۰۰
سورن پلاس تیپ ۲قالپاق + مالتی مدیا۳۴۱,۱۳۰,۰۰۰۵۵۸,۰۰۰,۰۰۰
سورن پلاس تیپ ۳دوربین مالتی مدیا۳۵۵,۲۰۰,۳۰۰۵۷۴,۰۰۰,۰۰۰
سورن پلاسدوگانه‌سوز۳۷۲,۴۰۷,۰۰۰۶۱۵,۰۰۰,۰۰۰

همان طور که مشاهده می‌کنید تارا قیمت بیشتری نسبت به سورن پلاس دارد و برای یک مصرف‌کننده ایرانی که قیمت حرف اول برای انتخابش را می‌زند، سورن پلاس محصول قابل توجیه‌تری است. ضمن این‌که این خودرو در بازار نیز طالب بیشتری دارد.

جمع بندی

سورن پلاس و تارا هر دو از محصولات باکیفیت داخلی هستند که به نسبت قیمت خود سواری مطلوبی را ارائه می‌کنند. در بخش طراحی ظاهری، پیشرانه و امکانات رفاهی و ایمنی، تارا دارای برتری‌هایی به نسبت سورن است. اما در مهم‌ترین بخش برای خرید یک خودرو که قیمت آن است، برگ برنده از آن سورن پلاس خواهد بود.

نظر شما در این باره چیست؟ سورن پلاس یا تارا؟ شما کدام‌یک را انتخاب می‌کنید؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*