با افزایش چشمگیر مهاجرت ایرانیان به ترکیه برای زندگی، تحصیل، کار و تجارت، شاهد افزایش میل و اشتیاق افراد برای یادگیری زبان ترکی استانبولی هستیم. بسیاری از افراد این پرسش را مطرح میکنند که بهترین روش آموزش ترکی استانبولی از مقدماتی تا پیشرفته چیست؟ چگونه میتوانیم به این زبان شیرین و محبوب مسلط شویم؟
در این مقاله تصمیم داریم در مورد شیوه یادگیری و آموزش ترکی استانبولی صحبت کنیم. در مطلب پیش رو توضیح خواهیم داد که چگونه گرامر زبان ترکی استانبولی و مکالمه ترکی را به بهترین شکل یاد بگیریم. در صورتی که شما هم به یادگیری این زبان و تسلط بر آن، علاقهمند هستید، پیشنهاد میشود که تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
گام نخست برای آموزش ترکی استانبولی: یادگیری الفبای ترکی
اولین گام برای آموزش ترکی استانبولی، تسلط بر الفبای ترکی است. برای نوشتن زبان ترکی از حروف لاتین استفاده میشود. در زبان ترکی استانبولی، همه حروف لاتین به جز چند حرف زبان انگلیسی تلفظ میشوند. توجه داشته باشید که شکل نوشتاری مصوتهای ترکی و انگلیسی برابر است؛ ولی تلفظ مصوتهای ترکی با مصوتهای انگلیسی فرق دارد.
سعی کنید در حین یادگیری زبان ترکی استانبولی، حتماً تلفظ درست حروف خاص ترکی را بیاموزید. در صورتی که بتوانید حروف الفبای ترکی و شیوه تلفظ درست حروف را یاد بگیرید، گام مهمی برای یادگیری مکالمه ترکی برداشتهاید. برای صحبت کردن درست ترکی استانبولی در ترکیه، چارهای جز یادگیری تلفظ حروف و کلمات نیست.
گام دوم: آموزش کامل گرامر زبان ترکی استانبولی
آموزش دستور زبان ترکی استانبولی، یکی از مهمترین کارهایی است که برای نوشتن و مکالمه به زبان ترکی باید انجام دهیم. اگر بتوانیم گرامر زبان ترکی استانبولی را به خوبی یاد بگیریم، میتوانیم از لغات ترکی به شکلی درست و مناسب استفاده کنیم و جملات زیبایی در صحبتهای خود به کار ببریم. جملات زیبا و تأثیرگذار، یکی از پیشنیازهای کسانی است که میخواهند برای کار، تحصیل یا تجارت به ترکیه مهاجرت کنند.
خوشبختانه امروزه با خرید و مطالعه کتاب گرامر ترکی میتوانید آموزش گرامر ترکی استانبولی به فارسی را به صورت خودخوان پیش ببرید و دستور زبان ترکی استانبولی را یاد بگیرید.
در حال حاضر انواع پکیج آموزش گرامر زبان ترکی استانبولی به فارسی نیز در بازار عرضه شده است تا افرادی که به یادگیری با کتاب علاقه ندارند و میخواهند گرامر را به صورت صوتی و تصویری یاد بگیرند، بتوانند با استفاده از پکیجهای موجود به هدف خود برسند.
گام سوم برای یادگیری زبان ترکی: یادگیری لغات، تلفظ و کاربرد آنها
اکنون که با تلفظ حروف آشنا شدید و گرامر زبان ترکی استانبولی را یاد گرفتید، زمان آن است که تمرکز خود را روی یادگیری واژگان ترکی بگذارید و تلفظ هر کدام از این کلمات را بیاموزید. برخی از افراد سعی میکنند معنی لغات ترکی را حفظ کنند و اهمیتی به شیوه کاربرد آن در جمله نمیدهند. مهمترین نکته برای یادگیری معنی لغات ترکی این است که شیوه به کار بردن آنها در جملات را یاد بگیرید.
در حال حاضر دورههای آموزشی و کتابهای گوناگونی برای آشنایی بیشتر با لغات ترکی وجود دارد. در صورتی که میخواهید لغات ترکی مرتبط با یک صنعت یا حوزه کاری خاص را یاد بگیرید، پیشنهاد میشود کتابهای مرتبط با واژگان هر صنعت را خریداری کنید و شیوه کاربرد کلمات در جمله را بیاموزید. افرادی که سریعتر گرامر را بیاموزند و همزمان با آن لغات را هم یاد بگیرند، خیلی سریع و راحت میتوانند بر زبان ترکی استانبولی مسلط شوند و مکالمه کردن را یاد بگیرند.
گام چهارم: غرق شدن در زبان ترکی استانبولی برای تسلط کامل بر این زبان
پس از آشنایی با تلفظ حروف، دستور زبان و واژگان مختلف ترکی استانبولی، نوبت به غرق شدن در زبان میرسد. برای رسیدن به مرحله تسلط کامل به زبان ترکی استانبولی، هیچ دوره، کتاب یا پکیج مشخصی نمیتواند به شما کمک کند. بهترین چیزی که میتواند به شما کمک کند که به صورت کامل بر زبان ترکی مسلط شوید، این است که خودتان را در دریای این زبان غرق کنید. میپرسید چگونه؟ در ادامه چند راه برای غرق شدن در زبان ترکی استانبولی و تسلط بر آن پیشنهاد خواهیم داد:
1. گوش دادن به موسیقی ترکی به صورت مرتب و روزانه برای درک بهتر این زبان
یکی از بهترین جلوههای هر زبان، شعر آن زبان است. وقتی بتوانیم اشعار یک زبان را درک کنیم، روز به روز تسلطمان بر آن زبان بیشتر میشود و معنی کنایهها و جملات خاص آن زبان را بهتر میفهمیم. در صورتی که تمایل دارید اشعار ترکی را درک کنید، پیشنهاد میشود که به صورت مرتب و روزانه، آهنگ ترکی گوش کنید. این کار، شما را از نظر شنیداری قوی میکند و باعث میشود که جملات ترکی را بهتر درک کنید.
بسیاری از افرادی که زبان ترکی استانبولی را آموخته و بر آن مسلط شدهاند، بر این باور هستند که شنیدن موسیقی و آهنگهای این زبان، بسیار مفید و کارساز است و نقش مهمی در رسیدن به تسلط بر این زبان دارد. اساتید زبان انگلیسی هم به زبانآموزان خود توصیه میکنند که آهنگهای انگلیسی را برای تقویت لیسنینگ خود گوش دهند.
2. خواندن کتابها و داستانهای نوشتهشده به زبان ترکی استانبولی
خواندن کتابها و داستانهایی که به زبان ترکی استانبولی نوشته شده است، به شما کمک میکند که با لغات بیشتری آشنا شوید و گرامر زبان ترکی استانبولی را خیلی بهتر از قبل یاد بگیرید. از طرفی با خواندن کتابها و داستانها، بیشتر با اصطلاحات و کنایههای موجود در این زبان آشنا میشوید.
3. گوش دادن به خبرها به زبان ترکی
برای افزایش مهارت شنیداری خود در زبان ترکی استانبولی، اخبار جهانی که به زبان ترکی گفته میشود را گوش دهید. شنیدن اخبار شما را با زبان رسمی ترکیه آشنا میکند و باعث میشود که مهارت شنیداریتان نیز تقویت شود.
4. دنبال کردن فریلنسرهای ترکزبان در شبکههای اجتماعی
امروزه در اینستاگرام و سایر رسانههای اجتماعی، فریلنسرهای ترکزبان بسیاری حضور دارند که با دنبال کردن آنها میتوانید مهارت شنیداری و مکالمه ترکی خود را تقویت کنیم و با زبان و اصطلاحات عامیانه در زبان ترکی آشنا شوید.
یادگیری و آموزش زبان ترکی استانبولی به صورت تخصصی و حرفهای با مکتبخونه
در این مقاله تلاش کردیم شیوه یادگیری و آموزش ترکی استانبولی را از مقدماتی تا پیشرفته به صورت مرحله به مرحله توضیح دهیم. امیدواریم که نکات این مقاله به شما کمک کند که رویه مشخص و هوشمندانهای را برای یادگیری دستور زبان، لغات و مکالمه ترکی در پیش بگیرید.
یکی از بهترین روشهای آموزش زبان ترکی استانبولی، شرکت کردن در کلاسهای آموزش این زبان است که به صورت آنلاین یا حضوری برگزار میشود. البته لازم است اساتید و آموزشگاههایی را انتخاب کنید که در زمینه آموزش ترکی استانبولی، تخصص و تجربه کافی را دارند.
مجموعه آموزشی مکتبخونه، کلکسیونی از دورههای آموزش زبان ترکی را در وبسایت خود عرضه کرده است تا کاربران و علاقهمندان بتوانند به صورت آنلاین در این دورهها شرکت کنند. در هر سطحی از دانش زبان ترکی که باشید (مقدماتی تا پیشرفته)، با شرکت در دورههای مکتبخونه میتوانید گرامر، خواندن، نوشتن و مکالمه را به خوبی بیاموزید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دورههای مکتبخونه و ثبت نام در آنها، کافی است وارد صفحه دوره آموزش زبان ترکی شوید.