با این که تا چند سال پیش، روسیه و ایالات متحده برای تسخیر فضا رقابت میکردند اما حالا چین به عنوان رقیبی تازه، میخواهد به اولین کشوری تبدیل شود که به سیاره مریخ میرود.
چین برنامههایی برای پیشی گرفتن از ناسا دارد و میخواهد به زودی در یک ماموریت تحقیقاتی بزرگ، خاک سیاره مریخ را دو سال زودتر از ناسا به زمین بیاورد. در حال حاضر ناسا هم ماموریت مشابهی دارد اما این ماموریت با مشکلاتی رو به رو است. مشکلات ناسا میتواند فرصت مورد نیاز را به چینیها بدهد تا از ناسا پیشی بگیرند و زودتر خاک سیاره سرخ را به زمین بیاورند.
سفر چینیها به مریخ
آن طور که آخرین اخبار فناوری نشان میدهند، سازمان فضایی چین، برنامههایی برای ارسال انسان به مریخ در دهه آینده دارد. چینیها میخواهند پیش از فرستادن فضانوردانشان به سیاره مریخ، نمونه خاک این سیاره را به زمین بیاورند و اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، چین میتواند زودتر از آمریکا به هدفش برسید.
برنامه انتقال خاک سیاره مریخ به زمین، سومین عملیات مهم از برنامه تیانگ ون سازمان فضایی چین است. طبق این برنامه، در سال ۲۰۲۸ میلادی چینیها ماموریت خود را آغاز میکنند و تا سال ۲۰۳۱، نمونه خاک سیاره مریخ به زمین میرسد. پس از این، چینیها فضانوردان خود را به این سیاره خواهند فرستاد.
هنوز مشخص نیست چینیها به جز بازگرداندن نمونه خاک مریخ به زمین، چه برنامههایی دارند اما اگر آنها بتوانند زودتر از آمریکاییها به مریخ برسند، باید منتظر اتفاقات جالبی باشیم. چینیها سالهاست هزینههای خود در حوزه فضا را افزایش دادهاند تا به آمریکاییها نزدیک شوند و رسیدن به مریخ، میتواند یکی از بزرگترین پیروزیهای ممکن برای آنها باشد.
با این وجود کار چینیها به شدت سخت خواهد بود. کاوشگر چینی که به مریخ ارسال شده بود نتوانست زمستان سخت این سیاره را دوام بیاورد و در میانه ماموریتش نابود شد. گزارشهای منتشر شده نشان میدهند چین در تلاش است تا درک بهتری از اتمسفر مریخ پیدا کند تا ماموریتهای آیندهاش در این سیاره با شکست رو به رو نشوند.
مسیر سخت رسیدن به سیاره سرخ
سفر به مریخ یک چالش منحصر به فرد و پیچیده در علم، فناوری، و مهندسی است و حتی برای ناسا با چندین دهه تجربه و بودجهای باورنکردنی، در حال حاضر غیرممکن است. این چالشها شامل مسافت بسیار زیاد، تأمین منابع مورد نیاز فضاپیما و فضانوردان، پرواز و فرود در مریخ، محافظت از فضانوردان در محیط سیاره، عدم وجود دانش کافی در زمینه اتمسفر مریخ، مواجهه با چالشهای زیستمحیطی، و ارتباط با زمین میشود و حتی این موارد تمام ماجرا نیستند.
مسافت زیاد بین دو سیاره نه تنها زمان سفر را افزایش میدهد بلکه نگرانیهایی مانند مانند تغذیه، سلامتی فیزیکی و روانی فضانوردان را نیز افزایش میدهد. تأمین منابع مانند آب، غذا، و انرژی به اندازه کافی یکی از چالشهای اساسی است و نیازمند سیستمهای پیشرفته است.
در کنار این موضوع، عدم وجود ترسیمات مناسب و شرایط زیستمحیطی خاص مریخ نیازمند تحقیقات بیشتر در زمینههای زیستشناسی و مهندسی است. برقراری و حفظ ارتباط با زمین نیز در مدت طولانی مسافت، یک چالش اصلی است و سیستمهای موثر ارتباطی برای این مأموریت حیاتی هستند. تمام این موارد باعث میشوند نقشههای چین برای رسیدن سریع به مریخ، کمی خوشبینانه به نظر برسند.
نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا چین میتواند از ناسا پیشی بگیرد و زودتر به مریخ برسد؟ در بخش نظرات با گجت نیوز و کاربرانش همراه شوید.