شما در فضای آنلاین رقبای زیادی دارید که آنها هم تمام تلاش خود را میکنند در نتایج موتورهای جستجو دیده شوند. یکی از ابزارهایی که با کمک آن میتوانید از رقبا پیشی بگیرید، تبلیغات در گوگل است.
شما از طریق تبلیغات گوگل ادز میتوانید هم خود را بیشتر معرفی کنید و هم اینکه فروش خود را افزایش دهید. نکته جالبی که وجود دارد نیاز نیست مدت زمان زیادی از فعالیت شما در فضای آنلاین گذشته باشد. شما در شروع کار خود میتوانید با تبلیغات گوگل، ترافیک زیادی را جذب کنید.
زمانی که کاربران اینترنت، نیاز و خواسته خود را جستجو میکنند، شما میتوانید دقیقاً آنجایی باشید که کاربران شما را میبینند و روی سایت شما کلیک میکنند به شرطی که از تبلیغات گوگل استفاده کنید.
شما برای دیده شدن در گوگل نیاز دارید که تبلیغات خود را مدیریت کنید و بیشترین بهرهوری را از آن بگیرید. این کار کمک میکند که هزینه، زمان و منابع شما هدر نرود. پس سپردن این کار به افراد متخصص در این حوزه پیشنهاد میشود.
گوگل ادز چیست؟
گوگل ادز (Google Ads) که قبلاً گوگل ادوردز (Google AdWords) نامیده میشد، یک پلتفرم تبلیغاتی آنلاین است که توسط گوگل ارائه میشود. با استفاده از گوگل ادز، میتوانید تبلیغات خود را در نتایج جستجوی گوگل، یوتیوب، وبسایتها و برنامههای دیگر گوگل نمایش دهید.
در زمان جستجو در گوگل صفحاتی را میبینید که در کنار آنها واژه AD قرار دارد، این همان تبلیغات گوگل است که به ازای هر کلیک بر روی این لینکها از سفارشدهنده هزینه میگیرد.
شما با قرار دادن کلمات کلیدی درست و مناسب در تبلیغات گوگل ادز مخاطب اصلی خود را مورد هدف قرار میدهید، آنها تبلیغات شما را میبینند و اگر روی آن کلیک کنند در آن زمان گوگل از شما هزینه دریافت میکند.
نکته قابل توجهی که در تبلیغات گوگل وجود دارد این است که علاوه بر جذب مخاطبان از طریق کلیک، تبلیغات شما را بدون دریافت هزینه در صفحه اول خود نمایش میدهد. این موضوع به آگاهی از برند شما کمک شایانی میکند.
گوگل ادز چگونه کار میکند؟
مدلی که گوگل ادز کار میکند تحت عنوان پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) است. شما بهعنوان یک تبلیغکننده یک کلمه کلیدی خاص را که میخواهید در Google مورد هدف قرار دهید را مشخص میکنید و برای این کلمه کلیدی مبلغی مشخص را پیشنهاد میدهید.
با انتخاب کلمات کلیدی مناسب و تنظیم پیشنهاد قیمت رقابتی، میتوانید شانس نمایش تبلیغات خود را در رتبههای برتر نتایج جستجو افزایش دهید. اگر مبلغی که برای کلمه کلیدی پیشنهاد میکنید بیشتر از مبلغ پیشنهادی گوگل باشد شما تبلیغ را دریافت میکند ولی اگر گوگل تشخیص دهد مبلغ پیشنهادی شما کم است تبلیغ برای این کلمه کلیدی را دریافت نمیکنید.
شما برای تبلیغات گوگل ادز سه گزینه در پیش رو دارید:
هزینه هر کلیک (CPC): به مبلغی که شما بهعنوان تبلیغکننده برای هر بار کلیک بر روی تبلیغاتتان در پلتفرمهای تبلیغاتی آنلاین مانند گوگل ادز، یوتیوب و Bing Ads پرداخت میکنید، اشاره دارد.
هزینه در هر 1000 نمایش (CPM): به مبلغی که شما بهعنوان تبلیغکننده برای هر 1000 بار نمایش تبلیغاتتان در پلتفرمهای تبلیغاتی آنلاین گوگل پرداخت میکنید، گفته میشود.
هزینه هر تعامل (CPE): به مبلغی که شما بهعنوان تبلیغکننده برای هر بار تعامل کاربر با تبلیغاتتان در پلتفرمهای تبلیغاتی گوگل پرداخت میکنید، اشاره دارد. تعامل میتواند شامل اقداماتی مانند کلیک بر روی تبلیغ، لایک کردن، نظر دادن، به اشتراک گذاشتن و یا مشاهدهی کامل یک ویدیو باشد.
در نهایت گوگل مبلغ پیشنهادی شما را با نمره کیفیت (QS) تبلیغتان ترکیب میکند تا رتبهی تبلیغ شما را در نتایج جستجو مشخص کند. هر چقدر امتیاز تبلیغ شما بیشتر باشد، در نتیجه جایگاه بهتری در گوگل خواهید داشت.
پیشنهاد میشود برای استفاده از سیستم تبلیغاتی گوگل ادز با شرکتهای معتبر ارائهدهنده خدمات گوگل ادز همکاری کنید. آژانس خدمات دیجیتال مارکتینگ جینجر ادز، تیم متخصص و مجربی در حوزه تبلیغات گوگل دارد که شما را در رشد کسبوکارتان همراهی میکنند.
چرا از گوگل ادز استفاده کنیم؟
گوگل منبعی محبوب است که روزانه میلیونها کاربر در آن در حال جستجو هستند. پس زمانی که از گوگل ادز استفاده میکنید، میتوانید تبلیغات خود را به مخاطبان گستردهای در سراسر جهان نمایش دهید.
شما میتوانید با گوگل ادز تبلیغات خود را بهطور دقیق به مخاطبان مورد نظر خود نمایش دهید. این تبلیغات را میتوانید بر اساس کلمات کلیدی، مکان، علایق و سایر فاکتورها سفارشیسازی کنید. همچنین میتوانید بودجه خود را در این پلتفرم برنامهریزی و تنظیم کنید.
از طرفی با گوگل ادز میتوانید کمپینهای تبلیغاتی خود را بهطور دقیق رصد و اندازهگیری کنید چون برنامه ی در اختیار شما، ابزارهای مختلفی برای رصد و تحلیل دادهها مانند کلیکها، ترافیک وبسایت و نرخ تبدیل ارائه میدهد.
تبلیغات در گوگل با قرار دادن شما در صفحه اول و رتبههای برتر گوگل سایت شما را در معرض دید مخاطبان قرار میدهد. پس شما با این تبلیغات افزایش ترافیک خواهید داشت و راحتتر به مخاطبان هدف خود دست پیدا میکنید.
افزایش ترافیک وبسایت موجب افزایش فروش و درآمد شما خواهد شد و از طرفی به معرفی برند شما به مخاطبان جدید کمک میکند. فقط کافی است شما در وبسایت خود محتوای مورد علاقه مخاطب هدف را داشته باشید.
انواع کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز کداماند؟
گوگل ادز ابزارهای قدرتمندی دارد تا شما را در معرض دیدگان مخاطب قرار دهد. یکی از ابزارهای اثربخش گوگل، کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز است. این کمپینها به کسبوکارها این امکان را میدهند تا تبلیغات هدفمند با بازدهی بالا داشته باشند. در ادامه به بررسی انواع این کمپینها خواهیم پرداخت.
کمپین تبلیغاتی جستجو (Search Ads)
یک تبلیغ متنی است که در صفحه نتایج گوگل برای کلمه کلیدی موردنظر نمایش داده میشود. این تبلیغ با واژه AD در کنار URL وبسایت قرار میگیرد.
رقابت در این نوع تبلیغات بسیار بالا است پس انتخاب کلمه کلیدی درست به شما کمک میکند که مخاطب شما را بیابد. همچنین نوشتن متنی جذاب که کاربران را به کلیک کردن متقاعد کند، در این نوع تبلیغات بسیار مهم است.
کمپین تبلیغاتی نمایشی (Display Ads)
بسیاری از اوقات ممکن است حس کنید که در رابطه با موضوعی که جستجو کردهاید مرتباً تبلیغاتی مرتبط به شما نمایش داده میشود، این تبلیغات نمایشی گوگل است که در شبکه Display نمایش داده میشود.
در این نوع کمپین، تصویر بنر تبلیغاتی شما توسط گوگل در وبسایتها، اپلیکیشنها و سایر پارتنرهای گوگل مانند یوتیوب و جیمیل قرار میگیرد.
کمپین تبلیغاتی خرید (Shopping Ads)
کمپین خرید به کسبوکارها این امکان را میدهد تا محصولات یا خدمات خود را به مخاطبان مورد نظرشان نمایش دهند.
این کمپینها به کمک کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکار، تنظیمات محدوده جغرافیایی و سایر فیلترها، امکان دسترسی به مخاطبان هدف را برای کسبوکارها فراهم میکنند.
کمپین تبلیغات ویدیویی (Video Ads)
تبلیغات ویدیویی گوگل توسط پلتفرم یوتیوب میزبانی میشوند. محتوای ویدیویی شما در شش ثانیه در معرض دید مخاطبان قرار میگیرد.
شما تبلیغ ویدیویی خود را در یک کانال مرتبط با حوزه کسبوکارتان در ابتدا، حین و بعد از ویدیوی نمایشی آن کانال قرار میدهید.
کمپین تبلیغات اپلیکیشن (App Ads)
تبلیغات اپلیکیشن گوگل درواقع برنامههای موبایلی را تبلیغ میکند. هدف این کمپین نصب، تعامل یا پیش ثبتنام اپلیکیشن است. شما از این طریق اپلیکیشن خود را به کاربران بیشتری معرفی میکنید.
کار این کمپین به نحوه کار تبلیغات خرید شباهت دارد، فقط کافی است به شارژ اکانت گوگل ادز خود بپردازید تا تبلیغات شما در نتایج جستجو و پیشنهادات Play Store، SERP، گوگل دیسکاور، فیدهای یوتیوب و سایر پارتنرهای گوگل نمایش داده شود.
کمپین تبلیغاتی دیسکاوری (Discovery Ads)
در نمایش این تبلیغات گوگل از ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی بهصورت هدفمند استفاده میکند و با کاربرد سیگنالهایی که از قبل از کاربران دریافت کرده و اهداف از پیش تعیین شده، تبلیغات شما را به کاربران نشان میدهد.
تبلیغات شما در Google Discover، Gmail، YouTube و سایر برنامههای گوگل نمایش داده میشود و کاربرانی که آماده خرید هستند را با تبلیغات بصری خودکار مورد هدف قرار میدهد.
تبلیغات خدمات محلی گوگل (Local Service Ads)
از آنجا که گوگل دوست ندارد کاربرانش با دشواری و سختی مواجه شوند، تبلیغات خود را بومیسازی کرده است. درواقع Google تبلیغات محصولات و خدمات شما را بر اساس موقعیت جغرافیایی خاصی که کاربر در آن قرار دارد به او نشان میدهد.
شما با کلمات کلیدی هدفمند میتوانید تبلیغات خود را در جستجوهای محلی قرار دهید. این نوع تبلیغات در Google Maps و SERP نمایش داده میشوند.
تبلیغات حداکثر عملکرد (Performance Max Ads)
این تبلیغات نوپا گوگل به تبلیغکنندگان این امکان را میدهد که به تمام موجودی گوگل ادز خود از یک کمپین دسترسی داشته باشند. شما این کمپین را میتوانید در تمامی کانالهای تبلیغاتی گوگل اجرا کنید.
شما با کمک این تبلیغات میتوانید با توجه به اهداف خود، عملکرد کمپین را افزایش دهید، در زمان واقعی آن را بهینهسازی کنید و در بین کانالها با استفاده از Smart Bidding، نرخ تبدیل خود را افزایش دهید.
کمپین تبلیغات هوشمند (Smart Ads)
تبلیغات هوشمند به راحتترین شکل ممکن کمپین شما را خودکار میکند. شما اطلاعات کسبوکار خود را وارد میکنید و چند نوع کمپین را انتخاب میکنید. سپس گوگل با توجه به دادههای شما بهترین تبلیغات را برای شما انتخاب میکند تا در بهترین زمان و هزینه بیشترین بهرهوری را داشته باشید.
شما در این نوع کمپین میتوانید استراتژیهای خود را تغییر دهید یا اطلاعات خود را اصلاح کنید تا بازدهی تبلیغات خود را افزایش دهید. تبلیغات هوشمند اهداف کل کمپین را اولویت قرار میدهید و مفاهیم کلمات کلیدی را هدف میگیرد.
فرمتهای تبلیغاتی موجود در گوگل ادز
در گوگل ادز، انواع مختلفی از فرمتهای تبلیغاتی برای کسبوکارها وجود دارد که از هر کدام برای رسیدن به اهداف تبلیغاتی خود میتوانید استفاده کنید.
از تبلیغات متنی و تصویری گرفته تا تبلیغات ویدیویی و تبلیغات نمایشی، هر یک از این فرمتها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند که باید با دقت برای انتخاب بهینه برای تبلیغات مورد بررسی قرار گیرند.
فرمت متنی
تبلیغاتی که بهصورت نوشته در نتایج جستجوی گوگل نشان داده میشوند را تبلیغات متنی میگویند. شما بایستی مطابق با محصولات و خدمات خود و اهدافی که در پیش رو دارید متن تبلیغ خود را بنویسید. از کلمات کلیدی درست در متن تبلیغ خود استفاده کنید تا کاربران بهراحتی شما را پیدا کنند.
فرمت ریسپانسیو
فرمت ریسپانسیو میتوانند به تبلیغات متنی یا تصویری تبدیل شوند. این تبلیغات بهصورت خودکار به تنظیم اندازه، ظاهر و فرمت خود با فضای تبلیغاتی میپردازد. در واقع تبلیغات ریسپانسیو در هر فضایی قابلاستفاده است.
فرمت تصویری
شما در این فرمت از تبلیغات در گوگل میتوانید از تصاویر ثابت و متحرک مانند گیف استفاده کنید. شما در تبلیغ تصویری مخاطبان خود را بهصورت بصری با محصولات و خدمات خود آشنا میکنید و با ایجاد جذابیتهای تصویری میتوانید به جذب مخاطبان جدید میپردازید.
فرمت ویدیویی
این روزها محتوای ویدیویی برای مخاطبان جذابیت بالایی دارد. شما با ساخت ویدیوهای منحصربهفرد، طبق الگوریتمهای گوگل میتوانید بیشترین بازخورد را در کانالهای گوگل مانند یوتیوب بگیرید.
فرمت شاپینگ
در فرمت خرید محصول یا شاپینگ شما میتوانید تصویری از محصول، عنوان، قیمت، نام فروشگاه و اطلاعات بیشتری از محصول را به کاربران نشان دهید.
هزینه ساخت اکانت در گوگل ادز چقدر است؟
هزینه ساخت اکانت در گوگل ادز برای کاربران رایگان است. با ایجاد یک اکانت در گوگل ادز، میتوانید به ابزارها و تنظیمات مختلف این پلتفرم دسترسی پیدا کنید و تبلیغات خود را مدیریت کنید.
اما برای اجرای تبلیغات و استفاده از خدمات تبلیغاتی گوگل ادز، نیاز به پرداخت هزینههایی برای هر کلیک یا نمایش تبلیغ دارید که میتواند بر اساس مقدار بودجه مورد نظر شما متغیر باشد.
هزینه تبلیغ در گوگل چقدر است؟
حداقل هزینه برای ساخت تبلیغات در گوگل ادز متغیر است و بر اساس نوع تبلیغات، بازار هدف و سایر عوامل تعیین میشود. در اصل، گوگل ادز از یک سیستم مزایده برای نمایش تبلیغات استفاده میکند، بنابراین هیچ محدودیت دقیقی برای هزینه حداقل وجود ندارد.
اما عواملی مانند استراتژی انتخابی و هزینه کلیک تعیینشده برای هر کلیدواژه، نمره کیفیت (Quality Score) به ازای هر کلیدواژه، مرتبط بودن کلمه کلیدی با محتوای وبسایت، ریسپانسیو بودن وبسایت، سرعت بالای وبسایت، متاتگها، نسبت کلیک به نمایش تبلیغ، رقابت و … روی هزینه تبلیغات تأثیر بسزایی دارند.
کلام پایانی
در پایان، میتوان گفت که گوگل ادز یکی از قدرتمندترین ابزارهای تبلیغاتی در دنیای دیجیتال است که به کسبوکارها امکان میدهد تا بهراحتی به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند و تبلیغات خود را با بازدهی بالا و با کمترین هزینه انجام دهند.
با استفاده از تنظیمات و ابزارهای موجود در گوگل ادز، کسبوکارها میتوانند استراتژیهای تبلیغاتی خود را بهینه کرده و به اهداف خود برسند. همچنین میتوانند بدون هیچ هزینهای خود را به مخاطبان هدف معرفی کنند و زمانی هزینه تبلیغات بدهند که کاربری روی تبلیغ کلیک کند.