امروزه فرمت پی دی اف (PDF) یکی از رایجترین و البته امنترین فرمتهای انتقال متون و تصاویر است. این فرمت از آن جهت امن است که نحوهی قرارگیری متون، اندازه، فونت، رنگ، قالب تصاویر و … را تغییر نمیدهد و شما خیالتان راحت است که مخاطبتان هم، فایل مورد نظر را همانگونه که شما آنرا طراحی کردهاید، مشاهده میکند. گاهی اوقات و مثلا در محیطی مانند کافی نت پیش میآید که شما نیاز به ویرایش یک فایل پی دی اف دارید اما ابزار مناسبی بر روی سیستم نصب نشده است؛ اینجاست که ابزارهای آنلاین به کمکتان میآیند. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
روشهایی که در این آموزش قصد معرفیشان را داریم، همگی رایگان، بسیار راحت و کاربردی هستند و فرا گرفتن آنها باعث میشود بر روی هر سیستمعامل و محیط نرم افزاری مختلفی بتوانید فایلهای پی دی اف خود را مشاهده، ویرایش و ذخیره کنید. البته بهتر است یکبار تمام روشها را امتحان کنید تا هرکدام که بیشتر مطابق سلیقهتان است را انتخاب کنید.
استفاده از سرویس Google Drive
یکی از قابلیتهای سرویس گوگل درایو این است که شما میتوانید با مراجعه به آن به صورت آنلاین، فایلهای PDF را ویرایش کنید. یکی از برتریهای سرویس گوگل درایو، برخورداری از قابلیت OCR است که به شما اجازه میدهد فایلهای پی دی اف و یا تصاویر حاوی متن را اسکن کنید و نرم افزار به طور خودکار، متون داخل تصاویر را به کاراکترهای قابل ویرایش تبدیل میکند. البته بعد از آن هم میتوانید با ذخیرهی آن در Google Docs، به جستجو در میان متن بپردازید.
سرویس گوگل درایو برای راحتی کار و دید واضحتر، تمام فرمتبندی متون از جمله رنگ، فونت و افکتهای خاص آنها را از بین میبرد و پسزمینه را نیز به رنگ سفید درمیآورد تا دیدن کلمات آسانتر شود. همچنین با نصب اپلیکیشن موبایل Google Drive میتوانید تصاویر حاوی متن، مانند عکسهایی که از دستور پخت غذاها گرفتهاید را به فرمت پی دی اف تبدیل کنید و آنها را به صورت متن قابل ویرایش ذخیره کنید.
درضمن گوگل درایو به شما اپلیکیشنهای آنلاین دیگری را هم معرفی میکند که میتوانید آنها را از فروشگاه اپ استور مرورگر کروم دانلود کنید و از قابلیتهای اضافهتری برای ویرایش فایلهای پی دی اف برخوردار شوید.
تبدیل آنلاین فایلهای پی دی اف به فرمتهای دیگر
اگر هدف شما از ویرایش فایلهای پی دی اف این است که تنها فرمت آنها را تغییر دهید و به محتویات آنها کاری ندارید، کافی است از یکی از سرویسهای زیر استفاده کنید، این سایتها اجازه میدهند کاملا رایگان و به آسانی، فرمت فایلهای PDF را تغییر دهید و آنها را به صورت فایلهای ورد (Word)، اکسل و پاورپوینت ذخیره کنید.
البته برعکس این موضوع هم امکانپذیر است و میتوانید فایلهای ورد و … را تبدیل کنید و با فرمت PDF ذخیره نمایید. برای اینکار کافی است ابتدا با توجه به نیاز خود به یکی از این سایتها مراجعه کنید:
- www.pdftoword.com – تبدیل فایل پی دی اف به ورد
- www.wordtopdf.com – تبدیل فایل ورد به پی دی اف
- www.pdftoexcelonline.com – تبدیل فایل پی دی اف به اکسل
- www.exceltopdfonline.com – تبدیل فایل اکسل به پی دی اف
- www.pdftoppt.com – تبدیل فایل پی دی اف به پاورپوینت
- www.ppttopdfonline.com – تبدیل فایل پاورپوینت به پی دی اف
بعد از اینکه وارد یکی از سایتهای بالا شدید، کافی است از منوی کناری، فرمت فایل اصلی و فرمتی که میخواهید به آن تبدیل شود را انتخاب کنید و فایل را از هارد خود انتخاب و آپلود نمایید.
سپس آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید و بر روی دکمهی «Convert Now» کلیک کنید تا تبدیل فرمت انجام شود و فایل به آدرس ایمیل شما ارسال شود. تمامی این سایتها متعلق به سرویس تبدیل فرمت آنلاین نیترو (Nitro) هستند و استفادهی آنلاین از آنها کاملا رایگان است.
استفاده از سرویس رایگان PDFescape
این سرویس از گذشته تا به امروز پیشرفت زیادی داشته است و هم از لحاظ رابط کاربری و هم از لحاظ ابزارها بهبودهای متعددی دریافت کرده است. PDFescape درواقع مانند یک نرم افزار کامل عمل میکند و با وارد کردن فایلهای پی دی اف میتوانید متن آنها را تغییر دهید، به آنها عکس اضافه کنید، فونت، رنگ و اندازهی متون را تغییر دهید، شکلهای هندسی به سندتان اضافه کنید، طرحهای آزاد بکشید و لینکهای اینتراکتیو وارد آن کنید.
همچنین امکان قرار دادن آیتمهای ویژه نظیر چکباکسها، دکمههای رادیویی و فیلد وارد کردن متن هم وجود دارد. قابلیت چرخاندن، بریدن و اضافه کردن صفحات دیگر هم وجود دارد و از همه بهتر این است که PDFescape دیگر واترمارک خود را به اسناد شما نمیچسباند (قبلا این کار را انجام میداد!).
سرویس همهکارهی Online2PDF
این ابزار یکی از کاربردیترینهای این لیست است و درواقع حکم آچار فرانسه را دارد. سرویس Online2PDF به شما اجازه میدهد اعمال از پیش تعریف شدهای را با سرعت بالا و به آسانی انجام دهید. شما میتوانید فایلهای پی دی اف خود را توسط این سرویس به فرمتهای دیگر تبدیل کنید، جهت صفحات را عوض کنید و آنها را بچرخانید، به آنها هدر و فوتر اضافه کنید و پسوورد اسنادی که دارای رمز هستند را از بین ببرید تا قابلیت ویرایش آنها آزاد شود.
همچنین Online2PDF به شما اجازه میدهد چندین سند مختلف شامل متن و تصویر را با هم ترکیب کنید (حداکثر ۲۰ فایل متفاوت) و از آنها یک فایل PDF واحد بسازید؛ این روش مثلا برای ساخت یک رزومه شامل عکس پرسنلی شما، اسکن مدارک مورد نیاز و متن رزومه بسیار کاربردی است. همچنین قابلیت انجام تغییرات بر روی سایز، فشردهسازی فایل، تغییر دادن یک صفحهی خاص، حذف آن و ترکیب فایلهای پی دی اف با یکدیگر نیز بخوبی عمل میکند.
PDFfiller، ابزاری برای پر کردن فرمهای پی دی اف
امروزه در خیلی از شرکتها و مراودات تجاری جهان باب شده است که برای امضای قرارداد، ثبت نام و استخدام، از فرمهای با فرمت PDF استفاده میکنند. طرف مقابل نیز فرم مورد نظر را پر میکند و دوباره برای شرکت ارسال میکند. این کار معمولا به این شکل انجام میشود که فرم را پرینت میکنند، آنرا پر میکنند و دوباره با اسکن کردن فرم، آنرا به صورت پی دی اف برای شرکت میفرستند.
این کار زمان زیادی میگیرد و برای انجام آن به پرینتر و اسکنر نیز نیاز است. چارهی کار استفاده از سرویس آنلاین PDFfiller است. با استفاده از این سرویس میتوانید فرمها را براحتی و با دقت بالا پرکنید، چک باکسها را علامت بزنید، تاریخ و شمارهها را با قالبی زیبا وارد فرم کنید و در نهایت نیز به صورت دیجیتالی آنرا امضا کنید.
یکی از نقاط قوت این سرویس در این است که امضا کردن فرم میتواند به روشهای متنوعی انجام بگیرد و این کار از طریق استفاده از تاچ اسکرین، استفاده از ماوس، تایپ کردن، آپلود کردن عکس امضا و اسکن امضای شما از روی یک تصویر و از طریق دوربین امکان پذیر است.
در تصویر زیر میتوانید عملکرد نرم افزار را در تشخیص امضا ببینید؛ کافی است قطعهای کاغذ را امضا کنید و آنرا جلوی دوربین (مثلا وبکم لپتاپ) بگیرید تا امضایتان تشخیص داده شود و وارد فرم شود. البته میتوانید تصویر اسکن شده از امضا را هم ویرایش کنید و با تغییر مقادیر کنتراست، روشنایی و رنگ، آنرا به صورتی که مد نظرتان است دربیاورید.
یکی دیگر از برتریهای PDFfiller این است که وارد کردن اسناد به آن کاملا آسان است و از طریق چندین روش صورت میگیرد. شما میتوانید فایلهای PDF را از داخل یک لینک اینترنتی، از داخل کامپیوتر و یا از داخل یکی از سرویسهای ذخیره سازی ابری مانند Google Drive ،Dropbox ،Box و OneDrive وارد سرویس کنید.
استفاده از سرویس آفیس آنلاین (Office Online)
اگر از یک سیستم کامپیوتری استفاده میکنید که سری نرمافزاری آفیس را ندارد، ناراحت نباشید زیرا همواره میتوانید از مجموعهی آنلاین آفیس استفاده کنید و فایلهای مختلف خود از جمله فایلهای پی دی اف را ویرایش کنید. وقتی شما فایلی با فرمت PDF را وارد آفیس آنلاین میکنید، یک کپی با فرمت word از آن ساخته میشود که میتوانید آنرا ویرایش کنید و آیتمهای مختلف از جمله تصاویر را به آن وارد کنید. البته در تبدیل فرمت ممکن است بعضی از قالببندیها و تنظیمات از بین برود یا دچار تغییر شود.
در نهایت نیز میتوانید فایلی که ساختهاید و یا ویرایش کردهاید را با فرمت PDF و یا فرمتهای دیگر دانلود کنید و در کامپیوتر خود ذخیره نمایید.
در این آموزش سعی شده است تمام نیازهایی که ممکن است کاربران حین کار با فایلهای پی دی اف برایشان پیش بیاید را بررسی کنیم و یک یا چند سرویس آنلاین را برای هرکدام معرفی کردیم تا هنگامی که به نرمافزار مناسبی دسترسی نداشتید، بتوانید به صورت آنلاین، نیاز خود را برطرف کنید. امیدواریم این آموزش برایتان مفید واقع شده باشد.
منبع: makeuseof