بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) همان بخش صنایع رباتیک کمپانی گوگل است که به لطف ویدیوهای جذابی که از رباتهای شگفت انگیزش در یوتیوب قرار میدهد، این روزها بین اکثر کاربران شناخته شده است. اما گویا دستاوردهای بینظیر و گاهی ترسناک این مجموعه نتوانسته است نظر سران آلفابت (Alphabet) را جلب کند و آنها از گوگل خواسته اند این مجموعه را به فروش برساند. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
شاید مشهورترین دستاورد بوستون داینامیکس، ربات چهارپایی باشد که با استفاده از فعل و انفعلات گازی و با سرعت بالایی میدوید. ویدیوی معرفی این ربات که LS3 نام دارد، چندین میلیون بار توسط کاربران یوتیوب تماشا شد و حفظ تعادل و سرعت بالای این ربات دو نکتهای بود که تمام تصورات ما از رباتهایی که پیشتر دیده بودیم را بر هم زد.
اما اطلس (Atlas)، ربات انسان نمای جدیدی است که توسط بوستون داینامیکس ساخته شده و به حدی توسعه یافته است که میتواند وظایف یک انسان را تاحد زیادی انجام دهد. در ویدیوی زیر میتوانید مشاهده کنید که اطلس چگونه در را باز میکند و پس از طی کردن یک مسیر برفی طولانی و پر از پستی و بلندی، به داخل انبار وارد میشود و جعبههای سنگین را بلند میکند و بر سر جایشان میگذارد.
البته بخش جذاب وقتی است که یک انسان سر به سر این ربات میگذارد و او را هل میدهد و با یک چوب هاکی، جعبه را از دستان او به زمین میاندازد. اما اطلس باز هم تعادل خودش را حفظ میکند و وظیفه اش را به پایان میرساند. پیشنهاد میکنم این کلیپ جذاب را حتما تماشا کنید:
این دستاوردها عالی است و موفقیت بزرگی محسوب میشود، اما تمام اینها هم نتوانسته سران آلفابت را راضی کند. اندی رابین و جاناتان رازنبرگ، دو تن از مدیران ارشد آلفابت هستند که اخیرا طی جلسهای اظهار داشته اند با توجه به شرایطی که آنها دارند، نمیتوانند بیش از ۳۰ درصد منابعشان را بر روی چیزی صرف کنند که ممکن است تا ده سال دیگر هم جواب ندهد. یک بازهی زمانی وجود دارد و در این بازه ما باید جواب سرمایهگذاریمان را بگیریم تا بتوانیم خرج هایمان را پوشش دهیم.
این نگاه اقتصادی شاید تصورات شما را از مجموعهی آلفابت خراب کرده باشد؛ بله درست است، آلفابت جایی نیست که شما بر روی ایدههایتان کار کنید و کسی هم مزاحم شما نشود! در استارت آپی با این حجم، نیاز است که شما برای بازگشت مخارج و رسیدن به درآمد، پاسخگو باشید و صنایعی از جمله بوستون داینامیک نتوانسته اند این پیششرطها را فراهم کنند.
هم چنین از سوی برخی از نزدیکان آلفابت گفته میشود که یکی از دلایل فروش بوستون داینامیک این است که شرکت مادر نمیخواهد چهرهی گوگل در کنار رباتهای ترسناکی مانند اطلس قرار بگیرد که ممکن است آیندهی شغلی انسانها را تهدید کنند. به طور مثال ویدیوی معرفی اطلس در یوتیوب بیش از ۱۴.۵ میلیون بازدید داشته است و موجب بحثهای گستردهای در سطح فضای مجازی شده است. درواقع سران آلفابت میخواهند گوگل همچنان یک استارت آپ متعلق به مردم باقی بماند و فعالیتهای آن نیز مردمی و شاید مهربانانهتر باشد.
به هرحال مدیران تصمیم خود را گرفته اند و بوستون داینامیک به زودی به یکی از کمپانیهای مشتاق از جمله تویوتا و آمازون واگذار میشود. این تصمیم، دومین تعطیلی صنایع رباتیک از سوی غولهای تکنولوژی است و پیش از این نیز مایکروسافت نیز در سال ۲۰۱۴، بخش رباتیک خود را متوقف کرده بود. ردموندیها بعد از آن تعطیلی، تنها از کانال کورتانا و به صورت نرم افزاری تحقیقات خود را بر روی هوش مصنوعی ادامه میدهند؛ کاری که گوگل از طریق Google Now دنبال خواهد کرد.
منبع: neowin