دولت ژاپن برای ایجاد تغییراتی اساسی و بنیادین در سیستم بروکراسی دولتی این کشور، استفاده از فلاپیدیسک را کنار گذاشت.
بر اساس جدیدترین اخبار گجتی و بنا به اعلام مطبوعات خارجی دولت ژاپن تا اواسط ماه گذشته همه مقررات مربوط به استفاده از فلاپی دیسک ها را لغو کرده و قصد دارد تا برای دست یابی به یک تحول در روند مدرن کردن سیستم بروکراسی دولتی، استفاده از این حافظه ذخیره سازی را در تمام سازمان های خود کنار گذاشت.
پایان کار فلاپیدیسک ها در دولت ژاپن
تارو کونو، وزیر دیجیتال ژاپن با اشاره به از بینبردن دستگاههای فکس و سایر فناوریهای آنالوگ در ادارات دولتی ابراز داشت: «ما در جنگ با فلاپیدیسک ها در ۲۸ ژوئن (هشت تیر) برنده شدیم.» آژانس دیجیتال در طول همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۱ تأسیس شد؛ زمانی که شتاب برای برگزاری آزمایشها و واکسیناسیون در سراسر ژاپن نشان داد که دولت همچنان به فرمهای کاغذی و فناوریهای قدیمی وابستگی دارد.
فلاپیدیسک یا دیسک نرم از یک صفحه مدور منعطف و پلاستکی با پوششی از موادی با قابلیت آهن ربایی تشکیل شده است که توسط یک پوسته مربع شکل از جنس پلاستیک محافظت میشود.این ابزار ذخیره سازی، در سال ۱۹۶۷ توسط شخصی به نام آلن شوکارت اختراع شد. اما شاید تنها فایده و مزیتی که میتوان برای یک فلاپیدیسک برشمرد قابلیت حمل آنها باشد که به کاربران این امکان را میداد تا اطلاعات یک مگابایتی خود که خیلی هم زیاد نبود را حمل کند.
بر اساس دیدگاه کارشناسان ژاپنی این حوزه، فلاپیدیسکها ویژگیهای منحصربهفردی دارند؛ بسیار قابل اعتماد بودهاند و روشی کاملاً متداول برای دریافت و انتقال اطلاعات محسوب میشدند و بهراحتی قابل هکشدن نیستند.
آنطور که رویترز گزارش میدهد، تلاش برای الکترونیکی شدن نظام دولتی ژاپن همواره با مشکلات زیادی روبهرو بوده است. بهعنوان مثال، پروژهی بهکارگیری کارت شناسایی دیجیتال My Number برای ادغام مالیاتهای مردم و امنیت اجتماعی، بهدلیل بروز اشتباهات پرتکرار با شکست مواجه شد؛ بهطوری که فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن را وادار به عذرخواهی کرد.