اپل معمولا در کنفرانسهای خود زمان زیادی را برای معرفی قابلیتهای نرم افزاری جدید آی او اس صرف نمیکند. کوپرتینوییها اغلب یک یا دو قابلیت اصلی را توضیح میدهند و بعد به سراغ سخت افزار میروند. این اتفاق دربارهی آی او اس ۹.۳ نیز افتاد و خیلی از قابلیتهای آن ناشناخته باقی مانده است.
اپل نسخهی عمومی آی او اس ۹.۳ را دوشنبه شب در اختیار تمام کاربران آیفون، آیپاد و آیپد در سراسر جهان قرار داد. طی چند روز اخیر، برخی از این قابلیتها نظیر حالت مخصوص استفاده در شب (حالت Night Shift) به طور رسمی و در تبلیغات معرفی شدند اما خیلی از قابلیتهای دیگر هم باقی مانده اند که شاید از دید کاربران پنهان بمانند. در این مطلب قصد داریم ۱۰ قابلیت و ویژگی کمتر مطرح شدهی آی او اس ۹.۳ را معرفی کنیم که شاید برای دستهای از کاربران، بسیار کاربردی باشند.
آی او اس ۹.۳ ( iOS 9.3 ) : نگاهی به ۱۰ قابلیت جدید که احتمالا از آنها بی خبرید
۱- پنهان کردن اپلیکیشنهای پیشفرض
گویا اپل بالاخره راضی شده است که به کاربران اجازه دهد اپلیکیشنهای پیش فرض آی او اس نظیر گیم سنتر و اپلیکیشن نیوز (News) را پنهان کنند. البته هنوز هم امکان این که اپلیکیشنهای پیشفرض را حذف کنید، وجود ندارد و تنها میتوانید آنها را از جلوی چشمتان دور کنید! درضمن روش انجام این کار نیز چندان آسان نیست و نیاز به اتصال کامپیوتر و استفاده از ابزار Apple Configurator 2.2 Beta دارد.
روند کار هم شامل چند مرحله میشود اما به زبان ساده، هر اپلیکیشن دارای یک باندل آیدی است. در آی او اس ۹.۳ اپل این امکان را فراهم کرده که اپلیکیشنهای مورد نظرتان را براساس باندل آیدی پیدا کنید و آن باندل آیدی مورد نظر را با نصب یک پروفایل جدید، از هوم اسکرین حذف کنید. هرچند که انجام این کار برای کاربران عادی توصیه نمیشود، اما همین که اپل این گزینه را باز کرده است، میتوان امیدوار بود که در آینده پنهان کردن اپلیکیشنها یا حذف اپهای پیشفرض بسیار راحتتر انجام شود.
۲- بخش جدید در اپلیکیشن Activity
در آی او اس ۹.۳ تب جدیدی به نرم افزار Activity اضافه شده است که تمام فعالیتهای ورزشی کاربر را نشان میدهد. در این تب که Workout نام دارد، فعالیتهای ورزشی و تمام مسافتهای طی شده توسط کاربر در روزهای اخیر نشان داده میشود و میتوان اطلاعات آنها را با تمام جزییات مشاهده، حذف و مدیریت کرد.
۳- تغییرات رابط کاربری اپلکیشن نیوز
قابلیتی جدید به اپلیکیشن News اضافه شده است که با استفاده از آن میتوانید به راحتی فیدهای خود را مدیریت کنید. به این ترتیب کافی است خبر مورد نظر خود را به سمت چپ یا راست سوایپ کنید تا منوی ذخیره، به اشتراک گذاری یا لایک کردن برایتان نمایش داده شود. با استفاده از این منو، نرم افزار نیوز میتواند طبق الگوریتمهای مخصوصی سلیقهتان را تشخیص دهد و اخبار را به طور هوشمند برایتان دسته بندی میکند.
۴- امکانات جدید در اپلیکیشن نقشه
این قابلیت جدید که در آی او اس ۹.۳ به اپلیکیشن نقشه اضافه شده است به کاربر این امکان را میدهد که بدون نیاز به تایپ کردن آدرس، مراکز خدماتی و رستورانها پیدا کند. این اطلاعات از سرورهای سرویس یلپ (Yelp) بارگذاری میشوند و برای دسترسی به آنها کافی است بر روی نوار جستجو تپ کنید.
همچنین امکان جدیدی برای جستجو در شبکههای حمل و نقل فراهم شده است که از طریق آن میتوان خطهای حمل و نقل اتوبوس را مسیریابی کرد و مستقیما به ایستگاههای خاصی رجوع کرد.
۵- قابلیت کپی کردن تصاویر
احتمالا خیلی پیش آمده است که تصویری را با یکی از نرم افزارهای ادیت عکس، ویرایش کرده اید و به طور ناخواسته آن را ذخیره کرده و بعدا پشیمان شده باشید. در آی او اس ۹.۳ برای مشکلاتی از این دست راه حلی ارائه شده است و آن هم ایجاد یک کپی سریع از تصویر است. برای اینکار کافی است در اپلیکیشن Photos، یک عکس را انتخاب کنید و سپس از منوی انتهای صفحه، گزینهی Duplicate را لمس کنید.
۶- قابلیت جدید در اپلیکیشن کیف پول
اگر از اپلیکیشن کیف پول یا همان wallet استفاده میکنید، احتمالا میدانید که میتوانید از طریق آن، کارتهای اعتباری یا بلیطهای متعلق به شرکتهای هواپیمایی را اسکن کنید و از طریق سرویس Apple Pay، آنها را خریداری و صورت حساب را پرداخت کنید. حال قابلیتی جدید به این بخش اضافه شده است و آن هم این است که با اسکن بلیط یا کارت اعتباری، شرکت صادر کننده شناسایی میشود و میانبر دسترسی به اپلیکیشن رسمی آن شرکت برایتان نمایش داده میشود.
۷- میانبرهای جدید برای کیبورد سخت افزاری
اگر شما هم از کیبورد سخت افزاری برای کار کردن با آیپد استفاده میکنید، از این پس میتوانید با استفاده از دکمههای جهت یابی و دکمهی اسپیس، کارهای بیشتری را انجام دهید و استفاده از این میانبرها بسیار روانتر از قبل شده است. به طور مثال میتوانید با دکمههای جهت یابی بین ایمیلها جابجا شوید، آنها را باز کنید و ببندید یا با استفاده از دکمهی اسپیس در صفحات مرورگر سافاری اسکرول کنید.
همچنین از این پس میتوانید وقتی داخل یک نرم افزار هستید، با فشردن دکمههای Command + H به هوم اسکرین برگردید (دقیقا مشابه شبیهساز آیفون هنگام برنامه نویسی در نرم افزار ایکس کد). با ترکیب دکمههای Command + Space نیز نوار جستجوی اسپات لایت برایتان باز می شود و با فشردن دکمهی اینتر میتوانید اولین نتیجهی جستجو را باز کنید.
۸- قابلیت Wi-fi Assist
این قابلیت پاییز سال گذشته معرفی شد و وقتی فعال باشد، دیوایس به طور خودکار کیفیت ارتباط وای فای را بررسی میکند و اگر این کیفیت به حدی پایین بیاید که انتقال دیتا مختل شود، به طور اتوماتیک اینترنت سیمکارت را فعال میکند. با رفتن به قسمت Cellular در نرم افزار تنظیمات میتوانید این گزینه را فعال یا غیرفعال کنید و حجمی که تابحال بر روی این حالت دانلود شده است نیز در پایین کادر آن قابل مشاهده خواهد بود.
۹- قابلیت قفل گذاری بر روی یادداشتها
این قابلیت یکی از مواردی است که مدتها منتظرش بودیم و اگر در آینده آن را برای اپلیکیشن تصاویر، پیامها و موزیکها هم ببینیم، بسیار خوشحال خواهیم شد. این قابلیت که تنها بر روی آی او اس ۹.۳ امکان پذیر است، به کاربران اجازه میدهد بر روی یادداشتهای خود در اپلیکیشن Notes رمز ورود بگذارند و امنیت آنها را بالا ببرند. این رمز میتواند به صورت ترکیب اعداد و حروف و یا اثر انگشت کاربر باشد.
برای استفاده از این قابلیت لازم است که به مسیر Notes -> Password Protection در نرم افزار تنظیمات بروید و آن را فعال کنید.
۱۰- حالت مخصوص استفاده در شب
این قابلیت شاید یکی از مهمترین ویژگیهای آی او اس ۹.۳ است و یکی از کاربردیترین تنظیمات این نسخه به حساب میآید. وقتی حالت استفاده در شب یا همان حالت Night Shift فعال باشد، تمام رنگهای محیط آی او اس به سمت گرمی میروند و نور آبی ساطع شده از صفحه کاهش مییابد. در این حالت کمترین فشار به چشم ها وارد میشود و آسیب استفاده از دیوایس در محیطهای تاریک را کاهش میدهد.
تغییرات بالا به همراه چند گزینهی دیگر نظیر میانبرهای جدید برای منوی ۳D Touch اپلیکیشنها، مهمترین قابلیتهایی هستند که به آی او اس ۹.۳ اضافه شده اند.
اگر این قابلیتها برایتان مهم هستند، میتوانید آیفون، آیپاد یا آیپد خود را به آی او اس ۹.۳ بروزرسانی کنید و از آنها استفاده کنید.