نفوذ هکرها به ۲۰ بانک ایرانی

ادعای رسانه های خارجی: هکرها موفق به نفوذ به ۲۰ بانک ایرانی و دریافت ۳ میلیون دلار باج شدند

رسانه آمریکایی پولتیکو فاش کرد که هکرها با نفوذ به حدود ۲۰ بانک ایرانی از شرکت تامین کننده خدمات دیجیتال این بانک‌ها حدود ۱۸۰ میلیارد تومان باج گرفتند.

اخیرا خبر حمله سایبری یک گروه هکری به ۲۰ بانک ایرانی و دزدیدن اطلاعات میلیون‌ها مشتری ایرانی باعث ایجاد یک شوک در اخبار داخلی کشورمان شده است. اما ابعاد این حمله سایبری چقدر بوده و آیا این اقدام مخرب هکرها به پیکره سیستم بانکی کشور موفقیت آمیز بوده است؟ در ادامه به انتشار جزئیات این خبر می‌پردازیم.

نفوذ موفقیت آمیز هکرها به ۲۰ بانک ایرانی؛ آیا اطلاعات بانکی مردم در خطر است؟

نفوذ هکرها به ۲۰ بانک ایرانی

طبق اعلام رسانه آمریکایی پولتیکو (Politico) مستقر در ایالت ویرجینیا، حمله سایبری ماه گذشته هکرها که تهدید بزرگی برای سیستم بانکداری ایران بود، با موفقیت انجام شده و آنها توانستند اطلاعات مربوط هویت و حساب‌های بانکی میلیون‌ها مشتری ایرانی این بانک‌ها را استخراج کنند.

این رسانه همچنین عنوان داشته که شرکت تامین کننده خدمات دیجیتال تمامی این ۲۰ بانک با نام «توسن»، در نهایت مجبور به پرداخت ۳ میلیون دلار (معادل ۱۸۰ میلیارد تومان) باج به این هکرها شده است. مبلغ درخواستی اولیه این گروه هکری در ابتدا ۱۰ میلیون دلار رمز ارز بوده و آنها تهدید کردند که اگر مبلغ مورد نظر را دریافت نکنند اقدام به فروش کامل اطلاعات حساب و کارت‌های اعتباری میلیون‌ها مشتری ایرانی در «دارک وب» خواهند کرد.

با این حال شرکت ایرانی توانسته هکرها را با پرداخت کمتری متقاعد کند تا در نهایت این اطلاعات لو نرود. پرداخت این هزینه به هکرها نیز تحت فشار دولت ایران به شرکت توسن انجام شده و آنها را موظف به پرداخت مبلغ مورد نظر هکرها کرده است.

سنگین ترین حمله سایبری تاریخ به بانک‌های کشور

نفوذ هکرها به ۲۰ بانک ایرانی

طبق ادعای رسانه خارجی پولتیکو، نفوذ این هکرها به ۲۰ بانک ایرانی، بدترین حمله سایبری به بانک‌های ایران به‌شمار می‌رود و احتمالا گروهی تحت عنوان «آی‌آرلیکس» (IRLeaks) که سابقه هک بانک‌های ایران را دارد، و در ماه دسامبر سال جاری میلادی اطلاعات بیش از ۲۰ شرکت بیمه و اسنپ فود را هک کرده بود، پشت این حمله قرار دارد.

این گروه هکری از طریق شرکت «توسن» که به بخش مالی ایران خدمات دیجیتال ارائه می‌کند، وارد سرورهای بانک‌ها شدند. آنها از توسن به عنوان اسب تروجان (Trojan horse) استفاده کردند و با این طعمه گذاری اطلاعات بانک‌های خصوصی و دولتی را استخراج کردند. از ۲۹ موسسه مالی فعال، ۲۰ بانک هدف حمله قرار گرفتند. در بین این بانک‌ها نام بانک توسعه و معادن، بانک مهر، پست‌بانک ایران، بانک ایران زمین، بانک سرمایه، بانک ایران ونزوئلا، بانک دی، بانک شهر، اقتصاد نوین، بانک سامان و شعبه‌هایی در ایتالیا و آلمان نیز به چشم می‌خورد.

این رسانه آمریکایی در نهایت عنوان داشت که دولت ایران شرکت توسن را مجبور کرد باج این گروه هکری را بپردازد. اما سوال دیگری که پیش می‌آید این است که آیا هکرها از طریق شرکت توسن که پایگاه مشتری گسترده‌ای دارد و خدمات افزوده‌ای نیز ارائه می‌دهد، به دیگر بخش‌ها در ایران نیز حمله کرده‌اند یا خیر.

همچنین بخوانید:
هکرهای ایرانی با دولت‌های آمریکا و امارات سرشاخ شده‌اند حمله بزرگ هکرهای ایرانی به کمپین تبلیغاتی دونالد ترامپ حمله هکرهای ایرانی به شبکه برق اسرائیل؛ خاموشی در شهرهای بزرگ فلسطین اشغالی