عبور موشک های هایپرسونیک ایران از سد پدافند گنبد آهنین در حالی اتفاق افتاد که اسرائیل به افسانه پوشالی سامانه پدافندی خود میبالید.
سالهای درازی است که رسانههای غرب و متحدان رژیم صهیونیستی از سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین شعرها سروده و داستانهای زیادی نقل کردهاند. به اعتقاد صهیونیستها و همدستان آنها در خاورمیانه، سپر موشکی که اسرائیل به آن مجهز شده، سدی بزرگ برای هر گونه موشک کروز و بالستیک به حساب میآید و تقریبا تعداد محدودی از صدها راکت میتوانند از چنگال آن فرار کنند.
عبور موشک های هایپرسونیک ایران از سد پدافند گنبد آهنین
در عملیات وعده صادق (1) به وضوح دیدیم که موشکهای کروز ایران توانستند از این مانع محکم و گنبد آهنین با موفقیت عبور کرده و به اهداف اصابت کنند. در دومین عملیات سپاه پاسداران علیه اسرائیل، موشکهای بالستیک دوربرد و موشک هایپرسونیک فتاح 1 با موفقیت و درصد خطای کم، به اهدافی در قلب تل آویو و حیفا اصابت کردند.
به نقل از شبکه سی ان ان آمریکا، موشک باران 10 مهر ماه جمهوری اسلامی توانسته حداقل سه سازه در پایگاه هوایی نواتیم را منهدم کند. پیش از آن برخی رسانههای غربی به موفقیتآمیز بودن حمله موشکی ایران واکنش نشان داده و اصابت و ویرانی بعضی سازهها را در این پایگاه مهم و استراتژیک، تأیید کردند. در گزارش CNN از عملیات وعده صادق (2) آمده است:
موشکها حفرههای بزرگی را در سقف آشیانههای نگهداری هواپیماهای بزرگتر اسرائیل ایجاد کردهاند. علاوه بر این یک باند پایگاه و چند مسیر حرکت هواپیما برای ورود و خروج به باند هم مورد حمله قرار گرفتهاند.
بیشتر بخوانید:
موشک هایپرسونیک چیست و کدام کشورها آن را دارند؟
افسانه پوشالی گنبد آهنین
صهیونیستها برای اولین بار از اصطلاح «گند آهنین» پس از حمله راکتی حزب الله و جنگ 33 روزه، استفاده کردند. بعد از اینکه این سامانه توانست اغلب پرتابههای حزب الله لبنان را مهار کند، مقامات بلندپایه اسرائیل از چنین عنوانی برای ستایش آن بهره گرفتند. با این حال حدود نیم دهه طول کشید تا بتوانند سپر موشکی قدرتمندی را که امروزه میبینیم، مجهز و آماده مقابله با هر تهدیدی بکنند.
گنبد آهنین دارای یک واحد فرماندهی و یک سیستم راداری با حداقل 10 سامانه پرتابگر موشکهای رهگیر تامیر است که پیش از عملیات ایران در شامگاه سه شنبه 10 مهر ماه، ادعا میشد توانایی 90 درصدی برای دفع هر گونه خطر احتمالی را دارد. دو عملیات نه چندان بزرگ از سوی ایران کافی بود تا توخالی بودن ادعای صهیونیستها اثبات شود!
در اولین حمله موشکی کشورمان به اسرائیل، این موشکهای کروز بودند که ناتوانی گنبد آهنین را به تصویر کشیدند و در دومین حمله، بالستیکهای دوربرد قدر، عماد و سجیل بودند که دوش به دوش موشک فراصوت فتاح 1 توانستند از سد موشکی این رژیم اشغالگر عبور کنند.
شکست سخت و سنگین اسرائیل در حالی رخ داده است که هر تیر موشک تامیر، 50 هزار دلار قیمت دارد و باید برای موشکهای ارزان قیمت ایران، میلیونها دلار هزینه کرد. علاوه بر این اگر ایالات متحده بستههای حمایتی خود را برای آنها نفرستد، باید میخ محکمی به تابوت خود بکوبند.
صدای شکسته شدن گنبد آهنین از ایران به گوش رسید
در وعده صادق (1) نه تنها اسرائیل بلکه ایالات متحده آمریکا، اروپا و اردن، به طور رسمی حمایت خود را اعلام کرده و با به پرواز درآوردن جنگندهها و روشن کردن سامانههای دفاع هوایی خودشان، توانستند بخشی هر چند کوچک از پهپادها و موشکهای کروز ایران را رهگیری و منهدم کنند.
دومین موشک باران رژیم صهیونیستی در 10 مهر ماه، اقتدار پوشالی سپرهای موشکی و جنگندههای معروف اسرائیل را در هم شکسته و باعث غرور ایران شدند. در فاز دوم حمله، نه تنها موشکهای بالستیک، بلکه گروهی از هایپرسونیکها از جو زمین خارج شدند و پس از طی فرآیندی پیچیده به طور دقیق به اهداف اصابت کردند. یکی از کارشناسان نظامی به شبکه سی ان ان در این رابطه گفت:
موشک هایپرسونیک به کار گرفته شده ظرف چهار دقیقه از ایران به اسرائیل میرسد. پس رادارها توان شناسایی و رهگیری آن را ندارند و موشکها به هدف برخورد میکنند.
توان موشکی هایپرسونیک ایران روزبهروز در حال پیشرفت و توسعه است و به زودی از فتاح 2 رونمایی خواهد شد. سرعت، قدرت مانور و حرکات اصلاحی و تغییر مسیر این موشک فراصوت باعث شد تا بتواند لایههای دفاعی گنبد آهنین را نابود کرده و به قلب تل آویو نفوذ کند.