با اینکه اپل معمولا در ارائه فناوریهای جدید کند عمل میکند؛ اما برخی قابلیت های عکسبرداری آیفون هنوز توسط گوشی های پرچمدار اندرویدی ارائه نشده است.
گوشی های پرچمدار اندرویدی معمولا در زمینه ارائه قابلیتهای رنگارنگ و جذاب چندین پله جلوتر از آیفون های اپل قرار دارند. با این وجود زمانی که بحث از دوربین و قابلیتهای عکسبرداری و فیلمبرداری میشود، ورق برگشته و آیفون دست بالاتر را در اختیار میگیرد. کوپرتینوییها تا کنون بارها قابلیتهای جذاب و بسیار کاربردی را برای نخستین بار در دوربین آیفونهای خود به کار بردهاند و استقبال گسترده از آنها باعث شده که پرچمداران اندرویدی نیز رو به استفاده از آنها بیاورند. در ادامه قصد داریم تعدادی از جذابترین قابلیت های عکسبرداری آیفون های اپل را معرفی کنیم که گوشی های اندرویدی فاقد آنها هستند.
گوشی های اندرویدی به کدام قابلیت های عکسبرداری آیفون نیازمندند؟
مهمترین قابلیت جدید دوربین آیفونهای اپل احتمالا کلید کمرا کنترل در سری آیفون 16 است که به عقیده بسیاری افراد قادر است تجربه عکسبرداری و فیلمبرداری با گوشیهای موبایل را دگرگون کند. در عین حال ما در این بخش نامی از این کلید فیزیکی نبرده و در عوض قابلیتهای خاص نرم افزاری و سخت افزاری خود دوربین را بررسی خواهیم کرد.
نمایش محتوای خارج از قاب منظرهیاب
همانند تمامی گوشیهای پرچمدار دنیا، آیفونهای اپل نیز در ماژول دوربین پشت خود از حسگرهای عریض و فوق عریض در کنار یکدیگر استفاده میکنند. با این وجود ترکیب تصاویر این دو دوربین در آیفون باعث میشود که پیشنمایش سوژه مشاهدهشده در منظرهیاب بتواند خارج از فریم ترسیم شده را نیز پوشش دهد. این قابلیت که در بخش تنظیمات دوربین با نام View Outside the Frame مشخص است، بهطور پیشفرض فعال است.
نمایش محتوای خارج از قاب ویژگی فوقالعاده جذاب و کاربردی در آیفونهای اپل است که پس از سالها، گوشیهای اندرویدی هنوز از آن بیبهرهاند.
سیستم کد گذاری رنگی آکادمیک
شاید برخی پرچمداران اندرویدی در بخش مشخصات سخت افزاری دوربین قدرتمندتر از آیفونهای اپل ظاهر شوند، اما آیفون از گذشته به عملکرد بهتر در ضبط ویدیو شناخته میشد. علاوه بر این که آیفونها ویدیوهای با کیفیت و جزئیات بالاتر و نویز کمتر ضبط میکردند، نسلهای جدیدتر این گوشی (آیفون 15 پرو به بعد) قادرند ویدیوهای Log را با سیستم کدگذاری رنگ آکادمی (ACES) که استاندارد کنونی صنعت فیلم و سینما برای فیلمبرداری فیلمهای سینمایی و سریالها به شمار میرود ضبط کنند.
البته برخی پرچمداران اندرویدی قادرند ویدیوهای HDR با رزولوشن 8K بگیرند و حتی در مد Log نیز به ضبط ویدیو بپردازند؛ اما هیچیک از آنها توانایی ضبط ویدیوهای RAW در رنگبندی ACES را ندارد. این قابلیت البته بیشتر برای فیلمبرداران حرفهای حائز اهمیت است؛ اما خبر از پیشرفت فوقالعاده اپل در این حوزه میدهد.
ثبت عکس با رزولوشن 24 مگاپیکسل
آیفونهای اپل از سال 2015 قابلیت عکسبرداری با رزولوشن پیشفرض 24 مگاپیکسل را در اختیار کاربرانشان قرار دادند. این رزولوشن یک حد وسط عالی بین رزولوشن 12 مگاپیکسلی اکثر دوربینهای کنونی اندرویدی و حداکثر رزولوشن 48 مگاپیکسلی آیفون به شمار رفته و با حداقل افت کیفیت تصاویر خروجی واضح و شفافی ارائه میدهد.
البته نمیتوان از توانمندی سیستم دوربین برخی پرچمداران اندرویدی نیز غافل شد. بسیاری از این پرچمداران مدرن قادر به ثبت تصاویری با رزولوشن 50 مگاپیکسل یا حتی 200 مگاپیکسل هستند و در کنار پردازشگر قدرتمند سیگنالهای تصویری خود عملکردی عالی در عکسبرداری دارند. در عین حال هیچیک از این پرچمداران نمیتواند همانند آیفون تصاویر 24 مگاپیکسلی ثبت کند؛ زیرا به کمک فناوری ادغام پیکسلها، رزولوشن آنها عموما به 12 مگاپیکسل میرسد که هرچند همچنان عالی ارزیابی میشود، اما در برابر تصاویر بسیار باکیفیت آیفون حرفی برای گفتن ندارد.
البته اگر گلکسی اس 24 در اختیار داشته باشید میتوانید تحت شرایطی خاص تصاویر ExpertRAW با رزولوشن 24 مگاپیکسلی بگیرید. اگر تفاوت این تصاویر با عکسهای معمولی گلکسی اس 24 توجهتان را جلب کرد، میتوانید بهخوبی متوجه این برگ برنده آیفون در مقایسه با رقبای اندرویدیاش شوید.
کیفیت بالاتر عکس در اپلیکیشنهای شخص ثالث
با وجود این که ممکن است کیفیت عکس برخی پرچمداران اندرویدی در شرایط معمولی بالاتر از آیفونهای اپل باشد، اما کیفیت عکسهای ثبتشده از طریق شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام یا اسنپ چپ در گوشیهای اندرویدی بهطور قابل توجهی پایینتر از آیفون است. دلیل این مساله استفاده از API های جدیدتر توسط اپل است که به اپلیکیشنهای شخص ثالث اجازه میدهد تصاویری باکیفیت همتراز کیفیت دوربین اصلی را ثبت کنند.
مشابه این قضیه برای فیلمبرداری نیز برقرار است و کیفیت ویدیوهایی که گوشیهای اندرویدی توسط اپلیکیشنهای شخص ثالث ضبط میکنند پایینتر و نویز آنها بیشتر است. گوگل البته در سالهای اخیر تا حد زیادی دنبال حل این مشکل بوده؛ اما تا کنون نتوانسته در این بخش با آیفون رقابت کند.
ضبط سریع ویدیوهای کوتاه با رزولوشن 4K
روی آیفونها و تقریبا تمامی گوشیهای اندرویدی میتوان با فشردن و پایین نگه داشتن کلید شاتر در اپلیکیشن Camera حین عکسبرداری ویدیوهایی کوتاه ضبط کرد. این ترفند برای زمانی که سوژهای ناگهانی در کادر ظاهر شده و فرصت برای باز کردن مجدد اپلیکیشن Camera و تغییر وضعیت از «عکسبرداری» به «فیلمبرداری» وجود ندارد، بسیار مفید و کاربردی است.
با وجود این که قابلیت ضبط آنی ویدیو حین عکسبرداری قابلیت چندان جدیدی نیست و بسیاری گوشی های اندرویدی از آن بهرهمندند، اما سری آیفون 16 و سری آیفون 16 پرو تنها گوشیهایی هستند که میتوانند در این شرایط ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه و پشتیبانی از دالبی ویژن بگیرند. برای مقایسه، پرچمداران اندرویدی از جمله گلکسی اس 24 اولترا تنها میتوانند ویدیوهایی با رزولوشن فول اچ دی پلاس و نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنند.
مد اکشن حرفهایتر
اپل قابلیت فیلمبرداری در مد اکشن را در سال 2021 در خانواده آیفون 13 پرو خود تعبیه کرد. این قابلیت برای گرفتن ویدیو حین حرکت فوقالعاده است. مثل بسیاری موارد دیگر، کوپرتینوییها اولین کسی نبودند که این قابلیت را در محصولاتشان تعبیه میکردند. با این وجود قابلیتهای متفاوت این ویژگی در آیفونها باعث شده که بسیاری افراد مد اکشن این گوشیها را به رقبای اندرویدی ترجیح دهند.
در سری آیفون 15 پرو به بعد، کاربران میتوانند عکسبرداری در مد اکشن را با بزرگنماییهای 3X و 5X نیز انجام دهند و به تصاویری با پایداری بالا برسند. از سوی دیگر، اگر قصد ضبط ویدیوهای اکشن با دوربین اصلی را داشته باشید هم میتوانید بزرگنمایی دو برابری را برای دوربین 48 مگاپیکسلی فعال کنید.
قابلیت Action Mode در گوشیهای اندرویدی عموما به دوربینهای اصلی و فرق عریض محدود است. برای مثال، مد اکشن در قدرتمندترین پرچمداران سامسونگ تنها به فاصلههای کانونی 1x و 0.6x محدود است و امکان استفاده از دوربین تله فوتو پنج برابری در این مد وجود ندارد.
پشتیبانی از عکسهای تله فوتو در مد پانوراما
دیگر قابلیت برجسته عکسبرداری آیفون ها که گوشی های پرچمدار اندرویدی حسرتش را میخورند، استفاده هوشمندانهتراز مد پانوراماست. آیفونهای اپل قادرند تصاویر پانوراما با رزولوشن حداکثر 53 مگاپیکسلی ثبت کنند. علاوه بر این، پرچمداران اپل همچنین به کاربران اجازه میدهند تصاویر پانورامای خود را با سطوح بزرگنمایی 0.5X و 1X و 2X و 3X (یا 5X) ثبت کنند.
از طرف دیگر اما اندرویدیها علیرغم آنکه معمولا از ماژولهای دوربین چندگانه بهره میبرند، صرفا با دوربینهای اصلی و فوق عریض خود قادر به گرفتن تصاویر پانوراما هستند.
تصاویر و ویدیوهای محیطی
اگر پیگیر اخبار دستگاههای اپل باشید در جریان هستید که گوشی های آیفون 15 پرو و آیفون 15 پرو مکس قادر به ضبط تصاویر محیطی بودند که در هدستهای اپل ویژن پرو و متا کوئست بهصورت سهبعدی نمایش داده میشدند. کوپرتینوییها این قابلیت را در نسل جدید ارتقا دادند؛ بهطوری که سری آیفون 16 پرو اکنون حتی ویدیوهای سهبعدی هم میگیرند.
البته طبیعتا این قابلیت صرفا برای کاربران حرفهایست که از هدستهای واقعیت مجازی/افزوده نیز استفاده میکنند. با این وجود همین ویژگی افق دید اپل برای اکوسیستم نرم افزاری و سخت افزاری گستردهاش را به معرض نمایش میگذارد.
ممکن است اپل در برخی ویژگیهای واضح مثل سرعت شارژ یا استفاده از برخی فناوریهای دیگر از گوشیهای اندرویدی عقب باشد؛ اما دستاوردهای گوشی آیفون در حوزه عکسبرداری بهمراتب جلوتر از اندرویدیهاست. به همین جهت اگر به عکسبرداری علاقمند هستید و به چیزی بیش از رزولوشن بالاتر دوربین اهمیت میدهید، احتمالا آیفونهای اپل گزینههایی بهتر از پرچمداران اندرویدی برایتان به شمار میروند.