خودروسازان بزرگ جهانی اتحادی برای توسعه زیرساخت خودروهای برقی تشکیل دادهاند. شرکتهای ژاپنی، آمریکایی و آلمانی همه در این پروژه حضور دارند.
چین به تنهایی با خودروسازان کوچک و بزرگ خود، در تلاش برای جابهجایی مرزها در عرصه خودروهای برقی است؛ چه در زیرساخت و چه در طراحی و مهندسی خودروها. در همین حال، خودروسازان غربی خوشنام در قالب اتحادی، تلاش دارند قدمی جدید در مدیریت زیرساخت خودروهای برقی بردارند. در این اتحاد خودروسازان مطرح ژاپنی، آلمانی و آمریکایی حضور دارند.
ابتکار خودروسازان مطرح جهانی در حوزه خودروهای برقی
«چارجاسکیپ» ChargeScape) شرکتی مشترک (Joint Venture) متشکل از خودروسازان بزرگ است که در زمینه الحاق خودروهای برقی به شبکه برق فعالیت میکند. این شرکت سال گذشته تاسیس شد و در ماه سپتامبر شروع به کار کرد. در ابتدا بی ام و، فورد و هوندا عضو آن بودند، ولی آخرین اخبار خودرو حکایت از این دارند که بهتازگی نیسان با سرمایهگذاری 25 درصدی به آنها ملحق شد.
این پروژه پیش از این بهلطف حضور سه خودروساز بزرگ جهانی، چشمانداز روشنی پیش رو خود داشت، ولی پیوستن نیسان به این پروژه قدم بزرگ دیگری در راستای احقاق اهداف آن خواهد بود. نیسان خود سابقه چشمگیری در حوزه خودروهای الکتریکی دارد و فقط بیش از 650 هزار دستگاه از هاچ بک لیف را تاکنون به فروش رسانده است. لیف که عرضه آن به سال 2010 برمیگردد، یکی از پیشگامها در حوزه خودروهای الکتریکی بود.
فورد، بی ام و، نیسان و هوندا در قالب این پروژه مشترک نرمافزاری را با هدف اتصال خودروهای برقی و شبکه برق به یکدیگر ارائه میکنند. با افزایش تعداد خودروهای برقی به پشتوانه حمایت دولتها، امکان دارد که در برخی از مواقع شبکه برق در یک ناحیه بهدلیل تحمل فشار بیش از حد، دچار اختلال شود. نرمافزار چارجاسکیپ در این شرایط میتواند شارژ خودروهای برقی را مدیریت کند یا حتی در صورت نیاز، نیرو برق را به شبکه برگرداند.
چرا مالکان خودروهای برقی باید راضی به برگرداندن شارژ خودرو خود به شبکه برق شوند؟ مالکان این خودروها با رضایت دادن به زمانبندی شارژ خودرو خود بر اساس شرایط شبکه برق، مشوقهایی مالی دریافت میکنند. حتی با استفاده از تکنولوژی انتقال قدرت از خودرو به شبکه برق میتوانند عملاً نیرو برق خودرویشان را به فروش برسانند. شاید انرژی ذخیرهشده در یک خودرو نتواند به شبکه برق کمک کند، اما هزاران خودروسوار داوطلب میتوانند تاثیری چشمگیر روی شبکه بگذارند.
نرمافزار چارجاسکیپ، محصول مشترک اتحاد خودروسازان بزرگ جهان، دادههای شارژ خودروهای برقی در یک منطقه را رصد میکند. سپس تجزیه و تحلیل این دادهها به شرکتهای حوزه برق سپرده میشود تا پروتکلهایی مشخص برای محدودسازی شارژ را اعمال یا از شرکتکنندگان تقاضای اهدای انرژی کنند. هرچند خیلی از خودروسواران از به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود با یک شرکت سوم خودداری میکنند، عده دیگری هم بهخاطر دریافت مشوقها در این طرح شرکت میکنند. البته هنوز این مشوقها بهصورت دقیق مشخص نشدهاند.
- تصاویر جاسوسی خودرو YU7 ، نخستین شاسی بلند شیائومی منتشر شد
- چری لاکسید R7 EREV؛ محصول اتحاد چری و هواوی با یک باک بنزین 1570 کیلومتر راه میرود
- شرایط فروش فونیکس FX برقی مدیران خودرو در دی ماه 1403 + قیمت
- غول بی شاخ و دم فورد به خدمت ناوگان پلیس آمریکا درآمد
- سدان محبوب ژاپنی، بهترین خودرو سال 2024 شد