معاینه فنی خودرو

خودرو صفر بدون معاینه فنی؛ پدیده ای جدید در ایران خودرو و سایپا

طبق آمار منتشر شده از میزان مراجعه خودروهای غیر مشمول و صفر کیلومتر به مراکز معاینه فنی در سال گذشته، حدود ۲۰ درصد از تولیدات ایران خودرو و سایپا در این مراکز مردود شده‌اند.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، محمد مهدی میرزایی قمی، مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران در یک برنامه زنده تلویزیونی اظهارات قابل تأملی در رابطه با کیفیت خودروهای داخلی داشت. وی با اشاره به تعداد مراجعات خودروهای شخصی و خصوصا مراجعه بسیاری از ماشین های غیر مشمول معاینه فنی، کیفیت خودروهای ساخت داخل دو شرکت ایران خودرو و سایپا را از بعد آلایندگی و زیست محیطی نگران کننده دانست. در ادامه با جزئیات این خبر همراه گجت نیوز باشید.

۲۰ درصد خودروهای صفر داخلی بدون معاینه فنی هستند

معاینه فنی خودرو

مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران در ابتدا به تعداد مراجعه خودروها به مراکز معاینه فنی پرداخت و عنوان داشت: «تعداد مراجعات خودروها به مراکز معاینه فنی نشان می‌دهد که 706 هزار دستگاه در نوبت اول مراجعه کرده‌اند و با احتساب مراجعات در نوبت دوم، این تعداد به 906 هزار دستگاه می‌رسد. افرادی که به مرکز معاینه فنی مراجعه می‌کنند و موفق به دریافت معاینه فنی برای خودروی خود نمی‌شوند، 14 روز فرصت دارند تا اقدام به رفع نقص کرده و مجدداً به مرکز مراجعه کنند.»

محمد مهدی میرزایی قمی در ادامه گفت: «بر اساس قانون هوای پاک، سن معافیت از معاینه فنی 4 سال تعیین شده است؛ به این معنی که خودروهای تازه تولید شده و نو تا چهار سال نیازی به معاینه فنی ندارند و از سال پنجم باید با مراجعه به مراکز معاینه فنی، اقدامات لازم را برای بررسی سلامت خودروی خود انجام دهند.»

معاینه فنی خودرو

وی همچنین به کیفیت پایین خودروهای ساخت داخل از حیث برخی استانداردهای مورد آزمایش در مراکز معاینه فنی پرداخت و گفت:

بر اساس آمار، در سال 1402 حدود 14300 دستگاه خودروی غیرمشمول (تولید آن‌ها به کمتر از 4 سال می‌رسد) به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده بودند که حدود 20 درصد از این خودروها مردود شدند؛ این موضوع به کیفیت تولید خودروهای داخلی یعنی دو کارخانه بزرگ ایران‌خودرو و سایپا اشاره دارد.

طبق صحبت‌های مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران، از میانگین 3 تا 3.5 میلیون خودرو موجود در پایتخت، تنها 906 هزار خودرو معادل یک‌ سوم یا 33 درصد مشمولین به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند. همچنین از این تعداد، 29 درصد از مراجعین در نوبت اول موفق به دریافت معاینه فنی نشدند، اما پس از مراجعه در نوبت دوم، 95 درصد از خودروها توانستند معاینه فنی خود را دریافت کنند و 5 درصد به دلیل نقص فنی و سایر موارد، موفق به انجام این کار نشدند.

عدم دریافت گواهی استاندارد توسط برخی خودروهای تولید داخل

معاینه فنی خودرو

سمیه رفیعی، عضو کمیسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه این برنامه برنامه تلوزیونی گفت:

دستگاهی که باید به‌طور مستقیم بر روند معاینه فنی نظارت داشته باشد، اساساً کاری انجام نمی‌دهد. طبق آماری که از دیوان محاسبات دریافت کردم، از بابت انجام تکالیف معاینه فنی ماده 6 قانون هوای پاک، فارغ از اینکه وسیله نقلیه موتورسیکلت باشد یا خودرو، به‌طور کلی 2 تخلف یا کوتاهی ثبت شده که در حوزه‌های مالی و اداری بوده و هیچ نظارتی بر حوزه محیط زیست ندارد.

وی در ادامه عنوان داشت: «حتی خودروهای صفر کیلومتر تولید داخل، به محض انجام معاینات فنی، بعضاً گواهی استاندارد را دریافت نمی‌کنند. این موضوع ناظر به فرایند خود معاینه فنی نیز است. اگر بخواهیم صریح و شفاف در این خصوص صحبت کنیم، علی‌رغم زحمات پرسنل این مراکز، معاینه فنی نتوانسته اهداف مورد نظر را محقق کند.»

عضو کمیسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص کیفیت سوخت اظهار داشت: «به‌صورت میانگین، روزانه 122 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود و با توجه به توان تولید پالایشگاه‌ها، کیفیت بنزین مصرفی افت پیدا کرده است.» طبق صحبت‌های سمیه رفیعی سازمان محیط زیست موظف به کنترل کیفیت سوخت است و طبق گزارشاتی که دریافت شده است، این سازمان نسبت به کاهش کیفیت سوخت در موتورسیکلت‌ها و وسایل نقلیه آگاهی دارد، اما متأسفانه پاسخ درستی در این زمینه ارائه نمی‌شود.

همچنین بخوانید:
طرح شکست خودرو بنزین برای همه، در دستور کار دولت پزشکیان! ادعای نماینده مجلس: بنزین ۴۰ درصد گران می‌شود نماینده مجلس: قیمت هر لیتر بنزین ۴۰ هزار تومان است

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*