از دست دادن شنوایی

۱ میلیارد جوان در سراسر جهان، در خطر از دست دادن شنوایی خود هستند

طبق نتایج جدیدترین پژوهش‌های دانشمندان بیش از یک میلیارد جوان و نوجوان در دنیا به‌خاطر عادت‌های غلط گوش دادن به موزیک در معرض خطر از دست دادن شنوایی هستند.

نتایج یک تحقیق علمی جذاب که اخیرا منتشر شده جزئیات تکان‌دهنده‌ای در خصوص تاثیر عادت‌های گوش کردن به موزیک روی از دست دادن شنوایی ارائه می‌کنند. طبق نتایج این تحقیقات که در مجله BMJ Global Health Journal چاپ شده‌اند، بین 670 میلیون تا 1.3 میلیارد نفر از نوجوانان و جوانان به‌دلیل گوش دادن به موسیقی در شرایط نامناسب در معرض خطر از دست دادن شنوایی خود هستند.

عادت‌های غلط گوش دادن به موزیک چگونه می‌تواند منجر به از دست دادن شنوایی شود؟

داده‌های این پژوهش که برگرفته از 33 مطالعه مجزاست بیش از 19 هزار نفر در محدوده سنی 12 تا 34 را مورد بررسی قرار داده‌اند.‌ هدف عمده محققین این پژوهش سنجش اثر دو منبع اصلی صدای بلند موزیک یعنی دستگاه‌های شخصی مثل هدفون ایرباد و کنسرت‌های زنده بوده است.

از دست دادن شنوایی

نتایج این تحقیق گویای آن هستند که 24 درصد از جوانانی که با صدای بلند به موزیک گوش می‌کنند در معرض خطر از دست دادن شنوایی قرار دارند.‌ این رقم برای افرادی که به صداهای زنده بسیار بلند و محافظت‌نشده مثل کنسرت، سینما یا تئاتر گوش می‌دهند به عدد 48 درصد می‌رسد.‌ ترکیب این دو اثر با یکدیگر خطرات فراوانی برای توان شنیداری کاربران داشته و می‌تواند باعث ضعف شدید شنوایی یا حتی کر شدن آن‌ها شود.

ضعف یا از دست دادن شنوایی البته تنها اثراتی نیستند که صدای بلند می‌تواند برای گوش جوانان داشته باشد. بر اساس تحقیقات انجام‌شده، صدای بیش از حد بلند همچنین می‌تواند آسیب‌های دیگری مثل وزوز گوش (tinnitus) به‌معنای شنیده شدن صدایی دائمی در گوش کاربر را نیز برای افراد به همراه داشته باشد.‌ با در نظر گرفتن این که جامعه افراد بین 12 تا 34 سال در دنیا حدود 2.8 میلیارد نفر هستند می‌توان انتظار داشت که حدود یک میلیارد نفر در جهان در معرض خطر آسیب‌های شدید شنوایی در اثر گوش کردن به موزیک با صدای بیش از حد بلند هستند. نتایج این تحقیق همچنین شباهت زیادی به پژوهشی مشابه مربوط به سال 2015 دارد که توسط WHO انجام شده و یک میلیارد جوان را در معرض خطری مشابه توصیف کرده بود.

محافظت از گوش

در ادامه این پژوهش، محققین همچنین از رهبران بزرگ در دنیای درخواست کرده‌اند که با وضع قوانین مرتبط و البته فرهنگ‌سازی، عادت‌های گوش کردن به موزیک را در افراد ارتقا دهند. محافظت از گوش در برابر صداهای بیش از حد بلند فرآیندی نسبتا ساده تلقی شده و با کم کردن صدا یا پوشیدن لوازمی محافظتی امکان‌پذیر است.

در انتها همچنین نباید از اثرات فوق‌العاده موزیک در سلامت انسان‌ها نیز غافل شد. برای مثال، پیش‌تر دانشمندان موفق شده بودند بیماری آلزایمر را از طریق موزیک درمان کنند. با این وجود عادت‌های ناسالم گوش کردن به موزیک نیز روی سلامت افراد تاثیرگذار بوده و باید معیارهایی برای اصلاح آن‌ها طراحی و تدوین شود.

در گجت نیوز بخوانید:
به لطف دانشمندان بریتانیایی، دیگر کودک ناشنوایی وجود نخواهد داشت فناوری های جدید محصولات سامسونگ برای افزایش دسترسی‌پذیری ناشنوایان و کم‌شنوایان با این هدفون بی سیم هوش مصنوعی، هر کسی را ببینید صدای او را می‌شنوید گلکسی ‌بادز پرو سامسونگ یک ابزار کارآمد برای افراد دارای مشکلات شنوایی است

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*