اینستاگرام با وجود محبوبیت جهانی، در برخی کشورها به دلیل مسائل سیاسی و اجتماعی فیلتر شده است، در ادامه با این کشورها آشنا خواهید شد.
اینستاگرام از زمان راهاندازی خود در اکتبر ۲۰۱۰ تاکنون یکی از محبوبترین و پرکاربردترین پلتفرمهای رسانه اجتماعی در جهان بوده است. این پلتفرم، تا آوریل ۲۰۲۴ در رتبه سوم محبوبترین شبکههای اجتماعی پس از فیسبوک و یوتیوب قرار دارد. در ژانویه گذشته آمار نشان داد که هند با ۳۶۲.۹ میلیون کاربر و ایالات متحده با ۱۶۹.۷ میلیون کاربر به ترتیب در رتبههای اول و دوم کشورهایی با بیشترین تعداد کاربران اینستاگرام هستند. همچنین، ۶۲.۳ درصد از کاربران اینستاگرام کمتر از ۳۴ سال سن دارند و بیشتر جوانان به استفاده از این پلتفرم علاقهمندند.
با وجود محبوبیت و گستردگی جهانی اینستاگرام، این شبکه اجتماعی در برخی کشورها به دلایل مختلف سیاسی و اجتماعی بهطور کامل یا موقتی فیلتر شده است.
بیشتر بخوانید:
وزیر ارتباطات: تلگرام و اینستاگرام باید قوانین ایران را رعایت کنند
کشورهایی که دسترسی به اینستاگرام را محدود کردهاند
در ادامه، کشورهایی که دسترسی به اینستاگرام در آنها محدود شده است را معرفی خواهیم کرد.
۱. اوگاندا
به دلایل امنیتی، دولت اوگاندا اقدام به مسدودسازی موقت شبکه اجتماعی اینستاگرام کرد. با این حال، پس از مدتی این محدودیت برداشته شد.
۲. ترکیه
در پی عدم تطابق فعالیت اینستاگرام با مقررات داخلی، ترکیه برای مدت کوتاهی دسترسی به این پلتفرم را محدود کرد. اما این محدودیت دوامی نیاورد و اینستاگرام مجدداً در دسترس کاربران قرار گرفت.
۳. چین
چین از دیگر کشورهایی است که دسترسی به اینستاگرام را مسدود کرده است. دولت چین به دلایل مختلف، از جمله حفظ امنیت و کنترل بر محتوای منتشر شده، دسترسی به بسیاری از خدمات و وبگاههای خارجی را محدود کرده و فیلترینگ اینستاگرام را نیز در همین راستا اجرا میکند.
۴. کره شمالی
اینستاگرام در کره شمالی کاملا فیلتر شده است و مردم این کشور هیچگونه دسترسی به آن ندارند. دولت این کشور با اعمال کنترل شدید بر اینترنت، از دسترسی مردم به تمامی پلتفرمهای خارجی و رسانههای اجتماعی از جمله اینستاگرام جلوگیری میکند. این شبکه به دلیل محتوای بهزعم دولت «مضر»، در فهرست سیاه این کشور قرار گرفته است.
۵. ویتنام
در ویتنام، اگرچه اینستاگرام به طور کامل مسدود نشده است، اما دولت بر محتوای آن نظارت دقیق دارد. در مواقعی که دولت احساس کند محتوای خاصی مخالف سیاستها یا ارزشهای کشور است، دسترسی به اینستاگرام را محدود میکند. این محدودیتها معمولاً در دورههای حساس سیاسی یا زمانی که رویدادهای مهمی در حال رخ دادن است، اعمال میشود.
۶. بلاروس
دولت بلاروس از سال ۲۰۰۶ و به دنبال تنشهای سیاسی، دسترسی به شبکههای اجتماعی پرطرفداری مانند فیسبوک، تلگرام و اینستاگرام را به طور کامل مسدود کرده است.
۷. روسیه
روسیه با هدف مقابله با آنچه که آن را “افراطگرایی” در فضای مجازی مینامد، طی سالهای اخیر اقدام به مسدودسازی اینستاگرام کرده است. دولت این کشور معتقد است که این پلتفرم به دلیل پتانسیل بالای آن در تحریک به خشونت و سازماندهی اعتراضات مخالف، تهدیدی برای امنیت ملی محسوب میشود. به همین منظور، روسیه از ابزارهای مختلفی برای کنترل اینترنت و نظارت بر فعالیتهای آنلاین شهروندان استفاده میکند.
۸. بنگلادش
در بنگلادش، دسترسی به اینستاگرام به صورت دائمی مسدود نیست. دولت این کشور معمولاً در مواقع بحرانی و زمانی که اعتراضات گسترده یا تنشهای سیاسی افزایش پیدا میکند، به عنوان اقدامی موقت، دسترسی به این پلتفرم را محدود میکند.
این کشورها با هدف مدیریت فضای مجازی و به دلایل سیاسی و اجتماعی خاص، محدودیتهایی بر استفاده از رسانههای اجتماعی، به ویژه اینستاگرام، اعمال کردهاند. در حالی که اینستاگرام برای کاربران سراسر جهان به عنوان ابزاری برای برقراری ارتباط و اشتراکگذاری محتوا شناخته میشود، محدودیتهای اعمال شده در برخی کشورها، همچنان دسترسی آزاد به اطلاعات و ارتباطات آنلاین را برای شهروندان این کشورها دشوار کرده است.
یک مشت کشورهای جنگ طلب و کمونیست و عقب مونده
این کشورهای که نام بردی به غیر چین همشون اقتصاد داغونی دارن
درضمن چین تیک تاک رو داره، بله که تیک تاک یکی از قدرتمندترینه تو شبکه ها