تلویزیون های خارجی قاچاق ارزانتر از نمونههای داخلی به فروش میرسند. این چالش جدی تولیدکنندگان داخلی، نیازمند نظارت دقیقتر بر بازار و حمایت مؤثر است.
بررسیهای اخیر نشان میدهد که تلویزیون های خارجی قاچاق در بازار ایران، با قیمتهایی پایینتر از نمونههای مشابه داخلی به فروش میرسند. این محصولات که بهسادگی و حتی از طریق فروشگاههای اینترنتی در دسترس هستند، چالشی جدی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد کردهاند.
بیشتر بخوانید:
قیمت لوازم خانگی در کارخانه بالا رفت و در بازار پایین آمد!
برای مثال، یک تلویزیون ۶۵ اینچی تولید داخل با قیمتی حدود ۳۴ میلیون تومان عرضه میشود، در حالی که مدل قاچاق یک برند خارجی با قیمتی بین ۲۹ تا ۳۸ میلیون تومان در بازار موجود است. این اختلاف قیمت در برخی موارد به نفع کالای قاچاق تمام میشود و باعث میشود مصرفکنندگان تمایل بیشتری به خرید محصولات خارجی پیدا کنند.
چالش تولید داخلی و دسترسی آسان به تلویزیون های قاچاق
در این شرایط، دو موضوع مهم مطرح است. اول، سطح کیفی و تمایل مصرفکننده به محصولات خارجی. با وجود اختلاف قیمت پایین بین کالاهای قاچاق و تولیدات داخلی، مصرفکنندگان اغلب کالای خارجی را به دلیل تصور کیفیت بهتر انتخاب میکنند.
دوم، دسترسی آسان به کالاهای قاچاق است که نشاندهنده نظارت ناکافی بر بازار است. این سؤال جدی وجود دارد که چرا چنین کالاهایی با این سطح از دسترسی و بدون مانع خاصی در بازار عرضه میشوند؟ آیا وقت آن نرسیده که نهادهای ناظر با برنامهریزی و اقدامات مؤثرتر، از تولید داخلی حمایت کرده و جلوی این رقابت ناعادلانه را بگیرند؟
- تلویزیون Mini LED جدید TCL با کیفیت و قیمت مناسبش دلربایی میکند
- سامسونگ Frame Pro: تلفیق هنر و تکنولوژی در تلویزیون جدید سامسونگ
- رونمایی از تلویزیون های مدل 2025 سامسونگ: خداحافظی با بازتاب نور و سلام به AI
- دو تلویزیون اولد پرچمدار ال جی M5 و G5 با کیفیت تصویر بینظیر از راه رسیدند
- ترکیبی از هنر و مهندسی پیشرفته در تلویزیون QN900D سامسونگ